Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
tak tu je jeden recept - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332 este sa tam da dat do tej stavy 1-2 struciky cesnaku. Zvyknem robit dvojnasobnu davku omačky.
Recept k obrazku: Mhammar batáta: 500 g mäsa (použivam bravcove stehno), 1 kg zemiakov, 2 veľké cibule, olej, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice posekanej zelenej zelerovej vnate, štava z 1 citrona.
Maso a zemiaky pokrajama na zhruba rovnake, vacsie kusky. Cibulu pokrajame nadrobno a opecieme na oleji. Pridame pokrajane maso, opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme pohárom vody a udusíme do mäkka. Zemiaky opražíme extra na oleji do červena (pražím vo friteze) a primiešame k masu. Popučený cesnak spolu s posekanou vnatou opražíme na oleji a pridáme k masovej zmesi (pridávam neopražené). Povaríme asi 10 minút a nakoniec ochutíme citrónovou štavou. Podávame teplé s ryžou. (podavám teplé bez ryže s tatarskou omáckou) 🙂
@mgurnak ahoj, vytierať borovou vodou, tak to som teda ešte nepočula, no hlavne aby to naozaj zabralo. ja som dnes bola u dokiho - sestričke som povedala prečo a dostala som len predpis na nejaké čípky, s dokim som sa ani nerozprávala 😨
zatiaľ neviem aké, lebo som lekáreň nestihla a v druhej ich nemali....
@harper ahoj, neviem, nechcem ti samozrejme do ničoho kecať, ale treba davať pozor, aby nam nezamkli temu, už som tu zopar takych tem videla.tak som si prečitala pravidla a toto je odbačanie od temy 😒 viem, viem, aj ja som rada že tu je recept, ktory vyzera super a všetky sa tu o tom bavime.ale tie adminky 🙄 aj mne už vymazali par fotiek z albumu 😖
Baby v ktorom tt sa pije ta strasne sladka voda a na co to je vlastne dobre?
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=dobr...[showComments]=1&tx_skpagecomments_pi1[success]=1#CommentForm
baby platite si?
@anicka87 ano je to na tehotensku sukrovku, je to strasne sladke, ale neboj da sa to vypit ; -) a eni toho vela, ja som pri bianke vypila asi pol pohara..len musis ist nalacno a az po poslednom pichani sa mozes napapat..to je horsie, bo ti ta voda vyzmyka doslova zaludok..ja som umierala od hladu, kym mi dr povolil jest, ale potom to bolo strasne, zjedla by som aj klince, pchala som do seba vsetko co bolo konzumovatelne 😀
@harper harper vyzera to super, len som z toho nepochopila ci prazis uvarene tie zemiacky... 😎
baby co idete dnes robit? ja mam dnes strasny program.. bianka ma dnes meniny a usila som na seba strasnu budu, bo sme jej slubili zoo 😅 a ja sa dnes na to vobec necitim, aby som naprv dllllho dlho sedela v aute s dvoma deckami /ide aj biankina kamoska so skolky s maminou/ a potom este toooolko chodenia...ufff..drzte palce aby som neskocnila po dnesnej upeke v nemocke 😉
@dominika_sk treti pokus odpisat cez mobil - citala som niekde v otazkach pre adminov ze ked sa nam nepozdava mame to oznacit a oni uz rozhodnu. nemyslim si ale ze citaju vsetky prispevky, ale ak vymazu mozem poslat cez ip.
@harper @dominika_sk asi tak, tiez si myslim, ze necitaju vsetko... v takom mnozstve aktualnych for a tych prispevkov...nemozne...nanajvys namatkove kontroly.... a dakujem za tie zemiacky 🙂
Dobré ránko babulky,ja mam naplanovany glukozovy test na 26.tt...takze vtedy sa budem trapit s tou vodou-sestricka ma na to pripravila.Baby aj vam dr.v poradni kontroloval krčok maternice?Včera mi to robil prvy krat...mne sa ta maternica poriadne roztahuje,strasne ma bolia krize a bedrove klby-v noci som toho vela nepospala...
