Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte maminky 🙂 Dlhsie som tu nebola,lebo sme mali poruchu na nete a hrozne ste mi chybali.Ja sa totiz nemam z kym ani porozpravat o miminku.Cela rodina je totiz proti[teda muzova strana],maju len pripomienky typu;naco vam to bude...nemate rozum...a len ciganky maju tolko deciek.... ☹
Ja sa nemam ani s kym ,,tesit,, na babo.
Inak sa mame dobre,vcera som mala taky cudny pocit poobede...Mala som take neprijemne tlaky v podbrusi...trosku bolestive,no nie obcas ale v kuse.Mala som pocit ako by to boli uz prve pohyby,no bolo to v kuse,tak neviem...Dnes to uz necitim.
Poradnu mam buduci tyzden vo stvrtok a ten den bude pre mna dost uponahlany;rano s oboma detmi na krv[nemam ich kde nechat],potom dcerku zaniest do skolky,potom domov a po 10-tej nazad na poradnu[asi aj so synom,ak mi ho kamaratka nepovaruje]
Dievcata,ja sa z tohoto tehotenstva vobec netesim.Ja sprosta,naco som sa na to dala?
Boze a v novembri,ked pride babo na svet....Co urobim so skolkou?Muz robi od rana do vecera,rodinu tu nemam...Ako budem vodit dceru do skolky?Ved nemozem prist trebars v piatok z porodnice a v pondelok sa terigat v zime-chlade s tromi detmi do skolky?Z novorodencom do tej zimi?
A ked necham dceru cez zimu doma,co bude robit?Ved sa unudi k smrti.V skolke jej je tak dobre.A pre mna to bude strasne narocne,ak budem mat doma 2 male deti,ktore sa stale biju+novorodenca...
Ja to nezvladnem ☹
@dadka_11 ja vieeeeeem, ale moja doktorka je taky general, že už teraz viem, že bude reagovať podraždene a to je taka divna situacia ako bude na mňa vyziapovať až do chodby...no ak to bude až take, že už nevydržim, tak jasne, určite pojdem.
@karap ahoj 🙂 nesmies tak rozmyslat ze naco si sa na to dala... 😠 a to, co si mysli manzelova rodina, na to sa mozes vykaslat. Ked ste sa na babu dohodli vy dvaja s manzelom, moze Ti byt uplne sum a fuk kto co hovori!!!! 😠
Mas pravdu v tom, ze mat doma tri male krpce ja narocne, dcerka sa bude miminku iste vytesovat a este ked ju zapojis do kupania a kocikovania, uvidis aka bude natesena, ze sa ako "velka" sestra moze o malicke postarat 😵 Hlavu hore, nemaj zle myslienky, dve deticky si zvladla a iste to tak bude aj teraz pri drobcovi, takze tak vobec neuvazuj, ze naco si sa na to dala... 😉 A uvidis, ze aj s dcerkou si najdete rezim, ako ju budes vodit do skolky, mozno ju nebudes davat o osmej rano, ale ked sa malicke zobudi, nakrmite ho a pojdete na prechadzku a dcerku odnesies, hlavu hore, urcite to zvladnes!!!!
@luci66 dakujem za privítanie...no to s tou rannou nevolnostou som asi nepochopila 😀 , ale vdaka tebe už viem prečo jej tak hovoria..😀 😀 😀 ináááč krásna fotečka...a ozaj to čo si prežila minulý rok tak aj ja som to iste prežila tiež minulý rok...preto sme až do 12 týždna čakali a nikomu sme nič nepovedali, aby sme to nezakríkli a nezopakovalo sa to iste ( aj ked to su len také povery) čo sa ma stat sa stane ..ale 2x by som to už asi neprežila....a ešte k tým vitamínom: ja som už od začiatku snažilkovania brala femibion 800 až do konca 12tt + duphaston + magne B6, teraz som prešla na femibion 400 a ten budem brat až do konca ...
Ahojte dievčatá,tak ja mám po včerajšej poradni-spokojná nadmieru.Všetko je v najlepšom poriadku,bábatko spinkalo a rúčku malo položenú na očku-veď mrknite foto.Mam len nizky tlak-kavu slabu jednu denne podla odporucania lekara pijem,ale aj tak ma boli hlava-uz neviem,co mam robit-cim si zvysit tlak...vcera mi sestricka merala tlak,ked som mala jednu kavu v sebe a aj tak bol dost nizky ☹
Tu je aktualna foto nasho drobceka
@lenka1108 No ked nic nezaberie,asi to budeme musiet pretrpiet nejako...na jednej strane som rada,ze to nie je vysoky tlak-ten je vzdy rizikovejsi,no na druhej strane,dnes ma ten tlak vystrasil.Cakala som na bus a nahle mi prislo zle...keby mi jedna pani nepomohla-nekupila vodu a nepodoprela ma,tak neviem ako a kde skoncim 😒 Vcera v poradni som mala presne taky tlak ako ty...hlavne ten druhy za lomitkom je zly-sestricka hovorila 😖
Moje postrehy a novinky z poslednej návštevy gynekológie: dozvedela som sa, že môj Dr. nemá ani techniku ani certifikát na vykonanie NT screeningu (čo by nebol koniec sveta), keď som sa následne spýtala, či triple test bude teda jedinou diagnostikou genetických vád, ktorej sa podrobím, začudoval sa, že aká som informovaná 😠 😠 😠 a povedal, že v našom meste sa triple test nevykonáva.. iba AFP, ktoré sa už ale niekoľko veľa rokov v Čechách nevykonáva, lebo je zastarané a nepresné, no v SR je to štandard. Super. Čo si nepriplatíš, to nemáš.
