Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@ewca http://www.bunkovesoli.sk/produkty/mag-phos/
ja uzivam momentalne ferr phos spolu s calc phos a antioxidantom kvoli krcom a som silno anemicka a zelezo nie som schopna stravit. som velmi zvedava, aky budem amt krvny obraz na najblizsje kontrole. ale rozhodne sa citm viac vitalnejsia, dokedy to uzivam, tak hadam aj krv bude lepsia a krce uz nemam. to mi poradila pediatricka mojej dcerky, ona sa zaobera aj homeopatiou.
@ewca hm, skor nechem pit tri odvary naraz denne. ten lanovy odvar, potom malinovy caj, lebo sa musia davky postupne zvysovat a este aj alchemilkou.. aby som to neprehnala, asi kvoli tomu. a ten malinovy cajik s lanovym odvarom som pila aj pri dceke a fakt som porodila sup-sup. ale dalsim faktorom- podla mna- bolo aj to, ze som nikdy nebrala hormonalnu antiku, takze moje telo je zvyknute regulovat sa samo, i ked to je len moja teoria, ze kocky, co dlhodobo beru hormonalnu antiku mozu mat problem s otvaranim sa, myslim, ze na to nie su ziadne studie, ale mne to dava istu logiku, ale asi to nei je pravidlo...hm
@prahaxx ja sa toho dychania strasne bojim....
Baby neviete mi poradit ako to tam mam zvladat?Myslim celkovo stres a bolest.Bojim sa ze spanikarim a nebudem vediet dychat.Hlavne tie co ste rodili co Vam pomohlo?Mna ked nieco silne rozboli ja sa strasne zlaknem a neviem dobre dychat
@vavrenka aha, rozumne... ja som si chcela zohnat aj homeopatika, ale to mam znamu a ta hovoril, ze su rozne homeopatika na rozne "problemy" ri porode, ze niekedy ide vsetko hladko a netreba nic.... pri prvom tehu som nepila a neuzivala nic a dopadlo to desne, aj ked urcite nie, kvoli tomuto... uvidime
@trish31 ja som sa docitala, ze ten malinikovy caj pijes prvy tyzden 1 salku, druhy dve a treti aj tri...ale to bude u mna asi problem, lebo ja mam velmi rad bylinkove caje, fakt je chutny....
ja uz chcem mat po porode, lebo mne uz je dost otrasne
@ewca tei soli nie su homeopatika v pravom zmysle slova, to by som asi nemala velmi odvahu 😉 , ja by som tiez uz sla rodit, samo ze nie predcasne, ale preskocit tak oktober.. uz mi je fyzciky naozaj zo dna na den narocnejsie a to mojej dcerke nevysvetlim, i ked je uzasna a snazi sa, ale aj tak, ma iba 2r a 3m, takze minimalne ma potrebuje na obsluzne cinnosti
@trish31 mojaa 😉 , neboj, fakt sestricky ti povedia, co robit, porp. dula a ak sa rozhodnes pre epi, tak ta ti fakt pomoze, ez budes prekvapena, len naozaj am svoje negativa, takze treba zvazit. ale, ked mas naozaj paniku z bolesti, tak by som sa priklanala dat si ju, lebo neviem, co je horsie pre babo- neg. ucinky epi, ale vysoka hladina negativneho stresu v tele matky...hm..
@vavrenka ja mam dni ked sa tesim na porod a mam dni ked mam az paniku.Ja viem,ze je to normalne len ked niekedy citam,ze tie bolesti su na nevydrzanie,tak sa velmi zlaknem.Pritom budem v nemocnici ja viem ze mi pomozu a lekar sam povedal ze ked to nepojde,tak zvoli sekciu.Aj tak sa bojim,ale to su aj hormony...Strasne som placliva posledne dni
Ženy, podľa CTG kontrakcie už od obeda - pravidelné, ja dokopy nič necítim, otváram sa hrozne pomaly, manžel mi tu už odpadáva od nervov, sprcha nepomáha ... Ja už som zúfala a hrozne hladnáááá ! No pôrod som ti teda predstavovala celkom inak ...
