icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kwetinnka
16. sep 2013

@ewca vidim ze si to uzivas.... 😖

ewca
16. sep 2013

@kwetinnka nooo veru uzivam si to ohromne, keby si videla tomoje brucho...zase sa ma teraz v galanterke pytali ze ci o tyzden rodim...tak uz radsej hovorim,ze hej...nechce sa mi stale niekomu vysvetlovat, ze az o dva mesiace

kwetinnka
16. sep 2013

@ewca hlavne ze je maly v poriaku..co tam po ludoch...a ako sa citits? a ta cysta co ma maly?

eevicka83
16. sep 2013

@kleopatris presne aj ja som mala tie sietovane nohavicky a rana dychala a ziadne ine vlozky som nezniesla iba tie fajne makkucke poporodne ..to bol uplne ako balzam na ranu... ine by som si urcite ani nebrala... mne praveze hrozne vadili tie klasicke vlozky always a ine znacky...

eevicka83
16. sep 2013

boze baby ja som taka nervozna nic normalne nepocuvam iba same na komplikacie pri porode alebo po... min. tyzden sa znamym narodil chlapcek dokonca cisarskym co vtedy malokedy vzniknu komplikacie a si predstavte ze hned na druhy den ho chudacika museli prevazat lebo dostal zapla pluc... teraz bude v inom meste min. 2 tyzdne a ta znama si vybavuje aby mohla byt pri nom. jaaaj boze nech uz porodime a nech je vsetko o.k.

eevicka83
16. sep 2013

@ewca no ty asi teda budes rodit aj skor... si zober ja som 35tt a mala ma 2000g tak ten vas je teda riadny maly valibuk 🙂

ewca
16. sep 2013

@eevicka83 no riadny slon...jaj keby si videla to moje bruco tak ja by som rodila aj hned keby sa dalo

ewca
16. sep 2013

@kwetinnka ta uz zmyzla...teraz robi problemy ten polyhydramniom

eevicka83
16. sep 2013

@ewca a preco vlastne robi problemy ten polyhydramion... okrem toho ze mas velke brucho vadi to aj pre nieco ine?

ewca
16. sep 2013

@eevicka83 ano...jedak tomoze znamenat ze ja alebo babatko mame nejyk problem, babo moze mat nejaku vrodenu vadu...ci uz traviaci trakt, srdce alebo mozog... a dalej to, ze ked je vela vody ma dieta viacej priestoru na pohyb a je tam vyssie riziko, ze sa zamota do pupocnikovej snury...a tiez ked je vela vody vznika vyssi tlak vo vnutri maternice aj na steny aj na babatko a organy a hrozi predcasny porod, resp. potrat ked je to velmo skoro... atd...teda toto su zhruba info ku ktorym som sa dostala

jaja018
16. sep 2013

@ewca zeby si bola prvá čo pôjde rodiť?🙂

ewca
16. sep 2013

@jaja018 to veru neviem, ale najradsej by som 🙂

jaja018
16. sep 2013

Postielka nachystana 🙂

kwetinnka
16. sep 2013

@jaja018 ty mas veci nachystane ako keby si isla robit o tyzden..ja som tiet veci ste nevybrala zo skrine a postielka je na povale. 😀 sikovna si...
@ewca este ho tam chvilku nechaj....

ewca
16. sep 2013

@kwetinnka
@jaja018 no trochu robim s kyvadlom, nie je to teraz odpoved na 100%, ale tak na 90%... este si to necham overit, ale podla toho co mi teraz povedalo, tak budem rodit v prvej polke oktobra
tak uvidime

kwetinnka
16. sep 2013

akoze s kyvadlom?? to sa da ako??aj ja to chcem vediet....

jaja018
16. sep 2013

@ewca aj ja to chcem vedieť...

@kwetinnka no ja neviem kedy pôjdem do nemocky pri malej som od 34tt bola v nemocke kvôli preeklapsii. Tak radšej si to všetko nachystam. Aj ked v tomto tehu je to zatiaľ ok, tak dufam ze to tak aj ostane.

nanuska123
16. sep 2013

@ewca ako funguje to kyvadlo?

ewca
16. sep 2013

@kwetinnka
@nanuska123 fuha no to je nadlho, kamaratka ma taky ezotericky obchod a ona robila kurz prace s kyvadlom, tak som na nom bola...teraz som kyvadlo po dlhsej dobe vytiahla, lebo som nevedela ci vobec ako tehotna mozem s nim robit, resp. ci bbatko svojou energiou neovplyvni odpoved... ale ak by Vas to zaujimalo, posem Vam link, tu su nejake zakladne info http://www.akasaezoterika.sk/e-shop/kyvadla/

matrix87
16. sep 2013

@jaja018 ja som sa rozhodla chystať postieľku po ukončení 34tt, takže v piatok, ale to je u nás jarmok, tak asi až cez víkend 😀

