icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
24. mar 2011

@denis006 nooo,vsetko je mozneee 😀 😀 😀 Ja sa uz neviem dockat...ale ked do 30.3.je este takaa dlha doba.... 😒
No hlavne,ze mala kocka to zvladla 😉

lenka1108
24. mar 2011

@micicka myslim si ze by som to zvladla keby som nemala malu.ako prve mat dvojky moze byt fajn.ale ak uz tam je jedno babo tak to musi byt zaberak....

@lianka7 ja idem ku dok. az 15.4.tak to je este daleeeejjjj... neviem ci to vydrzim. a to mi bude robit genet.testy.z toho mam panicky strach.ale musim dufat ze dopadnu dobre.uz to viac nechcem zazit....

lianka7
24. mar 2011

@lenka1108 Ale ti si uz aspon na 1.navsteve bola vsak?Pre mna to bude prva...som nedockava a uz do 15.4.by som zrejme nevydrzala...To su povinne tie geneticke?

micicka
24. mar 2011

@lenka1108 vždy sa to dá zvládnuť, ale určite to nie je ľahké a treba pomoc od okolia. keď už jeden drobec je tak je to určite o niečo ťažšie. určite je to rozdielne pri každej maminke, záleží od rodiny a od mnohých iných vecí, ale jednoduché to určite nemá žiadna mamička. a určite obdivujem také mamičky, aj tie ktoré majú detičky krátko po sebe.
ja by som dojku prijala, asi hlavne vzhľadom na môj vek. ale ja budem strašne šťastná, keď sa podarí aspoň jedno 🙂

denis006
24. mar 2011

@lianka7 musela to zvládnuť, zajtra píšu diktát a my sme ich dnes napísali asi päť...
Ak sa mi podarí urobiť scan snímku od lekára tak to tu priložím do albumu...lebo vo foťáku nemáme zooom..

V ktiku duše závidím kočkám, ktoré chodia častejšie na poradňu - aspoň majú istotu, že je všetko oki...to budše mazec vydržať do mája

lenka1108
24. mar 2011

@lianka7 jasne uz som bola 2 krat.ci 3? 😉 vlastne 3 ked ratam aj prvu co som si nebola moc ista.
geneticke su povinne.vlastne sa berekrv v 11tt a potom 15 ci 16tt. mne pri prvom babu vysli moc zle a tak to aj dopadlo.potom mi robili pri malej a aj tam boli zle tak ma poslali do ziliny na sono a tam som odpadla.prebrali ma tym ze je vsetko v poriadku. takze cakam ze to bude rovnake aj teraz... ☹ 😒

micicka
24. mar 2011

@lenka1108 juj moja, tak to si si užila, si musela mať strašné nervy. hlavne, že máš krásnu dcérku, teraz by si aj 2x odpadla...

lianka7
24. mar 2011

@lenka1108 Och...to muselo byt strasne...musis verit,dufat,ze tentokrat to uz bude ine,vsetko dobre!Ja sa tiez bojim,kvoli manzelovej zlej fragmentacie DNA v spermiograme ☹

lenka1108
24. mar 2011

@micicka no bolo to hrozne.dufam ze tento krat bude krv v poriadku ale doktor povedal ze asi sa aj tak nevyhnem odberu plodovej vody... a uj toho sa bojim...

blackrose
24. mar 2011

@micicka a co je to ten zltkovy vacok? dr. mi zan nieco hovoril, ale netusila som o com toci 😀 ale ukazal na tu malu bulinku a povedal, ze toto moze byt babatko. Tak som si myslela, ze to je babatko 😅
@denis006 ono asi aj zalezi od zahniezdenia, nie len od toho kolko je tyzdnov od mrch 😉

micicka
24. mar 2011

@blackrose keď mám pravdu povedať, tiež sa v tom veľmi nevyznám, ale zdá sa mi, že žĺtkový vak zanikne a asi z neho bude bábo - skús si prečítať tu, sú tu obrázky zo sona týždeň po týždni:
http://baby-web.topky.sk/Vyvoj-babatka.aspx

denis006
24. mar 2011

@blackrose pevne verím ,že áno...necítim sa na dvojičky... 🙂

lianka7
24. mar 2011

@lenka1108 a amniocenteza boli?

