icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

radustek99
30. apr 2011

@karap no ovocie mam moc rada...aj ja tak...vecer pred telkou pomaranc, jablcko alebo nieco vzdy chrumkam...a vidis na kiwi som nemyslela,ale hned ako si to nepisala si pojdem dnes kupit 🙂 to ja co si precitam na to mam chut... 😀 vidim reklamu na zlate oplatky a hned by som si dala... 🙂 no len ja by som rada aspon to jedno kilo nech mam dobry pocit...lebo ja sa necitim nijako... nie je mi zle...iba som unavena...a potom sa bojim,ze nieco nie je v poriadku... ako mozem byt rada,ze mi nic nie je... ale aspon nejaky prejav... kedy uz budem mat ten pocit??? 😒

karap
30. apr 2011

@radustek99 ja som bola tiez stale v strese,ze nemam obsolutne ziadne tehupriznaky.No posledne 2 tyzdne ma brutalne bolia prsia,takze priznak jeden by tu bol 😉
A co sa tyka chuti,tak najviac slintam po haringoch a rybacom salate....
A tmava ciara na bruchu?Ja som ju nemala ani raz....Zato strie 😒

dominika_sk
30. apr 2011

viem, že som sa to tu už raz pytala,ale treba brať sny v tehotenstve važne? 😢 ja keď kuknem v snari to, čo sa mi sniva, tak mi z toho vyjdu same umrtia a choroby, tak si stale hovorim, že to su len hormony, ale potrebujem podporu :(lebo sa normalne bojim 😒 vlastne, som z toho uplne na nervy ☹

kiribaby
30. apr 2011

@dominika_sk napodobne, uz 2 tyzdne sa mi snivaju uplne hovadiny, min.tyzden typu krimi tragika (s rodinou, znamymi), tento tyzden som mala tusim 3 take podivne domotane vymysly s realitou 😒 Buria sa nam hormony, co dodat 😅

dominika_sk
30. apr 2011

@kiribaby hneď mi je lepšie... 😉 diky 😉

niki_lv
30. apr 2011

ahojte baby nevedeli by ste mi poradit, chcela by som sa vratit k mojej povodnej blond farbe (dufam, ze to nijak neskodi lebo v tych zosvetlovacoch je asi viac chemikali 😒 ) tak som sa rozhodla ze by som si dala najprv blond melir, nahusto do tychto ciernych, myslite ze sa to podari hned na prvy krat? ci budem musiet ist viac krat aby mi to vytiahlo na blond? a neviete nahodou kolko by ma mohlo take nieco stat? dakujem 😉

radustek99
30. apr 2011

@karap ked mna ani prsia nebolia ☹ dufam,ze je vsetko v poriadku... v stredu idem na krv a do poradne... uz nech je streda... 😒 ako inak zistim,ci je vsetko ako ma??? ☹

@niki_lv no teraz by som sa na to nedala nahovorit...ale ten husty blond melir mozes,lebo tam sa nedava na korienky a na pokozku... ja som si farbila,ale myslim,ze blond peroxid je nieco ine a este na celu hlavu...a min trikrat sa budes musiet odfarbovat aby si bola ako tak blond... ja som prvych dvakrat plakala...sla som z tmavofialovej teda skoro ciernej na bond a bola som oranzova, na dalsi krat som bola ako kura zlta a potom mozno...

karap
30. apr 2011

@dominika_sk teraz mame ,,hormonalnu burku,,tak sa moze stat,ze sa nam snivaju vselijake hovadiny.Nic neznamenaju,neries to.Ja si uz ani nepamatam,kedy som si naposledu pamatala sen....ja si rano na nic nespominam[zeby som mala stastie 😉 ]
@niki_lv ja by som urcite v tehotenstve neriskovala farbenie.A zvlast taketo ,,drasticke,,Ako tak pozeram na Tvoju fotku,si fesanda aj ,,na tmavo,,Samozrejme je to len a len Tvoja vec....
@radustek99 streda je tu cobydup a uvidis,ze vsetko bude v poriadku.Tes sa,ze negrcas,nieje Ti nevolno,nemas bolesti...Vies kolke by s tebou menili? 🙂

lenka1108
30. apr 2011

ahojte baby.tak ja podstivo lezim davam si vankus pod zadok a nohy hore. mala ide ku nasim teraz tak budem v klude.stale to zo mna ide.berem tie lieky tak dufam ze to coskoro prestane...
a co vy nove?

