icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

karap
25. apr 2011

@dominika_sk prave som skocila na vahu a tam +0kg.Tak sa tesim,lebo v predchadzajucich tehotenstvach som pribrala zakazdym 20kg.Budem si davat pozor,aby sa to nezopakovalo.Ja sa staram o 2 deti a tie daju zabrat,takze pohybu a ,,stresov,, mam dost.Ako tak citam,Ty tusim nerobis,ze?No a kedze si doma,spat mozes aj do obeda....Kila sa na Teba skor nalepia 🙂 Pozor na to! 😉

karap
25. apr 2011

Dievcata ako sa citite?Ja si stale nepripadam tehotna,mnohokrat na to aj zabudnem....No brucho sa mi zaoblilo a veru ked to prezeniem z namahou,alebo po mne mladsi syn trochu viac ,,poskace,,citim,ze nieco nieje v poriadku.Potom ma pobolievaju krize,brucho a uvedomim si,ze ved vo mne rastie maly cloviecik 🙂
Uz nech je stvrtok...Uvidim fazuliatko 😵
Len skoda,ze okrem mna sa na to male stvorenie vobec nikto netesi a nik sa nezaujima ,,ako zije,, ☹

tinika
25. apr 2011

@karap moja to ja naopak teraz citim viac ze som tehu, lebo mi byva divne, nevladzem a podobne a čo sa tyka zaujmu, tak vsetci okrem svokrovcov sa zaujimaju 🙂

henrieta44
26. apr 2011

@dominika_sk pekne, ja tiež zatiaľ nič, ale mne býva stále dosť zle, hlavne ráno a večer ale zvracala som len pár krát, tak uvidíme koľko sa mi podarí si nabrať, dúfam, že nie viac ako 9-12kg. ale bruško mi už vykúka a čo Vám kočky už sa tam niečo črtá 😀

trinka
26. apr 2011

@henrieta44 ja mam brucho, ake som mala pri malej na začiatku piateho mesiaca 😉

henrieta44
26. apr 2011

@karap a to už prečo, zato že bude tretie, tot asi nikdy nepochopím, ved čo je väčším darom než krásne a zdravé dieťa....no nezávidím ti, ja tiež idem na kontrolu vo štvrtok a už odratávam minúty kedy uvidím drobčeka, u nás sa tešia všetci čo o tom vedia, aj ked musím priznať, že všetci sa tešíme trošku s rezervou, kedže minulý rok bola radosť veliká a smútok o to väčší. mne teraz manžel stále píli uši , že len aby neboli dve, on by sa potešil, ale to hlavne preto, že väčšinou dňa by bol v robote a všetko by bolo na mne. to si neviem ani predstaviť, uff. dúfam, že bude len jedno, ma normálne zneistil 😅

henrieta44
26. apr 2011

@trinka no ja som pri prvom začala mať prvý náznak nárastu bruška až takmer v 7mesiaci tehotestva aj moja najdrahšia polovička mi vtedy povedal, že keby nebol so mnou na sone a nevidel drobca, že mi ani neverí že som tehotná, lebo ani extra príznaky som nemala 😀

trinka
26. apr 2011

@henrieta44 😀 😀 😀 no na mne to bolo vidno a teda poriadne... 😀

dominika_sk
26. apr 2011

@karap si ma teraz trošku urazila 😠 neviem, kde si zobrala že nerobim 😀 som zamestnana u priatela a on robi v reklamke, takže keď ti pride skladať tridsať plagatov, od rana do večera , popritom to nosiť hore dole z auta do auta(nebudem vysvetlovať postup ale vyzera to ako gymnastika s papierom)ďalej mame dvoch psov, jeden kaka a cika v chodbe, ktoru trikrat denne umyvam a čistim, lebo je to šteňa a druhy ma 50 kil a kaka vonku v koterci, ktory taktiež umyvam každy deň a aby toho nebolo dosť ešte ich aj venčim.medzitym stiham každy deň povysavať cely dom, poumyvať všetky podlahy, uvariť v hrncoch velkych ako na kotlikovy gulaš lebo priatel dokaže spratať neuveritelne kvantum jedla každy deň.potom ešte zabehnem do obchodu, vždy sa niečo robi v zahrade, ktora je taka velka že by si tam postavila ešte minimalne dve chalupy, ma 1000metrov, takže raz za tyždeń sa kosi.a to nehovorim o tom, že pračka ide každy druhy deň, tak si vieš predstaviť to žehlenie!a individualne ine ´dalšie veci ako pečenie, umyvanie okien, lebo byvame samy vo velkej chalupe.vstavam o pol osmej rano a o pol osmej večer ma ledva držia nohy.musela som to tu napisať, lebo to vyznelo, že sedim doma a mam vyložene nohy tak kysnem.bola by som zvedava ktora baba v dvadsiatich rokoch robi toto čo ja!lebo ja poznam len take, čo pridu domov na obed, sem tam umyju riady a hlavna denna činnosť je zabava.

