Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk asi si prechladla.aj ja som to mala ale dva dni potom bolo fajn.netreba sediet este na lavicke vonku.je to este studene aj ked je vonku teplo.
nehlasili dnes nahodou prsat? ja chcem dast... keby prsalo tak by som sla s malou konecne von... baby co by sa stalo ked ma atb SUMAMED forte 5ml raz denne a sla by von. lebo mi zakazali ist na slnko.ale chcela by som vediet co by sa stalo...
@radustek99 @kiribaby
ja som dostala od svojho doktora taky rozpis vysetreni v jednotlivych tyzdnoch a ono ten skrining je v ramci odberu krvi.. doslovne:
"10+0 az 11+6 tyzden: odber krvi na PAPP-A ako sucast tzv. integrovaneho biochemickeho skriningu na vylucenie Downovej choroby a razstepu neuralnej trubice. Zaroven sa berie krv na zakladne testy pre tehotne - syfilis, HBsAg, toxoplazmozu, HIV, krvnu skupinu+Rh faktor, TSH+anti-TPO"
Takze tak, asi nam len vezmu krv do viacerych skumaviek a tie uz poslu na rozne testy.. ja stale pozeram do toho papiera ze co ma caka,tak mi to aj pomaha🙂
@lerenard to je super,ze ti doktor dal taku vec...aspon mas prehlad co ta caka...preto sa ja musim vypytovat 🙂 ja som myslela,ze ten screening robia az od 11+0 tak som sa to docitala na internete... ale aspon ako som to z netu pochopila ja, beru krv na vylucenie tych chorob a este aj sono a tam ti to vsetko pomeria a ked jedno nesedi tak robia dalsie...aspon ja som to pochopila takto...
mas tam aj soná rozpisane???
@radustek99 no ved preto to ma ten doktor asi takto vymyslene, nech nemusi kazdemu vysvetlovat🙂 ono to ma asi kazdy doktor inak, kedy co robi..mne napriklad tehotensku knizku vypisal uz v 6tt+5 a co citam tu, tak niektorym babam daju az po I.trimestri tak neviem..sona su tam rozpisane,ale vaginalne sono mi robil uz v tom 6tom aj mi male zvacsil a pomeral, potvrdil ze je jedno a v nutri maternice...a v tych papieroch je v 13.tyzdni 1.ultrazvukovy skrining vaginalnou sondou, lebo ze uz budu vyvinute vsetky organy tak sa budu overovat velkosti..tak neviem v com je ten ultrazvuk iny🙂 tak hadam vedia co s nami idu robit,ale tiez mam v tom zmatok🙂
a dalsie ultrazvuky mam napisane v 21.tyzdni a v 31.tyzdni brusnou sondou..budem ta priebezne informovat🙂
@lerenard ved ani ja som este nedostala tehotensku... uz ked ma zena tu tehotensku tak je to iny pocit co?? 🙂 ja si este stale neuvedomujem,ze som tehotna akurat som prestala pit kavu, fajcit a alkohol...inak mi doktorka povedala,ze mozem vsetko s mierou,len ze hriby nemam vraj obsahuju nejake toxiny...
a ako je to so zelenym cajom??? mozem??? a aloe vera??? na to som sa zabudla spytat...
kedy si ty bola naposledy a co ti robil???
baby prosim poradte mozem si dat urinal acut???? zacina ma palit mocak...
@radustek99 Skús urologický čaj, ak nemáš silný zápal tak pomôže. Ak nie, tak chod d doktorovi a on ti dá to, čo môžeš.
@radustek99 Aloe vera určite v tehotenstve neužívaj, môže spôsobiť potrat!
baby mne povedal doktor ze genet.testy sa robia v 11tt a 16tt.a ze az po tom druhom odbere sa dozviem vysledky. neviem teda asi to ma kazdy inak.
baby co myslite mozem ist na 4D sono aj viac krat? chcela by som jedno teraz niekedy bo v piatok mangel odchadza prec asi az do konca leta tak som chcela aby stihol aspon jedno take sono.a kolko to vlastne stoji?
