icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

trinka
12. máj 2011

@eviiinka nasa mala alergiu na pradlo/ dostala to hned v porodnici, tak nam lekarka odporucila prasok Mimino a aviváž Silan biely. V tom som prala asi do pol roka a potom som vymenila za Persil sensitive- nemala ziaden problem. Takže drobcovi č. 2 budem asi rovno v persile, nech periem zvlast- uvidime ... 😉
@lolinkamaminka krásne mate meno pre dievčatko 😉 😉 😉
@tina233 vitaj 🙂 a gratulace

niki_lv
12. máj 2011

dnes rano po siestich tyzdnoch znova slabe spinenie..a to som mala vcera poradnu a bolo vsetko ok...ach nie ☹

mysti
12. máj 2011

@majoslava takze prerabate domcek? do R.Bani som chodila na zakladku, boze to bolo teda strasne daaaavno 😀
ja som stale v praci, ale zatial je to ok a kym ma nezacnu poriadne stvat ludia okolo, tak to tu snad este par mesiacov nejako vydrzim 😀
Zajtra idem na alergo do RS (lebo nasa alergologicka nam z Hnuste zduchla do RS), tak sa straaaasne tesim, zabity cely den, no co uz...zobrala som si na cely den dovolenku, aspon si predlzim vikend 😎

harper
12. máj 2011

@niki_lv mne pri prvej poradni,ked ma vysetroval robil teda aj cytologiu povedal ze mozem zacat trochu spinit.

tina233
12. máj 2011

@trinka Dakujem za privitanie...uz mi bolo aj smutno, ze si ma tu asi nikto nevsimol...takze dakujem, potesilo...

dadka_11
12. máj 2011

ahojte, chcem sa opytat ako casto sa natierate?? ja iba ked sa osprchujem a to teda raz za den.. staci?? 🙂

a este sa chcem opytat, na co davate avivaz? ved je lepsie, cim menej pracieho prostriedku tym lepsie? myslela som,ze to staci prat len v detskom prasku,ale aj avivaz? na zmäkcenie, ci vônu?

trinka
12. máj 2011

@tina233 za maličko, je nas tu vela... 😉 ale som rada, že potešilo...

@dadka_11 no neviem, ja som sa pocas prveho tehu natierala a aj tak mam pár mini strií... tomu asi nezabrani žiaden krem... teraz sa nenatieram, akurat po sprchovaní...
a čo sa prášku týka, ja aviváž dávam- prádlo je makkšie a príjemnejsie...

niki_lv
12. máj 2011

@harper mne cytologiu nerobila, nebola to prva poradna, bojim sa preto, lebo som uz v 6 a 7 tt spinila, brala som duphaston v 11tt som dobrala co som mala a povedala mi ze viac nemusim, aj ked ja som chcela brat do konca 13tt no a teraz zase 😒

eviiinka
12. máj 2011

@lolinkamaminka ja som tiež nemala typické príznaky, zle mi bývalo večšinou iba večer 🙂 ani mi nehovor, ja soim minule išla kupiť aspon nejaké ponoštičky a za troje chceli 20 €, až potom mi kamaratka povedala, že to je najdrahší obchod pre bábetká, že nech tam nechodím 🙂 tak mala aj pravdu, bola som v H&M a maju tam prekrásne veci, tak sa chod určite tam pozrieť 🙂 ale aj si to uvedomujem lebo mne začalo dosť rýchlo rásť bruško ... maš pravdu, ked si predstavím kolko máme ešte pred sebou, chce sa mi až plakať 🙂 ale čo som počula od kamaratiek čo majú už detičky, tak ževraj to ubehne veľmi rýchlo 🙂 ty si odkial ? z BA ?

eviiinka
12. máj 2011

@kaia o Persile som počula, že je dobrý 🙂 ja s a v tom vobec nevyznám, ale to je asi individuálne, nie ? 🙂 každé bábetko može byť háklivé na hocičo a ak bude po mne, tak to aj bude, ja tiež nemožem mať hocijaký prášok a ani krém ☹ to máme po mamine (babke)

harper
12. máj 2011

@niki_lv tak zavolaj lekarovi, uvidis co Ti povie.

