icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

zlamal.i
7. jún 2011

@veronika1417 ahoj ja mam tiez taky pristroj zo zavciatku ani ja som nemohla najst.skus hladat rano ked sa vycuras a nebudes najedena.chce to len pevne nervy ale najdes ho a potom uz budes vediet kde hladat.kde pracuju creva po jedle tak je to slabsie a niekedy sa pohybuje takze pocujes raz hlasnejsie raz slabsie.lahni si do polosedu a hladaj.ja ho vacsinou najdem viac na lavej strane a dost nisko az tam kde mi zacina ochlpenie este je male tak sa zmesti vsade.tak drzim palce dufam ze som ti pomohla 🙂

sranda
7. jún 2011

@dena Deni mysliš na amnio že som už bola? ano bola...išla som aj napriek tomu že AFP mam o.k. nadmieru super vysledok. ale išla som pre istotu. Bola v Gyn-fiv v BA.

sranda
7. jún 2011

@lianka7 mňaaaaam pečená klobáska, ja by som teraz všetko opekala ako blázon. Milujem to chrumkavé a cesnaaak. Už sa teším na víkend keď budeme grilovať. Potom si tam detox že zelenina a taaaak ...potom mam chuť na bryndzu že fuj mäsko. a takto dokola.

mysti
7. jún 2011

@danielita13 ja som tiez prvorodička, nejaky strach este zatial nemam, aj ked mam plnu hlavu otazok co a ako bude, hlavne ako zvladnem prve dni po porode, toho sa bojim najviac...daj nejakych zopar dobrych rad, ako to vsetko zvladnut... 😕

micicka
7. jún 2011

@veronika1417 no dovolala som sa tej Jahnátkovej. Nový kurz začína 22.6. o 8,00 - tu vysvetlí všetko. ako to bude prebiehať, koľko sa platí atď a na základe toho sa rozhodneme, či chceme k nej chodiť alebo nie.
Treba si priniesť tehotenskú knižku a prípadne priepustku - ak by niekto potreboval potvrdiť do práce. Takže, keď budeš chcieť prísť, jednoducho prídi, netreba sa nahlasovať.

sranda
7. jún 2011

@mysti ...treba dat na matersky inštikt v prvom rade...a vôbec sa nestresuj aj tak bude všetko inak a nič teraz nedomyslíš aj ked budes neviem ako dumať.Ziadne rady neexistuju materstvo a starost o dieta je jedna velka filozofia. Druhorodicky maju akurat tu vyhodu ze ked sa babo narodi budu vediet po čom siahnuť maju grify, finty, know-how, ale toho tehu sa bojime viac ako vy prvo, lebo za tie roky sa to na nas vsetko lepi aj ked nechceme. takze strach je estevacsi ako u prvo

veronika1417
7. jún 2011

@micicka oki super budem tam 🙂 zrejme aj s drahym, priedes aj Ty vsak? 🙂

veronika1417
7. jún 2011

@zlamal.i no ja som si pozerala ako je dietatko ulozene v 17tt a srdiecko veru nepocujem ale ked som bola v polosede tak ako aj ty pises tak pod pupkom cca 7-8cm som pocula asi kopkat 🙂 sranda vzdy som bola presvedcena ze je na lavo dole a aj tam sa mi zazdali prve tukance aj ked par dni nic nebolo ☹ ale teraz mam pocit ze v strede pod pupkom veru to boli riadne kopanceky aj ked som ich necitila iba pocula cez ten stojcek 🙂 ma to potesilo 🙂 dakujem za rady si zlata 😉

veronika1417
7. jún 2011

@zlamal.i ozaj a pocujes aj srdiecko? ci len kopanceky? 😲

veronika1417
7. jún 2011

@zlamal.i inak tiez to pocujes tak ako keby Ti prstom niekto klepol do fonendoskopu? Je to dost nepravidelne to znamena ze dlho nic a naraz z nicoho nic bum a potom aj trikrat za sebou bum a potom riadnu chvilku nic. Je to pekne ked si uvedomis ze je to chrusto 🙂 ale lutujem to moje dieta ked musi pocuvat tie moje zvuky 😀 akokeby ho travila veleryba 😀

mysti
7. jún 2011

@sranda dakujem, no uvidime, stresovat sa jsne ze nechcem, lebo ako si pisala, je mozne, ze vsetko dopadne inak, ako si ja naplanujem 🙂
Ja sa asi najviac bojim toho, zenebudem vediet, ako drobca spravne obliect, aby mu nebolo zima/teplo, to mi robi asi nejvacsie starosti. 😕
Inak mas termin na moje narodky 😵

meminka
7. jún 2011

@veronika1417 ja mám výrazné kŕčové žily na jednej nohe, na druhej je to zatiaľ v poho. Niekedy s nimi nemám žiadny problém, ale príde obdobie, keď ma to neskutočne bolí ☹ ja som s tým mala problém už predtým, dokonca na magnetickej rezonancii mi zistili varixy aj v malej panve, tak mám strach, aby som nedostala tú trombózu alebo embóliu, vraj je to veľmi nebezpečné, musím o tom povedať doktorovi. A také výrazné žily mám aj po celom brušku až po prsia...tak mám z toho obavy.

