Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte dievčatá...ja som dnes bola na kontrole, nakoľko som stále PN. Zatiaľ je všetko OK, len mám krvný obraz hraničný, tak mi predpísal Ferro-Folgamma 2x1, ďalej mám Femibion 400 a eše stále až do ukončeného 18 tt 2x1 Duphaston Brala som aj kyselinu listovú ale vraj už netreba v II. trimestri. Zisťovala som pre šéfku do práce či má so mnou ešte rátať do nástupu materskej a vraj budem až do konca na PN. 😎 A po 20 tt ma pošle aj do rizikovej ambulancie....Takže už len oddych a budúci týždeň krv na dawnov. Je tu niekto na rizikovom tehu?
@dominika_sk - kde plánuješ rodiť? ZA alebo CA. Ja v CA je to tam celé prerobené a super personál, kukni www.porodnicacadca.sk 🙂
@karap ahooj...asi by som mala napísať niečo povzbudive...ale som na tom rovnako... nas rodina neodcudzuje..len všetci kamarati a znami...u nas je to prave naopak..že je to skoro, že sme mohli počkať..a takto..a teiž mam školu, nikoho tu nepoznám..cele dni som zavretá dnu, lebo nemam ist ani s kým von, kym môj chlap ma robotu...aa bojím sa riadne ako to cele budee
@lenkaa222 začala som krvácať v 6tt ale to by už nemal byť problém ale mám ze sebou konizáciu krčka maternice v poslednom predrakovinovom štádiu. Som každého pol roka sledovaná na onkogynekológií, čo by tiež až tak nevadilo ale hrozí mi riziko skracovania a predčasného otvárania krča, možno mi budú robiť aj serkláž.
A ty si s čím?
ahojte, dnes som bola v poradni a budeme mať chlapčeka 🙂 🙂 Brali mi aj krv na vrodené chyby ale inač je všetko ako má byť 🙂
@denis006 ahoj, aj ja som na rizikovom od začiatku... Tiež beriem Duphaston od začiatku lebo som krvácala ale dnes mi povedal, že už stačí ked budem brať len jednu a už ho mám vysadiť... za to magnézium musím brať 3x denne lebo mávam bolesti.... Femibion 400 som si kúpila aj ja.... Chcela som sa vrátiť do práce ale už som si to rozmyslela... zdravie dietatka mi je prednejšie 🙂 tak tiež budem doma až do konca... aj ked sa už aj nudím... ale dnes mi doktor povedal že budeme mať chlapčeka tak môžem žačať zariadovať izbyčku 🙂
@majoslava jeeeeej, tak ty uz vies aj pohlavie 🙂 super, aj ja sa uz tesim, ked sa to dozviem.. aj ked mi je uplne jedno ci to bude chlapcek alebo dievcatko, ale uz ked to vies, tak sa mozes obzerat po obchode a lepsie planovat vybavicku 🙂
@lianka7 @luci66 co sa tyka duphastonu, tak zalezi od komplikacii... ja som spinila v 6-7tt a potom uz nic a dr. mi vysadil duphaston v 12tt.
@henrieta44 do pitneho rezimu sa dzus urcite rata, tak isto ako aj napr. polievka a caj 😉 samozrejme ze je vhodne pozerat na zlozenie dzusu a najlepsie su 100%-tne bez pridavku cukru 😉
môžem sa k vám ešte pridať??? sledujem túto tému od založenia ale až do včerajšieho ultrazvuku som nevedela či budem novembrovka alebo až decembrovka 🙂
@eviiinka no ja som mala vikend taky cisto domaci, akurat v nedelu som vybehla do mesta pozerat hokej 😀 co sa tyka toho oblecenia, tak viem ze najmensie cislo je 50 a kazde dalsie ja vacsie o 6, cize 56, 62, 68 atd...pre nas by bolo najlepsie kupovat to 56-68, lebo kebyze sa ti narodi trosku vacsie babo tak sa do toho zmesti a zase kebyze je mensie tak mu to nebude az take velke ( a navyse do toho rychlo dorastie). take veci ako body dupacky nam bude treba najskor tie 56-62 a take ze overaly, svetre a pyzamka radsej vacsie-68...a keby si uz mala v tom velky zmatok, tak na niektorych obleckach mas napisane aj od akeho veku su vhodne-napr 0-3mesiace a tak 😉 takto som si to nastudovala na nete 😀 musim sa pochvalit, uz sme kupili prvy cumlik 😲 takze zaklad by bol 😀 uz chcem vediet co to bude, lebo som zistila ze velmi malo veciciek je unisex, vsetko robia modre alebo ruzove a ja uz by som chcela nieco kupit 😀 ozaj, nevies nahodou ktora znacka kozmetiky je pre babatka najlepsia? lebo by som kupila uz aspon to , ale neviem na ktoru znacku mam vsadit....