kaia
12. máj 2011

@dadka_11, pri prvom som sa natierala raz denne tak ako teraz, a strie som nemala. Je to asi tak, ze bud ich budes mat alebo ich mat nebudes a krem tomu nezabrani 😒. Ja avivaz nedavam, zdielam Tvoj nazor 🙂

luci66
12. máj 2011

@dadka_11 Ahoj, aj ja sa natieram po sprchovani aj ked ma to moc nebavi. Moja mama ma po mne a bratovi dost znicene brucho so striami tak dufam,ze to nie je genetika, i ked sa asi par striam nevyhnem. Inak natierate si len brusko alebo aj zadok a stehna?

luci66
12. máj 2011

Inak rozmyslam,ze zacnem aj ja kupovat nejake drobnosti pre babatko, len sa bojim, aby som nieco nezakrikla (klop klop klop). Inak absolutne nemam fantaziu na chlapcenske meno, nemate nejake tipy?

majoslava
12. máj 2011

@mysti za školou bývam 🙂 ked máš dobrú a kľudnú robotu tak sa dá vydržať 🙂 V Hnúšti už skoro nič nie je väčšina lekárov sú už v RS... skrátiš si týždeň 🙂 ja som včera vytiahla manžela do HN na pizzu do Kaštieľa... po dlhom čase som bola kus medzi ľudmi 😀 už ani neviem čo na seba cítim, že mi začalo rásť bruško.... žiadne gate nezapnem... tričká sú mi úzke...

majoslava
12. máj 2011

@luci66 ahoj, ani mna to moc nebaví.... mám krém na strie a na celulitídu ale je nejaký čudný.... včera mi manžel kúpil v lekárni proti stiám pre tehotné, volá sa mamastrie a strašne mi smrdí :( natieram si aj stehná, zadok aj prsia... aj ja už by som chcela niečo kupovať pre bábo... a pomaly zariadovať izbyčku ale hovoria mi, že to je ešte skoro :(

dominika_sk
12. máj 2011

Baby, dnešna poradňa dopadla na jednotku. tlak 100/50 ako obyčajne, moč v poriadku, vysledky krvi zatial tiež ok, ešte dnes mi brala posledne odbery na genetiku, vyšetrenie dr. tiež ok tak sa tešim. musim si zaklopať. dostala som aj ten prenatal box, odporučila mi tehotensku predpripravu ako aj psychofizycku pripravu a že mam isť k zubarovi a na plucne. tak si zase pochodime 🙄 pekny deň 😉

barcabejby
12. máj 2011

@luci66 Ahoj, ja len toľko, že keď budeme mať chlapčeka, tak to bude určite Dávid, ale páčia sa mi aj mená Andrej a Adam 🙂

lolinkamaminka
12. máj 2011

@eviiinka no, povodne pochadzam z Trnavy, ale od decembra zijem v Presove lebo moj drahy je odtialto. Dnes som bola na prehliadke a dr. mi povedal ze je vsetko v poriadku, ze sme zdravi jak rybicky a ze zatial vsetko ide tak ako ma, tak mi zase na chvilu spadol kamen zo srdca 😉 cez vikend sa chystam pobehat obchody s mini vecickami, tak
mozno zase kupim nejaku somarinku nech mam kludnu dusu ze uz som aspon nieco kupila 😀 jediny kto mi do toho keca je moja poverciva "svokra"...aj ty mas taku paniku z toho, ze ked donesies malicke z porodnice, vsetci ho budu stiskat, obchytkavat a natahovat? mna to strasne desi, neviem preco... 😖

barcabejby
12. máj 2011

Ahojte, pridávam sa k spoločnému termínu, aj keď ten môj je zatiaľ na 31.10., ale doktor povedal, že mi ho ešte asi upraví. Mám silný pocit, že to bude novembrové dieťa 🙂 Všetkým prajem čo najmenej problémov počas tehotenstva a hlavne veeeľa veeeľa zdravia 🙂