@karap Ahoj, v prvom rade som stale v soku z pristupu rodiny. Ja to nechapem (ved 3.dieta nie je predsa vela (aj ja by som chcela mat 3) a este k tomu, kolko zien chce mat babo a nemoze alebo to musia riesit vselijako komplikovane, aby sa aspon 1 podarilo, proste nechapem...A predstav si,ze ked budu velke, dospele, aka budete velka rodina (nepotrebujes ani svokru, vytvorite si vlastnu) a pridu vas pozriet a vsetci sa stretnete a bude veselo...No nechapem...sory,ze sa opakujem. Hlavu hore, oni sa mozu hanbit a ak manzel sa k tomu postavil zodpovedne tak mas spravneho cloveka po boku a to je tvoja hlavna rodina.Aj ked to neni sranda mat asi viac malych deti, ale urcite to s manzelom zvladnete a pomoze ti. A ked chodi dieta do skolky, nemas kamaratku (mamicku zo skolky), ktora by obcas vzala po ceste aj tvoje male. Nasi znami sa tak striedaju so susedmi a vodia deti do skoly (predtym do skolky), mozno je to hlupost, nepoznam tvoju situaciu, len ma to tak napadlo. Ale kazdopadne drz sa a tes sa na babenko, aj deti sa urcite tesia a spolu to zvladnete 🙂
@luci66 Dakujem,ty mas este krajsiu fotocku-skoda,ze moj doktor nema 3D ultrazvuk...nooo,ja netusim,kolko babatko meria,mne to sice doktor hovoril,ale v navale euforie,som si vsimala moje male kuriatko a jeho miery som prepocula 🙂 Viem len ze mi povedal,ze podla nich mi potvrdzuje termin porodu,lebo vsetko sedi 😉
@lenka1108 no ja mavam nizsi skor ten spodny tlak..horny mam okolo 100 ale spodny 55 maximum ale bezne 50 a mala som uz aj pod 50 v horsich dnoch a to fakt vidim hviezdicky ked sa prudsie zdvihnem🙂 ono vzdy je asi lepsie mat nizky ako vysoky ten je pre babatko nebezpecny.. ja zas kolu vobec swkor kavu a tu horku cokoladu ako som vravela..pred tehotenstvom pomahalo cervene vinko ale to je teraz pasee🙂
@lianka7 ta cokolada je dobra hlavne ked si niekde vonku,tak ju mavam vzdy v kabelke.. a este mi pomaha aj cierny caj..hoci ma o polku kofeinu menej ako kava,ale zas ja som uz na kavu asi imunna cely zivot ju pijem litrami tak ten cierny caj mi skor "zafici" aj ked sa chcem vecer ucit napr. 🙂
čaute kočky, ale sta sa rozpísali 😀 😀 ja užívam a aj pre otehotnením som asi tri mesiace užívala femibion 800, predtým som brala kyselinu listovú, mám nedostatok železa, tak hlavne kôli tomu. ostali mi dve tabletky a už ich ďaej neplánujem brať, bábo je v poriadku a najdôležitejšie sú predsa len tieto prvé tri mesiace, kedy sa vyvíja nervová sústava, skôr sa snažím aby som mala pestrú stravu a čo sa týka pitia, tak ja zásadne len obyčajnú čistú vodu, sem tak si dám nejaký ten džús, ale to sa už nepovažuje za pitivo alebo ako to mám nazvať, takisto ako káva, čaj a sladené žbrndy ( ako to ja volá) tak to vôbec nie, to nie je žiadny prísun tekutín ale iba umelé sacharidy a napumpované sodíkom, nič iné.
Ja mam tiež ešte pár tabletiek kyseliny listovej-to doberiem a potom neviem ci si mam este kupovat dalsie balenie alebo nie...tiez som sa zabudla dokyho spytat,ci uz nemusim brat duphaston-uz mi dosiel a nepredpisal mi dalsi..tolko otazok mi napadlo vecer v posteli a ja som sa len stale dookola pytala ci je babatko zatial v poriadku... 😀
@lenka1108 byť tebou, tak lekára zmením, nemala by som nerva na takýto prístup, vraj nerobí sa triplet test, preboha, a kde žije v praveku, ved teraz sa už robia také kadejaké testy. ten tvoj dr. je asi nejak mimo alebo na to kašle, len by som potom chcela vidieť tvoj výpis zo zdravotnej čo si tam všetko vypísal za výkony čo ti akože urobil. by som bola proste svina dala si ten výpis poslať zo zdravotnej a ak by tam bolo niečo čo ti nerobil tak by si mu ho oplieskala o hlavu a rozlúčiť sa s ním 😠

@harper no to hrozi aj mne. pri malom prvom som bola ale to boli fakt zle vysledky lebo bol fakt chory.jednu noc som tam polezala a sla som domou. to aby mali istotu ze sa ranka zahojila.boliet to boli sak predsa len je to ihla ako svet ale zo zatatymi zubami sa to da vydrzat. dufam ze mi vo stvrtok na tom 4D povie ze je vsetko ok a nebudem musiet cakat v napeti aj o tie genet.vysledky.no sak uvidime...
a aj ja chcem prec od mojho dok. ale dnes som nenabrala odvahu po tom vsetko mu povedat ze u neho koncim.