henrieta44
30. apr 2011

@dominika_sk ahoj dominika, aj mne sa už snívali bludy a asi ten najhorší bol ked ma vo sne zrazilo auto ( bordový cintroen picasso).... radšej sa takým vyhýbam 🙂 .....podľa mňa sú to len hormóny

henrieta44
30. apr 2011

@niki_lv tiež by som to neriskovala, na prvý krát budeš určite ryšavka a zosvetľovať ti ichkaderníčka bude musieť aspoň 4 krát určite, čierna je pliaga, tej sa tak rýchlo nezbavíš, najšetrnejšie k vlasom je ich nechať vyrásť, ale ak máš dlhé, čo asi máš, tak to tiež nie je bohviem čo....predsa len je to chémia tie farby a tiež ešte čakám s melírom aspoň do konca prvého trimestru, čo má ešte dva týždne, ale vyrdržím to radšej 😒

karap
30. apr 2011

Dnes koncim prvy trimester...A zajtra:Hura v druhom trimestri 🙂 Tak rychlo to ubehlo 😀 No predo mnou je este pooooriadne dlha cesta 😖 kym pridem do finale.....

amisa
30. apr 2011

@karap teraz zacina dufajme to krajsie obdobie 🙂

karap
30. apr 2011

@amisa jasne,ze zacina 🙂 len mi prave trochu klesla nalada...Syncek vytiahol vahu,tak som na nu skocila.A mam na sebe prve kilo ☹ Doteraz som sa vytesovala,ze nepriberam,no a je to tu.Musim si davat pozor....
Inak dnes sme mali na obed ryzu,hrasok a kuracie prsia na prirodno a neviem ci je ,,vinny,, ten hrach...Mam brucho ako v 7mesiaci.Hnus!

karap
30. apr 2011

Ups,trochu som sa sekla.Druhy trimester zacina ukoncenym 13tt.Ja koncim 12tt.Tak si este tyzden musim pockat 😉

trinka
30. apr 2011

@mymimi dakujem 😀 v kuse poskakovalo a kmitalo rukami nohami... čipera... 😀 😀 😀

trinka
30. apr 2011

@karap nebud smutna, ja som počas tehu pribrala 17 kg 😉

lumimi
30. apr 2011

Ahojte, moc sem medzi vas nechodím, ale občas zajdem počítat a dnes mam chut napísat,
Stále neviem kedy to povieme rodine že bude druhé mimčo, ale prekvapuje ma že si to ešte nevšimli na mne, mam brucho ako s prvým v piatom mesiaci. v utorok ideme k mojej mame na pár dní, tak som zvedavá či si niečo všimne. No ja len tak, trošku takto hlasno uvažujem

dominika_sk
1. máj 2011

@lumimi maš nšjaky problem povedať to doma, alebo?

karap
1. máj 2011

@lumimi ty mas ale pevnu volu....My sme to ,,vyzvonili,, uz na druhy den,co som sa to dozvedela.No ja som to chcela mat cim skor za sebou,lebo som vedela,ze reakcie rodiny [hlavne z muzovej strany] nebudu priliz nadsene.A veru som mala pravdu,lebo za tie 2 mesiace co vedia o mojom tretom tehotenstve ma ani raz nekontaktovali.Ako sa mas,co babo,poslucha?Absolutna ignoracia 😖
No ja ich mam na haku 😀

zlamal.i
1. máj 2011

ahojte 🙂 tak dnes som sa zobudila s upchatym nosom ,palenim v hrdle a boestou hlavy.potrebujem radu co s tym.citim sa strasne este mi je aj zle.poradte ako sa z toho dostat 😒

kiribaby
1. máj 2011

@lumimi Ani ja som to zatial nikomu neprezradila, vie to iba moja mama (lebo u nas prave spala, ked som si rano zmyslela spravit si test 😅 ) Cakame na "bezproblemove" ukoncenie 1.trimestra, az potom to povieme ostatnej rodine 🙂

dadda02
1. máj 2011

@zlamal.i ja to iste! napchavam sa ovocim a cajom, snad to pomoze. Vcera som si dala aj dlhu teplu sprchu, nos som si naparila a je odpchany. Tak drzim palce!

