icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

matrix87
31. dec 2013

Babule,prajem vám krásny nový rok a veľa radosti s malými laskami!

vejusa
2. jan 2014

Ahojte kočky, aké používate UM? My sme boli doteraz na Bebe, ale malý sa z nej strašne rozgrckal, skúšali sme aj Bebu AR a grckanie síce ustúpilo, lenže som ju do neho musela doslova tlačiť, vôbec mu nechutila a veru, je oproti normálnej úplne bez chuti...tak teraz rozmýšľam, že by sme skúsili to mliečko od Hami, majú aj také že Hami 1 Extra, je vraj hustejšie aby zasýtilo, tak možno by to mohlo pomôcť aj pri tom našom nešťastnom grckaní, čo myslíte?

matrix87
2. jan 2014

@vejusa ahoj, no my sme hami skusali teraz tyzden, ale to Citlive brusko (kolika a zapcha), a okrem toho, ze to maleho zapieklo (aj ked koliku nemal zazracne), tak z toho grckal. Nam sa najviac osvedcilo Babylove, ale to ma teraz vypadok alebo Nutrilon (ale ten je zase drahy), tak skusame France Lait, kym sa Babylove vrati, zatial ho mal maly dva dni a celkom v pohode, negrckal z neho...

vejusa
2. jan 2014

@matrix87 ja tomu babylove stále nejak neverím, bojím sa toho...ale pozerám diskusie tu na MK a zatial asi vyhráva Hipp bio combiotic, uvidíme, či bude grckať ďalej...a samozrejme sa musím rozhodnúť aj podľa toho, čo o takejto hodine objavím v tescu, lebo inak bude Maxík hladovať 😖

prahaxx
3. jan 2014

@vejusa treba vyskusat, my sme boli pri prvej dcerke spokojni s HIPP, ziadne bolesti bruska a minimalne choroby sme zatial prekonali.. teraz sa snazim dojcit o dusu, aj kazdu hodinu :-/ som zvedava dokedy :-/ potom jedine HIPP

matrix87
3. jan 2014

@vejusa treba skusat 🙂 a v tescu najdes veru hocico 🙂 len skoda, ze tam France lait nemaju...

kwetinnka
3. jan 2014

@vejusa my sme mali pri dcere nutrilon, a teraz mame nutrilon HA ale nesedi nam vobec...aspon ja mam pocit....pri krmeni maly place,a aj grcia...no neviem..skosum mozno bebu tu mam moznost mat za par eur.Hipp sme obcas kupoivali dcere ked uz ale bola vacsia..a nebol s tym problem
@prahaxx a ktory hipp ste pouzivali?
Ja zatial dokrmujem stale cez cievku...ale povim vam ze ma to vobec nebavi..aj ked vidim ze takych 560 vytiahne aj odolmna...lebo ak mu davam len um tak vypije aj 150....
jaj a este som sa chcela spytat co poviete mam mu davat nejake ine tekutiny ked je dokmovany tak pol na pol?vodu mi nechce a sladene sypane caje mu odmietam dat...tak len tak rozmyslam

ewca
3. jan 2014

babyyyyy pomoooc, ja uz mam dost, jurko stale place, ale stale, ,ked nespi je plac, uz som v koncoch... 2mesiace cele dni len plac

ewca
3. jan 2014

@vejusa skus si na grckanie kupit gasttrotuss sirup, dava sa 5-10min po krmeni, vytvara taku zatku aby sa mliecko nevracalo spat

kwetinnka
3. jan 2014

50-60 tam malo byt

eevicka83
3. jan 2014

@kwetinnka a preco ho vlastne dokrmujes ? jemu nestaci to mliecko od teba?? lebo on mozno neplace od hladu ale len tak nie? a on ti cez cievku stiahne 150ml??? a mas cievku na prsniku? moja mala cievku vobec nechcela na prsnik ona ma strajk a nechce sa k prsniku vobec prisat ... tak po vselijakych pokusoch o alternativne dokrmovanie som musela dat flasu.. ale mne aj z nech vypije len 40 max 50 ml na jedno papanie... z prsnika neviem kolko ked je ochotna sa prisat ale podla mna este menej ako z flasky lebo to sa zlosti velmi casto a to ani nie je papanie... my sa riadne trapime inak s papanim. ked nechce odomna tak odsavam a to moje dostava z flasky...bohuzial..

kwetinnka
3. jan 2014

@eevicka83 jemu moje nestaci.my smr sa nekojili casto ale stale.tri hodiny som ho prehadzovala z prsnika na prsnik,a stale bol hladny.on sa hneva lebo mu mlieko hned netecie,tak najprvu dam cez cievku a ked vidim ze ide lepsie moje cievku vytiahnem.a hej davam si ju k orsniku.tych 150vypil z flasky.cez cievku tak 90 a nieco pdomna.jeho nic ine okrem hladu netrapi,
A pribera ti dobre?

euka210
3. jan 2014

@ewca nie je to kolika? To o chvilu skonci.

vejusa
3. jan 2014

@matrix87 to majú zasa v kauflande 🙂

ewca
3. jan 2014

@euka210 ano aj... ale cely den? zajtra ma tri mesiace, vsetci hovoria, ze uderom troch mesiacov sa toskonci, tak mlady ma narok revat do zajtra...inak si hadzem maslu

euka210
3. jan 2014

@ewca ja viem od svagriny o jednych, ze den-noc, na rukach, revalo, nevyspaty....asi su aj take

kwetinnka
3. jan 2014

@ewca nechcem ti brat iluzie ale lili kolikovala do 5mes

ewca
3. jan 2014

@euka210
@kwetinnka baby nestraste ma, lebo ja sa bojim, ze ked prejdu koliky, pridu zuby a koniec, sa naozaj odstrelim...dakedy mam sto chuti sa vykaslat na cele kojenie, supnut mu nutrilon, aj sa vyspim, aj ho nebude boliet brucho....

