icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
22. jan 2013

@ivuskase poznas tu doktorku? Velmi mila, bola som nadmieru spokojna s jej podanim, vysvetlenim aj s cenou!!!

maca20
22. jan 2013

Caute, aj ja sa pridavam k rodiacim v maji🙂 Cakame chlapceka, prave dnes som bola na ten obavany glukozovy test a musim vam povedat, ze to vobec nebolo take zle ako som ocakavala🙂 AK sa tu najdu nejake Kosicanky, viem poradit dobre miesto kam ist na tento test, a je tam dovolene aj nakvapkat si citron do tej vody🙂 Takze to bolo v pohode znesitelne🙂
Ako znasate bruska? Nemate palenie zahy? Ja mam pocit akoby mi uz poobede stale islo vsetko hore hrdlom:((

dedikatessa
22. jan 2013

@maca20 Ahooj. Brusko mam stale na pohlad malinké ale uz ho veru citim a dakedy da aj poriadne zabrat, som taka nemotorná 😀 a záha veru vsetko mi ide hore niekedy je to na nevydrzanie velmi páli niekedy sa mi to len vracia 😀

maca20
22. jan 2013

@dedikatessa Ahooj, ked ja neviem ci to je prave palenie zahy, lebo ono to nepali prave, len stale musim prehltat, ako by som nieco mala v hrdle, a tiez vela pit... snad ked nam bruska poklesnu v dalsich mesiacoch tak to bude lepsie s tymto🙂

dedikatessa
22. jan 2013

@maca20 pred porodom je to vraj este horsie sestru tak palila zaha, ze ju az napinalo na zvracanie. Palenie je ked ta to tam v pravidelnych intervaloch páli az to boli je to neprijemne, toto preglganie mavam aj ja kazdy den aj pred chvilou musela som vypit vela vody aby mi to troska preslo

mykaellle
22. jan 2013

@lydusska juuuj, ale šetri sa 😉 náš partizán neprezradí a neprezradí, ja si pomaličky priberám, v pondelok idem do rizikovej poradne, chcem sa dať vypísať aj na PN, lebo som na úrade práce, tak aby som aspoň nejaké prašule mala 😉 už máš aj meno? A neboj sa, všetko bude v poriadku 😵

ivuskase
22. jan 2013

@lydusska no to som zvedava co ti povedia. Ja som si dufam to najhorsie vytrpela na zaciatku a uz ma cakaju len dobre spravy.Ked sa na seba pozriem do zrkadla tak si ani tehotna moc nepripadam, malinku citim ako kopka a vsetko ale brusko nikde, len ked sa najem tam mi troska poskoci hore tak som z toho obcas taka nervozna, ze ci je vsetko v norme

ivuskase
22. jan 2013

@lydusska prave nepoznam ju, len som to na nete nasla a viem, ze ty si spominala, ze pojdes tam tak preto.Len sa bojim, ze 30 tt uz bude dost neskoro.

ivuskase
22. jan 2013

@maca20 vravi sa, ze vlasate deticky sposobuju palenie zahy 😉

lydusska
22. jan 2013

@mykaellle Vsak ja sa setrim, nejdem nejako extra rychlo nikam. I ked dneska som sa vytrela v podh=chode a to mi este muzik hovori rano s rozospatym hlasom daj si pozor ze snezi a ja truba ze jasneeeee ... ale myslela som si svoje, hhhh ale on vedel co hovori. Ten blby sneh ako som ho mala nalepeny na topankach sa mi v podchode vlakovej stanice rozpustil a to je horsie ako lad pod topankami, takze som si precvicila co uz tu par slecien. len nastastie i=u mna to schytalo iba kolienko ;))).

A to mozes ist do rizikovej poradne ak ti nic nie je? Ci ti nieco nasli aby ta poslali do rizikovej poradne? Inak dobre robis ked pojdes do tej poradne!!! Ja vobec neviem ako to u nas bezi. A co takto robievas cez den ked nepracujes? Ja by som sa asi unudila k smrti a pribrala prinajmensom tonu ;))), by som sa iba prezierala a prezierala si myslim.

A davaj na seba pozor neviem ako to pocasie teda vyzera u nas, ale z vlastnej skusenosti ti radim, loebo tiez som si manzelove slova pustala jednym dnu a druhym uchom von a .... 😕

lydusska
22. jan 2013

@ivuskase Ivka ano ano to uz bude prilis neskoro na to 4D ale vzdy mozes u tvojho gynekologa mat iba 2D. toto 3D/4D sa robi maximalne, aby som neklamala ... myslim ze do 26tyzdna kvoli velkosti plodu 9kukni na nete doporucenia). Potom uz nebude mozno vidiet tvaricku kvoli stiesnenemu miestu pre babo, takze sa to neoplati. To by ti asi ani neurobila.

ivuskase
22. jan 2013

No ved uvidim, na jednom uz sme aj tak boli, mame vela foto a aj dvd, len manzel mal z toho zazitok jak male dieta a tu vo svedsku som pozerala, robia to malo kde a cena cca 200 euro a to uz je naozaj chore, normalne sono stoji cca 80 euro

lydusska
22. jan 2013

@ivuskase Ivka nestresuj sa ja som si ista ze vsetko je OK .... neboj vsak ako hovoris pred nedavnom si bola na kontrole a pokym citis malinku sa pohybovat, to je najdolezitejsie!!!! na to nezabudaj, keby si necitila tak hned kontaktuj svoju mw a uvidis co ti povie.

