Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mymimi ja som sa tiež zlakla, ked mi povedali že nestihnu... ale nakoniec som bola rada, lebo mala mala p. snuru okolo krku a nemohla som ju vytlačiť, nakoniec sa podarilo ale s epi by to skoncilo hned cisarskym...
ano mame spoločný termín, mne brali krv pred dvomi tt, neviem na co vsetko, ale do poradne idem až 27.4....
ahojte.tak ja som spat od doktora.som taka happy.babatko mavalo rucickami.take malinke cudo. 😀 😀 podla velkosti sme 10tt 2 dni. podla pm sme dnes 11t0d. brali mi krv ale len jednu ampulku a ze v 16tt mi budu znova brat na geneticke.a potom sa az dozviem vysledok.nechapem tomu.ale hlavne ze je babatko ok.
@mymimi vravela mi to sestrička aj lekár, lebo pri epi citis len tlaky a nie bolest a prave ta bolest ta nuti silnejsie tlacit... tak mi to vysvetlili.
Isla som na kontrolný usg, a sestricka mi povedala, že mam vsetky výsledky v poriadku...
@lenka1108 krásne 🙂 ja si tiež tak pamatám, že geneticke mi robili pri malej okolo 16 tt
@lenka1108 krasne babuliatko 🙂 , ja som mala tiez rozdiel podla PM 8tt+5 a podla sona 8tt+1
Mne kazali prist na tie vsetky testy az 4.5. a to budem 11tt+5 a 5.5. moja prva poradna a uz mi daju aj knizku. Dufam,ze bude vsetko o.k. A este k tym nevolnostiam, ja cely den fungujem v celku normalne, ale ku veceru hrúza ako mi je az kym nezaspim, sice som nevracala, ale to len koli tomu, ze sa to snazim predychat.
dievčatá, ktoré ste PN - mali ste už kontrolu?
@dominika_sk ja som nemala a ani neviem ci by to stihli.
@mymimi a ake bolo pichanie epi? a porod aky bol?
Tak dnešnú kontrolu mám úspešne za sebou, máme necelé 3 cm. Videla som srdiečko, nožičky a ručičky a bábenko krásne nimi hýbalo sem a tam. Normálne som sa rozplakala, ked som to videla. Tento krásny pocit prajem každej žene!!!
@dominika_sk vôbec sa nestresuj, je úplne zbytočné sa báť, lebo aj takto nedomyslíš...epi si sámoška objednaj, keby ti ju nestihli dať, tak ti vrátia peniaze, epi je dobrá vec, nebudeš sa tak trápiť. Ale niektoré baby rodia ako jablonky a epi ne-epi je im to lautr-fuk. a ja robím to isté, si hovorím už sa musím najesť, už už a potom na poslednú sekundu šup niečo do pusy.
@lacikagr jááj aj ja sa už neviem dočkať kontroli o dokiho, ide až 28.apríla, čo mi pripadá ešte neskutočne ďaleko, bojím sa či je všetko v poriadku, aj ked sa snažím myslieť pozitívne. No nechcem si už nikdy prežiť to čo minulý rok. naše bábätko malo ťažkú vrodenú vadu a teraz mám strach a rátam asi každú minútu do ďalšej kontroly, či je naozaj všetko ok.
@dominika_sk ja som rodila s epi malu a teraz ju chcem urcite znova.mala som nadherny porod a dufam ze aj tento bude taky. hned ako som porodila som povedala ze chcem ist znova 😀 ale rodila som v irsku.kamaratky mi vravia ze bude pre mna tazke rodit tu lebo ze to je uple ine.sice je pravda ze ked som tu rodila maleho bolo to strasne co sa tyka starostlivosti o mna a spravanie lekarov.brrr na to nechcem uz ani mysliet. ale ako vravim porod so scarlettkou bol uzastny 😉 baby idem na tu postu co myslite mam vybrat ten test? z jednej strany chcem ale z druhej sa bojim ze sa namotam a nakoniec bude pohlavie opacne.... neviem co urobit...
@lenka1108
@sranda ja som sice ešte nerodila, ale ja som tiež taky poserko, že som odzačiatku rozhodnuta že chcem epi.ale potom jedna kamaratka mi hovori, načo, su to zbytočne vyhodene peniaze, ja som dve deti odrodila normalne a som tu, nič to nie je,baby tam skuviňali a ja som deň po porode normalne chodila, je blazon 😀 tak preto som sa pytala.inak, ja by som chcela aby si išla na tu poštu, som strašne zvedava 😝
@dominika_sk ja som rodila bez epidurálky a bolesti rýchlo odzneli...no kočk čo ju mali, tak bolesti po jej účinku boli väčšie...ono to už asi k pôrodu patrí a ja som po pravde mala len bolesti ako pred menzes, potom cítiš len tlaky, sestričky ti kážu netlačiť ale nedása, ide to samo....môj pôrod bol OK

@mymimi mne ju nestihli dať 😀