icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kwetinnka
21. okt 2013

@havana_frost no nejak takto som to myslela...ja som myslela skor antibiotika...a taketo druhy...ale hej mas pravdu
@libertine kolko si mala tu tachykardiu,lebo ja om dnes bola tiez na ctg a maly mal tiez dva krat taky vystup okolo 170...ale natocilio o par minut viac a ze v pohode.
A vysledok poradne krcok na 2 cm,otvorena na 1 cm,oficialne som 35 + 3 a podla velkosti 37+3 😀 a maly ma uz 3130g takze od dnes drzi dietu 😀

cobinka
21. okt 2013

@nanuska123 Gratulujem 😉 vela zdravicka a sily prajem 🙂 a pravdaze vela mliecka 😉

ewca
21. okt 2013

@dulkagabulka uz mam jednu na zajtra dohodnutu, tak sa tesim...maly ma volu sa prisat, narozdiel od prvej dcery, ta nechcela absolutne, dnes uz aj viacej papal, dokonca je po kojeni culejsi ako po piti z flasky, pritom mi zaspava a reba ho budit

cobinka
21. okt 2013

@matrix87 moj dr. mi este pred dvoma tyzdnami povedal,ze ak chcem ist rodit normalne, tak mi odporuca hlavne sex 😉 a ked som to povedala drahemu, tak ten sa hned nalakal, ze co ked nieco rozbehne...na dalsej kontrole, mi dr.zase povedal, ze by som mala viac na mm pritlacit a ja som mu povedala,ze sa vylakal 😒 a na to sa dr.fajne zasmial, ze to by musel mat ine spermie aby mi porod rozbehol, ze vdaka sexu akurat krcok pekne zmekne a zacnem sa otvarat 😉 😉

andy09
21. okt 2013

@ewca presne takto som to aj ja robila začala som ho doma kojiť trošku cucol tak som urobila nutrilon a tak to šlo až pokým nezačal riadne cucať🙂 V nemocnici ked som nemohla kojiť som mala kopu mlieka len som odsávala a ako som prišla domov tak nič mna skoro šlak trafil ale naštastie teraz mám kopu. Jasné že je jedno čo papá hlavne aby papal a priberal. Držíme Vám palce.

libertine
21. okt 2013

@kwetinnka minuly tyzden rano okolo 205, na obed okolo 160. dnes rano 190 a na obed 170.

jaja018
21. okt 2013

Baby prvý pôrod som mala pred rokom a pol. Mala som veľký nastrih. Jazva sa cca za 3 mesiace zahojila a od vtedy ma vôbec nebolela. Ale teraz ma boli už druhy ďen. Nestretli ste sa niektorá s tým? Prečo to teraz znovu zacalo bolieť?

matrix87
21. okt 2013

@cobinka no, môj chlap sa už na to chystá od zajtra 😀 nevie sa dočkať, kedy sa bude môcť prejaviť 😀 tak uvidíme, či niečo pomôže...

dulkagabulka
21. okt 2013

@jaja018 su zeny, ktorych takto jazva boli aj 30 rokov po nastrihu...hold, ked sa o nas staraju lekari,ktori maju namiesto 10-15 % nastrihov 90%

matrix87
21. okt 2013

baby, ja som dnes akási nervozna celé poobedie... sme sa boli aj prejsť von na dve hodiny zase, ale som bola taká akási nijaká... neviem to ani opísať... a teraz večer mi je tiež akosi zvláštne, tvrdne mi brucho, ked si ľahnem, tak ma všetko bolí... asi by som už mala ísť fakt rodiť, lebo toto ma už nebaví veru... :(

hrustik1
21. okt 2013

@cobinka moj muz sa ma tiez boji co i len dotknut 🙂 Uz som mu to s tym sexom navrhla, ale tvaril sa akoby som hovorila nejaky namet na hororovy film 🙂 A je i pravda, ze mna tak strasne boli cely spodok, ze si ten sex ani neviem velmi predstavit .... bud by som ho zbila, ze to boli alebo by sme sa urehotali k smrti 🙂 Takze som vsadila na pitie alchemilky, prechadzky a upratovanie 🙂

