icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
26. aug 2013

@hrustik1 prihod foto ..ja mam obvod 104cm rano a vecer viac o nejake dva cm.a mne tiez hovoria ze mam male brusko ..mne nejak velmi vyhuplo okolo 25 tt a odvtedy len trosku podrastlo..tak dufam ze mala rastie ako ma a brusko by mi v tom pripade stacilo aj mensie 😀

andy09
26. aug 2013

@eevicka83 @matrix87 veru 7 týždnov nám stačí 🙂

libertine
26. aug 2013

tak ja mam obvod brucha v najvacsom mieste 93cm...

eevicka83
26. aug 2013

@libertine no asi si velmi utla bola aj pred tehu nie? To zavisi od toho.

libertine
26. aug 2013

@eevicka83 co ja viem, taka priemerna postava som, trup mam utlejsi, mimo teh. mam 84-65-90, teraz mam 90-93-93.

matrix87
26. aug 2013

@andy09
@eevicka83 tak tak, ja to plne podporujem... ukončím 37tt a môžem rodiť, dhlšie to nemá zmysel ;)

euka210
26. aug 2013

@libertine mam meter po ruke 🙂 ...104 cez brucho a to som tiez chuda inak

euka210
26. aug 2013

dnesna poradna ok...len zelezo hroznych 95, tak papkam uz pilulky, stale je to chlapec aktualne zadkom dole, za 3t kilo naviac, spolu sa divim ze len 6 a buduci tyzden USG na prietoky a dozvieme sa aj hmotnost a ine rozmery 🙂

eevicka83
26. aug 2013

@euka210 za 3 tyzdne kilo naviac ty alebo maly?? ja mam uz asi dlhe vedenie.... a tebe robia aj prietoky, mne to moj dr. nerobi lebo on to nema a do nemocnice ma tiez neposiela na sono...
@libertine no ja som pred tehu mala pas okolo 64cm ale ja si teraz brucho nemeriam cez pas ale tam kde sa mi zda najsirsie a najvypuklejsie a tam mam 104cm.

eevicka83
26. aug 2013

@matrix87 no ja dufam ze by sa mohla narodit v 38tt ako moja druha dcera ... jeeeej to by boloooo...lebo tie posledne dva tyzdne cakania su najhorsie a tym druhym necakanym porodom som bola milo prekvapena... 🙂

euka210
26. aug 2013

@eevicka83 jasne ze ja kilo 🙂 neviem kolko vazi maly. Ani moja nema na to pristroj, budem cestovat do Mi k lekarovi, co mi robil aj v 20t. A neviem si predstavit behat posledny mesiac kazdy tyzden do MI do nemocnice.

euka210
26. aug 2013

@kwetinnka ahoj, potrebovala by som poradit ohladom potahu...robila som len z bielych marsmelows a chcem teraz urobit modru...dat do mikrovlnky kupene bielo-modre, alebo odstrihnut a dat len modre?

eevicka83
26. aug 2013

@euka210 no moj pozrie rozmery a z toho mu vyjde nejaka vaha..ale prietoky nerobi...ani ma nikam neposiela.iba v 36 tt uz zacnem chodit tam kde sa ide rodit.

trish31
27. aug 2013

@eevicka83 preco Ti nerobi prietoky?Mne robi pri kazdej navsteve aj ho odvazi pomeria a prietoky kontroluje...

Kocky ja uz od buduceho tyzdna budem chodit kazdy tyzden na poradnu aj Vy to tak mate?

libertine
27. aug 2013

@trish31 ja to tak nemam, prietoky a tyzdenne poradne budem mat az v nemocnici mesiac pred porodom.

eevicka83
27. aug 2013

@trish31 ja neviem...ved aj mne to vadi...ale on asi podla toho ze ak ma dobru vahu tak su asi aj prietoky dobre...uvidim zajtravaku bude mat vahu...

A ja zacnem chodit kazdy tyzden az v 36tt...len presne to je u mna blbe ze moj dr. mi zajtra napise ze som v 31tt ale od zajtra by som mala byt v 33tt no podla dr. Mojho by som mala kazdy tyzden zacat chodit do poradne len od 3.10 ale podla inych dr. A doteraz aj podla sona a poslednej ms by som mala zacat 23.09...tam sa to teraz rozchadza...a to ze mi nikto nemusi verit lebo v tehu knizke mam datum poslednej ms zle.

