Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola ufff to už to už takto nakupujes??? wáu 🙂 ja mám všetko po malej v perfektnom stave, takže vecičky mienim len oprať. Jediné čo kúpime, tak kočiarik (ale kupovať ho budeme až v siedmom mesiaci...) mali sme polsky a nenatrafili sme na dobrý kus,lebo sa nam po malej jednoducho rosypal...
Prebaľovací pultik nám vyrobí svokor... takže musím počkať, kým bude mať trochu casu. Postielku máme a aj pre Lily druhu postel.
@mymimi ja som si tiez kupila len podlosku , podla potreby prenasala, mame jednu taku sirsiu komodu tak ta bola idealna na to, hned sufliky poruke s plienkami a kadecim inym.... uvidim ci aj teraz to vyuzijem, lebo ta komoda je maleho, ma na nej Tv a DVD 😝
ja mam kopec veci po malom, ked to bude dievcatko pokupim par takych veciciek (ked pojdeme k Dr, na navstevu) inak bude bambulka v chalanskom chodit, aspon prvy polrok, tie vecicky su v genialnom stave, ako nove kedze babo z nich vyrastie a nestihne opotrebovat.... kamoska mi slubila niake vecicky po jej dcere ak by to dievca bolo....
postielku mame (co v nej drobec spal) respektive ste spi, ale v sept ma narodky 2. roky tak dostane novu postel 🙂 aby si zvykol a zabudol na postielku 🙂 a este jednu skrinu a komodu budeme potrebovat, bo uz teraz sa nezmetime 😀
@mysti ja viem,že si z ďaleka tak aspoň virtuálne 🙂
@luci66 no to ani nehovor, kočík ten bol drahý trojkombináciu concord fusion ešte v 2008 , a použijem ho aj teraz .no musela som kúpiť ešte jeden, golfový keby sme išly na dovču o rok nech sa zmestíme do auta.
no na začiatok je toho veľa to ano!
ja som pri prvom perinku kúpila a keď mi došla domov lekárka tak ma veľmi rýchlo zrušila okamžite von z perinky, ale som jej vďačná lebo dieťa sa lepšie pohybuje bez aj keď má vetry. dávala som ho ležkať na perinku tak som ju využila aspoň tak 😉
@trinka ja radšej všetko dopredu a potom budem mať kľud, v podstate všetko mám aj postieľku Leo spinká už na svojej postely .ani mi nehovor sme sa vo februári sťahovali do novo prerobeného a zariadeneho bytu a skoro všetko reklamujem neskutočné.No dufam že budem mať vážne dievčatko mám už aj poprane vecičky po malom nevadí ponosí dake veci určite.
Ja som si dnes objednala tuto modru zavinovacku http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9575758
a co sa tyka prebalovania, tak si kupim prebalovaciu podlozku tvrdu, ktoru dam na postielku.
baby ako tu citam vy uz pomaly vsetko mate ...... zacinam stresovat ze ja zas vobec nic.....vseko budem na poslednu chvilu zase isto riesit....len u nas je to take na draka, lebo akurat sa teraz cez leto chystame prerobit vacsinu baraku a nemam ani kam velmi ukladat veci (ked viem ze vsetko budeme burat a musime sa zmesti v jednej izbe.....uz dopredu z toho ma stres, ked si pomyslim co nas caka....a som na to vsetko sama takze.....musim sa nejak skoordinovat lebo takto to nepojde.....ja vlaste ani netusim co vsetko budem potrebovat.... ☹
@mojong nemaspreco stresovat, casu je dost, isto zlozitejsie pri prestavbe domu, ale zvadnes 🙂 Riadne vela veci si treba pripravit pred prichodom babatka, sama som neverila co vsetko a vela veci som dokupovala aj ked sa narodil 🙂 teraz sa celkom tesim, ze ten zaklad mame a uz len drobnosti 🙂
@stellamiapiccola ja som perinku zrusila este v porodnici, maly ani za svet v nej byt spokojny 😝 doma som uz vobec nepouzivala, ale poznam miminka co boli spokojne v perinke aj poroka. Kazde si vyberie to svoje 🙂
@mojong nestresuj, ja tiez este nic nemam, sice mi svagrina nieco priniesla, ale nie je toho vela a je take z kazdeho rozku trosku... chybaju mi tam uplne malinke vecicke, lebo ona mala letne babatko, takze z tych letnych napr. nepouzijem skoro nic.
Prerabku ti nezavidim... my sme toto mali pred dvomi rokmi... cely rok... skoncilo to az takmer na vianoce... bola to drina a to som ani tehu nebola... 😒
hlavne si myslim, ze je este skoro kupovat, kedze neviem pohlavie a tiez su vsetko v obchodoch letne vecicky... musime si pockat na zimnu kolekciu 😉
baby, kde je toľko dominika s tými vajkami? však ja som zvedavá... 😎
nestresujte všetko má svoj čas. len ja si to rada chystam dopredu , lebo pri mojom malom sa neviem ani sustrediť stale niečo potrebuje tak to chcem mať čím skôr.a keď som čakala prvé tak som tiež začala okolo 6 mesiacu som mala aj viac času riešiť to .