meminka
7. jún 2011

@luci66 ano, tak aspoň tie nevoľnosti ma minuli, to som rada 🙂 a v piatok mám ten utz, tak sa aspoň dúfam ubezpečím, že maličké kopká, len ja to ešte necítim, potom dám vedieť 🙂 a ty máš nejaké ťažkosti, či to zvládaš v poho?

meminka
7. jún 2011

@karap super, musí to byť úžasný pocit, ja už tiež na to každú chvíľku čakám a nie a nie sa dočkať...

harper
7. jún 2011

@mysti inak to robi starosti aj mne. prve som mala v maji. niekde som citala ze oblecies o jednu vrstvu viac ako si das ty.

luci66
7. jún 2011

@meminka Mne byvalo tazko, ale nevracala som ani raz. Teraz uz je to fajn, niekedy nemam ani pocit,ze som tehu, ale vcera som videla babatko tak v rychlosti na utz tak som spokojna 🙂 . Dnes mi je tazko od zaludka, ale celkovo musim povedat,ze dobre. len sa uz neviem dockat tych kopancekov 🙂

manka
7. jún 2011

@micicka aj ja sa hlasim na kurz do NR 🙂
predtym som chodila do Areny

mysti
7. jún 2011

@harper hej, to som inak citala aj ja, ale ja som taka zimomrava, ze ja mam na sebe tolko vrstiev, ze keby drobcovi obleciem este o jednu vrstu viac, asi by sa chudacik uvaril 😀 😕

veronika1417
7. jún 2011

@meminka juuuj a beries aj nejake lieky na to? ☹ tak mna len silno bolievali nohy a na jednej sa mi zozadu pri kolene urobila taka mal krcova zilka, inak mi je len vidiet trochu zilky cez kozu ale nie je to nic drasticke a ani to nemam nejako diagnostikovane. Preventivne si kazdy vecer ked sa sprchujem na konci sprchy pustam striedavo teplu a studenu vodu na lytka ani neviem ci mi to nejako extra pomaha tak ale aspon tie zily ostanu pruznejsie. Myslim, ze citim potom taku ulavu, takze od bolesti by to malo pomoct. Teraz mam este aj tie pancusky aj ked este ich nenosim asi pre istotu radsej zacnem. V noci som aj dostala krc tak aj nejake vitaminy asi budem musiet poriesit.

veronika1417
7. jún 2011

@manka takze nastupis s nami 22.6 o 8.00??? Jeeej aspon tam budeme tri 🙂
micicka beriete aj drahych???

manka
7. jún 2011

@veronika1417 ked budem vtedy moct, tak pridem. a kde to je? drahy asi nebude moct. ale sak on uz si jedno odrodil 🙂

veronika1417
7. jún 2011

@manka Zubna poliklinika Párovce - Nitra, 2 poschodie. Daniela Jahnatkova, porodna asistentka 0903 430 687 toto je na letaciku co ma od doktorky 🙂

zlamal.i
7. jún 2011

@veronika1417 ahojky ja pocujem aj srdiecko ma pulz okolo 140 rychlo bije.tak si to stale rano skontrolujem tak sa potesim a den je ovela krajsi.odporucila by som to kazdemu.ja som si to objednala cez ebay a ty odkial si kupila?este ked sa posnazis najdes aj srdiecko som rada ze som ti poradila 😉

veronika1417
7. jún 2011

@zlamal.i ja som to kupila od jednej baby, ktora uz ma dvoch drobcov 🙂 tiez budem kludnejsia ked si ho kazdy den takto skontrolujem 🙂 ale zatial len tie kopky, co su dost silne ako uder do fonendoskopu pocujem a moje vnutornosti 😀

dominika_sk
7. jún 2011

baby, dneska prišerny deň, je mi do revu. tak zle ako mi je dneska mi ešte nebolo!aj teraz som si musela odbehnuť 😢 tak strašne vracam, že ma až prišerne boli hlava. doobeda bolo všetko v pohode a teraz neviem čo so sebou, beham každych 10minut.ja neviem čo robiť, ledva sedim, pomožte.

veronika1417
7. jún 2011

@dominika_sk no v prvom rade sa snaz ukludnit, dychaj pomaly a pravidelne. Lahni si alebo teda sadni si na postel a daj si vedro pri seba v pripade ze by Ti trebalo vracat. Pohar studenej vody a uterak si daj pri seba aby si sa mohla kedykolvek napit alebo vyplachnut usta. Len pokoj Boli Ta nieco? Jedla si dnes nieco? Beries nejake lieky? Robila si dnes nieco co obvykle nerobievas?

micicka
7. jún 2011

@veronika1417 ja chcem ísť, dúfam, že do toho nič nepríde. ja pôjdem pravdepodobne sama, drahého keď tak potom na povinné hodiny zoberiem, ak by chcel byť pri pôrode. tak sa snáď stretneme 😉

veronika1417
7. jún 2011

@micicka oki ja len zistujem lebo ten moj sa uz trasie ze tam bude jediny 😀

micicka
7. jún 2011

@manka jej no dobre, berieme ťa 😀 😀 už si si aj volala? ak nie,a ak si nečítala - tak 22.06. o 8,00 začína nový - úvodné stretnutie 😉

micicka
7. jún 2011

@veronika1417 ja myslím, že tam asi bude viacej oteckov, ale neviem to naisto. ja pôjdem sama, preverím situáciu - veď my ženy sme odvážnejšie a potom zreferujem doma 😀
veď keď nebude chcieť ísť tak nemusí, veď sa nejako dohodnete 😉