Ahojte kočky,tak ja mam po niekolkych dnoch intenzivneho lezania v posteli s miernymi teplotami, do 38, mam zapalene horne dychacie cesty a poviem vam bez podpory akehokolvek lieku a spreju do nosa,hrdla je to otras...nie a nie sa z toho dostat,dokonca som uz aj niekolkokrat zvracala, co ja som do teraz nevedela co je to tehotenske zvracanie...bola som aj u lekarky,ta mi doporucila Bioparox,ale nakoniec som aj ten prestala hned na zaciatku uzivat,lebo je to vraj to "najmensie zlo"...no uzivajte to s takym vedomim.Tak sa naparujem,davam si obklady so solou,dycham eukalyptove vone a tak...och uz nech som z tohto vonku ☹
jjej,vy ste toho popisali. nemala som ani kedy sem mrknut,furt som v robote,ale konecne mam dva dni volno.
lenka1108,ako sa citis? to je teda smola takto nachladnut. a ako to,ze na porodnici ste boli len 3 na izbe? my sme tam boli min 10! a stale nejake decko vrestalo,som bola rada,ze na druhy den sme sili domov. nasa malinka stale spala,sestricky sa smiali,pol dna chodili,chceli mi ukazat,ako sa kupka babetko a ona bud spala alebo papala. 😀 a jedna mi povedala,ze to je najlepsie dietatko na izbe! 😉
inak pekne sviatky prajem vsetkym.
@lacikagr ale ja som nemyslela uzivat...ale ta voda s kuskami aloe vera alebo voda s prichutou aloe vera... to mozem????
@radustek99 no ved to ze pokial clovek nema tu tehotensku ani nema poriadne pocit ze je tehotny🙂 aspon pre mna ako prvorodicku to bolo take ze som si to akoby az vtedy uvedomila🙂
ja si slabu kavu obcas musim dat lebo mam nizky tlak a nezvladala by som nikde prejst,aj doktor povedal ze ta jedna slaba denne je v pohode..ale kazdy den nepijem urcite, len ked fakt je zle..
inak nejem len take klasicke veci co sa nemoze, zrejuce plesnive syry a surove maso a sushi..a z hribov mi je zle odkedy som tehotna tak tie vobec..inak vsetko viac menej,pokial jes vsetko s mierou a rozumom je to ok si myslim🙂
a zeleny caj si mozes kludne dat podla mna, caje zo sypanych susenych byliniek by sa vraj nemali lebo mozu sposobit kontrakcie..to je vsetko z mojich unalosti🙂
a u doktora som bola naposledy v tom 6.tt +5..robil mi ultrazvuk vaginalny potvrdil vnutromaternicove tehotenstvo a ze je len jeden plod, ze bije srdiecko a male meralo 7 mm..no a vypisal tu tehotensku..ostatne idem az 2.maja na tie veci co som pisala
@lerenard páni, to ti dal doki riadne rýchlo tehu knižku u nás ju dáva až po 10tt, po kontronom sone a prvých krvných testoch....ja som zvedavá aká tortúra vyšetrení ma čaká, kedže sme min.rok čakali dieťatko s ťažkou vrodenou vadou. čo viem, podľa toho čo mi povedl doktor,tak v 12, 20 a 30tt sa robia tzv morfologicke sona, zamerané na merianie dieťatka ( či zodpovedá danému týždňu), vývoj orgánov a prietoky . mne ho zatiaľ vždy robil on a ešte ma poslal aj k inému doktorovi na sono pre porovnanie....sono by mal robiť doktor ktorý ma na to certifikát...môj gynekolog ho má o aj tak ma poslal ešte k inému. somzvedavá akoto bude pri tomto tehotestve.
@radustek99 radšej by som to neriskovala, predsa sú tam len kúsky aloe, tak isto je to aj s šalviou a tonikom, oboje čo viem, môžu vyvolať potrat
@henrieta44 tak ja to radsej nebudem riskovat...nestoji mi to za to,len sa mi uz chladi v chladnicke :/ ale dakujem za info comu sa mam vyvarovat... 🙂
@lerenard aha...ja som bola v 5tt tam mi potvrdila tehu a teraz som bola minuly tyzden na vitalite tam mi uz urobila aj prvu fotku 🙂 a teraz idem buducu stredu na tu krv a poradnu...tak uz dufam,ze aj ja mam tehu knizku vo vrecku 🙂 no a ja som dr. pytala na nivu a take syry a nepovedala nic,ze mozem,ale s mierou...
dobre babule...letim do prace...tazky den ma caka...len neviem do kedy to zvladnem...
