icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
12. nov 2013
eevicka83
12. nov 2013

este su neupravene tak potom to bude krajsie 🙂

nikky81
12. nov 2013

@lucka011 ahoj, my tiez mame len vigantol, ale sestra ma aj kanavit aj vigantol. ale dnes na poradni nam sestricka par kvapiek kanavitu dala spapat, takze neviem ako to funguje u jednotlivych lekaroch

poussin
12. nov 2013

@nikky81 par kvapiek? ved sa ma dat len jedna kvapka tyzdenne :-/

andy09
12. nov 2013

@lucka011 My máme aj kanavit aj vigantol a tiež len čisto kojím. Najskôr som kanavit dávala raz za týžden kvapku a teraz raz za mesiac kvapku.

mia1111
12. nov 2013

ahojte novembrovky 😉 , vidím, že niektoré už netrpezlivo čakáme, kedy TO konečne príde 😀 . Ja som dnes bola zaviezť syna k mame, manžel šiel na 4 dni do práce, tak aby som nemusela stresovať, čo s malým, keby sa malinká vypýtala na svet skôr. Tak som doma, sama, je mi smutno a moje plány, čo všetko dnes urobím - tak tie stroskotali, taká som nervózna, ako sa má drobec, že neviem nič urobiť 😀 😅 . Ale pred pár minútami mi volal, že sa má dobre a že nemá čas, lebo ide hrať pexeso, no tak sme si moc nepokecali, zjavne to drobec zvláda lepšie, ako ja 😅 . Zajtra hádam niečo stihnem ešte urobiť, vo štvrtok mám poradňu, tak som zvedavá, čo sa dozviem 😉 .
Všetkým maminkám, ktoré už rodili, gratulujem k ich pokladom a nám čakateľkám prajem, nech už to príde, nech už sa aj my môžeme vytešovať 😵 😵 😵 😵

andy09
12. nov 2013

@trish31 ja to mám tiež hlava sa mi točí, som stále unavená, uplne vyštavená, bledá podla dr. až priesvitná 😀 . Dnes som bola na kontrole po šestonedelí a brala mi krv lebo že iste budem mať málo železa a ešte k tomu mám aj opuchnutú maternicu...takže radosť...za dva týždne musím ísť znova na kontrolu.

nedockava4
12. nov 2013

Ahojte, maminy....naprv otazka, potom vas idem docitat :D
Chodite s drobcami vonku na prechadzku? Na ako dlho? Kazdy okolo mna tvrdi, ze este je skoro, ale tak my uz chodime, aspon na polhodku, hodku 🙂 mne chyba cerstvy vzduch a myslim si, ze ani Riskovi neuskodi...

nikky81
12. nov 2013

@poussin možno bola jedna. Som sa nepytala koľko jej dala a ani nerátala ked to kvapkala na lyžičku

andy09
13. nov 2013

@nedockava4 My chodíme na prechádzky každý den tak na hodinu podla počasia, ked je ozaj velmi zlé počasie ako aj dnes že leje ako divé tak nejdeme ale potom to aj vidieť na Šimonkovi, že mu to chýba lebo je taký mrzutý. Mne tiež každý vravel , že je skoro a nech nejdem a až po krste a podobne, ale my sme išli a aj chodíme.

kwetinnka
13. nov 2013

@eevicka83 u koho ste sa boli fotit??

euka210
13. nov 2013

@lucka011 my mame aj aj a tiez hovorila, ze ked je na UM tak tusim vigantol nie.

euka210
13. nov 2013

@nedockava4 my sme boli prvykrat v sobotu na volby 🙂 Este si hladame rezim, bo s 2 detmi je to niekedy tazke a doteraz bol este mm doma, ale zajtra uz ide do prace. Vonku ale musime, lebo treba aj vyvencit starsieho 🙂 Blbe je to, ze poobede sa skoro stmieva a doobedu to asi nestihame.

jaja018
13. nov 2013

@trish31 Ja som pár krát skoro doma po prvom pôrode odpadla. Z ničoho nič sa mi začala točiť hlava bolo mi teplo, potom zima oblial ma studený pot, čierno pred očami... Vždy som si utekala rýchlo ľahnúť. Vraj za to mohol nedostatok železa.