zlamal.i
1. máj 2011

vraj sa moze aj vitamin c tak skusim tablety.to nemoze uskodit,lebo nadbytocne mnozstvo sa vyluci mocom.tak si dam jeden rano a jeden vecer 250mg.snad to pomoze.mam doma celaskon od zentivy,kde pisu ,ze mozu aj tehotne 🙂

lumimi
1. máj 2011

@dominika_sk nemame s tým problém, práve preto nechápem na čo čakáme. Inak k tým tvojim snom, ja mam v poslednej dobe uplne krásne sny. napr.dnes v noci sa mi snívalo že sme šli do aquaparku. A nemyslím si že by sny niečo znamenali. volakedy som tiež za každým snom kukala snár ale nikdy nič nevyšlo, tak som sa na to vyprdla, skus si kuknut alebo prečítat pred spaním niečo pekné a možno sa ti bude snívat o tom.

lumimi
1. máj 2011

@karap my sme takto vyzvonili prvého ale to len preto lebo boli vianoce a my sme nemali kupene darčeky 🙂. ale teraz, ktovie ako to príjmu, malý bude mat len teraz desat mesiacov a ja som už pomaly tri mesiace v tom. Bude jasné že to bola taka mala nehoda (no však aj bola) ale nemusia to všetci vediet, nie? A tvoj prístup k reakcii rodiny je správny, asi by som sa aj ja mala tak naladit.

zvedava17p
1. máj 2011

@zlamal.i
@dadda02
ahojte, ja mam presne to iste a nasadila som oscillococcinum a propolky na hrdlo, mi do dr. povolil a myslim, ze to trosku pomaha

dominika_sk
1. máj 2011

@karap ahoj, prosim ťa, ty počitaš tie lunarne mesiace, či ako?lebo logicky 0-4 tyždne-1.mesiac, 4-8-2.mesiac, 9-12-3.mesiac, tak od 13teho tyždna by mal byť štvrty mesiac, nie?som si myslela že od zajtra aj ja budem v štvrtom mesiaci, tak som nejaka zmätena teraz. diky

zvedava17p
1. máj 2011

@dominika_sk na to pocitanie je taka officialna tabulka, niektore baby ju maju aj v albumoch a tam je uvedene tusim, ze 4. mesiac a 2. trimester zacina 13 tt+ 2 alebo tak nejak

trinka
1. máj 2011

@dominika_sk Dĺžka tehotenstva sa počíta od prvého dňa poslednej menštruácie (skratka PM). Dĺžka tehotenstva sa udáva v ukončených týždňoch alebo v lunárnych mesiacoch, ktoré majú len 28 dní. Prvý trimester sa začína oplodnením a končí sa 13. týždňom tehotenstva. Druhý trimester sa začína 14. týždňom a končí sa 27. týždňom tehotenstva. Prvorodičky obvykle cítia prvé pohyby plodu okolo 20. týždňa tehotenstva a viacnásobné rodičky okolo 18. týždňa. Tretí trimester sa začína 28. týždňom tehotenstva a končí sa pôrodom. Asi od 36. týždňa sa už bábätko v maternici neotáča a zaujme definitívnu polohu. Základným údajom pre výpočet termínu pôrodu je prvý deň poslednej menštruácie, ku ktorému pripočítame rok, odčítame 3 mesiace a pripočítame 7 dní. Najpresnejšie sa termín pôrodu určí podľa ultrazvuku v 13. týždni tehotenstva.
😉
Mne sa napriklad teraz po usg termin posunul o týždeň neskor. Takže nie 10.11 ale 17.11