icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

vavrenka
6. okt 2013

@ewca ahojcek, tak ako sa mate? stale na vas myslim.. ked budes moct, daj vediet, ako malinky...

trish31
6. okt 2013

Babule tak ako zvladate tieto posledne dni?Mna dnes bolia cely den krize a podbrusko ako na menzes a teraz si vsimam uz aj casy,ci to nahodou nemam pravidelne....Je to dost silne tak uvidim ci to vobec prejde

poussin
6. okt 2013

@trish31 mna boli podbrusko uz niekolko dni... bola som na monitore vo stvrtok a mala som pravidelne kontrakcie, ale necitila som ich. Vraj je to normalne. To podbrusko ma pobolieva nepravidelne.

kwetinnka
6. okt 2013

mna jedine co trapi je ze ked idem cikat tak mam pocit ze maly kazdou chvilkou vypadne von.take tlaky mam.ale hadam je to normalne...

inull5
6. okt 2013

@kwetinnka pozerám že aj ty máš ten problém, ja to tiež cítim tak isto, je to normálne? ja mám skrátený krčok nie je to preto?

euka210
6. okt 2013

baby, do porodnice treba sobasny original ci kopiu? Lebo si uz nepametam.

euka210
6. okt 2013

@nedockava4 a preco Ti dali zase sekciu?

trish31
7. okt 2013

@poussin aj ja som mala kontrakcie vo stvrtok ale tiez som ich necitila ani ma velmi nic nebolelo teraz je to ine tak som zvedava na stvrtok na monitor

trish31
7. okt 2013

@euka210 ja viem tak ze kopiu

katyka11
7. okt 2013

Babule nespat skoro celu noc .....fuuuu.... iba sme sa prevalovali celu noc...nad ranom konecne som zaspala a na to budik mojho draheho... skoro ma porazilo... zaspala som a taky krc do nohy az som musela vstat s postele... ☹ ☹ ☹

Ale pozitivum je.... ze kooooooooooooonecne mi drahy dal do kopy postielku... a uz som ju aj rovno nachystala... 😉
taaaaak som stastna.... 🙂

hrustik1
7. okt 2013

@kwetinnka akoby si pisala o mne ... ked viac chodim, tak mam problem s cikanim ☹ Normalne citim ako mi maly strasne tlaci na mocove cesty - mam pocit, ze mam uplne plny mechur a nic nejde von. No a ked oddychujem, maly je asi posunuty vyssie a vtedy nemam na wc-ku problem .... Asi sa to uz pomalicky blizi 😀

trish31
7. okt 2013

@katyka11 ani ja uz neviem spavat 😠

nanuska123
7. okt 2013

mna každé ráno bolí lonová kosť a dokonca cez deň aj pri chodení....

matrix87
7. okt 2013

Tak som dnes konečne upratala lepšie ako môj manžel, ale zvládla som len tri miestnosti, dalšie tri mi ostávajú na zajtra emoticon ale snád sme sa aspoň nejako pohli, tvrdé brucho mám ešte teraz, tak možno to svišť pochopil a povie si, že ideme na to emoticon a ešte som prebalila tašku do pôrodnice, do menšej som dala veci, čo budem potrebovať hned a vo veľkej taške ostávajú veci, čo mi manžel donesie, ak nezabudne emoticon ale základ budem mať pri sebe emoticon takže, ja už som pripravená rodiť, už len malý by sa mohol premôcť...

katyka11
7. okt 2013

@trish31 to je asi ta priprava na to ,,, ako budeme musiet k malemu vstavat ked budeme krmit... take tie max 2-3 hod. spanky... cisty mikrospanok 🙂

trish31
7. okt 2013

@matrix87 co?Ty uz mas upratane takto skoro?JA este len ranajkujem a kavickujem 😀
@katyka11 aj ja si to myslim vsak sa budm presne kazde dve hodiny
@nanuska123 napodobne

katyka11
7. okt 2013

@trish31 ved aj ja... ja si myslim ze to bude tym 🙂
@matrix87 ze upratane... ja som vcera davala dokopy spalnu cele poobedie... postelne pradlo prach ...parkety... postielka... okno .. zaluzie... a vecer som padla do postele ako kabela...
no prd mi to pomohlo....lebo som vobec skoro nespala.... ale najhorsie je ze teraz sa citim tak vycerpana.... ze dovi..
ale .... som povedala, dnes len navarim obed.. a budem len odpocivat...lebo zajtra idem na poradnu... tak nech je vsetko ok...tak ako ma byt

sheila2004
7. okt 2013

Dievcata, chcem sa opytat, vy uz ste vsetky na materskej? Ja mam termin 20.11.a este stale robim. Vo stvrtok idem do poradne, tak snad uz ma necha doma. Alebo to si mam pytat papier ?