@lenka1108 ahoj , ja si platím a len vďaka tomu budem mmať materskú, teda dúfam, že to dovtedy nezrušia, lebo už zase špekulujú že zrušia aj ten jednorázový príspevok a ešte chcú znížiť aj rodičovský príspevom, no šibnutý fakt a dokonca som niekde čítala, že už nebude možno brať materské aj zo zamestnania a súčasne aj z DNP, vychcanci že?
@lianka7 ahojky, mne zatiaľ krčok kontroloval len raz aj to vtedy ked som mala tie silné bolesti v podbrušku a v krížoch tak teraz uvidím kedy ma bude zase pozerať zo spodu, pri privom tehu ma pozeral každú druhú poradňu. minule ma nie ale teraz mi tiež nič nehovoril, tak dúfam že si to nerozmyslí 😖 , takéto kontroly nemusím
baby už len 7 dní a snáď už budem vedieť, čo čakáme, neviem sa dočkať ale mám aj hroozný strach, že tak bude pipík, ja strááášne túžim po dievčatku, doteraz som bola presvedčená že to bude dievčatko ale s blížiacim sa termínom utz sa stále viac pripravuje na to, že to bude chlapec 😒 , inak tých dievčat nám tu stále nepribúda, stálle vedú chlapci, že???
@henrieta44 No ja som mu vcera tiez spominala bolesti v krizoch a podbrusku,tak mozno preto kontroloval tiez-ved to,ze ani ja toto vysetrenie nemusim a dufam,ze to nebudem absolvovat kazdu poradnu 😝
@henrieta44 Ja sa na chlapčiatko veeelmi tesim...ale chapem ta,ked uz mas jedneho chalana,ze tuzis po babe-drzim prsteky 😵
krasne ranko prajem 😵
@dominika_sk ja som mala dokonca vcera pocit, ze som ho mala na oboch stranach naraz 😀 asi sa mi aj maternica nejako zvlastne povytlacala alebo co 🙂
@veronika1417 to casom urcite pride 🙂 ja to citim vzdy vecer, cez den asi spinka, alebo tym, ze pracujem, tak to nevnimam... ale vecer sa stale prevracia a obcas mi vytrci ritku, obcas chrbatik, je to krasne 🙂 a vcera ked som citila, ze sa tak prevaluje, tak som povedala manzelovi, aby dal ruku, aby citil, ako vytrca chrbatik a vtom ho tak silno koplo, ze sme sa obaja zlakli 😀 on to citil na ruke a ja na brusku 😵
@anicka87 ja som na tom vysetreni uz bola na zaciatku tehu, lebo dr. sa nezdali moje krvne testy, ktore sa robia na zaciatku... a pojdem este raz, ked sa chodi v 24tt
@lenka1108 podla mna to nebolo vobec nic hrozne... ja som si tam dala stavu z citrona a v pohode som to vypila... nie je to nic super, ale ani nic hrozne, alebo nechutne... proste sladka malinovka 🙂 a pocas tych dvoch hodin sedenia v cakarni som si citala 🙂
ale vlastne, ty si to uz asi podstupila, ked mas dcerku, nie?
@lianka7 blahozelam k dobrym vysledkom 🙂 a preco ste mali problem s otehotnenim??
@blackrose Dakujem krasne... 🙂 Preco sme mali problem...ja som 2 krat operovana pre gynekolog.problemy-u mna uz bola velmi nizka sanca,lebo po operaciach sa mi zacali robit zrasty a ochorenie sa mi stale vracalo a este k tomu vsetkemu,manzel je 9.rok po onkologickej liecbe-v dosledku chemo a radioterapie ma otrasny spermiogram-po jeho vysledku nam povedali,ze nemame realnu sancu ani na umele oplodnenie...a prislo to uuuplne prirodzene!

@dena dám dám...apropo dnes mi volal genetik, že výsledky z amnio sú úplne v poriadku a že to bude dievča...tak teraz to je tutovka už....lebo odber plod. vody je viac ako uzv.