Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@kleopatris presne aj ja som mala tie sietovane nohavicky a rana dychala a ziadne ine vlozky som nezniesla iba tie fajne makkucke poporodne ..to bol uplne ako balzam na ranu... ine by som si urcite ani nebrala... mne praveze hrozne vadili tie klasicke vlozky always a ine znacky...
boze baby ja som taka nervozna nic normalne nepocuvam iba same na komplikacie pri porode alebo po... min. tyzden sa znamym narodil chlapcek dokonca cisarskym co vtedy malokedy vzniknu komplikacie a si predstavte ze hned na druhy den ho chudacika museli prevazat lebo dostal zapla pluc... teraz bude v inom meste min. 2 tyzdne a ta znama si vybavuje aby mohla byt pri nom. jaaaj boze nech uz porodime a nech je vsetko o.k.
@eevicka83 ano...jedak tomoze znamenat ze ja alebo babatko mame nejyk problem, babo moze mat nejaku vrodenu vadu...ci uz traviaci trakt, srdce alebo mozog... a dalej to, ze ked je vela vody ma dieta viacej priestoru na pohyb a je tam vyssie riziko, ze sa zamota do pupocnikovej snury...a tiez ked je vela vody vznika vyssi tlak vo vnutri maternice aj na steny aj na babatko a organy a hrozi predcasny porod, resp. potrat ked je to velmo skoro... atd...teda toto su zhruba info ku ktorym som sa dostala
akoze s kyvadlom?? to sa da ako??aj ja to chcem vediet....
@ewca ako funguje to kyvadlo?
@kwetinnka
@nanuska123 fuha no to je nadlho, kamaratka ma taky ezotericky obchod a ona robila kurz prace s kyvadlom, tak som na nom bola...teraz som kyvadlo po dlhsej dobe vytiahla, lebo som nevedela ci vobec ako tehotna mozem s nim robit, resp. ci bbatko svojou energiou neovplyvni odpoved... ale ak by Vas to zaujimalo, posem Vam link, tu su nejake zakladne info http://www.akasaezoterika.sk/e-shop/kyvadla/
my mame postielku zlozenu, lebo len pred par tyzdnami sme dceru z nej presunuli do vacsej postele, ale plachtu a ostatne tam dam mozno az ked priden z porodnice. co sa mi.na to bude zbytocne prasit. a tasku si zbalim asi o 3 tyzdne. mne by to tu dcera povytahovala vsetko 🙂
Tak dievčatá , dnes som bola na kontrolu na internom, tlak som mala 161/90, až do plaču mi išlo ked som to zbadala. Robil mi EKG, to bolo dobre, opuchy žiadne, moč dobrý. Poslal ma do nemocnice, tam mi robili prietoky, vyšetrili, všetko je dobré, malinký je v poriadku. Je maličký som 34 tt a má 1800 g. Doktor sa ma vypytoval či mám všetko nachystané do pôrodnice, som taká ostala vystrašená, tak mi kázal všetko nachystať , pobaliť, a vo štvrtok idem na poradnu, ak bude dobre všetko tak na další týžden mám prísť zasa do nemocnice na kontrolu, ak by bola nejaká komplikácia, musím ísť rodiť. Povedal mi aspon do 36 tt to musíme zvládnuť, len aby sa ten tlak dal do normalu, ak nie tak pôrod 😢 Rovno odtial som utekala do mesta a pokupila všetko pre seba do pôrodnice a zbalila sa doma. Mám taký strach z toho, velmi sa bojím ☹ ☹
@andy09 : No tak s tým tlakom to nemám ani ja bohvie ako, ale snažím sa to s doktorom všetko ešte ukecať...nerada by som šla už teraz do nemocnice, a už vôbec nie rodiť...ale tebe držím palčeky aby všetko dopadlo dobre!!!! Idem 1.10. na poradňu a tiež sa uvidí čo bude vlastne ďalej....
@andy09 No .. vyzera to tak...ze nas predbehnete... ale hlavne klud... Ja som mala tlak 190na 98... a tiez uz mi chystali hospitalizaciu...a nakoniec nasadili lieky a teraz mam max. 135 na 85... tak je to lepsie..
ale som povedala...este tento vikend svadba mojej sestry...a uz potom mozeme aj my ist rodit 😀 😀 😀
ale prd...este stale nemam postielku postavenu...tak az potom... a na tuto svadbu uz aj tasku musim pobalit...
teraz mam taky pocit ze mi maly chce vykopnut hrudny kos...ho citim az niekde pod prsiami...je to normalne??? asi sa tesi na maminku 😀 😀 😀 😀
@andy09 neboj bude to OK....
@andy09 zlaticko, neboj sa, aj keby si isla rodit o tyzden,maly uz bude mat cez dve kila urcite, takze to je kvalitny zaklad. mna toto drzi. ked je babatko 2000g a viac, tak je to dobre. tvoj ma teraz 1800. dobre to dopadne. a si uz aj v dobrom tt. cize keby daco, tak rodis v 35, popr. v 36tt takze to uz ma babtko vyvinute plucka a ste za vodou. dolezita si teraz ty. ak by si isla skor rodit, tak nie preto, ze babulko je ohrozeny, alebo nie je v poriadku, ale, aby sa tebe nieco nestalo. ale uplne rozumiem tvojmu strachu. ja by som si tiez zrejme poplakala a sotala vystrasena.. suepr je, ze moc mas ok a nemas opuchy!!! to by si uz teraz lezala na oddeleni a sledovali ta... drzkaj sa, kolko vladzes, prajem ti vela podpory od najblizsich a daj vediet ako sa mas.
Ahojte taze po 11 dnoch v nasej skvelej nemocnici ma previezli do nemocnici 100km a tam hned ze má idu operovat a vybrat slepe crevo, ked ma otvorili a uvideli ze je prasknute, skoro sa dostalo vsetko ku malemu tak mi urobili cisarsky rez sebastianko sa narodil 11.9.13 o 16.55 ma len 1600g, 41cm no je v inkubatore a este sam nedycha len sa modlim nech je zdravucky drzte palce.
@andy09 Neboj sa, všetko bude v poriadku. Mne sa obaja chlapci narodili skôr, ani jeden nemal 3 kg a sú zdraví, krásni a šikovní 🙂 Nič sa neboj, nestresuj, drobček priberá pomaličky každým dňom, ja už sa chystám dnes celý deň, lebo drobček kope a asi sa chce prekopať až von.

@ewca vidim ze si to uzivas.... 😖