Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slniecko510 ok, je pravda ze ani nasa mala nechcela velmi dlho lezat v kociku. Mali sme demu (teda este ju mame doma, ale nechcem ju uz pouzivat) a tam mi do nej akurat sedela ta autosedacka, tak ked sme isli len na nejaku kratku prechadzku tak som jej ju vlozila do hlbokeho a tak sme chodili 😀 mala mala super vyhlad a hned bol klud 😎
@harper na to spravne priberanie? pockaj pohladam ja som to okopirovala odtialto z fora o priberani pocas tehu okopirujem Ti to cele 🙂
@harper tu to je :
1. trimester / 1 13 tt : 1,5 - 2 kg,
2. trimester / 14 26 tt : 6,5 - 7,5 kg (0,5 kg kazdy tyzden)
3. trimester / 27 -40 tt : 4 - 5,5 kg (0,5 kg za tyzden) 7.-8.mesiaci a 9. mesiaci (0 az 1 kg)
a este pre zaujimavost, co kolko vazi v tehotenstve:
dieta 3,5
placenta 0,7
plodova voda 0,8
zvacsenie maternice 1,0
zvacsenie prs 0,4-0,8
narast objemu krvi 2,2
tekutiny v tkanivach 1,5-2,0
zasoby tuku 3,5
=================
t.j. celkovo 13,6-14,5 kg
@micicka joooj krasne brusko 🙂 som na vas baby hrda, ze ste sa takto pekne chytili a verim, ze nam to vsetkym pekne zlepsi naladu 🙂
@veronika1417 ďakujem veľmi pekne. ja by som už tiež veľmi rada vedela, čo čakáme. dúfam, že o týždeň sa to dozvieme 😉
@micicka ja za to obdivujem slimme, ze dokaze sa nechat prekvapit az k porodu ja by som nevydrzala 😀
@harper juuuj tak ho ukecaj, ze uz to bude krasne vidiet nech Ta vybavi pred dovolenkou aj so sonom 🙂 ja idem toho 30.6 na sono a nepustim doktora kym mi nepovie co za zazrak to nosim pod srdieckom 😉
@veronika1417 ved sa pokusim. uz som sa ho pytala a moze ist aj mala pozriet svojho surodenca 🙂
ahoj kocky.tak vy hadzete foto tak aj ja sem dam.akurat som sa fotila.je to v nocnej kosielke ale nevadi 😉 20tt a brucho riadne.akurat nepriberam.momentalne mam 4,5 kg podla doktorskej vahy.a to uz dlho.v utorok idem na poradnu tak som zvedava...
inak vysledky tie druhe z gen. mam v poriadku tak som rada 😉
caute baby 🙂 kukam, ze je vas tu celkom dost, ja som sa po styroch rokoch prihlasila opat sem, ani som nevedela ci este úprihlasovacie udaje existuju🙂) mozem sa k vam pridat? este nemam aktualizovany profil, ale tiez by som mala rodit niekedy v polovici novembra...
kolko vas tu je cca? necitala som vsetky strany, to by som tu bola este tri dni 😝 a co vsetko preberate? ked som sem chdievala volakedy / do terminu august2007/ teda my sme prebrali kazdy pohyb, jedlo, kontroly, usg...proste vsetko...
Ahojte babulky,jeeeeej vy ste si ukazovali brusenka.... 🙂 Máte ich kráááásne!Ja sa hned zajtra rano odfotim a pridam foto,len teraz sme vyprevadili rodicov,dnes sme oslavovali 1.vyrocie svadbicky 😵
@dominika_sk aha dík za odpoveď...kuknem aj ja niekde, alebo sa spýtam dokiho.
@veronika1417 uf tak toto sa total vymyká mojím reálnym mieram, ktoré som mala v prvom tehu, keďže Petra mala 4180 g. Teraz to bude zrejme podobne, takže foto "bejby bruška" ani nedávam 🙂 🙂 🙂 . Už teraz mi dr. povedal, že mám plodovej vody na rozdávanie...takže pomooooc!!!
@dominika_sk toto som našla, napísala karap:
Riesili ste tu umiestnenie placenty a mali ste z toho trosku chaos...
Akekolvek umiestnenie [ja ju mam na prednej stene]ci uz predne,zadne,bocne je v poriadku.Nebezpecna je len vcestna placenta.Vtedy prekryva krcok maternice.Vtedy hrozia komplikacie[krvacanie,potrat....]Treba sa viac setrit,vatsinou je rizikove tehotenstvo.No a samozrejme nieje mozny normalny porod,ale tehotenstvo sa ukoncuje sekciou
Bre ranko tehulky, pozeram,ze sa tu rozbehli fotecky s bruskami 🙂. Krasne ich mate a niektore ake velke.Aspon je viac srandy,ze. Ja pridam zajtra, lebo mi blbne bluetooth na tomto PC tak zajtra v praci to nahodim. Inak dnes som doma tak vegetim, ale caka ma zehlenie 😒

@veronika1417 Ano je to fotené dnes, ale v skutočnosti mi pripada vacsie, teda spekatejsie 🙂 Jasné, len nech je zdrave to je prvorade!dufam, ze pribudnu dalsie fotky 🙂