icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dadka_11
1. jún 2011

ahojteeeeee, dlho som tu nebola...
len chcem napisat ze mam geneticke testy , tripple testy v poriadku.. vsetko je spravne, tak sup sup do prace..
pridem do prace a hned prve co rano, vracaaaam, tak zase doma na PN🙂 ale su uz len obcasne rana, takze to je uz uplne skveleee.. o dva tyzdne idem na sono, tak snad uz budem vediet co to bude 🙂

dadka_11
1. jún 2011

@luci66 no to je srandicka.. tak by mi malo vyjst dievcatko.. tak aj neparne cislo mi vyslo,dokonca aj ten lavy prsnik mam väcsi 🙂) vlastne asi vsetko vyslo 🙂

henrieta44
1. jún 2011

@eviiinka je mi ľúto, že so ťa nepotešila, ale tiež som dúfala s omnoho lepším prístupom a pochopením, ale nestalo sa tak, asi je lepšie byť pripravený na najhorší možný prístup a potom byť milo prekvapený ako naopak.. ono zdravé dieťatko mať v dnešnej dobe je luxus a nie to mať choré dieťa, nie je to ľahké rozhodovanie , ja som ho musela urobiť ale vôbec ho neľutujem, lebo posledné čo by som chcela v živote je pozerať sa na svoje choré dieťa ako umiera. to sa dobre hovorí len ľudom čo v takej situácii neboli ( mám tým na mysli tú doktorku u ktorej sme boli my s manželom). držkám ti palčeky aby si mala inú omnoho lepšiu skúsenosť a hlavne aby bábo bolo zdravé...my sme to sťastie nemali ani v jednej ani v druhej veci 😢 , ale čo už život je niekedy sviňa

luci66
1. jún 2011

@kuratko No to je otras, mne to pripada take ponizujuce cele..Dla toho co mi kamoska spominala o Ruzinove, tam klistir nedavaju vobec, mi to pripada divne...Ale co uz, nejako to dame...a preco si proti epiduralke? Sak jasne kazdeho vec, len ma to zaujima...

eviiinka
1. jún 2011

@henrieta44 to mi je veľmi luto :( ja stale verim, že všetko dopadne dobre....určite sa hned ozvem, v utorok s akým pristupom som sa stretla a ako to vlastne dopadlo .... drž palčeky 🙂

henrieta44
1. jún 2011

@luci66 ahojky luci, nemusíš nič dávať zapisovať pokiaľ sa také meno už vyskytlo a je už zapísané na matrike, žiaosť sa dáva len v tom prípade,že takéto meno ešte daná matrika nemá v zápise, takže ti úplne stačí ak sa opýtaš na konkrétnej matrike. Kamerátke sa teraz narodila Zara a vôbec so zápisom nemala problém. 😉

kuratko
1. jún 2011

@luci66 no ja kedze som zastancom prirodzeneho porodu bez akychkolvek medikamentov a inych chemickych alebo mechanickych zasahov tak by som si, a ani pri prvom porode som si ani nahodou nezmyslela na epidural. podla mna je to vela krat zbytocne. nehovorim o pripadoch ,kedy z nejakeho dovodu je porod velmi bolestivy, aj ked vacsinou ten dovod je prave nejaky zasah do neho. mozno sa iba zbytocne bojis dopredu. nesmies sa bat ze to nezvladnes. je to vsetko o psychike. ked si vsugerujes ze je to o bolesti, tak bude. mna porod takmer nebolel. iba chvilu, par minut pred vytlacenim maleho. tlacenie uz vobec nie. a rodila som 12 hodin. a epiduralka ma aj rizika. to si urcite uvedomujes. je to proste zbytocny zasah do organizmu, a nielen do tvojho... ale fakt nic osobne. 🙂

trinka
1. jún 2011

@luci66 ja som prezila aj klistir aj holenie, je to o prístupe sestričky. Ta pri mne bola velmi milá. Ja som mala dohodnutu epiduralku, ale mne ju nestishli dat... za tri hodky bolo po vsetkom... 😀 😀 😀

harper
1. jún 2011

prave som objednala pre slecnu knihy cez najvacsi internetovy obchod s knihami (ako oni o sebe tvrdia🙂 ).
Tak bude urcite velka radost. Su to vsetko pracovne zosity pre patrocne deti - matematika, samolepky a tak. 🙂

harper
1. jún 2011

tiez som bola bez epiduralky a ani teraz nad nou vobec neuvazujem.

sranda
1. jún 2011

@micicka Mici 🙂, tak som po amnio, nič hrozne to nebolo čakame zasek babu, idem zmenit udaje v pase.

sranda
1. jún 2011

Čaute babule, dnešný uzv ukázal, že čakáme opäť dievča. Tak včul raďte čo s menom, lebo chlapec bol isty, ale s baby sme na prášky.

kiribaby
1. jún 2011

@sranda Jéééééééééééj gratulujem!!! Aj my (komplet celá rodina) by sme si veľmi želali dievčatko 😵 😵 😵
Bola si na amnio v nemocnici či súkromne? To tam ti povedali, že to bude dievčatko?

