icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
28. okt 2013

@jaja018 tak to je zle.Tak povedz muzovi ze si proste neprajes aby s nou bola ona a povedz aj na rovinu preco.Ci nepomaha?

euka210
28. okt 2013

@jaja018 tak u nas by som so svokrou nemala problem, byvame u nich a viem, ze sa o maleho postara. Ale uz len kvoli nasmu malemu zavislakovi mm zoberie OCR...uplne staci, ze ja nebudem doma a este keby mal byt aj bez mm pol dna...no neviem co by bolo ked pridem z nemocnice. Tiez si mm necerpal dovolenku a nechaval na nemocnicu a na prve dni potom.
Ked ste sa tak dohodli, mal by to ako chlap dodrzat a mal by aj akceptovat Tvoje zelanie.
Ja idem v stredu na prijem a v stvrtok na sekciu a som sa spoliehala, ze maleho nechame svokre, lebo to bude asi na cele dopoludnia, no ako naschval musi ist so sebou k lekarom do nemocnice (ale inej). Tak sa trochu obavam, ci to maly vydrzi a ze manzela nepustia ku mne po sekcii ked bude s malym.

euka210
28. okt 2013

@nanuska123 mne prveho maleho vazili v nemocnici a len ma to stresovalo. Doma som ho ani nevazila, nesledovala kolko papa, jedol kolko chcel...a chcel veru casto 🙂 Pokial dieta pribera a prospieva, tak sa uz nebudi. Iba tie, co su napr. velmi spave a malo papaju.

libertine
28. okt 2013

@euka210 u nas je zase opacny problem, a to ze muz chce ostat doma, ale svokra a mama sa predbiehaju v nom, kto bude s dcerou a najradsej by obe uz odteraz sa nastahovali k nam a cakali tu na moj porod 😀

nanuska123
28. okt 2013

@kwetinnka dnes sme boli na prej poradni u Dr. a tá mi povedala, že on je ešte žltučký a tak je viac spavý....a kŕmiť sa majú novorodenci každé 3 hod. cez deň a v noci ho mám nechať spať kolko chce...

vejusa
28. okt 2013

Baby prosím vás, kedy sa chodí na pohotovosť s tlakom? Nemám ho až taký katastrofálny, 140/80 (3x denne papám polku dopegytu, tak by podla mňa mohol byť aj nižší), ale nohy mám ako tekvice opuchnuté, až ma to bolí...mám z toho strach, hlavne aby to malému neublížilo...možno je to normálne, len už mám strach, dnes keď mi chlap zbadal nohy tak pozeral s otvorenou pusou na mňa, že to či možem mať až tak strašne napuchnuté, či nejdeme radšej na pohotovosť...ale nechcem tam zasa chodiť zbytočne ako nejaká hysterka... 😒

euka210
28. okt 2013

@libertine tak to moja mama taka je...uz ma pole poorane, tak zahlasila do telefonu, ze moze prist bavit maleho. Aj pri prvom chcela hned prist a sme jej museli vysvetlit, ze chceme byt prve dni sami. Potom sa jej pomoc hodila... esteze byva 100km od nas 🙂

euka210
28. okt 2013

@nanuska123 uz sa ani nepozastavujem nad tym, ze niektori lekari si ziju este v 70-tych rokoch, kedy sa dojcilo kazde 3h a ked bolo male hladne dal sa caj alebo cumel a pritom v nemocniciach visia plagaty o dojceni na poziadanie a pod. ...horsie ze aj sestricky na novorodeneckom su niektore take :(

euka210
28. okt 2013

@vejusa v 40t to nie je hysteria, ale realna obava. Riadila by som sa aj tym, kedy si bola u lekarky a co na to povedala. Ak prisli opuchy nahle, tak by som sla na pohotovost, ale kedze by potrebovali moc na zistenie pripadnej bielkoviny, tak Ta podla mna naskor poslu asi do nemocnice na pozorovanie, kedze si uz v "termine".
Inak rano ist k lekarke.

lerinka
28. okt 2013

@vejusa isto si už unavená a nechce sa ti chodiť "zbytočne", ale si v termíne a ak má byť malému lepšie vonku, tak neváhaj....tlak nebude nikto riskovať...daj vedieť 🙂

vavrenka
28. okt 2013

kocky, tak sa s vami na chvilu lucim, zajtra rano nastupujem na 7.00, drzte mi palce, ench vsetko dopadne dobre, len co prideme z porodnice ozvem sa.

vejusa
29. okt 2013

@lerinka @euka210 no tie opuchy mávam už asi mesiac a posledné 2 týždne ten tlak, preto mi doktor nasadil lieky...bola som už aj na ekg, aj na internom vyšetrení a vraj všetko ok...záznam mám tiež vždy v poriadku a poradňu mám vo štvrtok, tak asi dnes zavolám sestričke, či mám doletieť do nemocky alebo ako...veľmi pekne ďakujem, že ste sa ozvali

kwetinnka
29. okt 2013

@vavrenka drzime palce,nech vsetko dobre dopadne.
@euka210 uplne s tebou suhlasim,niektore tie nazory su trosku zastarale a nemaju nic spolocne s nejakym respektovanim potrieb toho babetka.

