icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

gee99
24. máj 2011

caute ... @lenica81 ...mne tiez robil doktor kombinovany test ci ako sa to vola ... najpr PAPP-A a potom sa robi druha cast genetickych testov ...to ma caka buduci tyzden ... uz teraz sa modlim ;)
...vsetkych babam tiez drzim palce, nech je vsetko ok ...

/Samotná hodnota PAPP-A nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Neexistujú pre ňu referenčné hodnoty, teda ak to je od-do, tak je to v norme, toto pre tento parameter neplatí! K tomuto odberu je nutné urobiť ešte vyšetrenie z krvi na fbHCG (free beta HCG). Tieto výsledky získané z odberu krvi sa potom spolu s hodnotami získané z UZ vyšetrenia plodu, kde sa sleduje tzv. NT, teda šijové prejasnenie a nosová kosť, dajú do špeciálneho PC programu, ktorý to celé vyhodnotí a stanoví možné riziko postihnutia plodu. Tento tzv. kombinovaný UZ screening, ktorý je určený na vyhľadávanie genetických porúch plodu sa robí od 11+3 do 13+6 tt. Má oveľa väčšiu výpovednú hodnotu ako samotný triple test, ktorý sa robí od dokončeného 15 tt, najčastejšie v 16 tt a to odberom z krvi. Zatiaľ ten prvý test nie je vládou ustanovený v osnovách gyn. - por. starostlivosti o tehotné ženy, preto sa ešte nemusí robiť celoplošne. Robia ho v dnešnej dobe len niektoré vybrané pracoviská a dokonca si za toto vyšetrenie môže žena aj sama zaplatiť/nemusí byť poskytované vrámci prenatálnej starostlivosti a hradené zo zdravotného poistenia./

...btw ja som tiez z BA ;)

trinka
24. máj 2011

@tinika ja som chcela a tatik sa potešil, že bude mat menej starosti 😀 😀 😀

tinika
24. máj 2011

@trinka 🙂)) ze menej, sak frajerov bude odhanat musiet 🙂 moj chcel babu uz pri prvom a nevydalo tak snad 🙂

trinka
24. máj 2011

@tinika tak možno u nas este pipik dorastie, ale asi nie 😀 😀 😀 😀

tinika
24. máj 2011

@trinka no dufam, ze ani u nas nevyrastie 🙂

dominika_sk
24. máj 2011

mne je akosi divne, boli ma hlava, nemam na nič chuť a ešte k tomu som aj nervozna 😔 ...dufam, že to je len nejaky vykyv ☹

kaia
24. máj 2011

@eviiinka, ja som mala "hranicne" vysledky pri nasom synovi a to z toho dovodu, ze mi nerobili tie testy v ten spravny tyzden. Najprv ma doktor dobre vystrasil, potom mi urobil este raz UTZ merania babatka, zobrali mi znovu krv a este preventivne ma poslal aj na genetiku. Odtial ma poslali prec, ze nech sa vratim az vtedy, ked aj opakovane vysledky vyjdu zle. Tie nastastie vysli dobre, takze sa nestresuj, nic to neznamena 😉

topa
25. máj 2011

ahojte tak ja čakám na prvvé výsledky testov, zajtra tam budem volať. Len dúfam,že bude všetko v poriadku. Inak čítam tu, že niektoré už viete pohlavie, to v ktorom týždni vám to povedali?. My ešte nevieme. ☹

trinka
25. máj 2011

@topa ahoj , nam vcera pri 3d usg povedal, ale že to nie je na 100%

dominika_sk
25. máj 2011

rano som sa zobudila, zapla konika a zrazu jeden kopanček, po chvili druhy...treti 😉 tak som si dala dlaň na bruško a ďalšich 5 kopančekov. normalne to bolo citiť už aj na dlani 😎 🙂 by som dala ruku do ohńa za to, že predvčerom boli slabšie 😀