Ale inak sa cudujem lebo na poradnu kazdy tyzden sa chodi iba od 36tt..

katyka11
27. aug 2013

ahojte babulky-tehulky... hlasim sa ze sme prisli domkov z poradne....
moc ok... krckok ok a TLAK ukazkovy som mala na poradni .... som sa normalne tak potesila jak hovaaaadko... 😉 😉 😉

ale mam problem :
@andy09 mozno ty mi poradis.... dostala som uz papier ci ziadost na matersku.... kedze som na PN od zaciatku tehu mam si dat PN zrusit uz teraz k 6.9. a potom co??? alebo predtym??? mam zaniest najprv papier do prace dat potvrdit...a pak zaniest na socialku ???? alebo??? fakt neviem.... ci odniest ukoncenu PN do prace a tam rovno nechat papier na matersku??? asi som s toho idiot....

a inak... dalej kontrolovat tlak 2x denne... a mam si kupit mast na hemeroidy.... lebo ze mam nabeh... a mam sa preventivne liecit... ze pri porode sa vie zlata zila vydut ci co.... no fasa... a dalsia kontrola az 24.9... a potom uz kazdy tyzden... dovtedy je moj lekar na dovolenke... 😀 😀 😀

jaja018
27. aug 2013

Ja som mala doteraz pocit ze mám obrovské bruško ale teraz mám pocit ako keby prestalo rásť 26+5tt

nanuska123
27. aug 2013

my máme poradňu dnes o 13,40, tak som zvedavá, čo všetko sa tam bude diať...

trish31
27. aug 2013

@libertine
@eevicka83 hm tak ja neviem ja idem na buduci tyzden na poradnu a potom vraj uz kazdy tyzden...Nuz asi vie pan doktor preco

trish31
27. aug 2013

Baby bola som si dneska nakupit uz vsetko potrebne do porodnice,lebo uz ledva chodim,uz to chcem mat prichystane...A neviem preco ja mam stale pocit,ze ten moj maly pride skor...Uz mam kompletne vsetko 🙂

matrix87
27. aug 2013

baby, mne sa dnes tak ťažko dýcha... a ťahá ma koža na bruchu na krížoch... neviem ani akú polohu mám zaujať... tieto posledné týždne ma asi vôbec nebudú tešiť... :(

matrix87
27. aug 2013

@trish31 ja mám tiež taký pocit, že to bude skôr ako termín 🙂 ale mne to aj kamarátkina mama povedala, že ked je žena na rizikovom s nejakým skutočným problémom, nie z vlastnej vôle, tak porodí skôr. a ja sa z toho celkom teším 🙂

trish31
27. aug 2013

@matrix87 neviem,uz som mala proste take nutkanie ze mam ist vsetko nakupit,mam aj take zvlastne pocity...No ale len aby som este neprenasala 😀

Ozaj baby v Lidl maju XXL balenie vlhcenych Toujours utierok za 4,99 eur 320 ks

matrix87
27. aug 2013

@trish31 ja mám tiež už preventívne všetko zbalené a nachystané, už len hroznový cukor mi chýba ku šťastiu...
a tie utierky som včera kúpila, sa mi páčia takéto akcie 🙂

trish31
27. aug 2013

@matrix87 pocuj ty si si balila ten set na klystir?

matrix87
27. aug 2013

@trish31 no set ako set... kamarátka mi dala Yal, čo jej ostal. teda ten roztok, mám ho zbalený, ale počula, že dakedy ocenia v pôrodnici, ked to rodička stihne aplikovať ešte doma... tak ho mám na takom viditeľnom mieste, že keby náhodou sme mali doma čas, tak mi to bude asi aj lepšie...

trish31
27. aug 2013

@matrix87 a kolko si si podloziek vzala pod chorych?

matrix87
27. aug 2013

a som vám chcela ešte ukázať fotku, čo mi spravil chlap minulý týždeň... teda ak ste nevideli v albume ;) som si nikdy neuvedomila, ako to vyzerá z iného uhla pohľadu 😀

matrix87
27. aug 2013

@trish31 zbalila som teraz neviem či 4 alebo 5, a doma mám ešte dalšie, ak bude treba