icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

Strana
z594
margarita
1. apr 2013

@azbestica
@gaby21
suhlasim s gaby - kym som mala len jedno, lahsie sa mi prisposobovalo len jej, ale odkedy mam druhe, rezim - aspon priblizny, musi byt. jasne, ze nerobim z toho vedu, ked maly nezaspi okolo 10.00 ako zvykne, niekedy aj hodka hore-dolu, podla okolnosti, ale je to uz fakt ine....inak by som nemala pri dvoch kedy ani na wc skocit 😀

azbestica
1. apr 2013

@gaby21 🙂 no darmo sa ja snazim uspat dieta ked unavenie nieje ☹ v pohode beriem co hovoris sak clovek sa uci na vlastnych skusenostiach a mozno pri 2. budem postupovat uuuplne inak a pri 3. zase inak 🙂

gaby21
1. apr 2013

@margarita No presne, ja si to fakt neviem predstavit, ze by jeden chodil spat a druhy onak, musi to byt aspon trochu priblizene , to by tu bol poriadny chaos, a ja za par dni zrela na kazajku 😀 😀

margarita
1. apr 2013

@gaby21
nuz, nasa hviezda jasna ale prestala uplne spavat cez den ked mala cca 1,5 roka - cize ja uz nemusim zladovat dva spankove rezimy 😀 uplne mi stacilo, ked bol mm tyzden na skoleni mimo SR, to bol iny zahul 😀 najprv starsiu umyt, nahnat do postele, potom krpca podobne, uspat jedneho, druheho priebezne vracat do postele, a rano ju vychystat do skolky 😉 ale vraj tretie sa uz zvlada lavou zadnou, najhorsi je ten sok ked pride druhe 😉
potom je to uz to iste, len v bledomodrom...

gaby21
1. apr 2013

@azbestica No ked nie je unaveny, tak to je tazsie, ale prave vyhoda rezimu je, ked ho stanoviš a dodrzujes, ze dajme tomu priblizne o tej šiestej zaspi aj keby traktory padali.

azbestica
1. apr 2013

@margarita
@gaby21 ja s vami suhlasim baby ze pri dvoch detoch to uz musi byt ina kava....my si zatial uzivame to jedno :

azbestica
2. apr 2013

@gaby21 este ma napadla otazka lebo vecerne uspavanie celkom zvladame medzi 1800 az 2000 sa ide spat usudim kedy uz podla konkretnej situacie a priebehu celeho dna, ale u nas je problem so spankom cez den. Ako mozes udrziavat rezim napr v pripade ako je ten nas mala vstava cca 7 niekedy potom chodila spat o 1000 lebo uz bola unavena teraz chodi spat o 900 ale su dni kedy sa len zobudi o 900 (cas kedy ide spat to nijako neovplyvnuje) ako udrzat denny rezim v takomto pripade?

janja2502
2. apr 2013

nas maly chodi spat cez den tak po 3 hodinach co je hore. A tiez sa snazim ked starsia nie je v skolke tak ich davat spat v rovnakom case aby som mala aspon trochu kludu. A vecer maly ide spat o siedmej a starsia o osmej. No a my s manzelom mozme pozerat TV.

gaby21
2. apr 2013

@azbestica tak na toto ti presnu odpoved neviem dat, u nas vstavame všetci medzi siestou a siedmou, tak aj maly je hned hore,ešte som nezazila, aby spal do deviatej, myslim, ze aj toto je určity rezim pre maleho, musel sa chciat nechtiac prisposobit chodu rodiny

alohim
4. apr 2013

Nas oobeda spinka medzi 9-10.00, niekedy 10.-11.00, poobede medzi 14.00-15.30, vsetko podla toho ako vstane (niekedy o 6.00, inkedy o 7.00). Zaspava medzi 20.00-20.30.
Je to rezim, no hadzat ho do postelky ze uz je presne 14.00 mi pride scestne, sledujem i jeho priznaky unavy. Dieta nie je stroj. Ak sa uz nechce hrat, sucha si ocka...ide spinkat;) Co sa tyka vecernho zaspavania, tam je rezim opodstaneny, hoc u as to nie je ze spime presne na minutu 😉

janusha33
4. apr 2013

@nena13 No my mame podobny rezim,vstava o siedmej,okolo deviatej az deisatej ma prvy spanok vonku v kociku za kazdeho pocasia,okolo pol dvanastej je zvycajne hore,druhy spanok ma okolo druhej-pol tretej a to je tak do pol stvrtej a vecer ide spinkat podla toho kedy poobede vstane,snazim sa aby tych 5 hodin bol hore a to si uz aj ocka sucha.Mame relativne pravidelny rezim.Ale zase s papanim to nie je pravidelne,ranajky ma stale desiatu ma ak chce,obed ma stale,olovrant tiez len ked chce,veceru ma stale a pred spanim ma este mliecko.V noci sa budi ale nechce papat,len sa zobudi,pomojkame sa,napije sa vodicky a spinka dalej.Ale kazdy den je iny a kazdy den prisposobujem jemu,nenutim do nicoho.

janusha33
11. apr 2013

Baby ak pouzijem metodu na uspavanie 3-5-7 ako dlho si bude drobec pamatat ze som ho nechala vecer plakat?Aj ked k nemu chodim ale i tak......dost narieka,trha mi to srdce ale inu moznost nemame doteraz spal s nami na posteli ale uz to takto dalej nejde,ja som nevyspata muz je nevyspaty,musim ho nejakym sposobom presmerovat do postielky a tak aby tam aj zostal ked sa v noci zobudi.Nebude ma potom mat menej rad lebo som ho nechala plakat?

