Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@andy09 z Radicovou nemam dobre skusenisti to uz skor dr.Mikeskova.ale posledne roky ak ma trapi nejaky vytok staci ked si kupim tabletku mycomax je uzasna a da sa dat aj chlapovi.len ju prehltne a je to.Mam dceru a to som chodila k Mikeskovej a mala som sekciu tu mi robil Mudr.Caradsky.a kde v To byvas??? Ja pri sportke.a este cosi kedy si mala poslednu menstruac.ja 1.2 a cyklus mam 34dnovi a nic mi v utorok nevideli na sone.v ktorom som tyzdni.poradte mi niekto.a ten hnedy vytok mam stale uz 3tyzdne.ani zle mi uz nebyva.ja vazne 2 tyz.nevidrzim aki mi povedali v nemocke.co by si robila ty????
@andy09 ja aj tak spľňam všetko 🙂. Prvé dve tehotenstvá som ťažko otehotnela po dlhšej dobe a teraz takmer hneď a samo od seba,takže na to sa spoliehať nedá.
@eevicka83 ja budem mať teraz ak všetko pojde dobre cisársky takmer po 14tich rokoch,rodiť mi nedovolia. Záleží to od nemocnice,máloktorá sa špecializuje na prirodzené pôrody po sekcii.
Ahojte,vcera som si bola po vysledky cytológie,vsetko v poriadku a v utorok idem konecne k svojmu lekárovi,tak len dúfam,ze je vsetko v poriadku.
@gretula1975 ja som tiez mala hnedy vytok a dostala som duphaston a este jeden liek.
Máte niektorá nechutenstvo?Ja nemozem jest maso,teda nemám nan chut a uz som schudla 1,5 kila,pri syncekovi to boli 2 kilá.A aj ja som po sekcii,tak som zvedavá ako nakoniec dopadnem.
@kajca84 ahoj pozeram ze sme asi v tom istom tyzdni.kedy si mala poslednu menstr.?ja 1.2 a na sone mi nic nevideli ani plodik ani srdiecko a to som bola teraz 2.4 a ze mam cakat 2 tyzdne.
@gretula1975 ahoj,ja som mala 7 februára a u lekára som bola minuly utorok a bilo srdiecko
@kajca84 to mas ake uzasne!!!vazne sa s tebou tesim!!! a vidis mna stale nehavaju cakat a dost som z toho nervozna.ale nebudem cakat pojdem v pondelok opet na sono.uz som vaaaazne zufala
@lerinka Ďakujem.
@gretula1975 Ja som zasa nemala dobré skúsenosti s Pospíšilovou. S Dr. Radičovou som spokojná. Mne robil sekciu Hríbik a Pospíšilová. Ale Hríbik sa mi sprotivil pred necelými dvomi rokmi ked som bola tehotná a začala som krvácať a týžden som ležala v nemocnici, on ma príjmal v nemocnici robil mi tam sono , na vizitu mi chodil den čo den samozrejme odo dverí vizita... potratila som ani som nevedela kedy a po týždni ma zobral na sono a nič tam nevidel a sa ma spýtal že či som tehotná ja nanho pozerám že prosím? Vravím a s čím tu asi tak týžden ležím. A na drzovku mi dal do ruky test a že mám ísť za sestričkou a urobiť si ho. Sestrička na mna pozerala ako na debila. A mne bolo v sobotu blbo ale tak krvácala som celý týžden vraj bacil a v sobotu volali aj primára k jednej kočke a pozrel potom aj mna a povedal že je všetko OK a potom Hríbik vítazne povedal že vy ste asi potratili v sobotu...a to som nemala ani žiadne bolesti nič, oproti tomu ked som potratila pred 10 rokmi to som mala strašné bolesti. A taká čerešnička na tortr bola ked sa ma Hríbik spýtal že či mám deti vravím dceru a on že a čo teda chcete...a to som mala fakt dosť. Potom volala mama do nemocnice lebo primár je jej známy a zrazu začali behať okolo mna, sestričky prišli že ved som mohla otravu dostať a podobne, na druhý den ma vyčistili a hned ráno som povedala primárovi že chcem ísť domov a nechcem tam byť. Tak si vieš predstaviť teraz tie nervy ked smi moja dr. povedala že mám ísť na sono v 10tt do nemocnice, som asi mala tlak 200/300 🙂
Chod hned v pondelok na to sono , ja by som tiež nevydržala čakať 2 týždne a nech sa vyjadria k tomu.
Ja bývam na Tribečskej...takže kúsok🙂
@gretula1975 a ešte som zabudla PM som mala 26.1. a cyklus mám 30 dní.
@zigy No ved tiež sme sa doma o tom bavili a sme sa potom smiali že počkaj možno by to šlo další krát aj rýchlejšie ako by sme chceli. Toto druhé sme velmi chceli a hádam aj za to sa nedarilo. Ale aj pri malej som mala problém otehotnieť tiež sme sa snažili vyše roka. a Teraz skoro 2 roky od toho posledného potratu.
@poussin jeeej konecne jedna co ju vobec neboli brucho... a v kolkom si tyzdni? lebo ja viem ze to je super ze ma neboli ale ked to tu vsetky baby pisu tak mi to pride az divne ze mna neboli....
@sisi31 no ja som podla PM 12tt a podla ovulacie nejaky 10tt-11tt ale neviem lebo k dr. idem v pondelok tak len dufam ze je vsetko o.k. a tyzdne to uz je jedno ci 11-12tt.
