Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@pupendo5 A Hartan si si vybrala ktory???
Kocky ahojte, davajte si na seba velmi velmi velky pozor aj ked som si na seba davala a drzala sa zabradlia tak som dnes spadla so 4 schodov asi som sa viac zlakla ako buchla, ale presli okolo mna traja ludia a ani jeden mi nepomohol az potom jedna mila pani s detmi, bola som v takom soku ze som len plakala, kedze na mne nie je vidiet tehotenstvo tak naco by clovek pomohol. Ale isla som na pohotovost dakujem ze chodim do Kocha, hned ma vzali mila pani doktorka ma poriadne prezrela aj babatko a vsetko je v poriadku, chvalabohu, len ma nechal 2 dni doma oddychovat. Takze davajte si pozor a ak nieco urcite chodte na pohotovost, aby Vas pozreli. pokial bude sneh ani nejdem von a to som mala topanky snehule protismykove!
@froggynka2013 ufff, to ma mrzi co sa Ti dnes prihodilo!:( som rada ze ste v poriadku! Na mne ro tiez moc nie je vidno, hlavne v bunde, asi by som dopadla rovnako.. Hroze ze ludia u nas su taki lahostajni..:( Ja som vybrala topline S ale este je velmi oblubeny VIP XL, uz si ale nepamatam preco som vybrala topline s, obidva typy maju vymenitelnu prednu napravu.
@froggynka2013 pomylila som sa nie vip xl ale este sky xl ma vymenitelnu napravu🙂
@froggynka2013 joj, moja, to mi je luto! Mala si velke stastie, ze to dobre dopadlo a super, ze si hned isla sa dat skontrolovat. Je smutne, ze ludia su dnes taki lahostajni.
@froggynka2013 hlavne, ze ste ok, mna zhodil nas labrador nechtiac, ona je taka rozblaznena, nastastie som mala bundu a ta je ako airbag ale tiez som sa zlakla. Ja keby som isla tu na pohotovost, ze som spadla tak by na mna pozerali, ze ci som z cukru a co ich otravujem vobec s takou hlupostou. Na sk som bola viac v klude tu som taka nervoznejsia, lebo sa bojim, ze ak by sa aj nieco stalo tak ma nechaju len tak.
@pupendo5 Dakujem velmi pekne idem este pozriet tento kocik, lebo vyzera velmi dobre nasla som doma aj katalog 😝 na rok 2013, tak som rada...
A citim sa dobre, lekarka ma nechala z pohotovosti dnes doma, tak radsej budem doma oddychovat ale malinke sa hybe uplne v pohode tak som rada...Ludska bezohladnost je otrasna v tejto dobe, ale som rada, ze sa najdu aj dobri ludia. Davajte si pozor dnes to nevyzera dobre, zase vonku
@ivuskase Vies co ja som sa kvoli tomuto dala do sukromneho centra, kvoli tejto pohotovosti a nelutujem to ani tie peniaze a nebolo to take strasne! Neivem si predstavit ze by som mala ist na pohotovost na Kramare alebo Antolska, Ruzinov, kde na teba pozeraju ako na nieco zvlastne. Ja som bohuzial bola na pohotovosti uz 3x a vzdy tam bol lekar, mily, slusny a prisiel do 5 minut maximalne ako sme prisli, vysetri, povie, poradi a mozno si mysli svoje ale neda to najavo. Je smutne, ze inde na to pozeraju ako na neviem co, ale mas pravo vediet ci je vsetko OK
@froggynka2013 my sme kúpili Britax B-Smart vanička e dosť velká má na dlžku 78 cm takže super športová časť sa dá otočiť aj v smere aj naopak takže vidíme na drobca ja som spokojná zatial všetko čo som na ňom skúšala som spokojná a ešte dodám že nie trojkolka ale štvorkolesový mám ho v albumíku 🙂papa
@froggynka2013 inak keby si si hartan chcela chytiť do ruky, tak ich maju v babymarkete a nejaké mali len neviem či nie staršie v brendone( tam sa mi ale nikto nechcel venovat)
@pupendo5 Mne sa v Babymarkete 2x nikdo nevenoval a v Brendone to nekomentujem tam je to priserne drahe a nic nevedia este su aj otraveni vsetci. Mne velmi milo pripadali na zlatych pieskoch aj v Eurovea v Premaman!!!! ale vyzera kraaasne
@froggynka2013 na zlatych boli fajn, akurat az na neviem kolkaty krat mojho presviedcania alebo skor naliehania mi boli ochotni ukazat ako sa meni ta naprava na gessleine.. Akoze zvladne to len chlap, ide to velmi tazko, polames si vsetky prsty pritom a je to plast. U hartana je to kov a je to klik klik🙂 v babyarkete sa mi venovali az ked som ich oslovila a zacala sa pytat a Z Brendona som bola naozaj znechutena, ci uz z cien alebo pristupu. V premaman boli mili, No nejak ma tam nic neohurilo..
