Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 si zlata,ze si ma tak pekne vyhresila...no,to rano som mala hekticke,takze nebolo casu na jedenie. ale slubujem sa polepsit. 😉 kontrola dopadla dobre,pocula som srdiecko a zacinam citit pohyby,tak je vsetko super. pa
@sonicka07 musis sa o seba starat 🙂 to ja ked idem k doktroke na lacno tak si normalne robim desiatu a hned co vytiahnem paty z ordinacie uz aj zuzlem lebo od hladu mam az hmlu pred ocami a potom mi ostava velmi zle ☹ radsej vzdy nieco maj v kabelke a ked tak sup do bruska 😉
@harper ked Ta pali zaha vrelo odporucam mineralku Sulinka 🙂 Nie kazdy znesie tu chut ale velmi pomaha a nemusis brat zbytocne lieky. Ja mam problemy od mala a pijem ju aj teraz pocas tehu a pomaha mi. Neodporuca sa len v prvom trimestri kvoli silnej mineralizacii ale neskor v pohode mozes 🙂 ak chces vyskusaj mne pomaha uz roky.
@henrieta44 ja idem na utz az 30.6 takze az vtedy a dozviem co to cakame ☹ nevydrzim ☹
@kaia pokial ti to nezakaze lekar, tak nie je problem. Jedine na co si potom este musis dat pozor aby to nebolo az niekedy koncom augusta, aby ta pustili vobec na palubu, jednotlive letecke spolocnosti to maju rozdielne - pustia ta na palubu len do urciteho tt. Ja som pri prvom letela okolo dvanasteho tyzdna 🙂
@veronika1417 sa mi to zda len nejako skoro. Pijem teraz dost pomarancovych stiav, asi budem musiet prejst na nieco ine. Mineralky nemam rada, ale ked vylucim to co teraz pijem, malo by to prejst. Inak vdaka. 🙂
@harper ja dzusik nemozem vobec ☹ kyselna by ma zozrala za ziva 😝 hnusoba jedna! tak ale Tebe hadam ozaj staci len obmedzit 🙂
@veronika1417 presne tak, vyskusam a uvidim 🙂
baby lietat mozete od 3 do 7 mesiaca.potom uz len s lekarskym povolenim.ja som lietala cele tehotenstvo.je to uplne v poriadku 😉
No a my pri tej prerabke chalupy,s dvoma psami a priatelovou robotou-večer zavolaju a rano musi isť, pojdeme tak akurat na zahradu a nohy si dame do lavora 😖 no čo...pochodila som už pol sveta, možem byť jeden rok aj doma 😉
@kaia autom je isto lepsie (teda pre mna kedze sa lietat bojim) 🙂 minuly rok sme boli v taliansku a bolo paradne. tento rok nejdeme, lebo 2.7 mame svadbu a tam idu vsetky peniasky.... ale moji rodiacia idu do talianska aj tento rok a dokonca sa rozhodli, ze beru aj malkaca 🙂 docela sa tesim, ze si oddychnem a budem spat a spat a spat. Idu uz o tyz. 13.6 🙂 naozaj super miesto na dovolenku : lignano de sabiadoro 🙂
Caute, dakujem za vase nazory, idem prestudovat internet, co na lietanie v tehotenstve hovori 🙂. Moj lekar povedal, ze OK, pokial to bude v druhom trimestri, iny - moj znamy lekar povedal, ze urcite nech ideme radsej autom...
@kaia ono autom to tiez nie je bohvieco sa niekde daleko tahat. Skus si pozriet toto: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1022-Lietadlom... a aj v najnovsej mamine je celkom dobry clanok, napr. Ryanair pri štádiu vyššom ako 28tt požaduje preukazať sa lekárskym potvrdením o spôsobilosti na let, ktoré nemôže byť staršie ako 14 dní. Po skončení 36tt ta na palubu uz nepustia. A nesmies sediet pri nudzovom vychode, inak platia tie iste pravidla ako pre ostatnych cestujucich 😉
ahojte,dnes bol krasny den.Uzili sme si z detmi slniecko na zahrade.Deti sa vymocili v bazene....
