icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

zdenin
26. sep 2013

Tak pomaly sa vam to krati damy 🙂 citam ze niektore deticky sa uz pobrali na svet skoro a velmi skoro ☹drzim palec
Uz ste aj skoro vsetky nastupili na matersku vsak?

jaja018
26. sep 2013

@januska010 no som zvedavá ci to take bude az do konca. No ja som pri prvom porode asi ani nemala chuť byť online a podávať info. Bola som rada ze som. A všetko ma rozculovalo a do toho sestrička ze pospite si, no netuším jak na takú hovadinu prišla 🙂 Držím palce aby všetko dobre a ľahko prebehlo 🙂

grace
27. sep 2013

Ahojte, par dni sem nenakuknem a ake novinky? @andy09 GRATULUJEM!!!! Simonko je nadhernyyyyy

grace
27. sep 2013

Ja este nemam skoro nic nachystane. Od 1.10. budem na materskej tak potom sa do toho pustim. Dufam, ze minimalne cely oktober mam este cas. Minuly tyzden ked som bola na ultrazvuku tak mala mala este len 1,5 kg.

prahaxx
27. sep 2013

@trish31 dychanie som cvicila, aj na pasoch, ked som chodila, mala som kontrakcie, a to preto, ze celkovo zle dycham, tak som cvicila, nadych s pocitanim do 8 a pomaly vydych, ale ked to potom v nedelu naozaj prislo, tak som uprosila porodnu asistentku, aby mi pomohla sa "rozdychat" - fakt som pri tom potrebovala pomoc - dychat s niekym.. no v tej druhej faze s tlacenim uz to slo ako po masle, ono je aj dobre mat silnejsiu kontrakciu aj ked boli, miminko lepsie ide 🙂
drzime si palce

trish31
27. sep 2013

@prahaxx aha budem to skusat.Urcite poprosim sestricku ved na to su tam tak snad mi pomozu a ukazu ako dychat.Ja som len citala ze pocas prveh doby porodnej mam dychat zhlboka a pocas druhej plytsie a po kuskoch vydychovat.

jaja018
27. sep 2013

@trish31 no moja záleží na jaku sestricku natrafis 🙂

ewca
27. sep 2013

@trish31 no ja som pri porode bola rada, ze vobec nejako dycham 🙂 ... a vedela som napriklad, ze ked mam tlacit musim zavriet oci, ale v tom momente som si uvedoila ze tlacim o zivot (samozrejme zle a neefektivne) a oci rozcapene...

trish31
27. sep 2013

@jaja018 no sak aby som sa tam este nepohadala s tymi prijemnymi sestrickami😉neviem ake su na 10 pischodi ale na 9 boli fajn.

Ozaj som sa zabudla lekara spytat ked zacnem rodit mam ist hned na 10 sa hlasit?

trish31
27. sep 2013

@ewca boooooze hlavne nech vyleze😉

ewca
27. sep 2013

@trish31 tak toho sa neboj, oni uz tie deti z nas nejako dostanu 🙂

januska010
27. sep 2013

Som MAMA !!!! 🙂 ♥

ewca
27. sep 2013

@januska010 huraaaaa...ja sm celu noc na teba myslela a rano prve co som urobila, ze som zapla PC, ze ci nejaka nova sprava...gratulujem...tak ako to nakoniec dopadlo?

januska010
27. sep 2013

@ewca Ďakujem 🙂 Pôrod na 1*, zážitok aj pre manžela, malinký ma vôbec netrápil a pár minút po polnoci bol už na svete, je síce drobnučký, trošku bol problém s dýchaním, ale už sa to zlepšuje.

