icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

henrieta44
5. máj 2011

ahojte tehuľky, ako sa máte?
lenka1108 a sonicka07 dúfam, že Vám je už dobre a všetko je ok

ráno som si robila ten test na určenie pohlavia vyšlo mi dievčatko, tak snáď to aj tak bude. isté to bude až ked sa narodí, ale pri prvom synovi som mala hned od začiatku pocit, že to bude chlapec a aj to vyšlo, teraz zase od začiatku mám pocit na dievča, tak hádam mi to vyjde aj tentoraz. Zaujímavé, že pri tom druhom tehotenstve som nemala žiadny pocit, len strašný strach, asi moje telo vedelo, že to neskončí dobre. takže teraz by to už mohlo výjsť 😉

trinka
5. máj 2011

@henrieta44 prajem ti krásne zdravé dievčatko 😉

henrieta44
5. máj 2011

bože baby mám strašný strach, strašne ma začalo bolieť v podbrušku a bolesť mi vyráža až do krížov, ledva som prešla od školky domov....teraz som si ľahla a ak mi to do hodiny neprejde, volám doktorovi.....bojím sa už nechcem prísť o ďalšie dieťako ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 😢 😢

luci66
5. máj 2011

Ahojte tehulky, chcem sa vas opytat....som 11t+5 a mam taky pocit,ze mi ustupuje nevolnost..Sice som ani raz nevracala,ale byvalo mi zle, nevedela som co dat do zaludka a co nie, a dnes rano som sa zobudila uplne s kludnym zaludkom, sa mi zda,ze ani brucho nemam take nafuknute ako vecer, prsia su sice stale take "nafuknute" 🙂, ale mam obavy, aby babatko bolo ok. Na 1.utz idem v pondelok a uz mi asi z toho zacina prehrabavat.Aj vy ste sa v 12tt mali uz lepsie alebo sa mozem obavat,ze sa nieco deje?

luci66
5. máj 2011

@henrieta44 Gratulujem, dufam,ze Ti to vyjde.Moj manzel by chcel chlapca, mne je to v podstate jedno, ale mam taky pocit,ze ked vsetko pojde tak ako ma,ze to bude dievcatko, no uvidime... 🙂. Este aj ked ideme autom, manzel soferuje a nahodou ideme do prudsej zakruty, chyti ma za brusko a povie "Drz sa sportovec", proste chlapi!

luci66
5. máj 2011

@henrieta44 Dla mna si mohla prechladnut. Urcite by som zavolala lekarovi a aspon mu povedala co sa deje, on sa urcite s takymito situaciami stretol a nasmeruje ta, co dalej. Drz sa!

karap
5. máj 2011

@luci66 koncis prvy trimester a je normalne,ze nevolnosti ustupuju.Vies kolke len na to cakaju 🙂
Ja som v 12+4 a zle mi nebolo ani raz.Mam stastie.Tes sa,ze Ti je dobre.A drzim palce,nech to v pondelok dobre dopadne.Budes vidiet babatko,jaj tak Ti zavidim....Aj ja chcem zase vidiet to moje fazuliatko 😒

trinka
5. máj 2011

@henrieta44 tak ako moja, lepšie? ja mávam také bolesti k veceru. Alebo ked malu uspavam... nepríjemne pichanie. Ale @luci66 má pravdu, mohla si aj nachladnuť.
Ja mam bruško nafuknute stale... ale vraj druhorodičkám bruska rastu rýchlejsie a prsia pomalsie. Co je asi pravda, lebo moje zacali až teraz nejako otazievat.... Ja musim poklopat, že sa začínam, konecne cítiť normálne, aj ked únava ešte nejako nepolavila...

kaia
5. máj 2011

@henrieta44 , nic sa neboj, urcite Ti len ustupuju alebo miznu nevolnosti. Mne pri prvom tehotenstve tiez ustupili okolo 12.tyzdna TT. Tentokrat sa to este nezacalo a velmi na to cakam 😉.

luci66
5. máj 2011

Inak asi som prechladla na mocove cesty, lebo mam take zvlastne pocity, ked idem na "malu". Volala som k lekarke a mam zajtra doniest moc pre istotu tak uvidime. Kupila som si urol.caj Urosept, ale neviem ci sa to moze tak si dam aspon 1 salku, lebo sa na temu urolog.caj nazory nejako rozchadzaju. Nemali ste niektora problemy s moc.cestami v 1.trimestri?