dadda02
26. apr 2011

ahojte kočky. som tehu 1 krat, takze by sa mi zisla rada. Pred 3 tyzdnami som bola u lekarky, 4. aprila jej podla velkosti vyslo, ze som 7/0, 19. aprila - ze som 8/5. Ked som to ratala ja, podla prveho vysetrenia by som 19. aprila mala byt 9/0 😨 Cize o 2 dni viac. Je vsetko v poriadku? Bezne sa to takto posuva? dakujem

amisa
26. apr 2011

@dadda02 hore dole to beha aj tyzden ci viac.. 🙂 z toho si nic nerob to je normalne. Ja u mna je to podobne. Podla prveho ultrazvuku a druheho ultrazvuku je tam zhruba dva tyzdne rodiel (ale k lepsiemu) a podla MS je to zas cele uplne inak.
@trinka jezkove oci veru tie bruska nam rastu.. 😀
@karap vazne? to myslis ze ani muz?
@dominika_sk ja som sa vynasla a zapojila som cez sviatky do umyvania okien muza..heheh si mala vidiet aky bol zrazu expert na umyvanie 😀 😎

kiribaby
26. apr 2011

@henrieta44
@dominika_sk ja som bola vzdy stihla, takze asi preto uz pomaly badat crtajuce sa brusko, inak pribrala som uz 3 kg, ani neviem ako 😅 Nic si z toho nerob Dominika, je to uplne normalne, tiez je to moje 1.tehotenstvo, mam 23 a hybem sa veru tiez viac ako by sa patrilo. Hlavne nech to stastne dobojujeme az do konca, ved po porode pojdu kila dole 😀

karap
26. apr 2011

@dominika_sk soryy,ja som Ta nechcela urazit.No a ked si mi napisala co vsetko stihas,tak sa aj trosku hanbim za svoje riadky.Klobuk dolu,hlavne za za tu robotu okolo psov 🙂 Ja nechcem psa prave koli tej robote okolo neho.Stacia mi moji drobci 😀
@amisa veru ani muz sa nezaujima...Tak sa mi zda,ze uz poriadne olutoval,ze sa dal ,,presvedcit,, na babatko.Ja mu uz ani nic nehovorim.Vo stvrtok mam poradnu,tak som zvedava ci sa aspon spyta ako som dopadla.No myslim si,ze to odignoruje....
@henrieta44 u nas je to take cudne...Svagina mala prva dieta,prve vnuca...ja som uz nebola taka vaaau.Ani pri prvej,ani pri druhom [to svokra len lutovala dceru,ze si ani neuzila byt jedinackom a uz sme jej zaobstarali surodenca]No a toto tretie?Absolutna ignoracia.....

blackrose
26. apr 2011

ahojte 🙂
@dominika_sk zatial sa kilami netrap, kazda pribera podla toho kolko potrebuje a ty si chuducka, tak si asi tvoje telo ziada trosku pribrat 🙂 ja som si citala niekde v knihe normalny prirastok na vahe podla BMI a ja mam BMI 19 a podla nich by som v tehotenstve mala pribrat vyse 15 kg!!! 😕
Ja som sa zatial vratila na povodnu vahu, lebo ked som zistila ze som tehu, tak som mala o kilo menej...

