Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
moj denny režim-rano sa zobudim, nič ma neboli, miminko kope, naobed-nič ma neboli, miminko kope, večer pobolieva ma v podbrušku sem-tam aj pichne, miminko nekope 😒 prečo sa vždy navečer musim takto rozladiť, že prečo ma boli bruško a mimčo nekope 😢
@dominika_sk mozno je to tym, ze k veceru si uz unavena a vycerpanejsia... k veceru sa aj babo uklada, tak kope menej... teda co viem, tak napr. co sa tyka pasov - co pocuvaju babo a daju ti na brusko, vo vyssom stadiu, tak ani k veceru nerobia, lebo baba sa uz tak nehybu... 😉 urcite ti to povie aj doc, ked sa spytas...
@lenica81 ďakujem za upokojenie 🙂 no dufam, že to tak je...ja som taky posero, čo sa stale boji či sa niečo nestalo 😖
@dominika_sk no musis to brat tak, ze niekedy miminko aj spi a vtedy asi velmi kopat nebude, velmi by som ho stuchancami nebudila aby Ti to potom ked sa narodi v noci nevracalo nazad 😀
@harper no to dufam, že mi to nebude vracať 😠 😀 ale vieš, doobeda to citim aj keď niečo robim a večer len malokedy a dneska vobec ☹ neviem či som dneska nejak extra niečim zaujata, alebo tak moc to chcem citiť až plati zakon schvalnosti 😒 ale stale som optimista a verim že je všetko v poriadku 😉
@kaia dakujem ti velmi pekne 🙂 včera som bola u Dr., povedal, že testy vyšli negatívne, len sa im tam niečo skresluje, tak navrhuju urobiť ešte jedny, sestrička ma upokojovala, že sa nemám bať, že sa toto stáva, že určite to bude v poriadku, potom doktor meral drobca, všwetko - hlavičku, ručky, žaludok, noštek, proste všetko a povedal, že on tam nič nevidí zvláštne, že vyzerá zdravo, tak len dufam, že naozaj bude všetko v poriadku a druhé testy vyjdu dobre, tak sa bojim, v utorok budu vysledky ... inak čakám chlapca 🙂
bude to chlapeeeeec 🙂 🙂 🙂 Maxim 🙂
@eviiinka nooo vidiiiss,super...myslela som na Teba vcera a este aj vecer som pozerala, ci si nieco nenapisala...neboj budu dobre vysledky...zavidim ti,ze uz v utorok budes vediet...ja este len dalsi tyzden idem na kontrolny odber...takze este sa nacakam...ale tiez vsetko pozeral na ultrazvuku a vyzeralo vsetko v poriadku...ale ja si stale hovorim a presviedcam,ze babenko je v poriadku,verim tomu...a gratulujem k Maximkovi, to je super ze to bolo vidno...u mna este nic nebolo vidno...tak sa drz.. 🙂 🙂 🙂
@tina233 dakujem ti pekne moja 🙂 aj vy sa držte, nech ste v poriadku a píšeme si sem, len dobré správy 🙂 ja tiež dufam, že je v poriadku a bol to len nejaký omylom 🙂 🙂 🙂 držte sa !!! a určite daj vedieť ako ste dopadli .... bolo všetko krásne vidieť, Dr.povedal, že je to na 100% chlapec, tak sa tešíme 🙂 už len nech je zdravučký a bude všetko fajn 🙂
@kiribaby dakujem 🙂 prišli mi negatívne testy, no niečo sa im tam nezdalo, tak Dr., povedal, že ho pekne premeria a pozrie cez ult., a tam bolo všetko vidieť krásne, hýbe sa o dušu, ale ešte necítim nič, aj ked sa mi včera zdalo, že niečo som aj cítila...neviem....no Dr. povedal, že sa nemám stresovať, že ešte mám dosť času na kopančeky, aspon nebudem vystrašená, ked ma pol dna nekopne 😀 a to ma pravdu lebo ja som taký bojko 🙂
Určite, ked pojdeš nabuduce k doktorovi, tak to už povedia aj tebe .... 🙂
ahojte, chcela by som sa opytat, ked ma poslala dr. uz na sono a tam ze mi uz vedia povedat co to bude a daju mi fotecky aj video, tak to je to 3D???
chcela by som sa objednat aj na to 4D to je navyse s tym realnym casom to chapem.. ale ved ked mi foti babenko v 3D tak v tom brusku je to tiez realne.. 😀DD tak co je lepsie - poradite mi? tie rozdieli?
@dadka_11 no nam dal asi trojminutkove video (takže 4D) a ja som si z toho doma nastrihala pár fotiek... mne lekar písal, že najvhodnejší čas na 3d je medzi 15- 28 tt, takže šupky sa objednať ak to chces stihnut... ;)
a k tým rozdielom medzi usg:
Klasický 2D ultrazvuk poskytuje zobrazenie plodu a jeho štruktúr v 2-rozmernom obraze v reálnom čase (t.j. jednotlivé štruktúry plodu vidíme zobrazené v rovine), 3D ultrazvukový scan (snímok) poskytuje statický obraz plodu v priestore (čiže ide o 3-rozmerné zobrazenie plodu), 4D ultrazvuk poskytuje dynamický 3D obraz plodu, t.j. 3D obraz v reálnom čase (čiže „pohyblivé 3D obrázky“).
Z pohľadu zisťovania vrodených vývojových plodu má zásadný význam 2D ultrazvukové vyšetrenie. 3D resp.4D ultrazvukové vyšetrenie môže len spresniť diagnostiku pri určitých typoch postihnutia plodu.
ahojte,mam za sebou poradnu 😉 Babatko spinkalo,len sem-tam pohlo ruckou a nozickami...Videla som ho v 2D aj 3D rozliseni a je krasne.Fotky mam v albume.Meria 14cm [od hlavky po ritku]priemer hlavky:3cm,dlzka stehennej kosti 1,7cm[ 😉 predstavte si to,ake male stehienko]a vazi 125g [ako maly jogurt]
Pohlavie neviem,lebo sa nam babatko schovavalo za placentu. A hoci sa ujo doktor snazil prevelice odhalit ho,babako sa nedalo 🙂
Velmi sa tesim,ze je vsetko ok a uz sa neviem dockat 23.6.,kedy mam dalsiu poradnu.
Inak,moj lekar ma tiez 3D utz a vraj ak by som chcela v 24-26tt mozem prist na 3d.V tom case je to vraj najlepsie pozerat.No cena:33eur 😒 Takze asi ne-e
@karap sme na to podobne... ja som sa tiez rozhodla, ze na 3D nejdem,.... aj tak mi vzdy doktor na kazdej poradni ukaze drobceka na 3D, takze som ho videla.... aj ja mam uz 4 snimky 😀 (ale sme hrde co? 😀 )
tiez 3+1 v 3D.... nepotrebujem ziadne DVD. ... len by som chcela, aby moj manzel videl drobceka na utz, stacilo by mi, keby sa len prisiel pozriet.... vraj aj to sa plati, ak pustia manzela "nakuknut" na sono... pocula si o tom nieco?

@lenica81 dakujem🙂
@blackrose no uci sa mi hrozne,len by som spala..plus si clovek ani kavu nemoze poriadnu spravit alebo dat si nejaky energitak🙂 ale zas nestresujem az tak strasne, lebo si vravim ze nemozem kvoli babatku hoci zas uplne v pohode niesom.. este sa bojim nech mi je ok kedze to mame o 8 rano a mna este rano chytaju nevolnosti.. ale hadam to uz nejako dobojujeme a potom sa mozme venovat uz len sebe🙂