icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
14. okt 2013

@kwetinnka nie nehovoril. Zajtra idem k nemu a spytam sa.

libertine
14. okt 2013

dutiny aj ja mam upchate a hrozne sa mi dycha. a nic sa mi uz nechce. 9. mesiac je priserny.

poussin
14. okt 2013

@nanuska123 ja to este potiahnem do konca tohto tyzdna asi. Lebo ja som sa zacala otvarat uz v 33. tyzdni preto si davam pozor.

poussin
14. okt 2013

@matrix87 ja mam tiez kazde rano upchaty nos. Ale nic si na to nedavam.. len sa vysmrkam. Ja vo vseobecnosti kvapky nikdy nepouzivam aj ked mam hroznu nadchu. Maximalne sterimar alebo iny solny roztok.

trish31
14. okt 2013

@grace presne ja aspon za seba poviem ze uz meliem z posledneho

nanuska123
14. okt 2013

@poussin no ja som sa začala otvárať síce až v 36 tt, ale tiež predpokladám že tento 38 tt ukončím normálne...

andy09
14. okt 2013

@matrix87 ja som mala upchatý nos pol tehotenstva to bola katastrofa zle sa mi dýchalo mala som pocit že neviem dýchať ked mám upchatý nos stále okno dokorán akonáhle ho muž zavrel mala som pocit že sa zadusím. To je tá tehotenská nádcha, ako som porodila upchatý nos odišiel aj všetko ostatné, teraz mi býva zasa často zima všetko zatváram a mužovi je zasa teplo 🙂

andy09
14. okt 2013

Kočky držte sa všetky, máte to teraz najtažšie, ale už ste v cieli ešte krôčik a budete mať bábätká pri sebe a už si nespomeniete ani na blbý tlak, ani upchate dutiny ani na to že ste niekedy fučali 🙂 Držím Vám všetkým palce , aby ste to mali čím skôr za sebou a hlavne aby to dobre dopadlo. ja každý den sem nakúkam, že či už te niektorá neporodili a nepridala sa už k nám 🙂 Tak baby čo ste na rade podme ...rodíme 😀

poussin
14. okt 2013

@trish31 @matrix87 ja som kavu tiez pila kvoli nizkemu tlaku... ale odkedy som zacala mat tie problemy tak som presla na bezkofeinovu. Inak mne sa tiez par krat pustila krv z nosa... a nevedela som preco.. 🙂

Nechapem vsak ten tlak. Pri malej som mala vysoky tlak a pri malom mam nizky.. Myslela som si, ze je to nejaka predispozicia. Ale teraz naposledy som mala 120/70 co je super. Zacina sa mi vyrovnavat.

trish31
14. okt 2013

@andy09 adi ja uz tak velmi chcem ze si nevies predstavit 😀 ho vyvolavam vsetkymi moznymi sposobmi

nedockava4
14. okt 2013

Ahojteee....nooo, vidim, ze uz takmer kazda prezivame to iste :D Ja som sa v nedelu podujala, upratala byt, poumyvala okna, chodila na 4. poschodie pesi (to som nechcela, ale nesiel vytah :D)
Dnes som s dcerkou od rana absolvovala kontrolu na krcnom, ortopedii, potom zmena trv. pobytu a este som dala aj fotenie na novy obciansky 🙂 celkom uspesna som....ale teraz uz nevladzem a o chvilu zalahnem 🙂

nedockava4
14. okt 2013

ups...v sobotu som upratovala 🙂 vcera som sa nevladala ani pohnut :D

euka210
14. okt 2013

my sme dnes mali nacvik na novorodenecky spanok 🙂 ..."drobec" je 2t vo svojej izbe a spociatku sa budil 1x, no postupne stale viac a viac, uz aj pred polnocou a aj denny sa skratil. Dnes som bola hore asi 5x po hodine, hodine a pol a nadranom som to vzdala a sie ku nam do postele. Unaveny cele doobedu a na obed spal zase len necelu hodinu...neviem ako to do vecera s nim vydrzim, ked ani ja som si nestihla pospat. Zaciname byt s mm v koncoch, ze co s nim a co robit, ci vydrzat, ci povolit aby sme sa vsetci vyspali.
Jedine pozitivum je, ze zacal akceptovat cez vikend uz manzela pri uspavani.

kwetinnka
14. okt 2013

@euka210 my sme na tom rovnako..ale asi som slaboch a vacsinou to po 4 /5 pokusoch vzdam...aby sme sa trosku vyspali...ja uz neviem co robit....my sa v uspavami striedame ale teraz je manzel na mesiac prec tak je to na mne

monik83
14. okt 2013

Ahojte, chcem sa vás opýtať, mám také tlakx na konečník, aj pocity v bruchu ako pri zastavených vetroch, len neviem či sú to len tie vetry alebo sa niečo deje?