@denis006 ja viem, ale som rozhodnuta pre martin, kvoli tomu že epi v MT robia nonstop a v čadci len od 6,00-15,00 a v žiline ho nedavaju vobec.
@lianka7 @danka89 @lerenard-baby, ak sa vam toči hlava a pomože čokolada, to znamena že mate nizky cukor a nie tlak.takže pomože hocičo sladke. a keď vam je po čiernom čaji lepšie ako po kave, to nie kvoli imunite voči kave ale kvoli tomu, že kofein z kavy v priebehu hodiny v krvi rychlo stupne a potom klesne a kofein z čierneho a zeleneho čaju sa uvolnuje postupne v priebehu šiestich hodin 😉
@majoslava sranda, že ty maš termin prveho a si v 17. tyždni a ja siedmeho a som v 15.tyždni...nerozumiem 😀
@dominika_sk ono to tak počíta.. že som v 16tt ale idem do 17tt.
@dominika_sk asi preto, že v profile máš uvedené 13.nov 😉
@lolinkamaminka ja som pri prvom pouzivala johnson baby, ten sme potom pouzivali takmer 4 roky. aj ako kupel, ako sprchovy gel alebo penu do kupela. Na zadocek sme zacali pouzivat navlhcene utierky a potom mi niekto poradil vatu a cistu vodu, tak sme vyradili malu nerezovu misku - do nej pred prebalovanim trochu teplej vodicky a zadocek sme pekne umyvali cistou vodickou. Teraz to budem robit presne tak isto. 🙂
aj ja som sa dnes na poradni bavila s lekarom o liekoch - tak duphaston mam este dobrat a ze uz potom dalsi nie (mam este na tyzden a beriem 2x denne), kyselinu listovu mam brat dalej ale kedze este mam jedno cele balenie tak mi dalsie nepredpisal a okrem toho beriem calibrum mami. Ten duphaston beriem teraz len preventivne, pretoze pri prvom som zacala v 13tt spinit.
@harper dakujem 🙂 pomohla si mi 😉
@lolinkamaminka ahoj, všimla som si, že si z Prešova, alebo z okolia?...tak konečne niekto odtiaľ...ja som priamo z PO... baby ja konečne už druhý deň som nevracala...celý tretí a do polky štvrtého každý večer zoparkrat a posledný týždeň, to už bolo hocikedy...tak dúfam, že sa to už ukľudnilo... 🙂
@majoslava majka, ziadna robota preboha neblazni...len pekne doma oddychuj, viem, ze sa niekedy aj nudis, ale ako si napisala, zdravie dietatka je na prvom mieste 😀 a gratulujem ku chlapovi 😵 Ja idem na sono buduci tyzden, tiez by som bola rada, keby mi vedel povedat, co to bude, ale na to si este asi budem musiet pockat 😒

@lianka7 ahoj, ja som si dnes tiez bola pre duphaston, lebo mi dosiel, tak som volala dr. a povedal ze jasne treba prist, ze to sa berie do 16 tt tak mi predpisal este jednu krabicku a ze to mam teraz brat 2x 1, doteraz som to brala 3x1...