Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zvedava17p
ja som pobehala s manželom a aj sama snád všetky ambulancie ,ktoré existujú a nikto na nič neprišiel,všetko bolo v norme
totiž v takom rannom štádiu tehotenstva sa to vôbec nerieši,do 12 tt to berú tak,že dieťa nebolo v poriadku,ked prirodzene odišlo ☹
@veronkaj
ale ak si ešte nebola určite chod k hematologovi ,nech ti urobí všetky vyšetrenia na hemofiliu a mutacie ,lebo vtedy sa potráca,ale dá sa to liekmi upraviť
@vika34 ved ja viem, ze nie vzdy na nieco pridu, ale niekedy to moze byt drobnost, lahko liecitelna a preto to stoji zato skusit
@zvedava17p tak to ešte nebudu geneticke testy, ale odber krvi na zistenie hcg, pravdepodobne.
@dominika_sk vraj nie, hcg som dokimu hovorila kolko mam a on, ze to ho nezaujima, ze bude zistovat ine veci
@dominika_sk
@zvedava17p berie sa nie len na geneticke testy, ale aj toxoplazmoza, listerioza, syfilis, neviem ci nie aj HIV, hormony stitnej zlazy a kopec ineho
ahojte dievčatá, tak ja sa teda rada pripojím k vašej téme.. dnes som bola 1krát u dr. odkedy viem, že som tehotná a hneď 8t+1,, prekvapko jak hrom ale začínam sa tešiť, taký nezvyk, ke´dže budem prvorodička, znáašať to znášam dosť zle, v kuse by som en vracala, v krdle mám od rána hrču,, dr. povedala že ak to bude takto pokračovať, tak si 2-3dni poležím na infúzkach, báabo mi riadne rozhádzalo žalúdok, ale kvôli nemu teda vydržím, len nemáte nejaký zlepšovák (jedlo a pod.) čo ukľudní žalúdok a nevyvvraciam sa z toho, a krásne tehuľkovanie všetkým 🙂
@veronkaj teraz som to precitala.. je mi to luto.. 😒 drzte sa rodinka
@spilo1 gratulujem a zaroven drzim palce nech sa to da vsetko rychlo dokopy a nepojdes na infuzie..posielam par overenych tipov..skus stavu z cerstveho zazvora s citronom a cukrom..(pripadne kandizovany zazvor), alebo stale hlatat piskoty aj v noci ..kazdu chvilu dzobaj aj ked ti je zle..nealkoholicke pivo ci vinea.. pochlipkavat.. ale zas nezabere to vsetkym..mne ano
veronkaj ☹ moc mi je to luto,ale lepsie na zaciatku ako neskor. ja som prisla o babo v 17tt a ked som to napisala dievcatam na koniku,tak to boli ine soky...ale stava sa aj neskor,kamaratka prisla o babo v 27tt....uz par tyzdnov citila babo. tak ked ma odist,tak radsej skor ako neskor. ale u teba je to smutne aj preto,ze je to asi tvoj posledny pokus. drzkaj sa.
ahojte tehulky 😉 ........ tak aj ja sa k vam pridavam Doma mam uz jedneho šintra z novembra 2009
Dufam, ze to vsetky dotiahneme az do uspesneho konca 🙂
@spilo1 vitaj, mne pomáhaju piškoty... 😉 a gratulujem
@ukulelembo vitaj, vitaj 😉 gratulace...
mňa dnes nejako pobolieva brucho.... aj som zle spala v noci... 😒 tak dufam, že to neveští nič....
Ahojte babulky,tak my sme sa dnes dozvedeli uzasnu spravu...ak vsetko pojde ako ma,tak koncom novembra sa budeme vytesovat dvojnasobne.Babenko caka aj moja sestra,tiez prve ako ja.Ja mam termin 27.11., ona dva dni po mne 😀
@lianka7 jeeej tak to mate super.drzim palceky obom 😉
@ukulelembo gratulujem a vitam ta medzi nami 😉
@spilo1 vitaj aj ty...baby pisali ze im pomahaju piskoty 😉
@adikad no geneticke mi povedal doktor ze mi bude robit v 11tt a 14tt...mna to caka buduci piatok.bojim sa strasne ale dufame ze výsledky budu ok...
