icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

eviiinka
10. máj 2011

@lolinkamaminka ešte neviem, ale neviem sa dočkať už 🙂 je to jedno hlavne nech je zdravé, to je to najdoležitejšie 🙂 ešte chodíš do práce , či si doma? 🙂

lerenard
10. máj 2011

@niki_lv Ahoj🙂
ja som tu naposledy riesila presne toto,ze doteraz mi sice byvalo zle ale len klasicky ranajsia nevolnost..a od minuleho tyzdna som kazde rano vracala..co som sa tesila ze to uz koncom 3 mesiaca prejde..ale odpozerala som na sebe, ze vraciam rano len vtedy ked si dam rano vitaminy co beriem (calibrum baby plan pre I.trimester).. posledne dni si ich davam az pred spanim na noc, a odvtedy mam zase pokoj.. mozno tie vitaminy cez noc nejako ustalia rovnovahu alebo co neviem🙂
a mozno to bola len pardnova zalezitost a zas to pride,ktovie🙂 a nizky tlak mam aj ja..musim mat stale so sebou horku cokoladu,ked uz nemozem pit tolko kavy🙂 ked som bola minuly tyzden na krv kvoli tym testom, skoro som odpadla kolko krvi mi vzala🙂

niki_lv
10. máj 2011

@lerenard ahoj, ja som nemala ani nevolnosti doteraz som si prakticky neuvedomovala ani ze som tehotna, az na unavu, ale ta uz presla pred dvoma tyzdnami 🙂 mne je teraz uz treti den zle v rovnakom case, rano vstanem je mi dobre a pred pol deviatou ma znicoho nic zacne napinat a uz utekam, do hodiny to prejde 🙂 Tiez beriem calibrum baby plan, ale vecer takze z toho to nebude, buduci tyzden uz prejdem na calibrum mami....to s tym tlakom nie je bohvieco casto ma boli hlava, ale kavu nemozem ani citit, obcas si dam troska coly.
To ti brala krv na ake testy? To asi este nebolo kvoli vyvojovym vadam, ze? Ja mam strach aj z vysledkou aj zo smaotneho odberu kedze sa mi niekedy neda zobrat krv ani na treti pokus tak som cela dopichana, ubolena 😒

lianka7
10. máj 2011

@lerenard @niki_lv Ahojte dievčatá,dlho som tu nebola a ako čítam píšete o nevolnostiach....ja vďaka nim som už 3.týždeň úplne vykapatá!Nezvraciam,ale je mi ťažko na žalúdku,otrasne bolesti hlavy a úúúúnava.V pondelok idem do poradne a budu tam aj moje vysledky krvi.No mam pocit,ze okrem klasickej tehotenskej unavy mam aj malo zeleza-to ma vie potrapit casto a presne sa tak vykapato citim. Hadam od buduceho tyzdna to uz bude lepsie,lebo cele dni,len co pridem z prace domov-lezim az do vecera 😠

lolinkamaminka
10. máj 2011

@eviiinka jasne ze aj pre mna je prvorade nech je malinke zdrave, ostatne ide zatial bokom...no, momentalne som nezamestnana, donedavna som robila este casnicku ale uz sa to neda, tak som musela odist, no a kedze ma cakaju este viac ako styri mesiace do materskej, tak hladam pracu ale vobec to nie je lahke..nemozem si dovolit byt bez prace aj ked priatel pracuje, kazda korunka dobra, vies ako...najviac ma stve ze kazdy den studujem na roznych strankach co vsetko mi treba vybavit po uradoch a tak, a vsade pisu inak. uz som z toho blazon a zacinam nenavidiet tento stat, za to ake byrokraticke peklo caka nastavajucich rodicov...ako si ty na tom? pracujes?

lerenard
10. máj 2011

@niki_lv tak hadam to prejde..ked mi je zle tak sa utesujem aspon tym, ze ked mam tehotenstke priznaky, s babatkom je vsetko v poriadku🙂 niekedy je dokonca lepsie ked sa vyvraciam a potom sa mi ulavi ako ked mi je pol dna zle a nie som schopna postavit sa z postele.. uplne to vraj prejde az ked sa male zacne hybat..
hej ktv mi brala kvoli skriningu na downa a tie bezne tehotenske ako toxoplazmoza, syfilis, rh faktor a tak.. krv mi brala do 3 velkych skumaviek a ja mavam aj bezne tlak 100/50 takze po odbere som bola riadne vycucnuta🙂 doktor mi povedal ze kvoli tlaku mozem slabu kavu denne, predtym som vypila v pohode aj tri.. to bolo pre mna najhorsie ako vydrzim bez kavy🙂 a este k tomu ked mam o 3 tyzdne statnice🙂
buduci tyzden idem na podrobne sono kvoli organom tak sa tiez bojim nech to vsetko dopadne ok.. tak nech ti tie odbery dobre dopadnu,treba vypit vela caju pojde to lahsie🙂
@lianka7 malo zeleza som vzdy mala aj ja, nizky tlak a nabeh na anemiu..to ide ruka v ruke vsetko🙂 ale ako beriem tie tehotenske vitaminy je mi fakt lepsie.. musime asi uz len cakat kym prejde unava..ja by som tiez prespala cely den,uz sa nemozem pozerat na to aky je doma neporiadok, co sa nemozem premoct poriadne upratat🙂