trinka
26. apr 2011

@amisa ja som normalne vcera musela z nadstavca vybrat tehu rifle, lebo normalne už nezapnem... 😠

blackrose
26. apr 2011

@trinka to ja uz tiez nie a to sa vravi, ze druhorodickam rychlejsie rastie brusko a ja som este len prvo... 😉 ja nosim uz len leginy, este ze sa to teraz nosi! 🙂

lenka1108
26. apr 2011

baby ja nosim tehu veci kua dlho 😀 😀 😀 brucho mam riadne a stale iba 2 kg na sebe.teraz sme skocili s malou do restiky na obed a tam som sa zase dobre nazrala doslova... no co sak teraz mozem... 😀 😀 😀

trinka
26. apr 2011

@blackrose joj druhorodička... ako strašne to znie ... 😀 inak manžel chudak je sklamaný... žiadne prsia a bruško už trčí 😀 a pri malej som prsiska ojojoj... 😀 😀 😀

majoslava
26. apr 2011

@lenka1108 joj tak ti závidím že sa môžeš najesť 😢 mne začalo byť špatne a jedlo už dva týždne nemôžem ani cítiť...najem sa len ked mám chuť a to strašne málo... zajtra idem na kontrolu tak dúfam, že ma nepošlú do nemocnici ☹

henrieta44
26. apr 2011

jáj baby , ako Vás tak čítam, tak to ja nemám ešte žiadne brucho a to som si myslela ako mi už vykuklo 😀 😀 😀 😀 , no na niektorých nohaviciach už badám, že sa dáko zmenšili 😀 , ale ved to patrí k tomu aj to priberanie 😅

henrieta44
26. apr 2011

@majoslava ja sa síce najesť môžem, ale tiež len tak po troche, lebo mi býva potom divne nevovľno, no zato som v chladničke každú chvíľu. čo mi ale strašne vadí sú vône, teraz mi všetko smrdí, normálne mám aj problém synovi utrieť riťku ked sa vykaká, dúfam, že to tak nebude celé tehotenstvo, lebo ma porazí, vadí mi aj opraté prádlo, parfem, telové mydlo, no proste všetko 😝

amisa
26. apr 2011

@karap to mate teda u vas v rodine nejake domotane.. asi to ma muz naockovane od svojej matky.
@trinka mi hovor ja uz druhy tyzden. Este stastie ze mam aj nejake saty strihane pod prsiami tak tie dufam este dlho ponosim. V piatok som bola v C&A a kupila som si take maxi tricko k leginam..ale netehotenske tehotenska moda bola velmi velmi slaba

amisa
26. apr 2011

baby inak ja som od piatku uplne odstavila malu ..no a odvtedy mi je znova zle (zaludok, hlava) ma s tim niektora mamina cakatelka skusenosti? 😒

blackrose
26. apr 2011

@trinka no hej, zvykaj si 😀 ja mam tiez teraz prsia vacsie, manzel ma radost 🙂
@majoslava a tie nevolnosti ti zacali az tak neskoro??? 😕

kinlly7
26. apr 2011

@sranda super,gratulujem....toto bude naše prvé,tak mám trocha obavy, ale snáď to prejde 🙂

majoslava
26. apr 2011

@blackrose od minulého týždna mi je zle... už som čakala že bude veštko OK a teraz toto.. ☹

trinka
26. apr 2011

@amisa tehotenska moda je podla mna naprd, treba natrafiť na dobrý kus... ☹ ja som si kupila nohavice, mali byť až do deviateho mesiaca a na konci siedmeho som ich už nezapla... a toľke prachy stali... 😖

@blackrose čakaš prvé bábo?

radustek99
26. apr 2011

baby??? je normalne,ze som prvorodicka a zacalo mi rast brusko??? 😲
a inak ako sa citite??? mne hrozne smrdi avivaz a dnes som ani sprchovy gel nevedela kupit...ziaden mi nevonal... 😒
dnes som si kupila nohavice...nie tehotenske,ale take s pasom,ked uz budeme rast,aby sme sa zbytocne nestahovali 🙂

dominika_sk
26. apr 2011

@karap nič, v pohode, len som ostala šokovana, prečo kvôli tomu že mam 20 ma každy pocit že okolo mňa niekto obskakuje?!toto ma vždy dorazi...

sonicka07
26. apr 2011

karap,tak to ti nezavidim,byt tehotna v takej atmosfere! neviem si to predstavit. u nas uz kazdy ledva cakal,kedy im oznamime novinku. svokru sme zobrali na prve sono a ta sa tam rozplakala od stastia. vsetci sa tesia. je smutne,ze rodina ti radi radsej potrat. ☹
inak ja uz nosim tehu nohavice asi 2 tyzdne. trochu mi este lietaju,ale normalne nohavice uz absolutne nezapnem a tlacili. mam o dve kila menej,ale brucho mi trci riadne. neda sa mi ani vela zjest,staci mi malo,ked si kupim v robote obed,tak polovica ide do kosa. ale zas som skoro znovu hladna. to ma stoji majland. 😒