deni73
24. apr 2013

Ahojte, dávate detičkám na večeru kašu? Ak áno, tak koľko toho? Môj malý vypije 210 ml, ide spať o 7-mej, a o polnoci ešte pýta mliečko... Prespí vaše dieťa už celú noc, alebo tiež sa budi?

alohim
25. apr 2013

@deni73 Náš malý spapká kašu a neskôr vypije ešte trocha mliečka tesne pred spaním no iba 180 i menej niekedy. V noci mu už nič nedávam. Niekedy sa počas spánku pomrví, zamrnčí 1-3x, pomojkám ho a spí ďalej.

tiuska77
26. apr 2013

@deni73 moja tiež vypije okolo 150 až 220 ml ako kedy hustej kaše okolo 18tej ..potom ked idem spať ja okolo polnoci jej dávam prsník a spí zväčša do rána tej pol 6 - až 6tej. 🙂

deni73
4. jún 2013

Ahojte, tak kde ste baby? dlho tu nikto nebol... Zaujímalo by ma, čo už vaše detičky dokážu, či už chodia, či zjedia už všetko atď.

nena13
5. jún 2013

@deni73 Ahoj 🙂 no pozerám, že tu máme mrtvo. Mne malý chodí,ale som mu v pätách a stále v strehu, lebo ho stále hádže na každu svetovú stranu.Ešte som mu všetko nedávala- jahody, syry, med, bielko , bravčové a pod. ešte nemal a zatiaľ ani nedám, má čas...Papká pekne, len teraz máme nejakú virózu,tak moc toho nenajeme.Mliečko ale pije stále 2,5- 3 hodiny.Už mi aj prespal kedysi celú noc,ale teraz sa mrví,tak mu dám napiť mliečko v spánku a buvka až do takej 7...

janinkad
5. jún 2013

asi sme sa potroche presunuli so sekcie majovky 2012🙂

deni73
5. jún 2013

@janinkad A to je súkromná téma? ak áno, ako sa tam dostaneme?

deni73
5. jún 2013

@nena13 Bielko už mu dávam, aj syry, a budem všetko sezónne ovocie, už mal čerešne, nič mu nebolo. Ešte by ma zaujímala čo na večeru, môj ešte papká kašu, tak 230 ml, ale sa mi zdá, že už mu bude málo...

ivik9
5. jún 2013

@deni73 https://www.modrykonik.sk/skupina/107/ skus sa tam pohladat, ak mas babo narodene v maji 2012, tak by si tam mala byt 🙂

janinkad
5. jún 2013

@deni73 takze odpoved uz mas..je to v skupinach🙂

nena13
6. jún 2013

@deni73 Ja mu tiež dávam na večeru kašu- rôzne typy, ale z mištičky takú hustejšiu ..Obedík mu stále robím osobitne- vždy pár druhov zeleniny-obmienam a nejaké chudé mäsko,alebo teľacie a mliečko pije Um pravidelne 2,5- 3 hodinky.Pomedzi to pohánkové kukuričné chrumky, keksy,ovocie a tak si chodí uštipkujúci celý deň.Máme 11 kg a sme akurát, tak asi je dobre stravovaný 🙂

cimage
28. júl 2013

caute maminky, dlho som tu nebola, asi rok 😕 . Tak si to tu precitam par stran dozadu a snad budem v obraze. Nasmu malemu sa dari dobre, vela beha, ma dost zubov, vydava par zvukov, ale zo slov, len mama a mamam, ale mama je aj tato, babka, dedko 🙂 . S jedenim to az taka slava nie je, stale kojim a vela. Snazime sa mu dat ochutnat zo vsetkeho, ale najradsej ma rajciny, banany. Dnes zjedol prekvapivo cely krajec chlebika s avokadom, to sa nam este nestalo, tak som bola rada. Su dni, ked si da len hlt niecoho tuheho. Pije vodicku a nesladeny cajik, tak s pitim problemy nie su. Rad sa chodi s nami bicyklovat, kupe sa rad, zboznuje zvieratka a vsetky su beee 🙂 . Robi nam radost, anjelik nas

ivik9
30. júl 2013

@cimage ahoj, tu uz asi nikoho nenajdes, vsetci su uz v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/skupina/107/

cimage
30. júl 2013

Dik za info, kuknem tam. Zdalo sa mi tu nejak ticho 🙂

dzejna21
21. máj 2014

Cafte🙂 neviem ci mi tu dakto odpovie..bo uz ste veeeeelmi davno v skupine https://www.modrykonik.sk/skupina/107/ ako som sa docitala. Velmi davno som tu nebola...akurat mame vsetky mamicky sviatky svojich deticiek 🙂 Ta skupina je sukromka? Pridali by ste ma tam prosim,prosiiim .

lilianka1199
28. jún 2014

@dzejna21 vsetky sme v majovkach v skupine, ta je volna a nie sukromna.

dzejna21
28. jún 2014

@lilianka1199 dakujem🙂 uz som tam. Sa mi vsak nezobrazovala, bo som nemala v profile uvedene ze mam majove dieta. Uz je vse ok 🙂

Strana
z594