ahojte dievčatá, včera sme boli na pohotovosti kvôli tomu vracaniu a nasadili mi lieky Degan s magnéziom, len dúfam, že to báb nijako neuškodí, a ako som si ho dala, napočudovanie som včera už vôbec nevracala, pocit bol ale nešlo to ko 🙂 konečne 🙂, mne dali predbežný termín 17.11. na nežnú revolúciu som sa tak zasmiala pri dr., nech je kedy chce len nech je zdravučké, aj keby to bolo 29.2., čo tam potom 🙂
neužívala niektorá z vás ten degan??či náhodou nemáte nejaké skúsenosti,
Ahojte tehulky 🙂 ako sa mate? My sme boli vcera na pohotovosti som zacala krvacat ale je vsetko v uplnom poriatku tak sa tesim, uz nekrvacam 🙂
vitam nove tehulky 🙂
ahojte 🙂
mna vcera vecer prekvapilo brusko... po jedle mi uplne velmi vybehlo, v zivote som take brusko nemala!!! 😕
Sa mi smiali, ze uz vyzeram ako v 4. mesiaci 😀
@vevericka23 teraz hlavne lez a oddychuj, aby sa to upokojilo, dali ti duphaston?
@lianka7 to je krasne, budete mat v rodinke dvojnasobnu radost 🙂
Veru,radosť bude,ak všetko dobre dopadne... 🙂 len škoda,že nie je na SVK...aspoň cez skype si budeme vymieňať rady a skúsenosti 🙂 A zajtra ideme k dr....som cela nedočkavá 😉
@blackrose Aj mne večer vykúka bruško,ked som najedená...a žalúdok mam stale na vode,no nezvraciam-chvalabohu
@vevericka23 Len sa opatrujte a davajte na seba pozor!
@spilo1 vitaj medzi nami!
@lenka1108
@denis006
@amisa Ďakujeme,aj za sestru 😉
ahojte tehulky.ako sa citite? ja stale len spim.uz nech to prejde lebo uz to aj mne leze na nervy 😉 vcera som sa postavila na vahu a mame o 1,5kg viac... no pekne to ide 😉 dufam ze nepriberem viac ako pri malej.pri nej som pribrala 11kg a do 3 tyzdnou som mala 17 dole.dufam ze to pojde tak aj pri tomto.co mate dnes na plane?
@lenka1108 ja mam už +3kg, aj keď moja mama pribrala v tehotenstve len 6 kg. večer skoro zaspim, ale cez deň nejak unavena nie som.aj rano mi byva zle len vtedy ak sa hneď po zobudeni nenajem.celkovo sa citim dobre 😉 v stredu idem na prve geneticke testy, tak už aj trošku stresujem, no uvidime. pekny deň. 🙂
baby ahoj ja som mysella ze skocim cez vikend na pohotovost tak ma divne pobolievalo podbrusko raz na lavej raz na pravej strane , raz pichalo raz akoby tvrdlo..ale asi som si sama na vine..behala som po byte nosila tazsie kvetinace, malu natahovala..a vobec som si neddychla. Tak som sedela z nohami hore a po nejakej dobe to preslo a to iste v nedelu ale to som zas stala od rana v kuchyni..uz sa musim zacat setrit. A v nedelu vecer migreeena..tak sup jeden paralen. Asi si supnem aj Mg v tabletkach.Vveselo bolo :( dufam ze sa nic zle nestane.
@dominika_sk ja idem na geneticke v piatok... mm ide somnou tak to ma trochu ukludnuje.tesim sa aj na sono bo uz som mesiac nevidela fazulku 😒
@amisa setri sa.... ja zase nic nerobim.mala je komplet samostatna akurat co sa pohrame a to ma najradsej puzzle a pexeso.tak pri tom sa nenarobim.a kym je mm este doma tak super zvlada navarit aj pospratovat. na konci aprila ide na 2 mesiace do danska tak to budem musiet robit vsetko ja 😠 😠 😠 😉 😉

@veronkaj
môj muž je odo mňa starší o rok čiže v januari mal 41,problem bol okrem iného v tom,že on je bezdetný,lebo dcéra je z prvého manželstva,bol s ňou síce od jej 4 mesiacov,ale jednoducho bral to ako jeho osobnú prehru,že nebude mať vlastné dieťa a všetko nasvedčovalo,že na vine som ja,lebo aj pred dcérou som dva razy potratila.Vieš v najväčšom zúfalstve,napr.po neuspešnom IVF,alebo po dalšom potrate to bolo u nás dosť drsné,vypočula som si všeličo.
Ty máš šťastie/ak to tak môžno nazvať/že otehotnieš,ja som po mimomaternicovom teh.už túto šancu nemala,takže ozaj záleží len od vás či znovu skúsiť alebo nie a čo sa týka jeho veku ja myslím,že sú na tom iní podstatne horšie a vychádzajú si dobre zo svojimi detmi,záleží od vzťahu nie od veku,teraz to už nie je žiadna rarita,ked 40-tnici majú dieťa
ja som sa tiež vždy bála dvojičiek a ked sa to nepodarilo brala by som aj tie dvojičky,ale po pravde som rada,že tam bolo teraz iba jedno
😀
drž sa