Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lianka7 jaaaj veru, baby su riadne stresacky a pri dnesnej dostupnej antikoncepcii a ochrane nechapem na co tak riskuju??? raz budu tuzit mat miminko a nepodari sa len preto, ze ked boli mlade vystrajali. Moje krsna ma desat rokov a uz dostal sms, ze jeho frajerka chce mat s nim sex ako chapete? Som zvedava kedy sa o ochrane poradi on 😀
@blackrose nie, nemam žiadny papier, len mi povedala že mam tam isť na sono v pondelok o pol 12tej...ale žiadna žiadanka o morfologicky utz.
@blackrose juuj ano je zo taky blizky kontakt len medzi matkou a dietatkom tak uz viem preco tu svoju tak velmi milujem 🙂
@dominika_sk neboj bude to dobre, mysli pozitivne, ved vysledky mas v poriadku tak preco by nemalo byt aj toto ok. Mozno som teraz hrdina, uvidime co budem hovorit ked sa bude blizit 12.7
@veronika1417 Ako to,ze nemas narok na matersku? Ved to zavisi od odrobenych rokoch, ci sa mylim?
@dominika_sk tak potom neviem... ved uvidis v pondelok co to za uzv bude 🙂
@blackrose skušam tam volať, ale nikto nedviha.
@dominika_sk tak som sa tam dovolala a povedali mi, že to je to normalny screening kto ry sa robi v 12,20 a ten posledny tyždeň som zabudla.ale čo sa tam sleduje, to neviem.
a toto som našla na nete : to bude tzv. velký UTZ. Ten by si platit neměla. Hradí ho pojišťovna. Kontroluje se jak je mimčo velké, roštěpy páteře nebo rtu, srdíčko, ledviny, močový měchýř, uvidíš i žaludek, počítají se prstíky atd. 🙂
@dominika_sk to je to morfo sono? presne takto mi ho opisal moj gynekolog, ale mne ho robi on priamo u neho alebo to je este nieco ine?
Tak davam aj ja svoje maxi brusko 🙂
@anicka87 ja vôbec neviem, uvidim v pondelok.však potom tu napišem.
baby test na tehotensku cukrovku?Ten sa robi myslim v 26tt.Mne ho pri prvej vobec nerobili a pri druhom som nic nepila,ziadnu sladku vodu.Prisla som rano nalacno,sestricka mi pichla do prsta a hotovo.Vysledky mi povedali pri dalsej poradni.
Kazdy lekar to robi inak 😒 Ked sa tu tak porovnavate,co,ktora,kedy,zbytocne mate len stresy....
@adikad mas krasne brusko 😵
Ja sa uz zacinam bat,lebo sa nejak nezvatsujem.Naopak,akoby som sa zmensovala 😲
Uz nech je buduci stvrtok,pojdem na velky utz a uvidim konecne moju zizalku 😀
Ahojte babulky, potrebujem radu. Od vcera poobedia ma boli vlavo dole pod vajecnikom, mam pocit akoby maternica bola nejako nafuknuta abo co. Je to taka zvlastna bolest ako ked bolia vajecniky, ale zda sa mi,ze trosku nizsie. Boli ma to pri chodzi aj ked som si lahla na tu stranu, aj ked smrkam alebo zakaslem. Je to normalne, myslite,ze to suvisi s tym roztahovanim maternice? Nemam ziadny extra vytok ani nic, ale teraz napr.ako sedim za PC a pisem vam tiez to citim, take silne napatie. Mam obavy, aby neislo o nejaky predznak potratu alebo nieco...Som rano volala doktorovi, ale sestricka mi povedala,ze to je normal, staci kupit magnezium. Co vy nato?
@dominika_sk takze normalny screening... podla mna ak by islo o morfo by si to vedela, preto som ta upozornila... ale aj tak sa nemusis zbytocne obavat 😉
@lianka7 ja to presne fakt neviem, len viem, ze materska sa ti vyratuza z predchazdajuceho obdobia a ak si na PN, tak mas o to nizsi vymeriavaci zaklad, z ktoreho sa ti potom vyratuva materska... ale to je len moja logika (mozno zla) 😅
@anicka87 morfologicky ultrazvuk sa bezne nerobi, je na tvoje alebo lekarove vyziadanie a je este podrobnejsi...
@luci66 no zalezi aj od toho ale ja som v case kedy som otehotnela bola nezamestnana, nakolko som dala vypoved ☹ sice to boli len nejaky tri mesiace po vypovedi co som dala a este poberam podporu tych 6 mesiacov ale na urade a aj som volala na socialku mi oznamili, ze nemam narok na nic okrem rodicovskeho 190 eur. To som este vahala, ze keby bolo pre mna vyhodnejsie ostat slobodna mamina tak ostanem ale ani tie nemaju narok na nic takze katastrofa ☹
@luci66 moze ist o tvrdnutie... mas pocit na dotyk, ze je brusko tvrdsie??
Ja beriem proti tvrdnutiu 2x denne magnezium 835 mg od firmy Swiss, dr. mi ho odporucil ako dobre a mam pocit, ze to trosku ustupilo... kup si ho a budes aspon pokojnejsia... neublizi ti a pripadne ti pomoze aj na krce v nohach, ak ich nahodou mas 😉
@karap a tie pohyby uz su oki??? 😕

@dominika_sk tak ak ta poslala inde, tak mozno to mas ten morfologicky... fakt neviem, ale obvykle sa robi pri nejakych podozreniach... a mas aj nejaky papier ze kam ta posiela? Lebo ja mam normalne odporucanie k inemu dr. kde mam napisane, ze ziada o morfologicke vysetrenie