icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
3. aug 2013

@januska010 @trish31 u nás je momentále čo pozerám na teplomer katastrofa slnko sa otočilo a v chládku máme 39,9 st. 😝 Sme boli v kauflande a išla som k našim rýchlo len niečo zaniesť sadla som si tam že sa vydýcham a lialo zo mna ako keby niekto na mna vylial plnú flašu vody a to som bola autom.

andy09
3. aug 2013

@trish31 aj mna sa páči a zatial som nenašla nič také že by mu nejako špatne mali povedať, tak snád už ten môj nebude zmýšlať , lebo potom už fakt neviem 🙂

matrix87
3. aug 2013

dievcence, mne sa tak blbo spalo tuto noc... najskor pod oknami nejaki blazni vyspevovali (som mala pocit, ze ich mame v obyvacke). ked konecne odisli, tak sa mi zase nedalo zaspat, lebo mi bolo horuco, svist mi tlacil na mechur, stale som na zachod chodila a v podstate zbytocne... a ked som sa ako tak unavila tym chodenim po byte, tak sa mi zase nedalo dychat poriadne, tak som zase nemohla spat... ak to takto pojde dalej, tak noc bude moja najmenej oblubena cast dna v poslednom trimestri... :( a mam pocit, ze mi aj nohy zacinaju puchnut a to som bola vo stvrtok u obvodnej a sa ma na to pytala a som povedala, ze mi nic nie je, ale asi opak zacina byt pravdou... ach jaj...

a este mi napadlo. v poradni mi sestricka povedala, ze mi predsalen treba tu peciatku od zubara. tak sa vas idem spytat teda, hlavne tych, ktore ste to uz absolvovali, ze ci ste sa nejako dopredu objednali alebo ste len prisli, ze potrebujete peciatku a dali vam ju bez zbytocneho natahovania? (podotykam, ze naposledy som u zubarky bola asi pred dvoma alebo troma rokmi 😅 )

eevicka83
3. aug 2013

Baby mne prislo teraz taaak zle a malu nejak necitim velmi
..sa bojim ci nemam ist aj na pohotovost....

jana444
3. aug 2013

Ahojte budúce krásne maminky novembrových detičiek, rada by som Vám chcela ponúknuť : mám na predaj digitálnu pestúnku " AVENT Philips " používanú 1,5 roka je skoro ako nová, detskú digitálnu váhu a krásny nový fusak. Aj ja mám novembrové bábätko a tiež som sa strašne tešila o takomto čase pred 2 rokmi. Kuk do môjho bazárika určite NEOĽUTUJETE. Prajem Vám veľa šťastia aby ste mali čoskoro svoje pokladíky v náručí.

januska010
3. aug 2013

@andy09 Ach 😒 😒 😒 😒 Tak to už je extrém ! My tu máme na slniečku 30*C, takých príjemných.

eevicka83
3. aug 2013

Uz je kus lepsie nastastie a ktovie ci aj malej...do frasa nech uz prejdu tieto horucavy...

matrix87
3. aug 2013

@eevicka83 a uz ju citis?

eevicka83
3. aug 2013

@matrix87 citila som trochu tak som striehla lebo na chvilu som sa vazne zlakla...ked mi prislo tak zle a nehybala sa..to bolo inak hrozne..

januska010
3. aug 2013

@eevicka83 Náš počas tých horúčav tiež nebol / nie je cez deň nejaký moc akčný, ale večer mi to všetko vynahradil, kopal o 106 😀 😀

matrix87
3. aug 2013

@eevicka83 no to verim... ale mozno jej je aj teplo, tak mozno spinka cely den.

sudabe
3. aug 2013

@matrix87 ahojte neviem naco ti bude ta peciatka? ale ja som bola nä preventivnu normalne bez objednania a mam taky karticku kde mi pise; pp- datum a zuby mam v poriadku. rozmislam ci ist este potom niekedy v zime lebo mame narok nä 2 preventivne v tehotenstve.

matrix87
3. aug 2013

@sudabe no ja tiez neviem na co to je dobre, ale povedala sestricka, ze mam zohnat peciatku od zubara aj od obvodnej doktorky. pri obvodnej som uz bola a ku zubarke mam mensi odpor a nejako sa mi nechce ist, tak by som bola rada, keby mi len peciatku dala do tehu knizky a poslala ma domov...

matrix87
4. aug 2013

ahojte baby, tak ja som uz hodinu hore. neda sa mi vobec spavat... celu noc chodim curat a rano som potom z toho aj hladna... tak musim zase jest a potom sa mi neda spat... dakedy mam pocit ako keby som mala nieco s mocovymi cestami, ale taky pocit mam len v noci, tak to je len tym svistom... uz som si aj postel zdvihla, nech mi menej tlaci na mocak, tak uvidime, ci to bude mat nejaky ucinok... 😅

prahaxx
4. aug 2013

@matrix87 vybav peciatky co najskor a mas pokoj, a zalezi na doktorovi, pri minulom tehotenstve ma zubar usmernil, ze v tehu mam narok na 2 preventivne prehliadky a az potom mi dal peciatku, ked opravil zub a vsetko bolo v poriadku, lebo pripadny kaz, alebo dokonca infekcia sa prenasa na dietatko :-/ tak preto je potrebne mat to v poriadku.. teraz len urobil prehliadku, vsetko bolo v poriadku, tak rovno dal peciatku.. az pri kojeni sa mi strasne pokazili zuby, no uvidime, tentokrat nepodcenim vitaminy 🙂