libertine
16. sep 2013

my mame postielku zlozenu, lebo len pred par tyzdnami sme dceru z nej presunuli do vacsej postele, ale plachtu a ostatne tam dam mozno az ked priden z porodnice. co sa mi.na to bude zbytocne prasit. a tasku si zbalim asi o 3 tyzdne. mne by to tu dcera povytahovala vsetko 🙂

andy09
16. sep 2013

Tak dievčatá , dnes som bola na kontrolu na internom, tlak som mala 161/90, až do plaču mi išlo ked som to zbadala. Robil mi EKG, to bolo dobre, opuchy žiadne, moč dobrý. Poslal ma do nemocnice, tam mi robili prietoky, vyšetrili, všetko je dobré, malinký je v poriadku. Je maličký som 34 tt a má 1800 g. Doktor sa ma vypytoval či mám všetko nachystané do pôrodnice, som taká ostala vystrašená, tak mi kázal všetko nachystať , pobaliť, a vo štvrtok idem na poradnu, ak bude dobre všetko tak na další týžden mám prísť zasa do nemocnice na kontrolu, ak by bola nejaká komplikácia, musím ísť rodiť. Povedal mi aspon do 36 tt to musíme zvládnuť, len aby sa ten tlak dal do normalu, ak nie tak pôrod 😢 Rovno odtial som utekala do mesta a pokupila všetko pre seba do pôrodnice a zbalila sa doma. Mám taký strach z toho, velmi sa bojím ☹ ☹

trish31
16. sep 2013

@andy09 moja to koli tlaku musis ist rodit skor?Neboj ved maly je v poriadku tak aj keby si rodila,on teraz este priberie a budes mat dalsieho palceka k dcerke 🙂

best24
16. sep 2013

@andy09 : No tak s tým tlakom to nemám ani ja bohvie ako, ale snažím sa to s doktorom všetko ešte ukecať...nerada by som šla už teraz do nemocnice, a už vôbec nie rodiť...ale tebe držím palčeky aby všetko dopadlo dobre!!!! Idem 1.10. na poradňu a tiež sa uvidí čo bude vlastne ďalej....

katyka11
16. sep 2013

@andy09 No .. vyzera to tak...ze nas predbehnete... ale hlavne klud... Ja som mala tlak 190na 98... a tiez uz mi chystali hospitalizaciu...a nakoniec nasadili lieky a teraz mam max. 135 na 85... tak je to lepsie..
ale som povedala...este tento vikend svadba mojej sestry...a uz potom mozeme aj my ist rodit 😀 😀 😀
ale prd...este stale nemam postielku postavenu...tak az potom... a na tuto svadbu uz aj tasku musim pobalit...

teraz mam taky pocit ze mi maly chce vykopnut hrudny kos...ho citim az niekde pod prsiami...je to normalne??? asi sa tesi na maminku 😀 😀 😀 😀

euka210
16. sep 2013

@jaja018 ja som nemala pri prvom a ani teraz neplanujem kupovat.

nanuska123
16. sep 2013

@andy09 neboj bude to OK....

vavrenka
16. sep 2013

@andy09 zlaticko, neboj sa, aj keby si isla rodit o tyzden,maly uz bude mat cez dve kila urcite, takze to je kvalitny zaklad. mna toto drzi. ked je babatko 2000g a viac, tak je to dobre. tvoj ma teraz 1800. dobre to dopadne. a si uz aj v dobrom tt. cize keby daco, tak rodis v 35, popr. v 36tt takze to uz ma babtko vyvinute plucka a ste za vodou. dolezita si teraz ty. ak by si isla skor rodit, tak nie preto, ze babulko je ohrozeny, alebo nie je v poriadku, ale, aby sa tebe nieco nestalo. ale uplne rozumiem tvojmu strachu. ja by som si tiez zrejme poplakala a sotala vystrasena.. suepr je, ze moc mas ok a nemas opuchy!!! to by si uz teraz lezala na oddeleni a sledovali ta... drzkaj sa, kolko vladzes, prajem ti vela podpory od najblizsich a daj vediet ako sa mas.

sudabe
16. sep 2013

Ahojte taze po 11 dnoch v nasej skvelej nemocnici ma previezli do nemocnici 100km a tam hned ze má idu operovat a vybrat slepe crevo, ked ma otvorili a uvideli ze je prasknute, skoro sa dostalo vsetko ku malemu tak mi urobili cisarsky rez sebastianko sa narodil 11.9.13 o 16.55 ma len 1600g, 41cm no je v inkubatore a este sam nedycha len sa modlim nech je zdravucky drzte palce.

januska010
16. sep 2013

@andy09 Neboj sa, všetko bude v poriadku. Mne sa obaja chlapci narodili skôr, ani jeden nemal 3 kg a sú zdraví, krásni a šikovní 🙂 Nič sa neboj, nestresuj, drobček priberá pomaličky každým dňom, ja už sa chystám dnes celý deň, lebo drobček kope a asi sa chce prekopať až von.