eevicka83
3. jan 2014

@kwetinnka vies co zatial pribera ale nie nejak extra ale tu najnizsiu hranicu... ja som uz zufala.. my sa tak trapime neviem ci mi ju niekto uriekol alebo co ale toto je hroza... ja jej vzdy ponuknem prsnik vacsinou netaha alebo len reve a pritom ona sa prisat vedela krasne aj papat krasne prvy mesiac... potom to zacalo a skusala som vsetko mozne..ale vadia jej tie cievky.. a tak davam flasu uz zo zufalstva aj ked som sa naplakala az az ale uz sa to neda.. len z flase mi vypije po 3-4 hodinach len 40 ml.. aj to nam trva... z prsnika pije trochu ked ma naladu... a tvojmu malemu uz flasu nedavas ci este aj tu striedas?
pre mna je zatial dojcenie uplne zufalstvo ale tak skusam stale...tesila som sa len prvy mesiac.. ☹

eevicka83
3. jan 2014

@ewca myslis ze ho boli brusko z kojenia? mozno aj mojej malej sa stalo nieco podobne a preto prestala chciet tahat z prsnika... lebo mlieko jej islo a mala som aj dost tak to prisudzujem k tomu ze si prsnik spojila s niecim co jej robilo zle... ale moja je kludna ci je najedena alebo nie .. no ked ma ist na prsnik tak ruciiiii...vacsinou... ale ani z flase velmi nechce..jej akoby jest nechutilo zatial.. tak ja len odsavam ako sialena a papa tak.

kwetinnka
4. jan 2014

@eevicka83 snazim sa len cievkou,flasu som dala len ked sme boli mimo

tinushka13
4. jan 2014

Ahojte novebmrovky. Chcela by som vam ponuknut vecicky po mojej dcerke novembrovke 2012 😀 vecicky som nahodila na FB https://www.facebook.com/groups/434876279972689/ nazov Zarkina burzicka . vsetko značkovy tovar. kludne si pozrite a ak by vas nieco zaujalo. dajte vediet. Všetko dobre v Novom roku vám so Zarkou prajeme . Vela zdravicka a mliecka 😀

euka210
4. jan 2014

@eevicka83
@ewca svagrina sa pri druhom dozvedela taku novinku (aj pre mna nieco nove) od laktacnej alebo lekarky, alebo to bolo 2v1, neviem uz presne, ale ze pricina kolik je: 1. zle prisatie a papanie, 2. stres a po 3. si nepametam :(

euka210
4. jan 2014

baby, ostalo niektorej brucho ako keby som bola v 5m? Len kilo ostalo, ale brucho horsie ako po prvom :(

ewca
5. jan 2014

@euka210 diastaza priamych brusnych svalov, ja mam tiez

eevicka83
5. jan 2014

@euka210 no moja koliky nema lebo po jedle neplace ..a tak sa prejavuju koliky nie? Prisata bola predtym dobre bola u mna laktacna a povedala ze super...po jedle neplakavala priberala a pekne spinkala...to spanie jej ostalo doteraz...a ostatne sa pokaslala myslim tym papanie...ked dostala nadchu to bolo hrozne lebo vtedy jej zacalo nepapanie...

rony185
5. jan 2014

Ahojte kocky. Aj moj maly sa narodil v novembri. Rodili sme v Ruzinovskej nemocnici. Je to moje prve babo tak sme tiez z vela veci uplne mimo. Mali sme najskor problem s hladom tak sme zacali Sunarom potom nas zacali trapit koliky tak sme presli na Nutrilon Hami mu nechutilo tam som nasla na citlive brusko ale aj ked som to skusila ja musim uznat ze je to hnusne. Z Nutrilonu mi nespapa tolko co zo sunaru ale zda sa ze brusko je o trosku lepsie. Chcela by som sa opytat ci niekto nevie poradit dobru knizku alebo portal kde si viem zistit veci ohladom vyvoja dojciat? A co robit pre spravny vyvoj? Zatial sa riadim tak instinktivne ale mam pocit ze nerobim dost. Dakujem

kwetinnka
8. jan 2014

@euka210 som na tom podobne...
@ewca ale co s tym?
@rony185 a kedy sa ti maly narodil..mozno me sa tamaj videli.a teraz uz papa dobre? uz si zvykol?A co sa tyka tych knih alebo stranok je ich dost lenneviem ci jetake dolezite nieco take studovat...mozno len tak informacne,lebo vsetky deti su induvidualne a moze ta zneistit ked tvoje dieta nebude vediet to co ine v jeho veku.Dcera ked mala pol roka nesedela...a ja som riesila preco ved pol rocne deti by mali sediet...aleked zacala 9 mes chodit... prestala som to riesit..a je vysoko individualna do dnes 😀

<y sme presli na tu bebu tak uvidime...papa ju 4 den a zatil sa tvari ze v poriadku.

rony185
8. jan 2014

Narodil sa 9 v sobotu kratko pred 11. Ja som ani tak nemyslela ze co ma kedy ale trebars ci sa da s nimi nejako cvicit aby sa mu neskor pomohlo sediet.Alebo tak podobne.Napriklad ako ze hojdanie pomaha proti hyperaktivite a na jemnu motoriku. Nejake take rady,ci ste niekde nenasli.

kwetinnka
8. jan 2014

@rony185 jeej 9.11 je moja mamina...tak to sme sa nestretli nas je az 20.11. A bola si spokojna?A co sa tyka tej stimulacie co si myslela...tak neviem kde take nieco najst este som nic take nehladala...ale ked pokukam dam vediet..