lenkakrchova
25. máj 2011

Ahojte mamičky juj ako Vám zavidim všetky vaše ultrazvuky a 4 decka, a ja zatiaľ nič. Prvý ultazvuk sa v Írsku robí až v 16 tt takze si ešte musím chvíľu počkať. Síce som dosť pokojná i keď príde taká myšlienka či je všetko ok, či bábätko žije, či je zdave, ale snažím sa nestresovat a beriem to tak že pán Boh sa stará o naše druhe babo v bruško. Takze som vás chcela len povzbudit, že aj take baby existuju čo ešte nič nevedia 🙂 drzkajte sa a pekný dní Vám prajem

trinka
25. máj 2011

@dominika_sk wau, na to že si prvorodička tak klobuk dole, ja žiadne kopanceky ešte necítim- tak maximálne čreva 😀 😀 😀

@lenkakrchova držkajte sa 🙂

majoslava
25. máj 2011

@trinka jee gratulujem 🙂 aj ja som chcela dievčatko... možno nabudúce 😀

dominika_sk
25. máj 2011

@trinka ja som tomu tiež najprv neverila...ale toto čo poviem, neber ako nejake chvalenie, ale ja to pripisujem tomu, že som chuda a vždy som mala uplne ploche brucho, lebo som vždy športovala. takže si myslim, že to je tym, že mam tenku brušnu stenu, že tam nemam vela tuku 😀 ale ja naozaj neviem, čim to je. a dneska, keď som to ešte aj citila na ruke, vobec nepochybujem. 😉

pimpa
25. máj 2011

Mna dokina poslala na EKG, k zubarke a na morfologicky UZV, ktory je vraj dobrovolny a plati sa zan 25eur.
Premyslam ci tam ist

lenica81
25. máj 2011

ahojte...

@trinka krasna slecna... 😵

lenica81
25. máj 2011

@lenkakrchova fuha, nezavidim... mne niekedy tie 4 tyzdne pridu strasne dlho... 😉 ale vsetko je ok... inak by ti to telo isto dalo vediet... tak nech v tom 16tt vypali vsetko dobre a budes mat krasne foto...
@pimpa aj ja mam ist na EKG, len si to neviem predstavit, ked mam doma drobca... no holt, bude musiet ist mm neskor do prace... ale ma tu 2 tyzdne sefku z usa, tak asi este pockam... co sa tyka morfo, to by mal byt povinny, ved tam kontroluju vsetko... nozicky, rucicky, prsteky, srdiecko, prietoky, atd... ci... v 20. a 30. tt... abo sa daco menilo... 😕

kiribaby
25. máj 2011

@pimpa Ahoj, ja som tiež dostala odporučenku na EKG a morfo - tam som sa už aj objednala v 20tt, áno aj ja budem platiť 25E , čiže dá sa predp.že to bude 3D. Určite pôjdem, som rada, že mi skontrolujú bábätko, potvrdia pohlavie, možno budú aj nejaké fotky na pamiatku 🙂
Zubára som navštívila už v I.trimestri, malo to svoj význam (budem tam musieť ísť znovu 😠) a všetkým radím, aby preventívku v tehotenstve nepodceňovali..

lenica81
25. máj 2011

@kiribaby k zubarovi treba ist... ja mam napr. teraz citlivejsie dasna... tak furt vyplachujem listerinom... 😅

kiribaby
25. máj 2011

Kočky, ktoré už máte skúsenosť s návštevou na genetike - ako to tam prebieha??? Mal by byť prítomný aj partner?

lerenard
25. máj 2011

@lenica81 Ahoj, mna len napadlo pri tvojom prispevku, ze ked som bola asi pred 2 tyzdnami u zubara na preventivke,povedal mi hlavne nech si teraz nedavam ziadne ustne vody a uz vobec nie listerin,ze je to svinstvo..lebo ze teraz v tehotenstve je zlozenie slin a vsetko uplne ine,tak mi to moze poskodit ustnu sklovinu..
inak mam tiez citlive dasna aj krv obcas vyplujem,ale skor si dam parodontax raz za cas ten mi pomaha..sice hnusne chuti🙂

luci66
25. máj 2011

Ahojte, ja idem zajtra na preventivku k zubarovi a vobec sa mi nechce. Mam urcite 1 kaz, ale nechcem si ho dat robit, lebo ja si zuby bez injekcie robit nedam a neviem, ci injekcia neskodi. Co vy na to? Tiez som pocula,ze zuby su citlivejsie v tehotenstve, a tiez ze sa viac kazia, ale nasla som aj clanky, ktore tuto teoriu vyvratili.

