Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@nanuska123 v nemocnici som ho nekojila dávali mu nutrilon pre predčasne narodené deti a to vypil najskor 10, potom 20 a rekord bol 30 občas zbytok som mu musela doslova striekať do ust. A ked som prišla domov som ho začala kojiť ale tak to neviem kolko vypije, ale pije z jedného aj druhého a ked má dosť prestane takže asi mu stačí to čo si potiahe lebo spinká dobre.
@jaja018 - no ja keď v noci potrebujem vstať, nič ma síce nebolí, ale trvá mi to trošku dlhšie, kým "vyskočím" z postele... najmä keď na mňa volá z detskej Miško, tak musí veru počkať o pol minúty dlhšie, kým sa k nemu dostanem... Ja som pribrala málo 😔 , tak niekedy aj zabúdam, že som tehu, pripomína mi to len to hnusné pálenie záhy a teda keď sa chcem zašnurovať, tak občas si bruško pripučím, bo zabudnem, že je trošku väčšie, ako inokedy 😅
kocky, uz sa zacinam tesit na utorok, uz mi je len snad z hodiny na hodinu horsie a horsie.. vcera som dvakrat zvracala z kyseliny, teraz tu sedim ako zmoknute kura a cakam, co bude, ci pojdem zas. unavena som hrozne, tvrdnutie bruska a poslickom uz ani nepocitam, takze som zacala pocitat pomaly hodiny do utroka.. ach, jaj 😒 😒
@jaja018 - tak to si pribrala ešte menej ako ja 😉 . Ja pri prvom +12, všetko som potom zhodila, teraz mám necelých +8kg 😉 . Jasné, že bruško vidieť, mne všetci hovoria, že som veľmi chudá v tvári, ani zadok a boky nemám žiadne, len bruško dopredu 😅 . Ten mesiac už to vydržíme, no nie? 😉
Ahojte, maminy + "maminy cakatelky" 🙂
Tak ja idem o 15h na prijem a zajtra rano som prva na sekciu...Zatial som v pohode, len sa rozculujem nad fotakom :D nefoti ako by som chcela a telefon, ktory ma super fotak vcera ukoncil svoju put :( Jaaaj, taketo veci ma zozieraju.
Veci uz mam zbalene, pre seba aj pre maleho, len mam taky zvlastny pocit z toho vsetkeho...vediet, ze zajtra rano to pride...ozvem sa, ked budeme na svete 🙂
Zatial vam ostatnym drzim prsteky, ak sa vam porod rozbehne, nech to mate co najskor a s co najmensimi bolestami.
Pekny dnik 🙂
@nedockava4 - držím moc palce, nech všetko prebehne hladko 😉
** 6 **
bozeeee nejako sa naaaaaaaam to bliiiiiiizi :D
@nedockava4 Držíme palce, budeme na Vás myslieť. Hlavne nech všetko dobre dopadne a ste ok obaja.
my ideme s tatikom zajtra do porodnice kuknut a ohalsit sa 🙂 uvidime, ci si ma tam nenechaju, ale myslim, ze nie...ziadne bolesti, ani voda neodteka, dokonca som sa trosku zavrela...no asi si posedime na prijme, dame monitor a po pol dni pojdeme domov... 🙂
som sa vam ani nepriznala, ale v sobotu som bola na monitor u mojho dr. a hned mi navrhol ci dame "hamiltona", som sa tak zlakla, ze mi tlak vybehol a hned vravim, ze NIE ☹ strasne som sa zlakla, no co uz....mohla som to uz mat za sebou..
dievcata, ako vyyzera hleinova zatka? viem, ze moze byt s primesou krvi. ale akej farby je ten hlien? ruzovy, krvavo cerveny? hnedocerveny? som z toho magor... 😝
@trish31 dakujeme
@zigy Po sekcii v spinále ako sa cítiš? Za ako dlho si bola fit? Zhodnotila by si to skôr pozitívne alebo negatívne? Mne to doktor navrhuje viac menej na želanie, indikácia "len" kvôli veku, že som prvorodička nad 35 rokov. Tak neviem čo si mám myslieť ani vybrať, názor si mám spraviť sama ale neviem podľa čoho 😒
@vavrenka tazko povedat, ja som mala krvavu zatku (cerstva krv) a potom mi uz krvacanie zostalo.. az do porodu, cca tyzden a stale sa nic nedialo.. takze fakt tazko povedat, vsetko je velmi individualne, pokial nemas nejake problemy, tak je vsetko normalne, keby si vsak mala podstielku zasahujucu do branky alebo nizko placentu, krvacanie nie je v poriadku..
@nanuska123 po kazdom kojeni ho vazis??A to je nutne ho budit?malo pribera?ci len preto ze dlho spinka?Lebo teraz uz je malo kto zastancom budenia deti na kojenie ak pribera...nemyslim teraz predcasniatka...a vahy maju od vyrobcu popis ze mozu mat odchylku 3og...ja by som sa vazenim nestresovala.ved ked mu chuti,si jeho maminka a najlepsie vies co je prenho najlepsie.A staci pozorovat bradicku ako saje...ja som malu v porodnici nevazila vobec
@euka210 hodina je celkom dost...ja som sa smiala e ak by som mala kontrakcie kazdych 10 min,a neboli by zapchy tak by som sa stihla medzy kontrakciami odviezt do nemocky aj sama 😀
A je fakt ze niektore deticky tie najmensie,nedonosene su sikovnici.Aj ked to zavisi neskor aj od temperamentu.Nasa sa narodila 3750g ,6 mes ani nesedela ale 7 mes.mi uz vyliezla hore schodmi,a 9 mes chodila....a urcite ze ked su vacsie deti nechce sa im,a dlhise im trva kym sa rozhybe
Baby ako si mám udržať nízky tlak? Včera mi svokra hovorí že keď budem v pôrodnici ona sa bude starať o malú. Pritom s manželom znela dohoda tak, ze ten týždeň si vezme dovolenku. Nedalo mi to, lebo svokra to hovorila tak naisto tak som sa manžela dnes pýtala ze ako si to predstavuje. Najprv sa vykrucal ze nemam sa báť bude o ňu dobre postarané a pod. A nakoniec z neho vyliezlo ze dá ju mame lebo ze ona má určite viac dovolenky ako on. Hlavná vec že ani v lete si nebral dovolenku aby mohol byť s malou ked budem v nemocnici a potom s nami doma.
@havana_frost no prvú som rodila,to bolo super len som mala bleskovy porod. Druhy krát som bola v celkovej a zle som ju znášala takže toto u mna ee nechcela by som. A teraz som mala spinal ,všetko super nic mi v podstate nieje akurat rana a bruško este bolia ale to je asi normálne. Dnes som 4ty den po sekcii. Ale su tu baby co majú z toho migrény,takže nikdy nevieš ako budeš práve ty reagovať na to co si vyberies.

Baby máte aj vy taký problém? V noci spim na ľavom alebo pravom boku, na chrbte neviem spať ani ked tehotná nie som 🙂 V noci keď sa zobudim na wc tak 10 min sa snažím postaviť z postele, čo sa ani pohnúť nemôžem ako ma bolí panva. Pri prvom tehu som to asi nemala, respektíve si to nepamätám. Už si prestávam užívať tehu ☹