@inviav hehe ja ta predbehnem aj vo vahe ako som ta predbehla v termine :-P 😀 .. noo sak jasne kocik sa ti musi pacit a nie ze ta nech sa paci inym ved ty malinke budes kocikovat a pysit sa nim cize je jasne ze sa musi pacit tebe a drahemu a farba je len doplnok uz davno neplati ze modra a ruzova 😉 .. nooo citala som ze budete mat princeznicku tak zo srdiecka gratulujem a tesim sa z toho a inak vsetko v poriadku? a co ta vaha a rozmery malickej? 😉
@lydusska :-P .. tak ja som mala vzdy take akurat k svojej postave mala som bcka ale v pushupke som z nich carovala aj ccka 😀 cize sa neviem dockat leta co vycarujem z tychto mlieckovych 😀 :-P .. ja viem ze mam byt spokojna s tym ako vyzeram ale tak co by som to bola za zensku keby som na sebe nehladala chybu 😀
@julinka88 nooo tak na tie hemeroidy ma upozornila aj lekarka ze musim kusok zmenit stavu aby som s tym nemala problem ale kedze ani skoro neviem poriadne co to je tak viac ma laka zmenit stravu koli vahe no ved na mne ani teraz nie je moc vidno +10kg prirastok len brusko je riadne ale tak do konca je este daleko cize nezariekam a dufam ze budem moct kojit aby to slo rychlo dole po porode s vahou 😉
@froggynka2013 tu vo svedsku to tak nefunguje, ako som uz davnejsie pusala, ked som zacala krvacat a prisla som na pohotovost s tym, ze som v osmom tyzdni tak na mna pozerala, ze ako to vobec mozem vediet. Tu je system iny, proste bud alebo aj geneticke testy su tu zakazane. Niekedy si vravim, ze by som mala najradsej ultrazvuk doma, alebo, ze veterinar by bol ku mne citlivejsi ako lekar
@ivuskase Ty brdo neviem si to predstavit o nas alebo teda ja mozem z vlastnej skusenosti povedat ze o mna sa v KOchu staraju neskutocne, nieco sa im nezda tak ta poslu aj kazdy druhy tyzden na UTZ, sice aj vystrasia ale mam pocit ze nevedia to inak povedat len medicinsky to mi obcas vadi, aj to ze mame amialni pruh, tak teraz nas sleduju pre istotu kazde dva tyzdne co je v pohode, aj vcera pohovotovost super, lekarka usmiata, mila prijemna poriadne vysetrila napisala papier na cely den ze mam byt doma ak nieco s ami nebude zdat ze nech pridem znova, ved preto tam su, sestricka to iste..a to som tam prisla v takom soku, ze som sa ani vyzliect pomaly nevedela tak v klude pockala povedala pokoj, som velmi spokkojna ak by som prisla do statnej tak neivem asi by na mna pozerali jak na debila
@ivuskase Ja ked som tam bola tak po slovensky ale ochota absolutne ziadna a ceny neskutocne ako monitor dychu angelcare a tommy toppee tak tam maju najlacnejsi ale to je tak asi vsetko ostatne otrasne drahe a pristup o nicom...