@januska010 mojaaaa nemas bolesti ani?Ved to je dobre 🙂
@januska010 ťa pošlú domov ešte, sa mi zdá ;) alebo skáč na fitlopte, ak sa dá... alebo ako môj chlap dnes povedal - skok z lietadla... ;)
@trish31 Podľa CTG, pravidelné ako hodinky. No akosi ich zatiaľ veľmi necítim, len také slabé, nič extrémne. 🙂 Starý tu už odpadáva, nervózny, vystresovaný , radosť na neho pozerať ! 😀 😀
@matrix87 Skáčem, pozerám telku a ešte pri tom stíham aj online informovať sestry o aktuálnom stave 😀
@januska010 aj ja chcem taky porod🙂
@trish31 Len aby som sa netešila predčasne 😀 Ale som tu asi jediná matka, ktorá stíha byť online, buzerovať manžela a ešte aj telku pozerať 😀 Ale fakt, to čo Dr. volá kontrakcie, ja nazývam jemné bolesti. Keď bude celý pôrod až do konca prebiehať v takom jemnou duchu, tak o rok som tu znova 😀
@januska010 kazdopadne informuj nas🙂
@trish31 Budem, ak nie ja, tak manžel hneď potom ako sa spamätá s toho všetkého podá aktuálne správy 🙂
@januska010 ty si taká multifunkčná 😀 si vypila Redbull predtým? 😀
@januska010 a aj plodovka ti odtiekla? asi nie..a nemozu to byt len poslickovia? lebo 35 tt este nemusi znamenat porod ale to asi oni vedia co to znamena.. a aj pozerali babetko ze kolko vazi? ale tak okolo 2500g by uz malo mat nie?
@januska010 jani drzime ti palce aj so simonkom
ahojte dievcata tak len v skratkosti vam podam hlasenie ako sa mame a tii co sa pytate na podrobnosti tak vam napisem ked budem doma lebo cez mobil sa pise na dve veci. simonko uz nema ani tu infuzkovu liecbu uz si lezka v postielke vysledky ma dobre vcera vecer som ho prvy raz pestovala vam oviem pocit na nezaplatenie. dnes mi ho donisli rano aj poobede na chvolku. mlieka mam kopu prsia tvrde ako kamen musim ho oddavat ale ododnes mu nesmiem davat som mu dotdraz nosila a mu to davali ale dnes mi nasstavili liecbu ma intrnom a dali take lieky na 3 dni aby mi tlak znizili konecne a nesmim mu tdraz davat odsat a vyliat.. takze ja som na jiske stale a detska dr.hovorila ze keby sa mi stav zlepsi a prelozia ma na normalnu izbu tak by mi uz maleho nechali pri mne. rano troska ozltol vyhriali ho nssa slniecku ale teraz vecer ze ho dali na lpu do rana. a momentala simonkova vaha 1950 gne davaju vsrtko mozne m zavedene 3 hDseickky ma infizky 4 x za de potom mi pichaju magnezium do ruky nieco do btucha zadok si uz necitim sama hrca na noc es.te diazepan a lieky dopegyg a teraz aj tie nove. davky ako prd slona a tlak vysoky a koli
@januska010 joj moja drz sa!
Boze baby ja vas vobec nestiham a vzdy ked sem pridem tak jedna rodiiii 😲 normalne mam uz strach, ze sa novembra nedockame, ja teraz len krabice balim a som ufunana jak po maratone 😒
@trish31 neboj sa porodu 😉 budes mat tolko hormonov v krvi, ze to zvladnes, neboj. A k tomu dychaniu, ja si to cvicim uz teraz ked mi bolestivo stvrdne brusko, tak sa to snazim predychavat a "ucit sa" to. Tak som robila aj u maleho a pomohlo to podla mna. Hlavne pocuvaj dr. a sestricky a vsetko bude ok. Nadych nosom, vydych ustami a hlavne nekric, pekne nahlas vydychuj ak treba ale nekric, vraj to vysiluje 😵. Ja som epi nemala a urcite ani nechcem, ja som strasny posera a fakt sa tej velkej ihly v mojej chrbtici viac bojim jak celeho porodu 😀 a to mna urcite caka minimalne stvorkilovy krpec 🙂
Ja uz by som mala pomaly to epino objednavat, nastastie maju dodaciu lehotu dva tri dni, tak snad stiham. Inak baby, co ste kupovali nove, su k tomu nejake kondomy pribalene alebo vobec nic?
@andy09 joj andy tak trapenie ti este neskoncilo 😒 chuda, si vytrpite obaja, ale este par dni a bude dobre 😵 uz aby vas pustili a boli ste obaja v klude 😉 drzte sa a vela zdravicka!

@ewca ja som tiez rozmyslala nad to alchemilkou, ale mam pred nou trosku respekt, to mag phos sa mi zda byt bezpecnejsie, ma amt take iste ucinky ako ten caj, tak to idem vyskusat. a od zajtra ten malinovy, mnaaammm