Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@henrieta44 neboj moja nie si sama, aj mne je dnes po čase na grc. A už zasa som schudla...nech.
ahoj baby... ja som dnes vybehla ku dr po vysledky z gen.testou a samozrejme doktor tam nebol.sestricka mi otvorila a spustila na mna ze vysledky dosli su v poriadku ale nieco neviem co sa mi nedalo odmerat tak ze si mam zavolat v pondelok a dr mi povie.tak som mierne roztrasena ze co teda.nechapem tomu co nemohli odmerat... co si myslite?
ahojte,Ja sa teraz denne napchavam jahodami.Ceresne mi nechutia.Teda chutia,ale az srdcovky.Tieto prve su onicom.A co sa tyka jedenia ,,zakazanych,, veci,podla mna je to blbost.Ja si dam aj plesnivy syr,aj hermelin[pred chvilkou som mala]aj pastetu sem-tam,kavu pijem denne[2x nescu]a zboznujem haringov 😝 a rybaci salat....To mozem vzdy
@lenka1108 no stress no panic... aj ked sa to lahko hovori, ale stresujes aj babo... 😉
@karap ty si to teda neberies k srdcu... 😉
@amisa... ty si pisala, ze chodis na tehotenske brusne tance... ak sa smiem spytat kam a o kolkej... lebo ja hladam a neviem sa k nicomu dopracovat, co je v rozumnom case... t.j. po 18., kedze mm pracuje do piatej a kym sa dovali... uz som mala nieco vyhliadnute, ale presunuli to z 18:10 na 15:50... 🙄
@dominika_sk ahojky mne minuly tyzden donktor prikazal 1kavu na den lebo mam nizky tlak,povedal ze kava ako tak sama o sebe neskodi,iba moze niektorim mamickam poriadne zvysit tlak.takze si myslim a mam to potvrdene skaba kavicka nemoze uskodit 😅
mňaaaaaaam melooooon a v noci sa z neho pocikaaaaaam 😀
@eviiinka ahoj 🙂 vypadol nam internet tak som mala prestavku 😀 no ja som sa zo zaciatku snazila si davat na vsetko pozor, ale teraz jem to co mi chuti, samozrejme vzdy aj zeleninku a ovocie ale nijako extremne sa neobmedzujem...gratulujem ti k chlapcekovi 😀 a ako to ze tak skoro vies? ja musim este cakat.. 😒
@zlamal.i ahoj 🙂 mne sa stalo presne to iste čo tebe...ked som bola v utorok v poradni tak mi sestrička namerala strašne nízky tlak 😅 a tiež mi kázala že 1 kávu denne si mam spravit aj ked len slabu ale mam si dat.... a to ja kávu vobec nepijem, nikdy.... no mám to prikázané tak si jednu denne varím aj ked len 3v1 ale predsa 🙂 a este mi vravela že na nízky tlak sa može aj pohárik coca-coly alebo kofoly denne
ahoj baby...napadlo ma ci niektora viete robit s tabulkami.sme si mohli urobit tabulku novembroviek 😉
@veronika1417 ja viem, cítala som co vsetko nemožme, ale ak mam byt uprimna- moc na to nedbam... papam na čo mam chuť. Ked som cakala malu č.1 😀 tak som nevedela že som tehotna a na boli sme mm na jednej party a dost sme popili, a ako tuha fajciarka som aj dost fajcila- počas tehu a vsetci ma strasili, že bude mala drobna a chuda, narodi sa predcasne a chora- narodila sa v 41 tt, 2950 gr a 48 cm... a nebola ani raz chora. Som rada, že je ok. Kojila som ju do 9 mesiacov, potom som musela prestat, lebo som mala stale vela mlieka a velmi som schudla, začalo mi byť zle a postupne som prestala aj fajcit...
Takže sa nejako neobmedzujem co sa jedla týka... 😉
@trinka juuuj to je dobre ze je dietatko vporiadku 🙂 ja nefajcim vobec ked som bola decko skusala som no nechutilo 😖 a tiez by som kadeco papala ale ja zase nemozem za moju blbu alergiu ☹ ked si predstavim take krasne jablcko alebo hrozno, mrkvu, broskynu... mnaam tak by som si dala no mozem zabudnut 😢 a preto mam obavy ci babatku nebude chybat nejaky vitamin tak som si pre istotu kupila tie vitaminy Calibrum mami a idem ich brat nech ma aspon umele ked nemoze mat prirodne vitaminy 😝 ale tiez by som chcela byt ta stastna mamina co moze papat co chce 😀 musi to byt super! Inak ja som sa bala ze kolko priberiem pocas tehotenstva lebo moja sestra bola ako vagon 😅 nie kvoli tomu ze by mi nejako extra zalezalo na postave ale kvoli astme aby som sa nejako moc nezadychavala a nezatazovala oranizmus zbytocne. Zatial len chudnem ale vraj je to nromalne co som videla co tu aj baby popisali tak hadam potom ten narast nebude nejaky dramaticky 😀
@henrieta44 juj davaj na seba pozor ☹ take prehanky cez tehu to je naprd 😖 inak mna prehanalo skoro kazde rano ako som tehotna. Mala som pocit ze len som rozlepila rano oci a uz to na mna aj prislo a myslela som ze ani na WCko nedobehnem 😠 sprint hned od rana. Navyse ked mi ostavalo este aj zle od zaludka 🤐 nevedela som ktorou stranou najprv 😝 ale potom sa to postupne same zlepsovalo a zlepsovalo az je to myslim si celkom oki. Mozeme cakat vraj nejake zapchy tie nas mozu potrapit neskor 😒 inak ja som napriklad prisla na to ze som si tak preventivne davala lyzicku cucoriedok denne aj kvoli zelezu aj kvoli krvi a to prehananie sposobovalo neskor aj toto tak skus poskumat co Ti moze robit zle.