afra
10. máj 2011

Ahojte , uz sa k vam konecne pridavam aj ja :D Nam dnes stanovila doktorka termin na 20.11. a konecne aj viem v ktorom som tyzdni, tak som spokojna 🙂 Tie nevolnosti vam teda nezavidim :( Mne zle nebolo ani raz...iba ak som sa nenajedla, alebo prejedla a to mi byvalo aj predtym 🙂)

duplinka
10. máj 2011

Ahojte. Vidím, že sú tu už aj novembrovky. 🙂 Ak sa tu nájde ešte miestečko, rada sa pridám. 😵

henrieta44
11. máj 2011

@kaia ja som to zakríkla, lebo už dva dni mám opäť celodenné nevolnosti, včera už o 18,30 som nevládala fungovať a zaspala som ( syn pri mne zaspinkal tiež) v obývačke na gauči totálne vyšťavená z energie, dúfam, že dnes o bude lepšie 😖

henrieta44
11. máj 2011

jáj kočky som tu dva dni nebola koľko ste toho stihli popísať, vítam aj nové maminky čakateľky 😀 . My sme boli v pondelok na son NT + skríning v 1.trimestri. dieťatko je v absolútnom poriadku, len je tvrdohlavé, nechcelo moc spolupracovať, otočilo sa dolu hlavičku a ani za ten svet sa nám nechcelo pootáčať, dr.mal problém ho aj poriadne pomerať, no po hodine sledovania sa mu to nakoniec podarilo a máme aj krásnu fotočku ( v albume) inak mi dr. posunul termín z 22.11. na 17.11. dieťatko je približne o 5dní skôr je väčšie, teraz má od hlavičky po zadoček 61,4mm a + nožičky tak má nejakých 7,5cm. 😀

topa
11. máj 2011

ahojte, tak mi pekne rastieme. Dlho som tu nebola, lebo som mala problémi a bála som sa aby sa niečo zlé nestalo,našťastie je všetko v najlepšom poriadku

sona367
11. máj 2011

pripájam sa k novembrovým ... aj keď si počkam az do konca novembra.... dnes utz v 12 tt. tak som zvedava a dufam ze je vsetko v poriadku

mysti
11. máj 2011

@majoslava ja nie som priamo z RS, som z Hnuste, tam ma gynekologa. Na sone som bola pri Tyborovi, ze on je aj porodnik. Neviem, nepozbam gynekologov v RS ani porodnikov, len Knappa, to mi bol niekedy sused...tak snad bude dobre. Pred 2 tyzdnami mi rodila kamoska v RS a vravela, ze celkom fajn... 😅

eviiinka
11. máj 2011

@lolinkamaminka to máš teda pravdu, ja som tiež čítala, čo všetko terba vybaviť a všade som počula niečo iné, tak som sa rozhodla,že sa opýtam kamarátiek, čo majú bábetká, čo všetko treba pochodiť ... ja pracujem, robím asistentku, takže to mám fajn našťastie 🙂 moja, tak ti držím palčeky, nech si čoskoro nájdeš robotku, aj ked v dnešnej dobe je to veľmi ťažké ☹ a ako sa cítiš inak ? je ti fajn ? ja mám poradnu 19.5.2011, tak velmi sa teším, že znova uvidím bábetko 🙂 už máš aj nakupene nejaké veci ? Ja neviem kedy mám začať ☹

majoslava
11. máj 2011

@mysti aj ja som bývala v HN chodila som ku Markovi ale ked som zistila že som tehotná tak mi odporučili Bornaya bol primár v RS na pôrodnici a je aj pôrodník 🙂

lenka1108
11. máj 2011

ahojte babulky...ale ste toho popisali. mne sa ani na nete nechce byt ked je vonku tak krasne.stale niekde beham.ja sa mam ok a zase mi podrastlo brucho.na vahe som na tom rovnako.male sa mrvi tak je dobre 😉

vitam nove tehule...

@henrieta44 krasna fotecka.ja sa uz neviem dockat toho 4D sona.je to nieco uplne ine ako vidiet babatko na 2D.