matrix87
21. okt 2013

@hrustik1 my sme to už raz skúšali... bolo to celkom zábavné 😀 takže sa prikláňam k možnosti, že by ste sa urehotali k smrti 😀

hrustik1
21. okt 2013

@matrix87 aj som si myslela 🙂

kwetinnka
21. okt 2013

@jaja018 hovori sa ze to boli ako ine pooperacne rany a zlomeniny pri zmenach pocasia napriklad.Moj manzel je sice prec ale ked dojde na vikend tak sa sexu vooobec nebranim...ja by som mohla mat aj kazdy den 😀 a nijak sa to zatial neprejailo.a krcok mam podla tej dnesnej poradne polotuhy.A pi malej to vobec nepomahalo...aj tak som ju prenasala

jaja018
21. okt 2013

@dulkagabulka tak v mojom prípade bol nastrih asi nutný. Mne je len zvláštne ze už vyše roka nebolí a teraz zrazu. Nemôže to byť aj s toho ze by babo tlacilo dole?

kvetkak
21. okt 2013

ja som bola v stredu a aj dnes v poradni v nemocnici už osm otvorená na 2-3 prsty tak musím ležať. našťastie si ma tam nenechali, možno preto že je to už tretí pôrod 🙂 keby to apsoň išlo rýchlo.. oba pôrody som mala rýchle do hodiny boli obaja, boli takí drobci 2,9 a 2,6kg uvidíme tretie má teraz v brušku 2,7kg. kríža ma bolia stále a ešte naviac mi zistili akéhosi streptokoka vraj pri pôrode dostanem antibiotiká. a z toho mám hrôzu aby všetk odobre dopadlo a zostalo som v nemocini len tých 5 dní ani o deň viac. enmala ste to niektorá toho streptokoka, čo to je??

kwetinnka
21. okt 2013

@kvetkak streptokok je bacil ktoreo by mohlo babetko dostat po ceste von v porodnych cestach.ATB dostavas aby tuto anfekciu po ceste von nedostalo
A preco 5 dni?ved ak rois normalne tak je to tusim 4 x 24 hod.Mne sa dcerka narodila v stredu doobeda a v sobotu doobeda sme isli domov...co ani neboli 4 dni.

libertine
21. okt 2013

@kwetinnka ja som minule rodila v pondelok a domov som sla az v sobotu. ani neviem preco.

libertine
21. okt 2013

ja mam z toho fobiu, ze budem musiet byt dlho v nemocnici. dnes ked zle vychadzalo to ctg, tak som sa bala, ze ma tam nechaju a budem tam este milion dni do porodu a potom este babo dostane zltacku a budeme tam dalsich milion dni a ze kto bude s dcerou a co s nou bude, ked bude tak dlho bezomna 🙂 no prepina mi z toho uz, hlavne ako kazdy otravuje stale s tym,ze kedy a ako. ja uz si asi zamknem usta a nebudem reagovat na nic nikomu.

cobinka
22. okt 2013

@hrustik1 @matrix87 tak tomu verte, sranda riadna 😉 a pockajte po 6nedeli 😉 to som si pripomenula nase prve spolocne chodenie a spol. 😉 som mala pocit, ze zaciname odznova...myslim, ze niekedy by chlapom pomohlo trosku sex.vychovy 🙂