@pupendo5 Ja chcem ist pozriet gesslein do forbaby.sk oni su vyhradny dovozcovia pre SK, ale to v piatok a este chceme ist pozriet do samo-kociky.sk do senca, ze je tam super pristup a ochotni su velmi tak som zvedava dam potom vediet, a mozno este kocikovo.sk....Mna strasne odradil ten babymarket, tak neivem ak maju hartman aj inde pojdem sa pozriet tam lebo tu nepojdem aj keby co bolo....to ako im tie penaize nedam nemam rada takyto pristup aj, mne teraz vnedelu povedala ze ak mam zaujem o hartman alebo teutoniu tak 12-16 tyzdnov a kedze mam termin zaciatkom maja tak sa moze stat ze mi to nestihne prist, tak som pozerala ako puk
@dominika1516 uplna pravda s tymi chybami ;))). Pocuj kedy ides ku tvojej gynekologicke? Uz i Inviav vie ze co caka, len my 2 este nie asi ;)))) .... tak aby sme zistili ;))) 😝
@lydusska heeej uz aj ona vie sak sa vytesujem za nu a tisko jej zavidim ze uz vie .. tak ja idem az 5.2. tak ale velke sance tomu ze mi moja menej sikovna lekarka povie pohlavie nedavam a ty kedy ides? mna caka inak nejaky test na cukor tak neviem co to ale snad zistim dovtedy 😉
@dominika1516 s tou vahou to podla mna nehrozi...ved ty si taka chudulinka 😉 som velmi rada, ze to takto vyslo a teda nase dievcatko bude mat kvetinkovy kocik a bude sa jej hodit....dakujem, ze sa tak tesis somnou...no ja som neskutocne rada, ze mi to doktor povedal...to som sa ho ani nic nepytala a nechala som to na nahodu..no a podarilo sa to vidiet..este aj malinka bola tak dobre otocena, ze akurat cely predok jej bol vidiet...a tie chudulinke nozicky co ma 🙂 jasne vsetko je v poriadku, zodpovedame presne 24tt...akurat na vahu a dlzku som sa zabudla spytat, lebo v momente, ako mi oznamil pohlavie, tak som dostala okno a aj som sa zabudla vsetko povypytovat, co som chcela....poradnu mam dalsiu 12.2. tak tam sa to dodatocne vsetko spytam..to uz budem mat aj po vysetreni cukru (tam idem tyzden pred tym)...ty ides kedy na to vysetrenie?
@dominika1516 ten cukor to je tolerancny test na glukozu, tehotenska cukrovka. Nic prijemne ale kazda to zvladne neboj nic. Ak sa ti da tal len dva dni predtym nejedz nic sladke a ovocie.
@lydusska @dominika1516 ahojte baby, ani ja to este neviem, idem ale zajtra na velke sono, tak uvidime, ci da ukaze 🙂
ahojte baby 🙂
ako sa dnes máte?čítam,že nákupy sa tu rozbehli vo veľkom 🙂...asi tu už budem sama čo ešte nič nemám 😀...dnes som akurát pozerala zavinovačky a paplónik do postieľky...zajtra po poradni (dúfam,že bude všetko ok) sa chystám už konečne niečo kúpiť 😉
@inviav gratulujem k dievčatku,konečne už môžeš kupovať iné vecičky ako neutrálne 😉
@froggynka2013 mrzí ma,že si spadla,mne sa to stalo minulý týždeň,poležala som si 3 dni v nemocke...viem si teda živo predstaviť ako si sa zľakla...v takomto počasí mám pocit,že ani klince nabité na podrážkach by nepomohli...
@adell34 aj ja idem zajtra na to 4D sono tak uvidime ci sa podari ;)). Ako som zistila vcera z manzelovej zvedavosti, mm je zvedavsi ci je to dievcatko alebo chlapcek, nez ja. Ja uz som sa s tym zmierila ze nebudem vediet. HHH aj dnes sa ma uz pytal ze ci to je zajtra to sono ;). Tak uvidime ;). Drzim ti palce aby si zajtra zistila. Co si prajes?
@mariettka27,
@froggynka2013 noooo veru babenky ja som teda nespadla, ale dneska a ani vcera mi nebolo veru vsetko jedno .... Sa smykalo ako sialene .... Nohy sa mi rozchadzali, aj som odmietala ist hore a dole kopcom ;((((. To je neuveritelne dokonca ani mestske urady neriesia taketo situacie .... siadna sol, ci piesok iba cisty lad ;( ...
@mariettka27 inak 25tt mozno uz je cas i nieco nakupit ;))). Dufam ze zajtra zistis do akej farbicky mas nakupovat ;)

@bebe2013 A kam chodis?