trish31
4. aug 2013

Baby tak 10 hodin a ja idem do bazena lebo umrem od tepla..to co je vonkuuuuuuu

katyka11
4. aug 2013

@andy09 dnes to mame za ** 90 ** 😀

euka210
4. aug 2013

@prahaxx ja som mala pri prvom vela kazov (hoci malych) a este po porode som sla s jednym zubom. A teraz som sla s malou dusickou a nic...ale kedze to bol uz 4m, lebo dovtedy mi bolo zle a nesla som, tak mi ratala ako obycajnu preventivku na ktoru uz aj bol cas, lebo ze v tehu sa robi v 1. a 3. trimestri. Tak este na jesen zajdem. Ja som pri prvom brala vitaminy pokial nebolo poriadnej zeleniny, ale teraz iba kyselinu listovu

mia1111
4. aug 2013

@matrix87 - ja som to tu kedysi písala, aj fotku som dávala, že ja mám tú starú tehu-knižku, kde sú kolonky na pečiatky budúceho pediatra, od obvodného aj od zubára. Ja som už u zubára bola, rovno mi urobil prehliadku, či je všetko OK, mám prísť ešte v septembri-októbri, aby som to stihla pred pôrodom. Podľa mňa Ti teda rovno urobí prehliadku, no ak si nebola 2-3 roky, priprav si pre istotu peniažky. Závisí asi od lekára, či Ti to naúčtuje, keďže zo zákona treba mať urobenú 1x ročne preventívku. Iba pečiatku Ti asi nedá, lebo v tehotenstve treba mať prehliadky dve, niekto toleruje aj keď je iba jedna, ale zuby pozrieť musí, práve kvôli tomu, aby sa nejaká infekcia nepreniesla na malinké v brušku. -Tak si radšej zájdi čím skôr, aj Ty budeš kľudnejšia a nebudeš nad tým rozmýšľať. Inak, môj zubár berie prednostne tehotné, takže keď ukážeš tehu-knižku, možno Ťa nenechá čakať dlho.

eevicka83
4. aug 2013

Ked tu pisete o zuboch tak to je hrozne ja mam aj dieru v zube a veeelmi sa mi nechce ist ...viem ze by som mala pred tehu som chodila pravidelne len najhorsie je ze ja si bez injekcii nedam robit nic a bojim sa aby mi ju pichala teraz v tehu...aby to neuskodilo...

euka210
4. aug 2013

@eevicka83 ale ved lokalka neskodi

andy09
4. aug 2013

@katyka11 už sa nám to pomličky ale iste kráti...zajtra začíname osmičkou 😀

andy09
4. aug 2013

@trish31 My sme dnes boli od 10 pri jazere a tam som tú horúčosť tak nevnímala ako ked som doma, sedela som si na deke nohy som si máčala krásne od toho jazera pofukovalo vôbec mi neprišlo kolko stupnov je na tom slnku. Paráda. Miška s mužom sa vyčvachtali a potom ešte sme išli na záhradu do bazénu

januska010
4. aug 2013

Ach žienky, kľud a pokoj s manželom trvali pol dňa ☹ Ale konečne viem, kto za všetko môže - SVOKRA !! 😒 😒 😒 😒 ☹ ☹ ☹ ☹ Ona mu celý ten čas dávala rozumy a on ako posledný idiot počúvol každé jej slovo .... ☹ Toto je už veľa aj na mňa, aby JEHO matka chcela rozhodovať o našom živote a našom dieťati. A on sa nás ani jedným slovom nezastal ☹
Ja už nevládzem, neviem kde sa máme presťahovať, aby nám dala pokoj. Neviem, čo také som jej urobila, že mi toto robí.
Musela som sa niekde vyrozprávať. Je mi s toho zle, aké trdlo to mám doma. ☹

jaja018
4. aug 2013

Baby ja som dnešok strávila shopingom, v obchodoch bolo super ale ked som vyšla von tak ma ovalila horúčava. :-/

A musím sa pochváliť, moje ulovky

jaja018
4. aug 2013
trish31
4. aug 2013

@januska010 to ma mrzi co mu ona zas natrepala do hlavy???

trish31
4. aug 2013

Zeny moje prsi jak blazon burka u nas a ja sama domaaaaaaa....tlak sa mi znizil tak nohy vylozene ale aspon vzduch je super

matrix87
5. aug 2013

@trish31 aj u nás bola búrka v noci, ale až tak o hodinu neskôr ako u vás... ale sa mi dobre spalo konečne... len som sa najskôr zľakla, lebo buchlo okno, tak som sa strhla, aj svišť sa chudáčik zľakol, sa asi 15 minút potom prevracal stále, nevedel sa uložiť... ale ked už zaspal zase, tak sme spali až do 3tej rána, pootvárala som zase okná trocha, lebo bolo dusno v byte a spali sme do 8mej, a možno by som ešte teraz bola v posteli, keby tu neboli robotníci a nemenili nám radiátory 😀

kleopatris
5. aug 2013

ahojte po vikende 🙂
aj u nas sa trosku ochladilo, tak sa dobre spalo, ale dnes maju teploty zase nad 30 vyskocit.

@januska010 aj ja mam taku svokru, a moja byva vo vedlajsej bytovke a ked sa s manzelom hadame tak len kvoli nej...keby nebolo jej tak mame rozpravkove manzelstvo...netrap sa nou, nie teraz ked si tehotna, jednych uchom dnu jednym von a urob si jak chces ty ;)Ja moju ignorujem a uz asi mesiac sa s nou nebavim, len fakt to najnutnejsie ohladom maleho ;) zbytok ide cez manzela 🙂