eevicka83
14. okt 2013

@matrix87 ja dufam ze mam nadchu...hrozne tazko sa mi dycha a ide mi to veeelmi na nervy

eevicka83
14. okt 2013

@trish31 mne sa tlak posledne tyzdne zvysil...tiez som mala okolo 98/60-65 ale teraz uz mavam 125/80 co uz je na mna zvyseny tlak 🙂

poussin
14. okt 2013

@monik83 ja to mam dnes stale... az ma to stresuje...

monik83
14. okt 2013

@poussin veď aj mňa to stresuje, na druhej strane myslím že som asi nafúknutá, si tak hovorím, že bez odtoku plodovej vody neporodím, tak hádam si to všimnem 😉

poussin
14. okt 2013

@monik83 niekedy sa mozes zacat otvarat aj bez odtoku plodovej vody.. vtedy ti ju lekari prepichnu.. 🙂

https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-rozpoznat-zaciatok-porodu-a-jeho-priznaky/

vejusa
14. okt 2013

Ahojte kočky, tak aj ja sa pridávam 🙂 Už len čakám, kedy to príde...termín máme 2.11., ale naozaj by som už išla...CS 3, dosť silné bolesti v podbrušku už asi 4. deň, členky mám ako tekvice a to som ani nepribrala veľa (11 kg)...a keď mi bruško stvrdne, tak ledva ledva zvládnem sa nadýchnuť...po poslednom vyšetrení som trošičku krvácala (ale zátka to asi, bohužiaľ, nebola)...včera som skúšala horúcu sprchu, reku možno sa to rozbehne, ale prd, prestali aj tie bolesti podbruška a krížov, čo boli predtým....a už som zúfalá, strašne to už chcem mať za sebou a držať si maličkého, vidieť, že je zdravý a krásny, ale neviem, ako to posúriť...a to mi teda verte, že nie som z tých tehuliek, ktoré ležia s vyloženými nohami :D aj keby som chcela, tak nemôžem, lebo prerábame byt, takže furt lietam, prenášam veci, upratujem, umývam, proste všetko čo príde...a aj napriek mojej akčnosti sa Maxíkovi ešte nechce vyliezť von :( ach, tak dúfam, že to spolu nejak dotiahneme do úspešného konca ;)

matrix87
14. okt 2013

@poussin ja by som aj vysmrkala, keby som mala čo... ja mám len proste niečo upchaté a dakedy mi to samo "prefúkne", dakedy si celý deň dávam Quixx, ktorý má nulový účinok, a na noc si dávam Olynth, ten mi potom aspoň 12 hodín pôsobí...
@andy09 to je ako u nás, ja tiež stále okná otváram teraz a môj chlap zúfalý chodí v mikine po byte, lebo mu je zima 😀

dnes som celé poobedie strávila prechádzkou po vonku s manželom, s kamoškou a jej malou dcérou, ktorú som sa po 9 mesiacoch odvážila zdvihnúť na ruky, tak dúfam, že som nejako toho môjho podnájomníka posunula tým správnym smerom. a zase ma bolí celý spodok a aj podbruško, tak uvidíme, ako sa mi bude spať... 🙂

trish31
14. okt 2013

@vejusa napodobne aj ja uz chcem mat po tom a hladkat toho maleho chrusta

euka210
14. okt 2013

@kwetinnka ja by som asi zblaznila mesiac bez mm sama na dieta...mne stacilo ked robil tyzden 12-tky a skoro ho doma nebolo. Ale kebyze sa ma opakovat vcerajsia noc, tak v polke asi uz pojdem k malemu si lahnut, nech je pokojnejsi a nech sa vyspime.

kwetinnka
14. okt 2013

@euka210 ved toto...ze ja nevladzem s nou bojovat..aj dnes zaspala v pohodicke...ale do kedy....to neviem....a zas s nou chodit hore dole...a zas nechcem aby sa citila odstrcena...aj tak citim ze som nanu nejaka nervozna...a za vsetko sa vytocim

euka210
14. okt 2013

@kwetinnka no to poznam...najme ked som rano nevyspata a hladna a on uz vymysla a naplno frci

kwetinnka
14. okt 2013

no neviem co s tym..ako ju presvedcit aby spavala tam a necitila sa odstrcena

andy09
14. okt 2013

Tety dnes mám už 3 týždne, 2090 g...ešte kúsok a dosiahnem pôrodnú váhu (2110 g ) a som superman 🙂

peka13
14. okt 2013

@andy09 krasny mrnus 😉 a ten usmev tajomny, co sa mu asi sniva 🙂

libertine
15. okt 2013

caute. ja cakam na kramaroch na ctg. jaj ako sa mi nechce stale chodit po tych doktoroch. asponze dnes v noci sa mi dalo dychat.