harper
1. jún 2011

Takze prva verzia tabulky, tich ktore mi sem napisali je hotova. Dufam ze som ziadnu nevynechala. Ostatne mi mozu kludne dat vediet a doplnim.
A baby, to mi nerobte, preco musim byt najstarsia ☹

harper
1. jún 2011

Ešte raz trochu vacsie. Zoradene podla terminu podla ultrazvuku, ak sa zmeni - zmenime.

kiribaby
1. jún 2011

@harper Skvelý nápad s tabuľkou! Moje údaje: termín podľa PM: 17/11/2011, podľa USG: 11/11/2011, vek aktuálne 23, v termíne 24, pohlavie zatiaľ nevieme, meno pre dievčatko: Yasmina, meno pre chlapčeka ešte vyberáme, Bratislava/Paríž

harper
1. jún 2011

vek píšem, ktorý píšete že bude v termíne. Tabuľku som dala aj do môjho fotoblogu do albumu novembrovky 2011. Tam sa da otvoriť trochu väčšia.
@kiribaby si tam 🙂

mymimi
1. jún 2011

super, budeme mať tabuľku ! moje údaje sú takéto: termín pôrodu 10.11.2011, pohlavie nevieme , môj vek 30, mená nevieme... 😝 a pôrodnica Bojnice.

denis006
1. jún 2011

@harper mňa si zabudla doplniť...tak opäť udávam údaje....pohlavie nevieme, ak bude chlapček bude Duško, vek 30, pôrodnica Čadca, termín podľa pm 22.11 a podľa sona 19.11. Ďakujem

harper
1. jún 2011

@denis006 prepáč, to bolo asi tou rýchlosťou, ktorou som to robila 🙂

harper
1. jún 2011

No a idem sa zase venovať jahodam 😒

palinkova87
1. jún 2011

@niki_lv mno mne sa neukázalo ☹ ale všetko je v poriadku tak som štastná 🙂 bo predomnou čo boli baby tak jedna vychádzala s plačom a druhá tak isto nejaká radostná nebola..

sonicka07
1. jún 2011

@veronika1417 Ahoj. si pamatam ze ja som si to pri malej tiez chcela kupit a potom ma lekar odhovoril. vacsinou potrebujes asistenciu niekoho,lebo dost silno musis tlacit na brusko,aby si pocula. povedal,ze keby som nic nepocula,tak by som len stresovala,tak som to neobjednala. su dost drahe tie doplery. uvidim zajtra,ci nieco bude pocut. sa mi zda,ze nieco uz citim,ani nie bublinky,skor ako by ma nieco tlacilo zvnutra.
dnes som v robote skoro odpadla. strasne mi prislo zle,som rano nic nejedla a nepila a moc mi nechybalo,by som sa tam vyvalila. musela som si hned sadnut,kolegyna doniesla flasu vody a bolo dobre. uvidim,kolko budem mat zajtra tlak...

harper
1. jún 2011

Džem sa už varí. Zajtra ma čaká poradňa - som zvedavá či už budú výsledky AFP.

veronika1417
1. jún 2011

@sonicka07 TYYYY davaj na seba pozor a pekne papaj!!! Co je to ze od rana som nejedla a nepila??? 🙄 este raz a vsetky Ta tu poriadne zdzubkame 🙂 no ja som to chcela hlavne kvoli dahemu 🙂 vies ja tie jemne pohyby a kopanceky budem citit ale on si ich tak skoro neuzije tak nech to pocuje aspon cez ten prisroj a aj srdiecko - teda ak to vobec bude fungovat 😨 uz nejako prestavam verit 😕

veronika1417
1. jún 2011

@harper si sikula som zvedava ako bude vyzerat tabulka ked tam budeme vsetky 😀 a tie adminky co som Ti radila sa Ti neozvali? Ved takto sa narobiiis 😨

karap
1. jún 2011

@luci66 uz som tam rodila 2x a dalo sa.Zalezi ake sestricky budu mat sluzbu,ja som ,,chytila,, celkom mile.A lekari su tam celkom v pohode...Ja o inej ani neuvazujem,kedze to mam blizko a svokra[ktora mi bude asi varovat deti spolu z manzelom]byva 10minut pesi od nemocnice...Skoda,ze u nas[v Smoleniciach] zrusili porodnicu uz davno...ja som sa tam este stihla narodit a potom ju zrusili

harper
1. jún 2011

@veronika1417 som to zatial poslala len jednej, a asi nie je kazdy den cas na to aby sa dostala k poste, idem to preposlat asi aj dalsim. Uvidime ci sa niektora ozve.

veronika1417
1. jún 2011

@harper mas pravdu uz pri registracii bolo upozornenie ze to moze chvilku trvat 🙂 ja len som chcela brat ohlad na Teba 😉 lebo sa strhne lavina 😲 sa mi nezda ze by nas bolo len tak malo 🙂

lenka1108
1. jún 2011

http://varecha.pravda.sk/recepty/toastova-rolad... baby kuk aka dobrotka mnaaaaaam 🙂