havana_frost
7. okt 2013

@sheila2004 Ja mám termín 16.11. a robím až do 25.10. 🙂 a nástup na materskú mám až týždeň pred pôrodom. Ale ja robím z domu, do práce by sa mi nechcelo...

maria286
7. okt 2013

@sheila2004 no to že chodíš do práce je v poho ale daj si pozor na to aby si bola vypísaná na MD najneskôr 6 týždňov pred termínom pôrodu. Ja mám termín 23.11 a na MD nastúpim 12.10.. Ty to máš teda celé o 3 dni skôr. Ak sa dáš vypísať neskôr ako 6 týždňov pred TP v zásade sa nič nestane - materská nie je povinnosť je to skôr tvoj nárok ale môže sa ti stať že ke´d sa dáš vypísať napr. 4 týždne pred TP a porodíš napr. o 2 týždne tak budeš mať materskú dávku len tie dva týždne pred pôrodom + 28 týždňov po pôrode. čiže dokopy 30 týždňov. Ale ak nastúpiš na MD načas - teda 6 týždňov pred pôrodom tak máš MD 34 týždňov bez ohľadu na to či porodíš skôr alebo nie. Takže sa musíš rozhodnúť či radšej chceš dlhšie robiť a mať kratšiu MD alebo dodržíš termíny. MD je 65% vymeriavacieho základu a to je celkom slušné. Čo sa týka vybavenia tak lekár ti vystaví papier žiadosť o MD a ty odovzdáš zamestnávateľovi. Termínovník nástupu na MD podľa termínu pôrodu je aj na stránke sociálnej poisťovne.

kwetinnka
7. okt 2013

@inull5 ja som zatial s krckom problem nemala,ale zacinam mat podozrenie..uvidim vo stvrtok na poradni
@euka210 ja si ani nepametam ze som ho brala
@katyka11 ja som spala tiez mizerne asi nieco vo vzduchu alebo spln? neviem...
@hrustik1 este som si nevsimla ci to ma suvis s tym ked viac chodim,normalne mam nutkanie skusit ci netrci hlavicka...srandujem samozrejme ale je to neprijemne,alebo ked si cupnem tak aj vtedy.A hej ked sa poztavim treba mi cikat,idu dve kvapky,ale tlak citim stale.
@sheila2004 ja mam termin 21.11 a matersku mam od 10.10..ale papiere mi dala uz 19.9. ked som bola v poradni.Ale uz somdoma,mala som este 4 dni dovolenky

kwetinnka
7. okt 2013

Dievcata posuvam informaciu od Ewci Maly ma 49 cm, ked sa narodil mal cca 3200g,ale ze mal opuchy na celom telicku tak mozno uz ma aj menej.Uz ho prelozili z JISky,tak hadam sa bude mat dobre.Maly je rozkosny,take licka ma...zlaty....

sheila2004
7. okt 2013

@maria286 dakujem velmi krasne za plnohodnotnu informaciu. Idem 10.10.k lekarovi a uz do prace nenastupim, uz som to aj oznamila zamestnavatelovi. 🙂

lerinka
7. okt 2013

@sheila2004 správne, treba si "užiť" šesť týždňov doma, ja si ešte čerpám dovo a potom materská...máme podobný termín a info od @maria286 je super, nevedela som, že materská sa kráti ak prešvihneš nástup...

lerinka
7. okt 2013

@poussin magnerot - je tam uvedené na krabičke, že je pre tehotné...ale brala som jedno za pár dní pár týždňov a teraz jedno denne, hlavne keď sa chystám dlhšie chodiť...bruško občas tvrdne, ale zas to občas môže 🙂

lerinka
7. okt 2013

@andy09 samé dobré správy, to je krásne mať synčeka doma 🙂

eevicka83
7. okt 2013

@kwetinnka wauuuu super sprava stale som cakala kedy sa ozve..takze je uplne o.k ? Lebo ju strasili vselicim..ale bol teda riadne veeeelky na 34 tt. Ten keby vydrzal do terminu tak ma 5 kg iste.super ze je vsetko o.k.

kwetinnka
7. okt 2013

neviem podrobnosti,ale ak budem vediet nieco nove dam vediet. Na 34 tt bol aj dost dlhy..ale myslim ze tie opuchy pridali na vahe....

sheila2004
7. okt 2013

@lerinka ja uz dovolenku nemam, vsetko som vycerpala v lete, ked mala dcera prazdniny 🙂 kedy mas ty termin? Ja sa uz neviem dockat, este dva tyzdne nech vydrzi a spokojna pojdem rodit 🙂

majushka122
7. okt 2013

@havana_frost aj ja mam termin 16.11. a na matersku ma dal od 5.10. ....len nech to uz ubehne lebo sa citim jak hrosica 🙂 keby som aspon vladala nieco robit