jaja018
27. sep 2013

@trish31 no jedna sestrička na 10ne bola fakt neprijemna a na ňu každý nadával. Ráno rozdala lieky a viac ju človek nevidel ani keď niečo potrebovať. A na všetko len odvrkla. A jedna bola veeeelmi zlatá taká staršia ale úplne výborná. Stále sa chodila pýtať ako sa máme , porozprávala sa. Bola som 6týždňov v nemocnici ale ona sa naozaj starala. Aj ked niekto chcel ísť na pasi len pre jeho kľud nemala s tým problém, veľmi ochotná. A ostatné taká stredná cesta.

jaja018
27. sep 2013

@januska010 gratulujemeee 🙂

ewca
27. sep 2013

@januska010 juj, tak to som rada...gratulujem, a budeme cakat aj fotecku ked bude cas a energia...

jaja018
27. sep 2013

@ewca
@trish31 ja som mala prvý pôrod 34 hodinový. A primár mi niekde v polke pôrodu povedal že nebojte sa este žiadne babo tam nikdy neostalo. Ze nejako určite vyjde. No nesmierne ma vtedy potesil.

trish31
27. sep 2013

@januska010 moja gratulujem!Tak mate chlapceka napis neskor miery a podrobnosti tesim sa

jaja018
27. sep 2013

@trish31 a áno ked to začne tak na 10 hore sa hlásiť. A priprav sa na banálne otázky ako datum narodenia manžela, datum svadby a pod. Ja som v tej chvíli zabudla aj na svoje meno kde to ešte nejaké dátumy 😀

ewca
27. sep 2013

@jaja018 no ja som porodila rychlo, lebo pri mne pouzili vsetky mozne vymozenosti dnesnej modernej doby (okrem epiduralky), ale plodovu vodu mi odpustili, v zilach mi podla mna uz neprudila krv ale cisty oxytocin, takze to stalo za to, samozrejme s komplikaciami takymi ze az, tak tentoraz bude moj muz ako ochranka pri mne, a ked niekto pojde s ihlou okolo mna, tak ma bude branit vlastnym telom... mne malu dstali von kistlerovym hmatom, takze nic moc...

januska010
27. sep 2013

@ewca Čakám muža, ten sa išiel s toho všetkého vyspať, bola to radosť pozerať sa na neho 😀 Dúfam, že budeme čím skôr doma aj s drobcom. 🙂
@trish31 Ďakujem 🙂 Áno, máme syna, aj do tretice, je drobnučký, ale tak sladký a úžasný !

trish31
27. sep 2013

@januska010 a porod ako?Dalo sa to cele zvladnut Jani?Tesim sa velmi dufam ze ste OK a malicky hlavne kedze je skor narodeny

trish31
27. sep 2013

@jaja018 co?To si musim napisat🙂))Vsak to maju v sobasnom liste..Co sa ma este budu pytat?

trish31
27. sep 2013

@ewca boze tak to si mala tazke

trish31
27. sep 2013

@jaja018 ja dufam ze mi tie sestricky aspon ukazu ako ho mam okupat 1x,prilozit,obliect lebo ja neviem nic

januska010
27. sep 2013

@trish31 Pôrod ??? Neskutočný, úžasný, super a dokonalý zážitok pre mňa aj pre manžela. Viac k tomu nemám čo dodať, pár minút po, som doktorovi vravela, že o rok som tu zas 😀

trish31
27. sep 2013

@januska010 vazne?Mala si epidural ci nie?Aj ja chceeeeeeeem 😀

ewca
27. sep 2013

@januska010 takze to cele prebiehalo tak ako si vecer pisala? ze slabucke, pravidelne kontrakcie? ci ti nakoniec museli aj dopomoct niecim, lebo vecer si posobila dost zufalo a nakoniec taketo nadsenie 🙂

januska010
27. sep 2013

@trish31 Nie. Od obeda som mala kontrakcie podľa CTG, ale ešte večer o 20-tej som si veselo skákala na lopte a boli len také jemné, no potom to už naberalo rýchly spád a ani som ju nepotrebovala a vlastne ani nechcela. 🙂 A malinký je drobec, takže to šlo úplne ľahko.