romcha
12. máj 2011

už aj mne sa zagulatieva 😀 taka som vysmiata z toho...tiež mi ešte býva "zle". vtipné čo sa mi stalo,že ked sme oznamovali tehotenstvo cez velku noc kamaratom,druhí kamaráti nám oznámili,že aj oni su tehotní a rovno o týžden viac 🙂 tak nám teraz všetci hovoria "štvorka"... naši muži oslavuju v jeden den a ešte aj deti sa im skoro rovnako narodia...Ja som prala od začiatku v prášku (klop klop klop že žiadne alergie ani ekzémy neboli a nie sú) zn.EuronaCerny pre detičky a používala som aj aviváž s kondicionerom tej značky vôňe Baby Land a prádlo voňalo dlhé týždne po vypraní.Ako tehotná som stále chodila voňať do skrine pripravené vecičky a voňali aj ked ich bábo ogrckalo. nechcem robiť reklamu,ale stačil jeden maličký vrchnáčik na "celú" práčku a voňalo to až k susedom.Doteraz ju používam a každý chváli ako moje dieťatko vždy krásne vonia 😎

lolinkamaminka
12. máj 2011

davam do pozornosti toto videjko 😀

http://www.nivea.sk/Tipy-and-rady/ext/sk-SK/200...

je ich tam viac, ale celkovo je tato stranka velmi napomocna buducim prvorodickam, ktore maju este malo poznatkov o materstve, tak ako ja 🙂 tak prijemne vzdelavanie sa mamicky 😉

stellamiapiccola
12. máj 2011

@dominika_sk ahoj Domi tak super sa teším že všetko ok ja idem 19.5 🙂 ... a u zubárky som už bola aj u očnej a chvalabohu som si vybavila papier na sekciu robia s tým také problémy hrozné, ale mám ho !

zvedava17p
12. máj 2011

Ahojte, vy ste toho popisali, mam co robit vas precitat 🙂 my sme boli dnes na screening a vsetko ok a dr. nam dokonca povedal, ze to vyzera, ze cakame chlapceka 😀 hlavne, ze mame vybrate meno iba pre dievca a aj sa s drobcom rozpravame v zenskom rode 🙂...tak budeme musiet zacat rozmyslat nad chlapcenskym menom 🙂

zvedava17p
12. máj 2011

a takto si nas drobcek uzival screening 🙂

majoslava
12. máj 2011

@zvedava17p to už si v koľkom týždni že už bolo vidno čo to bude??? ja idem v utorok tak sa teším 🙂

zvedava17p
12. máj 2011

@majoslava som iba v 13 tt a tak dr. povedal, ze to nie je na sto pro, ale proste videl pipika 🙂))

kiribaby
12. máj 2011

Ahojte, pripájam sa s mojimi novinkami 🙂 Dnes som bola na utz, bábätko sa hýbalo, mávalo ručičkou aj nožičkou (nanešťastie bolo otočené z ľavej strany, takže detail na pravé končatiny sme nemali 😔 ) a potom si cmúľalo ručičku, fakt rozkošné 😵 😵 😵 Od hlavičky po kostrč meria 61mm, čo zodpovedá 13.týždňu (dľa mojich výpočtov by som dnes mala byť 13+0, ale nie som si 100% istá 😅 ), nosová kostička bola zreteľná (presný rozmer mi ale dr.nepovedal).. takže sa všetko zdá byť ok!

kiribaby
12. máj 2011

Čo sa týka Screeningu na Downov syndróm, to ma vraj čaká až v 16.týždni... aké s tým máte skúsenosti?

zvedava17p
12. máj 2011

@kiribaby ja som ho absolvovala dnes a je to normalne sono, len si dr. drobceka podrobnejsie kukne a pomeria a kuka sijove prejasnenie, ktore predpoveda riziko downa