@blackrose jasne ešte počkaj aj ja som začala až keď som vedela čo to bude 🙂
@stellamiapiccola hej hej, ale hned ako sa dozviem, tak urcite nieco kupim 😀 😀
@stellamiapiccola ja si to predstavujem tiež tak, že postupne... ale pri malej to nezvladam, pretože je jej vsade vela, robim vodičák, snažím sa ju odplienovať a manžel robí posledne 2 skusky, takže chodi do Prahy ako na klavír, slubil mi, že cez leto sa povenuje aj bytu... tak som zvedava... 😉
@stefie 😲 to vazne takto reaguje Tvoja svokra??A take reci pred Tvojou dcerkou??No,tak to by u mna totalne skoncila.Moja svokra tiez nebola [a ani velmi nieje]nadsena,ze cakame tretie,no take d.bnute reci ako Tvoja by si nedovolila.Vysmarila by som ju cez zatvorene dvere.....
Zelam pevne nervy,tusim ich budes potrebovat 😉
@blackrose sme na tom uplne rovnako 🙂 ja si teraz zajednavam prebalovaci pult aj so suflikmi na odkladaci priestor a je tam este aj vanicka tesim sa lebo to vyzera byt super prakticke a vsetko budem mat po ruke 🙂 a tie tlaky zacinam citit aj ja preto si myslim, ze je to mimi 😉 mam vyplnene prakticky uz cele podbrusko teda ten priestor pod pupkom 😉 niekedy ked si lahnem na brucho mam pocit akokeby som si lahla na balon s vodou a tlaci ma to.
my tiez nebudeme mat prebalovaci pult - pri prvom by sme ho nemali kam dat a teraz viem ze si vystacime aj s tou penovou prebalovacou podlozkou, ktoru dam tam kde budem potrebovat. inak prave som dostala chut na parene buchty, ale ako prve mi padli v mraznicke do oka slivkove gule - tak uz sa vari voda 😀
detske veci zatial tiez nebudeme ziadne kupovat, aj ked to prve je letne babatko, ale tak snad vyuzijeme nieco aj pri druhom, ved su to vsetko skoro nove veci. Ideme kupovat len kocik. ten uz je vybraty - cakame uz len na " poslednu dotaciu z bytoveho druzstva" a pojdeme ho objednat.
baby mrknite toto http://www.mojamoda.sk/product/sukna-na-traky-b... jedna baba v tom bola oblecena a vsetci sa jej pytali kde to kupila no ale je to svetove 😀
@blackrose s tou prerabkou to uz tahame 3ti rok, len teraz to uz musime dotiahnut kym nebude babo, lebo som povedala ze to sa radsej odstahujem ako by som s novorodenym babom mala fungovat na stavenisku......ale mame sikovneho buduceho dedka, ktory sa prislubil ze spravi co len moze a setril si na to aj dovolenku, tak snad uz nejak dobudujeme, dufam ze nam to vyjde aj financne.....z rodin nam poslubovali, ked este sme o babatku ani nechyrovali no teraz su akosi ticho.....tak zas to bude dufam tak, ze sluby sa slubuju a blazni sa raduju....a nakoniec budeme vsetko aj tak kupovat.... alebo dostaneme nazad iba veci co sme dali my im.....ach jo......len keby som nemala nasich na druhom konci slovenska..... myslim ze pomaly prechadzam do depky......sa mi zda ze je vsetko okolo mna nahovno.....
my sme na tom potom asi lepsie - my musime "uz len" prerobit kupelnu - vyburat stenu medzi wc a kupelnou, spravit pred vstupnymi dverami do tich obidvoch miestnosti este jednu stenu s jednymi dverami (uz su doma aj so zarubnou) potom tu povodnu vyburat, zrusit stary obklad natiahnut novu vodu, kurenie, vmurovat vanu a spravit novy obklad. 😖 tiez dufam ze to stihneme teraz cez leto. a to tu uz byvame, tak to bude urcite zaujimave.
@veronika1417 nadherne normálne že si ich objednam len aku velkosť hmmmmmmm
@stellamiapiccola vsak su perfektneee 🙂 ja z nich uplne odpadavam. Nemam na ne postavu inak by som nevahala ani chvilku ☹ su tak roztomile, jemnucke uz len vynadivat som sa na ne nemohla 🙂

@majoslava , majka ty si odtialto niekial?? pozeram ze sa chystas nakupovat do ra... ja som z ra...konecne niekto z okolia 🙂