kvetkak
22. okt 2013

@kwetinnka no ja som vždy bola 5 dní aspoň v Skalici to tak je ale teraz jednarodila v BA a mala cisarák ten jej urobili vo štvrtok a v pondelok ju pustili lebo mali plno tak púšťali koho mohli.. ja som mala vždy malé deti a to prvé dostalo žltačku tak sme tam boli týždeň a potom ked pribeal som podpísala reverz lebo byma tma nechali aj mesiac. ked sme prišli domov všetko bolo úplne v poriadku. viem že midajú antibiotiká pred pôrodom. d§fam že bude rýchly aby bábätko nedostalo zápal plúc.... ☹ ale tiež si vychutnávam to kopkanie a prevalovanie v brušku lebo 4. bábo už určie nebudemem mať síce aj ked to to nebolo v pláne
včer asom bola na sone a moja lekárka nevedela celý čas čo to bude a včera mi lekár v nemocnici hned vedel povedať. ale nechcea som vedeiť lebo ked už to nevim doteraz nech je to prekvapenie 🙂

zigy
22. okt 2013

Tak žienky moje,ak sa nič nezmení vo štvrtok mam nástup do nemocnice a v piatok smer pôrodná sála. Takže tiež budeme októbrovky 🙂

eevicka83
22. okt 2013

@kvetkak ja tak isto chcem vidiet uz malicku ale aj si strasne vychutnavam aki si kopka a vypuca sa v brusku...ja aj depku zacinam mat ze uz zanedlho nebudem mat brusko a mala sa tam nebude tak krasne vrtiet.....a tiez uz nemyslim ze budeme mat 4 dietatko...aj ked muza mam nastastie takeho ze keby prislo aj dalsie tak by to zobral o.k. ale zase rozmyslam aky je zivot nakladny a ked chceme kazdej dat rovnako tak je to uz dost ..teraz normalne zavidim babam co cakate len prve dietatko ze estev2x si tento pocit mozte kludne vychutnavat...no ale tak aj my mozno este... 🙂

libertine
22. okt 2013

tak mam po ultrazvuku, babo ma 3260 🙂 inac ok. plodovej vody mam uz vraj menej,ale ze to uz je primerane teraz.a este som zase bola na ctg,lebo stale je tam nejaka tachykardia,ale aj tak sa s tym nic nerobi a stale len povedia,ze to nevadi,tak neviem,naco ma tu prehanaju a plasia.

slniecko001
22. okt 2013

baby mne dnes ráno odišla hlienová zátka s troškou hnedej, staršej krvi, ona síce odchádzala pomaličky už 3 dni po troške stále ráno, ale stále to bolo číre. Dnes mi urobili odbery, interné mám až v piatok, tak to hádam stihneme. Ale pre istotu si idem baliť tašku 😲

jaja018
22. okt 2013

Už som si dávno povedala ze nič už nekupim ale neodolala som. Dnešný úlovok 🙂

jaja018
22. okt 2013

@slniecko001 jeeej čoskoro si na rade 🙂 aj ja už chcem, ale ja si este musím počkať ☹

silvapokorna
22. okt 2013

@jaja018 ahoj. určite to može byť tým, že si znovu tehotná a mimi tam tlačí. možné je všetko. ale napadá ma tiež, či nemožeš mať zápal. nemáš nejaké svrbenie a výtok? ale tak keď to bolí iba trochu, tak to asi nerieš. ak je to veľmi a veľmi ťa to obťažuje, tak sa na to opýtaj lekára. to bude asi najlepšie. hmmm?

silvapokorna
22. okt 2013

dievčatá a už máte pripravenú a vypranú výbavičku? v čom periete? ja som používala Lovelu. teda používam ju stále. ale prvý polrok som nepoužívala vobec aviváž, iba trochu octa. zjemní prádlo a je to aj forma desinfekcie.
čo ste si vybrali vy?

poussin
22. okt 2013

@silvapokorna ja tiez pouzivam Lovelu a avivaz nepouzivam vobec. Je to len chemia naviac. Raz sme skusali Persil sensitive a dopadlo to cervenymi vyrazkami.. tak sme sa rychlo vratili k Lovele. Pouzivam Lovelu prasok aj tekutu. V tekutej periem svetriky a take citlivejsie pradlo..