Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
dakujem babulky,
a je to fakt veľmi nespravodlivé, niekto má deti ani ich nechce a nestará sa o ne, aniekto kto po nich túži tak môže akurát tak plakať nad dalším anjelikom.
😔
zatial mame na konte len jedno zvracanie 🙂 dneska 8tt+2 ale unava ako v 38 tyždni 😖 pekny dnik všetkym 😉
ahojte.Ja som dnes ako mechom uderena.Asi tento zamraceny cas...Mam nizky tlak a toci sa mi hlava,bolia ma vsetky svaly...Ach jaj.No miminko poslucha,krvacanie uplne prestalo,len sem-tam mam hnedy tahavy vytok.No na to mi staci intimka.Dnes zacinam 9tt.Nejak sa to rozbehlo.Ved len vcera som sa dozvedela,ze som tehu 😀
Tak sme vcera boli na pohotovosti.a dal mi injekciu proti krvacaniu a mohli sme ist domov. podla poslednej MS by sme mali byt v 7 tt ale na USG bolo vidno len dutinku stale a podla neho sme na zac. 6tt. mam obavy aby uz nebolo neskoro. A to sme mali ist zajtra na potvrdenie akcie srdiecka a vo vacku nic nevidno stretli ste sa uz niektopra s tym :(((
@trinka no tak v nedelu už som prestala veriť, že to ako som chvílu krvácala mohlo prežiť lebo tam boli aj kúsočky sliznice a tak som sa už v duchu lúčila s mimi ale stále ešte trochu verím že zostalo a tak dnes mi sestrička sľúbila že povie v labáku aby to urobili čím skôr a okolo jednej by mohla vedieť výsledok.
@janap24 tebe dali aspoň injekciu na pohotovosti mne nedali vôbec nič, nechali že nech sa to vykryštalizuje samé čo bude , držím palce. je to fakt občas ťažké a hlavne na psychiku
@janap24 ja som pri malej tiež krvacala v 6tt, ale mna si nechali v nemocnici, lebo to bol hroziaci potrat. Niečo mi pichli, trochu to ustalo a brali mi krv kvoli stupajucemu HcG, nastastie stupal, tak mi dali len Duphaston, ten som brala asi do piateho mesiaca. Zvlastne, že mi robili usg len pri prijatí a potom až v 12tt ....
@veronkaj tak budem na teba dnes myslieť.... daj vedieť!
@trinka no vidíš, a mne nepichli nič, lebo nič nevidel ale vraj to môže byť aj tým, že nemajú tak citlivý ultrazvuk, a možno preto mi ani nič nepichol, lebo skôr veril, že ak aj niečo dnu bolo odišlo.
no uvidíme aké bude dnes hcg, to veľa napovie. a zajtra musím ísť na kontrolu poobede tak či tak. ale to čakanie je strašné, mám pocit, že ten 5-6 t. je u mňa začarovaný.
ahojte, práve som prišla od doktorkz, je to potvrdené, malá rzbička si krásne pláva. Ďalšiu poradňu mám 2.5. a už teray sa veľmi teším
ahojte... dlhsie som sa neozvala... v piatok som zacala krvacat, tak som mala paniku a hrozu. ☹
Na stastie som mala pri sebe duphaston, tak som si hned dala 2 tbl. a dalsie 2 o par hodin. Dr. mi tiez povedal, aby som si kupila ascorutin. Lezim a dufam, verim, ze je vsetko v poriadku. 😒
@blackrose ahoj no vidím, že ani teba neobchádzajú problémy,
vo štvrtok ked som bola u lekára my hovorila sestrička že strašne veľa tehotenstiev je teraz,
a dnes ked ma videla ako ma to trápi to krvácanie a rozprávali sme sa že by som neverila kolko je takých mamičiek že otehotnejú ani nevedia kedy a nechcú to dieťa a správajú sa k nemu ešte v brušku hrozne a kolko žien tam chodí s malými nádejami
držím palce aj tebe nech je všetko ok, keby som už aj tak mohla mať pri mene že 8tt
@veronkaj hej... asi si musime vytrpiet viac ako ine... tiez mi v piatok prechadzali hlavou take myslienky, ze ine maju babo ani nevedia ako a nevazia si ho... a my?! 2 roky sme sa snazili a robili preto vsetko a teraz som sa velmi zlakla, ze by som o nase stasticko mala prist ☹
Tych 8tt nic nezarucuje... kludne si ich tam mozes dat aj ty, ale nikdy to nie je na 100% ☹ zial...
@blackrose bohužial je to tak,
@trinka dakujem, no najhoršie je to čakanie, a bolesť vo vnútri v srdci, ked som krvácala tak som sa už lučila v duchu so všetkým,
a dnes som našla odpoved lekára na jednu otázku a ten napísal že:
- ak sa krvácanie zastaví a nepretrváva tak je to skôr z nejakej poškodenej cievky väčšej alebo menšej pri uhniezdovaní a ak je to krvácanie väčšie môže sa stať že pri prasknutí sa odtrhne kúsok blízkej sliznice
- ak však ide o potrat tak krvácanie sa nezastaví samé ale pokračuje a stupňuje sa väčšinou aj s dosť silnými bolesťami.
tak ma to trochu utešilo.