Ja som pri prrvej dcere urobila s kojenim kopu chyb,ktorych by som sa teraz chcela vyhnut.
Jw aj taka celkom dobra knizka,resp brozura od Mamili...Prakticky navod na dojcenie,a tam si rady ako byt spokojna mamina a ako mat spokojne kojene dieta.Samozrejme ze su tam rady ktore sa aj mne zdaju pritiahnute zavlasy a posobia obmedzujuco...ale kazdy si z toho vie zobrat nieco pre seba.
Ak je zlty a spavy tak to budenie chapem..lebo cim viac papa,tym viac kaka a tym skor sa ten bilirubin vyrovna,ale potom by som ho uz nebudila....to len v dobrom...

eevicka83
29. okt 2013

@kwetinnka kde zozeniem prosim tu brozuru od mamily?

dulkagabulka
29. okt 2013

@eevicka83 priamo na ich stranke, alebo v knihkupectve

andy09
29. okt 2013

@vavrenka Držíme place.

kwetinnka
29. okt 2013

viem ze by ich mali mat aj v porodniciach...porodna asistentka co mi ju pozicala vravela ze ju davali do kazdej porodnice...ale skus mamila stranku

kvetkak
29. okt 2013

Baby ja som bola včera v nemocnici na kntrole a tam mi lekár povedal ak do týždňa neporodíte prídite nak ontrolu. otvorená som už 2 týždne na 2-3 prsty, ale že podľa výtoku to môže prísť kedykoľvek ☹ ☹ tak som v očakávaní, bolia ma nohy aj kríže a už si začínam ja namýšľať. celú noc som prebdela lebo som mala jedno pichnutie v nohách.... Najstarší syn má 1,11 9 rokov chystá sa mu oslava a ja buem niekde v nemocnici ☹ ale začínam mať obavy-

ako to zvládate maminy ktoré máte deti, nechce sa Vám plaakť ed idete do nemocnice? aj chcete ab tam za vami prišli, lebo mne už je do plaču terz že ich 4 dni neuvidím 😢 ja ked ostarané o nich bue manžel má voľno. bereim si notebook a povedalal som že si s nimi budem skypovať aby radšej za nou nechodili lebo zasa bue plakať ako nejaká ťava 😀 čo vy na to?

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
matrix87
29. okt 2013

Ahojte,ďakujeme všetkým,čo na nás mysleli aj nemysleli.zajtra ideme konečne domov,tak si to tu všetko prečítam aby som vedela,kto k nám pribudol 😉 a pridávam aj malého svista 🙂

euka210
29. okt 2013

@kwetinnka hej tu knizku mam a dokonca ju mali na nadstandarde, kde som s prvym bola a aj preto mi pristup niektorych sestriciek prisiel divny, ktore to ignorovali

euka210
29. okt 2013

@matrix87 krasny vlasaty 🙂

mia1111
29. okt 2013

@matrix87 - mooooc gratulujem, malinký je nádherný 😵 😵 😵 , tak nakoniec si dala predsalen meno Jakub 😉

hrustik1
29. okt 2013

@matrix87 bozinku, ten je krasny a aky je vlasaty 🙂

lerinka
29. okt 2013

@matrix87 krásne bábo, blahoželám 🙂
@kvetkak neboj, deti to zvládnu...jasne, že Ti bude do plaču, veď už tá strata súkromia a bezpečia pri najbližších je do plaču...a práve v čase výkyvov hormónov...musíme to vydržať, tuším pobyt v pôrodnici je jediný dôvod pre ktorý ma niekto donúti opustiť pohodlie domova 🙂
@vejusa tak ako ešte sa držíš?

andy09
29. okt 2013

@matrix87 božíčku ten je aký krásny a tie vlásky ...nádherný je Jakubko 🙂

vejusa
29. okt 2013

@lerinka ešte hej, volala som s doktorom a povedal mi, že mám prísť keby ma bolela hlava alebo by som sa necítila dobre (čo už sa necítim dlhšie, ale asi nie kvôli tlaku 😉 )....vo štvrtok mám poradňu a ak sa malý nevypýta sám, tak cez víkend vyvolávame, na termín...

slniecko001
29. okt 2013

baby, tak my sme sa trošku poponáhľali 🙂 , už sme doma z pôrodnice. Maličká si povedala, že "leto skončilo" a 22.10. poobede o 15,30 hod "vypustila bazén" a už sme išli. Narodila sa sekciou (bola otočená zadočkom) o 18.40 hod. s mierami 3180 g, 49 cm a dali sme jej meno Megan 😉

andy09
29. okt 2013

@slniecko001 gratulujeme a vela zdravíčka prajeme obom 🙂

katyka11
29. okt 2013

@andy09 Andulko tak uz som zabyvana ako sa patri... poradna dnes uplne zle...tlak cez 150... maly ritkou dole... a hned naplanovali na rano sekciu... tak tlak zase stupol... ale tak uz zajtra ho uz vyliahnem na 100% 😉