luci66
5. máj 2011

@karap Dakujem kapar, dufam,ze je to tym,ze konci 1.trimester 🙂

blackrose
5. máj 2011

@luci66 neboj sa, podla mna ti nevolnosti ustupuju lebo koncis 1. trimester. Mne moj dr. povedal, ze dolezite je, ze su napata prsia. Ak "opadnu" tie, tak je zle. Tak tym sa riadim a kazdy den si ohmatavam prsia, ci ma bolia 😀

luci66
5. máj 2011

@blackrose Dakujem 🙂

henrieta44
5. máj 2011

vôbec to nie je lepšie, bolí ma hlavne ľavá strana, nemôžem sa ani vystrieť, mňa porazí, mám strach zavolať aj doktorovi ☹

trinka
5. máj 2011

@henrieta44 určite mu zavolaj!

afra
5. máj 2011

@henrieta44 Ahoj, ja som mala podobne bolesti pred 2 tyzdnami. som sa nevladala ani z postele postavit, tak ma bolel chrbat a lavy vajecnik a vsetko....uz som si myslela, ze isto mame po miminku, ale po 2 dnoch to prestalo samo. Mamina mi povedala, ze to bolo asi z námahy, lebo som jej pomahala v záhrade. Nerobila si nieco namahave aj ty? Drzim palce, aby sa nic zle nestalo a radsej zavolaj doktorovi

denis006
5. máj 2011

ahojte dievčatá tehulky....už máme za sebou prvú poradňu.Podľa PM máme termín na 22.11. a podľa utz 19.11.
brali nám aj krv. Neviete ako rýchlo budú všetky výsledky?

denis006
5. máj 2011

@dominika_sk ahoj máš už foto mimi?

henrieta44
5. máj 2011

ahojte kočky, tak som mu zavolala , kázal mi hned si dať magnézium a prísť za ním, popozeral ma, čo nebolo nič prjemné, kedže ma všetko bolí, pozeral mi aj obličku, či nie je zväčšen, ale všetko vyzerá ok, dieťatko je živé hýbalo sa , placenta je tež v poriadku, krček uzvretý. jediné čo by to mohlo byť, že ako rastie maternica, tak môže priškrípnuť vajčeník alebo časť čreva, ale to že sa už rieši v nemocnici a nie ambulantne. ak mi to vraj neprejde ani po tom magnéziu a ak by som začala vracať a mala teplotu mám ísť hned do nemicnice....no ja dúfam, že mi to prejde 😖

lenka1108
5. máj 2011

@denis006 super termin.ja som mala pri prvom termin 22.11.ale 2005... je to krasne ciselko 😉
@henrieta44 prosim ta hlavne lezkaj a nic nedvihaj.len relaxuj a prejde to.ja uz vobec nespinim tuk tuk tuk aj tak nadalej berem magnezium....

blackrose
5. máj 2011

@denis006 a fotku nemas??? Ja som bola na prvej poradni pred vcerom a tiez mi vysiel termin na 19. 11. podla utz 🙂 mne brali krv asi 3 tyzdne do zadu a vysledky mi povedali teraz na poradni... netelefonovala som tam kvoli nim, takze neviem ako dlho to trvalo...

denis006
5. máj 2011

@blackrose tiež som bola pred včerom na poradni. mám aj fotku ale foťák má manžel v práci, tak možno večer to pridám do albumu.

denis006
5. máj 2011

@blackrose pozrela so tvoje fotečky. sú krásne...vidím, že mimi meralo 42.7 mm, naše malo 46.1 mm a to malo zodpovedať 11tt+3d

mgurnak
5. máj 2011

baby, magnezium vampredpisal lekaralebo ste si ho nasadili same?

lenka1108
5. máj 2011

magnezium kupis v lekarni bez predpisu
@mgurnak

dominika_sk
5. máj 2011

@denis006 mam 😉 pozri moj album, su tam dve nove 😉 čitam, že tvoje mimi malo 4,2cm,a moje 6,3 😀 no dufam, že porodna vaha nebude 5 kil :-/ako sa inak maš?

adikad
5. máj 2011

Ahojte, tak som doma z poradne male sa usmievalo a kyvalo nam.Ma 4 cm, fotky mam v albume.

dominika_sk
5. máj 2011

baby, pridala som fotky bruška poležiačky a postojačky, to je rozdiel 😀

denis006
5. máj 2011

@dominika_sk moje malo 4,6 cm....malá sa mi narodila o dva týždne skôr ako bol prvý termín a to vážila 3600 g.Ak by bola v termíne vraj by mala 4 kg. Inak pohoda, stáe som nna PN

henrieta44
5. máj 2011

@mgurnak mne ho kázal užívať doktor ale dá sa volne kúpiť v lekárni.