micicka
24. mar 2011

@lenka1108 držím ti palčeky, aby krv bola dobrá, aby si nemusela zase také strašné nervy zažívať 😉

karap
25. mar 2011

@micicka tie videa su krasne;-]Podla nich je moje babatko zatial ,,iba,, cervicek 🙂

mahun1
25. mar 2011

ahojte, ja som bola vcera znova na utz, som 5tt+6 a uz bolo krasne vidno srdiecko, aj mi ho dal dr. popocuvat ...no krasa 🙂 take male klopkanie 🙂...ale vydesil ma tym, ze nebolo vidno ten zltkovy vacok co babo vyzivuje, ze asi je za babom kde sa s utz nedostane tak dufa ze je vsetko ok.. ale kebyze tam ten vacok nebol tak by asi ani babovi nebilo srdiecko nie?? ☹ 😒
na dalsie sono a odbery mam ist 31.3. vo stvrtok tak som strasne zvedava....
inak na vianoce sme si mm kupili zajazd do rima na april, a ked som to vcera dr. povedala tak na mna zhrozene pozrel ze urcitee letiet nedoporucuje...no tak teraz mame s mm dilemu ze co, lebo letenky aj ubytko uz mame kupene ☹ vy by ste isli alebo nie? v noci som koli tomu ani nespala...velmi by som ublizila babu? sak je to len hodina a pol do rima..

mahun1
25. mar 2011

ak chcete vidiet aj foto zo sona, tak ho mam v albume 🙂

blackrose
25. mar 2011

@mahun1 jeeeee, tebe uz bolo vidiet srdiecko? 🙂 mne este nie a to som o dva dni od teba pozadu... s tym zltkovym vakom ti neporadim, tiez netusim, ale asi ako vravis, ak bije srdiecko, tak je vsetko ok a to je dolezite 🙂
ale fotku ti v albume nevidim ☹
s tym lietanim je to asi fakt na dr.... ale jedna baba letela v prvom trimestri na dominikansku a to je rozhodne dlhsi len a uz ma synceka 😉

mahun1
25. mar 2011

@blackrose no bolo 🙂 som sa vytesovala 🙂 ...
neni to vidno? tak to hodim sem, ale bude to male...

mahun1
25. mar 2011

akurat citam na nete ze lietanie v prvom trimestri sa nedoporucuje, ze hrozi spontanny potrat, a a ni v poslednom trimestri - lebo hrozi predcasny porod...
a ja budem v 12 tt cize na konci prveho tt...hmmm...no uvidime...

milek
25. mar 2011

@mahun1 Ja letím za pár hodín podla kalkulačky som v 7 týždni takže nám držte palce.Dúfam že sa nič nestane.

mahun1
25. mar 2011

@milek Drz sa 🙂

milek
25. mar 2011

@mahun1 Ďakujem po víkende sa ozvem ako sme tie dve hodiny letu prežili. 🙂

mahun1
25. mar 2011

@milek ok, budem zvedava 🙂 - tak nech vsetko dobre dopadne 🙂

blackrose
25. mar 2011

@mahun1 je to zaujimave, ze sme priblizne rovnako a tvoje mimi ma uplne iny tvar ako moje 🙂 moje je taka gulocka a tvoje je takzy zhluk...
@milek drzim palce 🙂

dominika_sk
25. mar 2011

@sis12 no neviem, lahko sa to hovori, ale už som sa rozhodla že dofajčim krabičku ktoru mam a ďalšiu si už nekupim. dufam, že to je ten spravny prvy krok 😒

mahun1
25. mar 2011

@blackrose jeeej tak to fakt 😀 tebe aspon vidno ten zlty vacok co mne dr. povedal ze ho nevidi...no uvidime o tyzden 🙂
hlavne ze srdiecko krasne bije 🙂

mahun1
25. mar 2011

neviete v ktorom tt sa chodi na ten 3D ultrazvuk? som pocula ze sa chodi 2x pocas tehu, ale neviem kedy :(

karap
25. mar 2011

@mahun1 na obycajny ultrazvujk sa chodi 2x.V 10-12tt a potom v 30-32tt.Tie su povinne.No tie 3D,ci 4D to neviem.To je uz nadstandard,plati sa za ne a su dost drahe [tusim 35-70eur]a to teda ja osobne nedam.Ved za to mam celu vybavicku.Prv taketo vymozenosti neboli a deti sa rodili zdrave aj tak.
Samozrejme,ak zene povedia,ze jej dieta ma nejaky defekt,alebo DS,tak je tento ultrazvuk suprovy.Tam vidi lekar uplne vsetko detailne a casto zisti,ze dieta je uplne zdrave.

mahun1
25. mar 2011

@karap aha, super dakujem 🙂 tak aspon na jeden pojdem, aby som vedela ze je vsetko OK 🙂