Dnes koncim 17tt a moja vaha:+0 😉 No ako mam priberat,ked moje deti su v momente pri mne,len co si nieco nalozim?Aj pred chvilkou:Zohriala som si maso z polievky-zjedla mi ho dcerka....Zavarila som si sliziky do polievky-zjedol mi ju syn.....Pritom chvilku pred tym vecerali. 🙂
Co mam robit,ked detom chuti vzdy to,co je ten druhy? 😀 😀 😀
@sranda myslim, tak sama, ze napr. ja som sa rozpravala s dr. a ona mi povedala, ze uvidime ake budu vyskedky a potom ze sa mam rozhodnut. a to bude cca o dva tyzdne...a vidim ze mame rovnakz termin a ty si uz bola a mna tam este len chce poslat...tak veru neviem...a mozem vediet kde si to bola?
ja som letela v 21tt a uplne v pohode. teraz budem letiet bud.nedelu,to budem v 19tt a nemam z toho obavy. druhy trimester je v pohode na lietanie,netreba sa bat. hlavne nie na kratke trate. kamoska letela v 5mes na Kubu a do USA a tiez v pohode,ale tolko hodin sediet v lietadle asi nie je moc komfortne. inak je to ok.
dobrý večer kočky 🙂 ako sa máte? nečítala som ešte všetko, snáď dobehnem 🙂
my už asi začíname cítiť drobčeka, aj tatinko niečo zacítil, tak snáď je to už ono 🙂
@veronika1417 chystáš sa aj na predpôrodnú prípravu? ja mám kontakt na p.Jahnátkovú, neviem čo je tu v NR ešte niekto iný, ale ona je veľmi milá - teda bola dávnejšie, tak snáď jej to zostalo 😉
@karap niežeby som sa chcela nejako v tom stale vrtať, ale mňa udivuje, ako lekari počitaju tie tyždne. ty dneska končiš 17.tyždeň a termin maš 13. a ja končim 17. tyždeň zajtra a termin mam 7.akože, je to fakt nepodstatne, nejaky rozdiel,ale nechapem, ako sa to teda rata... 😖 aj taka lenka, ta ma termin 11. a ma o jeden tt vic ako ja.k pravde sa nedopracuješ😀
@dominika_sk ja som dnes 18+1 tt co znamena zacaty 19tt takze som v 19tt.takto nejak to rataju. ja mam termin podla pm 4.11. ale podla sona a velkosti maleho mam termin 11.11.aj na 4D mi to potvrdil.takze niekde medzi tym urcite porodim teda ak nebudem prenasat co dufam ze nie 😀
za hodinu mi pride mm domou.vsetko som upratala a bezim do sprchy.joj tak sa tesim.... a inak mm vybral meno.takze zatial sa nas maly bude volat CHRISTOPHER 😉 mm povedal ze to uz nezmeni no ja som si neni celkom ista ale uvidime 😉
@dominika_sk nie si sama ani ja tomu nerozumiem.
@dominika_sk skus si kliknut na stranku:www.pregnology.com,zadaj datum poslednej menstruacie a presne Ti ukaze v ktorom tyzdni a dokonca dni si tehotna.Mne to presne vychadza.A tu na MK mi to ukazuje uplne rovnako.
Ahojte kočky,viete mi niektora povedať,kedy presne začína 5.mesiac?Tu na nete píšu,že 17.tt, ale videla som aj tabuľka,kde je uvedené 17+5tt-teda 18.týždeň...som z toho jeleň...
ahojte žienky, neviete mi poradiť? ako zistím či mi neodteka plodova voda? odvčera mám stále pocit že mam mokro, neje to take že by mi niečo tieklo, ale pocit mokra ☹
@micicka ahoj no mne gynekologicka tiez odporucila Jahnatkovu 🙂 tak by sme sa tam mohli stretnut 😀
@veronika1417 inak p.Jahnátková bola voľakedy sestričkou u Čelárovej - neviem, či už vtedy si k nej chodila. už si jej volala či ešte nie? ja som niekde počula, že sa k nej chodí od 20tt
si spokojná s Čelárovou?

Riesite nejako letnu dovolenku? My by sme velmi chceli ist, len sa nevieme rozhodnut, ci autom alebo letecky. Bojim sa v tehotenstve lietat kvoli tlakom pri vzlete a pristavani... 😒. Aky mate na to nazor? Dakujem za info 😉