@lenka1108 to by bolo super 😀 skvely napad 😉
ahojte.Dnes mam za sebou uuuzasnu prechadzku rozpravkovym lesom 😒 Dnes bola u nas taka akcia pre deti,tie moje sa hrozne tesili,tak sme isli aj ked bolo zamracene...Presli sme cca 1/10 trasy a tak sa rozprsalo,ze to organizatori zrusili 😖 Kym sme sa doteperili domov,bola som mokra jak mys [voda mi cvrkala v botaskach a nohavice sa mi lepili az po stehna]Nastastie deti som obliekla poriadne,aj prsiplaste mali.Dufam,ze si neprivodim nejaku chorobu 😒
ahojte, dnes som mala krásny sen. Bola som na sone a videla som moje bábatko ako na mna žmurkalo a naťahovalo ruky ku mne! krásny pocit. Po tých otrasných snoch, čo sa mi snívajú, konečne niečo pekné.
Ahojte baby, davno som tu nebola, nie je cas. Blizi sa svadba, statnice - a mna trapia hrozne zapchy - aj 2 - 3 dni. Nemate nejake recepty? Pijem dost, jedlo take bezne a zeleninu, ktora tazko travi, som vylucila :( Nepomahaju mi ani ovsene vlocky, co bol niekedy zaruceny prehanak. Dakujem.
@dadda02 skus si kupiť rumančekovy čaj. ja zase nemam zapchu, ale mňa zduva tak, že ma boli až pod rebrami, mam krče a nemožem ani chodiť. a navyše stale nemožem prisť na to, že z čoho to mam ☹
@dominika_sk skusala si espumisan, mozu aj tehotne, malo by to prejst, i ked dovod z coho to mas ti to neprezradi 🙂
@lenka, mozes mi prosim ta povedat, kolko si platila na to 4D sono v ilave-pruskom?som sa tam objednala ale uplne som sa zabudla opytat na cenu 😅 taka som bola vystresovana, ked mi konecne zdvihli 🙂 a moja svagrina dnes porodila krasneho chlapceka, 4650g a 53 cm...riadny chlapisko nie?
@harper ano, videla som reklamu na espumisan, ale nechcela som to hneď riešiť tabletkami, mama mi poradila ten čaj, tak som si ho kupila a musim povedať že je to zatial v pohode.
@danka89 mne povedal doktor ,ze to je jedno ci silna kava alebo slabsia,ze si mam urobit aku mam rada.ja ked vypijem kavu tak mi tlak stupne maximalne na 112/70.ja uz citim kedy mi klesa lebo sa mi chce velmi spat a zacne ma boliet hlava.no co neurobime pre nase babatka aby sa mali dobre.ked to mame prikazane,no aspon teda ja,tak nebudem namietat 😉
ahojte, pridala som sa k vám ešte dosť dávno, ale veľmi dlho som tu nebola, ale prečítam si vás, čo nové 🙂
@dadda02
@zlamal.i
ja som mávala problémy so zápchou aj pred tehu a teraz sa to ešte zhoršilo. okamžite pomôže glycerínový čípok - do 15min som boa spokojná a potom som si kúpila prebiotickú vlákninu od firmy valosun (v lekárni) prášok bez chuti, ktorý sa rozmieša vo vode a stolicu mi upravil, po nejakom čase som si to prestala dávať a fungovala som ďalej bez problémov. tak snáď som trochu pomohla 😉
@dominika_sk Tak skusim zatial caj, za tym acidko a ked nepomoze, tak espumisan 🙂
dakujem, baby.
@ajvetka 3/4 kila - o chvilu budem ako pavuk - velke brusko a tenke ruky, nohy
ja tiez trpim zapchou.Uz roky.Teraz sa snazim jest hlavne ovocie,zeleninu a pomaha mi pitie acidka.A ked mam chut na jogurt[mne sa zdaju strasne sladke]tak si do neho nalejem trochu acidka a vsypem za lizicu pshilia[susena vlaknina]je to dobre,tak to jemne chrumci pod zubami a pomaha mi to.Chodim na velku tak kazdy druhy-treti den.Pred tym som isla raz za tyzden 😖
No zacinaju ceresne,melony...tak aby som nemala coskoro opacny problem 😠

inak baby vy si tu celý deň vypisujete, čo ktorá zbožňuje a čím sa vykrmuje a mne je už od včera opäť zle 😝 😢 , asi som včera zjedla pokazenú ( aj ked tak nechutila) polievku a do večera som skapíňala a dnes ma už niekoľko krát preháňalo na WC...akosi sa dákej črevnej virózy neviem zbaviť , lebo už toto má tretí krát ako som tehu....asi zajdem bdúci týždeň k obvodnej čo mi na to povie....potom že mám priberať, že ??? 😖 😖 😖