tina233
11. máj 2011

tak zdravím všetky novembovky, aj ja sa ku Vám pripájam, doteraz som si čítala sem tam Vaše príspevky...ja mám termín 13.11....je tu niektorá aj z Prešova?...ináč ten 3 mesiac bol zabijak, neskutočná únava a každý večer aj zopar krat vraciam, ale stale to beriem že to je normál, tak snád uz bude len lepsie a lepsie...zdravim, pekný slnečný deň prajem... 🙂

mysti
11. máj 2011

@majoslava aj ja chodím k Markovi, som s ním spokojná, chodím k nemu už dlhé roky 🙂 A hlavne, mám to blízko. Na sono ale chodím do RS, lebo v Hnúšti to je naozaj úžas. Tak uvidíme, snáď to všetko dobre dopadne.
25.5 idem na sono na rozmery. Zatiaľ je všetko OK, tak dufam, že bude aj naďalej.
Robíš, alebo si doma? Ja som stále v robote, chcela by som byť až do konca, keďže namám, ani som nemala doteraz žiadne problémy, doma by som sa asi unudila 😒

dominika_sk
11. máj 2011

@henrieta44 konečne nie som sama, ktora ma take velke mimčo, ak si si všimla, všetky tu mali tak 4-5cm a my okolo 7cm 😀

mgurnak
11. máj 2011

@kaia dakujem..ta vyhovorka ma nenapadla🙂no ale uvidime este ako to poriesim, o tyzden idem k elekarke, tak sa jej popytam...ale vdaka za radu 😉

eviiinka
11. máj 2011

babulky, viem, že je ešte skoro, ale chcela by som sa opýtať, aký je dobrý prášok na pranie pre veci pre bábetká?používa sa aj aviváž ? 🙂

harper
11. máj 2011

@eviiinka ja som pri prvom pouzivala prasok batole a maju tusim aj avivaz. ale tu som pouzivala biely perwol sensitive

kaia
11. máj 2011

@eviiinka, ja som pouzivala a stale pri malom pouzivam prasok Persil / Sensitive a avivaz som nepouzivala pre maleho vobec 😉

duplinka
11. máj 2011

@henrieta44ahoj moja, môžem sa opýtať, aké si mala NT? Dúfam, že tie nevoľnosti ti rýchlo prejdú. Ja našťastie žiadne nemám 😀

sonicka07
11. máj 2011

ahojte tehulky. tak dnes rano som videla nasho drobceka malinkeho. ma sa krasne. som rada,ze som prezila odber krvi a mozem si uzivat tehotenstvo. nevolnosti uz skoro vobec nemam. jupi. nezavidim tym,ktore vracaju 😝 ja ani raz.
dalsie sono za 6tt,to uz bude detailnejsie,na velkej obrazovke,tak hadam budeme vidiet aj pohlavie,ale asi sa radsej nechame prekvapit. neviem,kazdy den mam na to iny nazor. uf

lolinkamaminka
11. máj 2011

@eviiinka dakujem za podporu 🙂 musim sa pochvalit ze od zaciatku tehotenstva som nemala takmer ziadne priznaky, co sa tyka nevolnosti a pod..jedine co som postrehla je ze zle spim, vela cikam, smrdi mi kava a zjedla by som vsetko co mi pride do cesty 😀 a uz sa aj trosku zaokruhlujem, ale je to zatial asi len tym ze trosku viacej papam 😅 ja idem do poradne zajtra, bude to estelen druhykrat (ak neratam sono), tak som zvedava co bude...co sa tyka nakupovania, poviem ti, ze prve co moj drahy kupil bola flaska a detsky pribor, ktore zo zaciatku ani nebudeme potrebovat 😀 inak nemame zatial nic, cakam na nejaky impulz ked ma chyti nakupna horucka 😀 a navyse nejake veci mam uz slubene od znamych, tak sa neponahlam moc, ma to cas, ved mame este pol roka pred sebou 😉 ... ked pozeram priebezne ceny takych zakladnych veci pre babatko, tak zistujem ze to veru nebude sranda 😖 ale tesime sa srasne, len chvilami ma to nebavi a chcela by som uz byt aspon tesne pred porodom, nech uz to dlho netrva 🙂 a ty to ako prezivas? aj si to uvedomujes ze si "v tom" ? 😀

majoslava
11. máj 2011

@mysti držím palce 🙂 ja idem teraz 17.5. aj na triple test... ja som doma od začiatku :( mala som komplikácie... musela som isť aj do nemocnici.... ale už je dobre, len som na rizikovom... tiež som plánovala ostať v robote až do konca, ale ten stres a zhon... začala som krvácať a mala som bolesti... ale už je dobre tak si doma užívam a oddychujem 🙂 ´prerábame dom v Rim. Bani a sále je tu čo robiť tak sa nenudím 🙂 uvidím ako na tom budeme finančne možno sa vrátim do práce ale nechcela by som riskovať... platím si DNP tak mám nárok na dve PNky tak uvidím koľko budem dostávať 🙂

henrieta44
11. máj 2011

@dominika_sk no ved to, ale mne dr. aj posunul termín o 5dní skôr, tak uvidíme

henrieta44
11. máj 2011

@duplinka ahoj naše NT bolo 1,92, takže v norme, tá je do 3mm

henrieta44
11. máj 2011

@lenka1108 je to úplne iné, také ako keby už aj mal to dieťatko rovno pred sebou a ešte k tomu ten dr. kde som bola má pre bud.maminky veľkú obrazovu s priemerom asi 80cm, kde to malinké vidíš ozaj ako na dlani, je to super. bolo to nádherné aj ked m už bolo dlho, hlavne preto že som mala celý čas nohy rozkročen, lebo mi musel robiť sono zo spodu, kedže naša ratolesť sa nechcela otočiť.... 😀