havana_frost
13. nov 2013

@jaja018 Ja mám termín podľa ms 24.11., podľa sona 11.11. a sekciu naplánovanú na 19.11. 🙂 Pôrodník mi povedal, že aj keď je dieťa väčšie, nie je dôvod posúvať termín o 2 týždne skôr, proste je väčšie, nie staršie, každé dieťa je iné. A drží sa toho termínu podľa ms. Koľko ľudí, toľko názorov 😲

nedockava4
13. nov 2013

Ahojte... 🙂
@andy09
@euka210 dik, maminy 🙂
My sme boli vcera prvykrat a dnes opät..ale to uz na 2 hodiny, lebo som mala behacky vybavovacky v meste...inaaak....ze kosielka do krstu s vysitim a svieca, spolu 20 eur...ja nechapem :(
A to este nemame oblecko....
Dnes je vonku prijemne, aspon tu v KE, tak aj poobede dame este prechadzku, lebo Riskovi sa v kociku zjavne paci 🙂 a mne idu prechadzkou aspon kila dole 🙂
Tak vam vsetkym prajem pekny dnik a ja idem varit obed a upratat 🙂

andy09
13. nov 2013

@nedockava4 u nás bolo včera krásne tak sme tiež boli v meste vybavovať a v nedelu máme krst tak sme tiež boli pre košielku a sviečku kupiť tiež sme nad tým žasli, že za košielku s vyšitím sme dali 14,50 a za sviečku 4,70 a tiež ešte nemáme oblečko. A bola som malému kúpiť čiapočku takú teplejšiu a že 10 €...nenormálne ale čo už bola som rada že mu je nejaká ako tak dobrá, lebo jemu je každá velká. Dnes tu máme zimu len 7 st. a sychravo .Tak tiež som upratovala a varím ešte a ak by poobede nepršalo by sme aspon na chvílku išli na prechádzku. Pekný den 🙂

jaja018
13. nov 2013

@havana_frost jooj ale podľa ms by som ja rodila dnes 😀 ale som si istá ze to tak nebude. ☹ Ďalší termín mám 21.11 a posledný podľa ktorého sa riadim 28.11. Mala som dlhé cykly preto je babo o toľko menšie a nesedí s ms. Aj ked už rada by som išla.
Prvú dcérku som mala veľkú v 34tt mala 3400g a ked sa narodila v 39tt 3900g a tiež dr. mi povedal ze nevadí ze je veľká ale ze to neznamená ze aj staršia a už pripravená na pôrod

nedockava4
13. nov 2013

@andy09 no, tie ceny su neuveritelne...Andy, ja mam ciapocku (posielam ti foto), Riskovi je mala :( Dala som mu ju, resp. pokusila som sa mu ju dat teraz v nedelu na hlavu, ked sme isli k nasim, ale skor ju mal ako ozdobu :D
Mam tu modru s rukavickami...je tepla, hruba 🙂
Ak by si chcela, poslem ti ju.

matrix87
13. nov 2013

ahojte,mam taku otazocku. ked som bola tehotna,tak som citala clanok o tom, ako jeden otec nechtiac sposobil smrt svojho babatka tzm, ze mal herpes na ustach a dal pusu malemu. a mne sa dnes spravil kutik a neviem, ci nejako neurobim nieco zle svistovi.myslite, ze sa to moze na neho nejako preniest, ked sa s nim budem mojkat?

vavrenka
13. nov 2013

@matrix87 nemalo by sa, ak dojcis, lebo mas na ten kutik protilatky a tie davas malemu v mlieku.

mummyofthree
13. nov 2013

no co zienky, niektora uz porodila? ja furtnic, cely barak sa leskne, presla som milion kilometrov a madam neraci.. 😀 😀 😀

mummyofthree
13. nov 2013

@jaja018 aj ja mam 21.11 😀

poussin
13. nov 2013

@andy09 @nedockava4 baby vy uz riesite aj krst? To ja nemam pokrstenu este ani prvu dceru.. stale sme to nejako odkladali. Chystame sa na jar pokrstit oboch naraz.. 🙂

poussin
13. nov 2013

presne tak. Ak je babo na UM nedava sa ani vigantol ani kanavit. Lebo UM ich uz obsahuje a babo by sa predavkovalo.

eevicka83
13. nov 2013

@kwetinnka u jednej pani v Očovej 🙂

andy09
14. nov 2013

@nedockava4 jeej tá je pekná, ja by som si ju teda zobrala. ja malému riadne neviem zohnať nič čo by mu bolo akurát všetko mu je velké a ide mu to potom do očiek a je nervozny z toho. Napíš mi kolko za nu a číslo účtu a pošlem Ti hned peniaze.

andy09
14. nov 2013

@poussin No náš Šimonko už má 7 týždnov preč tak chceme okrstiť hned aj ked najskôr sme chceli čakať do buduceho roka , kedže je predčasniatko a je malinký ale nakoniec sme sa rozhodli že 17.11. Aj malú sme krstili hned mala tuším mesiac.

pragmaticka
14. nov 2013

@eevicka83 tie fotky su fakt uzasne. Mohla by si mi prosim poslat kontakt na tu pani z Ocovej? a kolko malo dietatko ked ste boli na tom shootingu?

kwetinnka
14. nov 2013

@andy09 to sa ani nezda ze 7 tyzdnov.
my planujeme krstiny na 15.12....predsa len v january uz bude asi doost kosa,a uz by pre pocasie nedosla svokra