@radustek99 no mne potvrdil tehotenstvo v 6tt+5..a tiez idem buduci tyzden na prehliadku, odbery a ktovie co este..aj ked mam svoj "mudry papier" aj tak som si neni nikdy ista co ma caka🙂 ale tiez by som uz brala nejaku fotku🙂
tak daj potom vediet ako si dopadla..
@henrieta44 no mne aj tehotenstvo potvrdil doktor dost skoro..mi tyzden meskala menstruacia a kedze mavam pravidelnu spravila som test a hned sla k doktorovi..a mi len povedal ze tehotenstvo tam je len este ani embryo nieje vytvorene..uz vtedy mi bolo divne ze mi ani tehotensku nedal🙂 takze potom v 6tt+5 mi ju dal.. a zatial je vsetko ok (zaklopem si🙂 )..on asi tie certifikaty na sona ma, vybavenia tam ma kopu..tak som rada ze nebudem musiet behat kade tade..ale ktovie mozno ma posle..2.maja idem na odbery a skrining na downa tak sa tiez trochu bojim nech je vsetko ok..nech je uz po tom a celkovo po I.trimestri nech som kludnejsia🙂
@lerenard ja ide na kontrolu teraz vo štvrtok...už posúvam hodiny, nech viem že je všetko v poriadku, mne robil prvé sono v 6tt+0, videl plodový vačok s malinkým hráškom vnútri, ale ešte nebolo vidieť činnosť srdiečka, tak verím, že je všetko ok a hrozne sa teším, ked to malinké uvidím teraz na sone, už bude aj dosť veľké, potom mi zoberie krv a potom uvidíme čo bude následovať.
@henrieta44 moje malo v tom 6tt+5 nejakych 7mm taka fazulka🙂 a srdiecko uz bilo mozno preto mi aj tu knizku uz dal..ze vyvin aj vsetko sa mu zdalo v norme..tak ti drzim palce nech babatko uz pekne vidis..co som citala malo by mat okolo 20-30 mm..tak to uz bude velikanske🙂 aj ked mne sa zdalo uz to v 6tt velke lebo mi ho riadne zvacsil,aj bolo pekne rozonat hlavicku od tela🙂
no a teraz má možno už nejaké 4cm, riadne rýchlo rastie, že , tie naše fazuľky 😀
Ahojte. Konečne som medzi ľuďmi čo riešia podobné problémy ako ja 🙂 .
Po roku snaženia aj k nám v novembri priletí bocian 😵 Nevieme sa už dočkať
Ešte všetky pracujete ??? Mne sa už tak nechce.... 😝
@bibmama ahojky, vítam ťa medzi nami, mne v marci skončila materská a zatiaľ sa mi neodarilo nájsť si robotu , čo myslím že teraz bude ešte ťažšie, no rada by som ísť aspoň na pár mesiacov niekam pracovať, aj kôli financiam, no nevidím to ružovo
@henrieta44 nezúfaj. Verím, že sa ti to podarí.
Pozerám, že tiež máš termín v novembri. Nie si náhodou z KE? Aj pred 6 rokmi keď som bola v pôrodnici, ležala tam so mnou Henrieta 😉
Ale to bude asi len menovkyňa 🙂 🙂
Ahojte kočky, pridávam sa k vám... 🙂
@lerenard všimla som si, že máme rovnaký termín. Tiež som bola u svojho lekára asi v 6tt a srdiečko už bilo ale tehotenskú knižku mi ešte nedal. Takisto mám prísť na kontrolu a všetky odbery 2. mája tak sa smejem, že ako to máme na rovnako. Dúfam, že bude všetko O.K.
Držím nám všetkým palce 😉
baby, kolko ste pribrali, ja už štyri kila, ale vobec mi nebyva zle, vracala som len dvakrat. je to normalne?
@dominika_sk 0 kg...
@bibmama ahojky,som zo stredného Slovenska, tak len menovkyňa 😀

baby, bolievaju vas kkriže? mňa brutalne, včera ma musel priatel masirovať, som išla zdochnuť ☹