@veronkaj hlavne sa musíš upokojiť. Sadni si, uvar si čaj a prečítaj si dobrú knihu. Musiš byť v klude a nestresovať sa. čo ma prist príde a ty to veľmi neovplyvníš - jedno čo môžeš ovlyvniť je tvoja nálada a nezabudni, že babo všetko cíti. Takže doležite je aby sa cítila dobre. Hlavne už nic o tom nečítaj,,, len sa zbytočne ešte viac stresuješ.... 😉
@veronkaj sledujem tvoj príbeh a velmi ti drzim palce, nech to všetko dobre dopadne
Ja mam taky problem, už asi 3 dni mam tazkosti s dychanim, mam pocit ako keby mi nieco tlacilo na hrudnik a neviem sa ani z hlboka nadychnut, je to hrozne neprijemne, neviete mi poradit co by to mohlo byt? 😒
@blackrose ja som zistila že najlepšie je ked spím, vtedy som uvolnená, spím a inak som celú nedelu poplakávala a musela som si hlavu zamestnávať a podobne, ešte som bola aj u mami a tá mi teda stresy riadne akurát pridala.
babulky ste veľmi zlaté že na mňa myslíte, je to veľmi dobré mať takú podporu, a včera som to už tiež tak brala že čo má prísť príde a ja to nezmením, ale po tom všetkom čo som si prešla tak to je hádam nemožné sa nebáť.
ak má prísť miminko bude a ak nie tak mi nie je už súdené byť ešte raz maminou a nič s tým nenarobím.
normálne som volala aj veštici že čo bude,
tak čakám a stále pozerám na čas, a zajtra zase budem lebo nech bude výsledok krvi aký kolvek budem musieť zajtra ísť na uzv čo sa deje vo vnútri.
Dievcence,ako tak citam,mnohe mame zdravotne problemy....Mne do toho prisli aj problemy partnerske a hlavne financne ☹ Muz je murar a nejak sa nevie rozbehnut.Este stale nerobi[v decembri prestal],zijeme uz 3-ti mesiac len z materskej....Sme strasne zadlzeny,hadame sa preto....A do toho prislo este aj tehotenstvo....
Keby som mohla vratit cas o tie 2mesiace,tak by som neotehotnela.Bolo by nam lahsie len z 2 detmi.Aj tak mam co robit,aby sme vyzili.No co uz teraz ked je babo tam?
Pred chvilkou som telefonovala z mamou,vyzalovala som sa jej,aky posraty zivot ja teraz zijem a aj teraz placem...Bojim sa ako to vsetko dopadne......
@vierka0 pamätám si na teba vierka,
a ako sa máš je to už lepšie??? ja už si prechádzam kadečím, a vôbec neviem prečo ma popicháva pobolieva v boku, no pomaly sa už začínam báť či to zas nieje náhodou mimomaternicové. už ma napadá všetko možné.
@blackrose ja nedokážem pochopiť ľudí, ktorý ked majú nejaký problém hodia za hlavu a pohoda. ja sa vždy zožieram a podobne a ešte aj tá mama mi teda dáva zabrať na psychiku.
@topa bodaj by si mala pravdu
@karap mi máme s manželom vysokú hypotéku a vysoké účty a to ešte dorábame dom, mužove deti dávajú zabrať aj mne psychicky a desím sa čo od nich čakať a ako to bude ďalej, moja práca ide dolu vodou a strach akú prácu si nájdem potom ale teraz už veľmi túžim aby som vedela naisto načom vlastne som a aby to dieťatko rástlo v zdraví.
Viem pochopiť aké to je, my sme sa často hádali kvôli jeho synovi, aj kvôli práci že je v nej dlho. ale viem aj pochopiť.
karap toto je len prechodné obdobie a murári a tieto remeslá sú bohužial tak že cez zimu veľa tej práce nie je,
snažím si vravieť, že pán boh isto vedel prečo nám dáva deti, a tak verím že mi ho nedal preto aby mi ho zase vzal a tebe tiež dal preto, lebo v budúcnosti sa dôvod dozvieš,
hlavne nech ste zdravý, ostatné sa upraví.
tak babulky mám výsledok minulý pondelok, 28.3. krv 1569 dnes o týždeň 2800.
ale veľmi sa zatial nevytešujem, lebo to včerajšie krvácanie??? a otázka prečo videl na uzv. v nemocnici len ložisko a žiadnu dutinku no milion otázok a ak by sme o miminko prišli v sobotu alebo včera tak to mi ukáže hcg až o pár dní, takže nervy do zajtra čo bude na uzv.
no telenovela je proti tomuto nič.
@niki_lv obavam sa, že viem :( je to psychicka porucha, trpim ňou aj ja, ale ja mavam take zachvaty, že sa citim, ako meby som mala infarkt. vola sa to panicka uzkosť. ak mysliš na to, ako to zvlladneš, aka bude buducnosť, či je všetko s mimi v poriadku...ale neboj sa, da sa to zvladnuť, dam ti link, len počkaj, tam si prečitaš o tom,

@veronkaj boze moj.. budeme na teba vsetci mysliet.