@eevicka83 ani mne nic nie je , len prsia boli hrozne inak vobec nic. Tiez niekedy rozmyslam ye ci je vsetko OK 😀 idem na kontrolu az za 2 tyzdne tak sa uvidi 😎
Včera som bola na ďalšej návšteve u lekára, bol to úžasný pocit, keď mi ukázal ako bije srdiečko. Ďalšiu návštevu máme až o 3 týždne tak dúfam, že všetko bude bez problémov. Len mi je posledné dni uplne hrozne, len ležím, spím, nechutenstvo a bojím sa že schudnem ešte viacej, kedže až tak moc kilov nemám. Aj vy ste take neschopné niečo robiť?..lebo ja hrozne, hneď sa mi hlava točí a musím si sadnúť...už aby to prešlo. Pekný dník.
@andy09
@andy09 to je teda sila.topolcany sa chvalia z porodnicou vela bab sem chodi rodit a lekary podaktory su totalne na pi...je mi luto co si zazivala a presne bojim sa aj ja ze budem mat otravu lebo uz 3tyzdne nic nie je vidiet na sono a to mi robil raz sono Dr.Hribik,dr.Kerekova,potom nejaky na pohotovosti to dodnes neviem aky dr.ale ten sa mi zdal najserioznejsi.na posledy to bol dr Urbanec a ja stale spiiiim a ten ma poslal domov ze este 2 tyzdne treba cakat.zblaznim sa vazne.
Chcela som napisat ze stale spinim.
@mata258 Neboj moja to prejde. Ja tiež dokopy nič neurobím stále by som spala, nič sa mi nechce. Včera ma tak strašne bolela hlava a zle mi bolo to bolo asi tak tretí krát mi zle čo som tehotná inak mi nič nie je okrem toho že ma prsia bolia a v prvých týždnoch ma aj podbruško pobolievalo, ale to už prešlo.
@gretula1975 Ten Urbanec je taký divný aspon mne sa zdal ked som tam vtedy ležala ma príjmali aj z Hríbikom. Inak je to velmi zvláštne že Ta takto nechajú už 3 týžden, ved predsa musia už vedieť že do ktorého týždna by už na sone mali vidieť plod aj srdiečko. A na to špinenie Ti aj niečo dali? Chod tam hned v pondelok, nech Ti sono urobia ved to je na zbláznenie to čakanie. A Tvoja lekárka nemá sono v ambulancii, že by si tam zašla?
To máš pravdu ja po tejto skusenosti už našej nemocnici čiže tým lekárom neverím a predtým som sa stažovať nemohla ale toto ma zložilo uplne hlavne ten prístup. Aj ked som tam vtedy ten týžden ležala tak som žasla boli so mnou na izbe dve ženy jedna 39 a druhá 42 obe tehotné ja som mala 30 mne dávali lieky a injekcie a im nič...proste brali to tam bud alebo, aj tie baby sa čudovali že krvácaju a nič im nedávajú a to za to že boli 40. Katastrofa. A tá jedna pani čo mala 42 tak prišiel dr. na jej prvu vizitu a zahlásil že a čo žije to či je to mrtve....bola v nejakom 11 tt a krvácala ...no uplne sme žasli až sme reč stratili z toho prístupu.
Beru nás ako kus, jedna odíde dalšia príde.
@andy09 Dúfam, že čoskoro to teda prejde, lebo dnes som nebola schopná ani do školy ísť, kedže študujem externe. To podbruško aj mna pobolieva sem tam a teraz ma akosi aj svrbí pokožka na bruchu, prsia tiež bolia, len čo sa týka toho nechutenstva to ma hneva, že drobec teraz potrebuje čo najviac výživy a ja som neni schopná do seba niečo dať, síce vitamíny beriem, ale tak nie je nad normalnu stravu. Dnes celý deň len v perinách som bola hrozné čosi🙂...ale tak potom si zas poviem, že to su prijemne nevolnosti🙂
@andy09 si mila a dakujem ze mi odpovedas.vazim si to!!
@andy09 ja som tiez rodila prveho sekciou a teraz mi dr. povedal, ze nevidi dovod preco by som nemohla rodit prirodzene.. 😒 no ja sa toho dost bojim, kedze pri prvy porod tiez zacal prirodzene a nakoniec som skoncila na sekcii a to len zazrakom to stihli a zachranili drobca...neviem ci by som zvldla prezivat to znova ☹ len nechcem vyzerat ako padavka a hned mu povedat, nech nad normalnym porodom ani neuvazuje 😒 a hlavne ci si to mozem aj sama nejako hned vyziadat ☹
@gretula1975 prepáč, že sa sem takto "vtieram" pozerám, že podla pasu si 9ty týždeň a stále na sono nič nevidia... nemohla si mať posunutú ovulku?
@andy09 @gretula1975 ked tak citam ako to chodi u vas v nemocke, mam pocit, ze pisete o ZA...tu je to podobne, pristup lekarov a sestriciek je neskutocny 😠 ja som sice nepotratila, ale uplne mi stacil porod a nasledna 10-dnova hospitalizacia...to bol horor 😖
@cobinka No mne hned dr. povedal že aj druhé sekciou. Povedal že to je automatické. To je asi tak že ako ktorý doktor, ale čo čítam tak všade píšu že ked rodíš prvý raz sekciou mala by byť aj druhá sekcia.
Ja som pri malej ležala na začiatku tehotnosti 6 týždnov v nemocni, ale nemohla som sa stažovať aj lekári aj sestričky fajn, aj ked som rodila akože super, ale o pár rokov neskôr to dopadlo takto. Dnes je to asi všade v nemocniciach také, na nič nie sú peniaze a niektorý dr. doslova čakajú že im niečo dáš...nevravím že všetci.
Preto by som už brala minimálne oktober🙂

@eevicka83 Ja som mala PM 19.1.A ovuláciu 8.-9.2.Podľa PM končím dnes 11tt,ale podľa ovulácie a skutočného stavu končím 10tt.