blackrose
25. máj 2011

ahojte tehulky... dlhsie som tu nebola, silno sa ucim na statnice a neviem sa dockat kedy budem mat po nich...
inak baby je tu niektora, ktora nic nepribrala??? Ja uz som si aj vsimla, ze som zacala priberat, ale tento tyzden som zase na tom tak ako pred tym... mozno to je len zo stresu... hmm
@dominika_sk jeeej, super, ze uz citis pohyby, som zvedava, kedy ich ucitim ja 🙂
citala som, ze pohyby mozu byt citit uz na konci 4. mesiaca ak je baba chuducka, alebo viacrodicka, takze kludne mozes citit pohyby 🙂

blackrose
25. máj 2011

@luci66 ide skor o to, ze samotny kaz by mohol ublizit a mala by si si ho nechat opravit, aby ti z toho nevznikol tazky zapal... to uz moze byt problem a nebezpecne pre babatko...

kaia
25. máj 2011

Ahojte, inspirovani niektorymi z vas sme dnes absolvovali s manzelom 3/4D UTZ, kvoli urceniu pohlavia. V podstate to nie je dolezite, ale boli sme zvedavi 😉. Videla som vase krasne fotky a ako je to dobre vidiet 😀. No u nas ziadna slava, babatko vyzeralo na dievca, ale s urcitostou to povedane nebolo 😉. Takze sa nechame prekvapit, uz ho dalsimi 3/4D UTZ trapit viac nebudeme. 😲

lerenard
25. máj 2011

@blackrose ahoj, ja som tiez nic nepribrala.teda na vahe🙂 k veceru mam uz riadne nafuknute brucho, minule som si ho merala a malo skoro 90 cm🙂 ale nevazim viac,dokonca pred tyzdnom som mala o kilo menej odvtedy som sa nevazila..este budecas na priberanie🙂
a inak sa tiez ucim nastatnice..uz o 2 dni,tak si nechty obhryzam ale snazim sa nestresovat..🙂

lenica81
25. máj 2011

@lerenard takze zmenit znacku... len je to dost nechutne, ten paradontax... 😉
@luci66 mne napr. ani kaz nechcel robit, ale som ho prinutila... lebo potom pocas dojcenia tiez nie... ale ja zas nemam problem s bolestou... a este mi koncom tehu vypadla blomba, tak to mi tiez musel spravit... s takou dierou sa neda existovat...
@blackrose a kedyze ta to caka... drzim palce... mne rastie brucho, ale zatial len kilo hore... 😅

lenica81
25. máj 2011

@kaia preto sa odporuca 3D ako morfologicky utz v 20 tt, lebo tam v podstate je uz vsetko vyvinute, len to dalej rastie... 😉 a dievcatko nechcete... my praveze velmi... ale co bude, bude... dalsie uz v plane nemame... 😀
@lerenard aj tebe drzim palce...

blackrose
25. máj 2011

@lerenard jeeeeeeeej, takze aj ty sa ucis?? no aj ja sa snazim nestresovat, ale obcas sa mi nedari... aj tebe ide teraz v tehu ucenie ovela tazsie?? Ja sa vobec neviem prinutit sustredit sa ☹ Hrozne. Ja mam statnice v pondelok, tak mam este par dni na zachranu, ale velmi neverim, ze to este zachranim, snad bude stat stastena na mojej strane 😉
inak aj mne uz vecer brusko pekne vykuka, tak babatko hadam pekne rastie 🙂

@kaia mam pocit, ze pri dievcatku to nikdy nie je na 100% 😉 chlapec sa jednoduchsie urcuje 🙂

blackrose
25. máj 2011

@lenica81 ako som pred chvilou pisala, statnice ma cakaju v pondelok 😉 a dakujem 🙂