Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
cafte kinderka 🙂 tak vas len tak zbezne citam, lebo je toho celkom dost 🙂
idem sa vam trochu postazovat... celu noc som nemohla spat, stale som chodila na wecko a ked som mohla spat, tak sa mi nedalo, tak som si varila cucoriedkovy caj, aby som mala nejaku tekutinu v sebe aspon chvilu 🙂 a rano som ani nezaregistrovala, kedy chlap odisiel do roboty... ma to normalne unavilo ta nespavost...
a vcera sme koncili 7.mesiac, tak si maly robil zase riadnu zurku v brusku, sa stale len vrtel a kopal a mrvil 🙂 moj chlap skoro ani nechapal, ze co to robi to dieta nase kludne 😀 tak sedel s rukou polozenou na bruchu asi polhodinu a len sa divil a divil 😀
a mam podozrenie, ze to dieta spi max. 3 hodiny denne (vratane noci)
a vy ako? dufam, ze mozte spavat lepsie ako ja...
Ja Vam tak zavidim ze viete strikovat...ja neviem take veci..ale asi sa to skusim naucit🙂
@trish31 sa mas 🙂 aj ja chcem spat celu noc... sla som spat o 10tej vecer a ked som sa pozrela na hodiny prvykrat a bolo tam, ze 00:40, tak som nebola velmi nadsena... a ked som si predstavila, ze este veeeeeeeeeela hodin do rana, tak sa aj dieta ozvalo, ze to nemozem mysliet vazne 😀 ja by som dnes len dospavala tu noc, ale svist ma iny nazor... ked nekope nohami, tak hybe zadkom 😀 ale aspon viem, ze je v poriadku 🙂
@trish31 nie nie, iba 40g :P cize 1700g. taky maly pavucik bola... ale ja som ju vtedy nazivo nevidela, som vtedy akurat presviedcala svoje dieta, ze ma ostat vo mne... ale podla fotiek bola taky maluch malicky... ale uz ma 6 kil ci kolko to mala naposledy... mesiac bola v Martine v inkubatore, aby pribrala aspon na 2400g...
Dnesna poradna za nami...tak som sa tam vystresovala ...nevedeli mi odmerat tlak 4 -mi tlakomermi a ani u svokry mi nejde odmerat neviem preco... a ked mi merali jednym z nich tak sestricka poznamenala ze asi bude vysoky... ja som sa taaaaaak zlakla ze mi zacalo srdce byt a este ma od vcera velmi boli hlava tak som si myslela ze to bude velky problem... potom mi navela odmerali tlak takym strasne starym co sa pumpuje a teraz si nie som ista ci sa na ten mal spoliehat... ale na co ze ja mam stale dost nizky tlak okolo 110/62 a tak som teraz mala vyse 120/82 co je pre mna uz naozaj vyssi tak teraz len dufam ze je to o.k. neviem kde si ho pojdem dat premerat...
Robil mi sono tak aj z toho som kus prekvapena... aj ked on zhodnotil ze vyzera byt vsetko o.k. .. Mala je dolu hlavickou !!!! co sa veeeeelmi tesim lebo doteraz bola KP. Ale podla dr a jeho datumu MS som teraz v 30+6 ale dieta zodpoveda 31+6... no on sa stale drzi toho datumu o 10 dni ze som menej a pritom kazdy ultrazvuk ukazuje ze sedi na tyzden podla toho ako som ja mala MS... Napisal mi zaver ze tyzden podla MS 30+6 ( ale v skutocnosti som 32+2 podla MS) a tyzden podla malej som 31+6..
No ale nezda sa mi kusok ze pred 3,5 tyzdnom mala 1400g vraj a teraz ma iba 1720g nie je to nejak malo za vyse 3 tyzdne? uz mala mat cez dva kila... iba ak sa nemozem spoliehat na tie vazenia.... a este mi nesedeli tie merania ci to moze byt ale vsimla som si to len vonku ze obvod hlavy ma 32+6 (koniec 33tt) dlzka stehennej kosti je 32+2 (cize tiez 33tt) a obvod bruska je 30+0 (cize zaciatok 31tt) neviem ci moze byt az vyse 2 tyzdnovy rozdiel oproti inym rozmerom??zatial co mam vysledky tak obvod bruska mala vzdy najvyssi tyzden tak hadam to nevadi ze teraz zaostava brusko 2,5 tyzdna oproti inym rozmerom?
@eevicka83 jooj ten Tvoj dr. je z toho nejaký mimo. Inak tie merania, to aj ja mám tak ja mám stále hlavičku menšiu a zaostáva už od začiatku, ked sme boli na 3D tak o 2 týždne bola menšia ako zbytok, a teraz celkovo zaostávame týžden. A s tou hlavičkou som to mala aj pri Miške to mi celé tehotenstvo vraveli, že má malú hlavičku. A tá váha to tiež sa vraj nedá presne, tak možno má v skutočnosti už viacej. To je zaujímavé, že Ti nevedeli tlak zmerať. Tlak je môj strašiak, som zvedavá v utorok ako ja dopadnem na poradni.
@andy09 no teraz sa za ten tlak aj bojim lebo od vcera ma aj velmi boli hlava..ako sa ty citis ked mas vyssi tlak? A ta vaha som prekvapena ale hadam to je len tym ze tie merania robil predtym iny dr. A teraz moj..len mna stve lebo na poradnuvdo nemocnice by som mala zacat chodit od 23.sept. ale podla mojho dr. Len od nejakeho 5.10..
Uz nech zacne vikend.... drahy slubil...ze mi tento vikend posklada postielku... 😀 😀 😀
som zvedava... poposuvat nabytok.. porobit poriadok v spalni... a uz chcem skusat to hniezdo co nam priniesol kurier... 😀 kraaaaaaasne...este ze sme objednali v kremovom prevedeni... sme nevedeli ze bude fesak na ceste... tesim sa...
Buduci vikend nas caka svadba... potom dva tyzdne klud ...dalsia svadba mojej sestri...a uz supito do porodnice...
Boze ako to utekaaaaaaaaa 😀
z tych velkostnych rozdielov by som si nerobila tazku hlavu, ved nie sme vsetci rovnaki, mame rozne miery a to aj babatka.

@ewca Ja som sa dala na strikovanie deky, ale tiež nejako stojím na mieste. Keď sa do toho pustím tak spravím riadny kus, len treba sa donútiť ☹
Baby a ja to mám dnes za 90 🙂 ale co ma neskutočne teší je, ze tlak mám stále ok a žiadne opuchnute nohy. Musím si zaklopať 🙂 pri malej som uz bola ako balón :(