lydusska
22. jan 2013

@ivuskase moja tu v uK je ta cena uplne rovnaka okolo £200a obycajne zistenie pohlavia stoji £80, no sibnuti su tu ...doluju peniaze zo vsetkeho. bohuzial vedia ze mamicky rady vyhodia peniazky.

ivuskase
22. jan 2013

@lydusska proste oni to beru I ak v tychto krajinach, vsetko nechavaju na prirodu, mozno je to obcas lepsie, ono keby clovek nevedel , ze na slovensku je to inak tak by nam to ani neprislo. Mas pravdu naco sa stresovat aj tak mi to nepomoze

lydusska
22. jan 2013

@ivuskase vyborne, presne ako hovoris ;)))). Aj ja si myslim ze niekedy je lepsie sa spoliehat na prirodu, len uz takto vyssie v tehotenstve je to tazko ak by sme prisli o tie nase babatka. nechcem hovorit ze je to lahsie skor v tehotenstve, ale predsa len ked uz zomrie teraz dietatko v brusku, to je potom tazko, lebo uz ho mozes citit, takze mozes skor predist takemu zamlknutemu potratu.

katik1
22. jan 2013

@miamoja2012 ahoj, na 109 strane si sa pýtala na EPINO a Dianatal gel, tak by som ti len chcela oboje odporučiť. Ja som rodila pred desiatimi mesiacmi a použila som oboje. Môžem povedať len toľko, že som porodila 4 kg chlapčeka s obvodom hlavičky 36 cm s !!! 1 stehom !!! Lekár bol v nemom úžase. Myslím, že obidve veci sa skvelo dopĺňajú. S epinom som bola nacvičená na obvod hlavičky 31 cm, takže gel mi krásne pomohol aby malý vykĺzol.Myslím že by to bez gelu bolo ovela horšie, lebo plodová voda mi odtiekla už doma o 24:00 a malý sa narodil 8:20 ráno. A to teda vykĺzol na druhé zatlačenie, bolo veľmi rýchle. Epino a gel sú skvelá vec, doktor mi po pôrode povedal, že super že som si ten gel doniesla. Nelutujem tých peňazí. Mimochodom som prvorodička. A to nehovorím o tom, že som si 4 hodiny, hneď ako mi dovolili, po pôrode sadla a fakt som nič necítila, nič ma nebolelo, behala som po chodbe ako srnka. Bola som tam rarita a chodili sa na mna kukať, raz doktori, raz sestričky ako na obraz v múzeu. Čo sa týka gelu, ten som neminula celý, tak ak by si mala záujem, mám na predaj 1 ampulku na prvú dobu pôrodnú a 1 ampulku na samotný pôrod, expirácia 9/2013 Ale keby som mala rodiť znovu tak si ho zadovážim znovu. Tak len tolko ak ešte uvažuješ o týchto dvoch veciach tak určite odporúčam. 😀

ivuskase
22. jan 2013

@lydusska no asi tak a ja mam uz jeden za sebou tak si vies predstavit, ze mam strach zo vsetkeho

mykaellle
23. jan 2013

@lydusska juuuj mňa tiež vysypalo 😉 tak doktor mi robíl hneď sono, či sa neodlúpila placenta, pretože som sa vyvalila celá 😕 človek si aj môže dávať pozor, no v tomto počasí je to prd platné 😉 Mňa doktor poslal na rizikovú kvôli tlaku, trápi ma vyšší tlak, tak ma budú sledovať 😉 Domka väčšinou prespím, varím, upratujem, manžel má sro, tak mu pomáham s administratívou.. s bruškom ma ťažko niekto zamestná ☹

mykaellle
23. jan 2013

kočky ,keď budete mať čas a chuť, tak si pozrite stránku www.zenskekruhy.sk Sú tam veľmi pekné články 😉

julinka88
23. jan 2013

@maca20 Ahojky vitaj medzi nami bruško hihihi tak to nám je pekne vidieť foto mám v albumíku každý týždeň zhruba 🙂

simuska1976
23. jan 2013

@katik1 Prosím ťa a kedy si s tým začala?

inviav
23. jan 2013

@dominika1516 to je tak s tym jedlom..ked musis, tak musis 😀 ja sa asi pobalim na zaciatku 7. mesiaca, takze za nejake 2 tyzdne, nech som uz pripravena pre istotu, lebo keby to potom necham na nasho ocka, nech mi pobali a prinesie veci, tak to by asi nedopadlo dobre a mozno ze by sa aj na nieco zabudlo...ja uz si teraz stanovim iba jeden den na to, kedy pojdeme na nakup dokupit tych par veci, co chyba a uz sme potom komplet 🙂 v poslednej dobe na mna ide strasna unava...spala by som aj po stojacky

katik1
23. jan 2013

@simuska1976 s cvičením som začala 5 týždňov pred termínom, keďže mi lekár hovoril, že malý bude mať asi 4 kg a že to bude skôr. No bolo to skôr len o 3 dni, ale som rada že som skôr začala, lebo som sa nemusela nikam náhliť dosiahnuť tých 10 cm, čiže obvod hlavičky 31 cm, čo je aj maximum pri Epine. Pre väčšinu mamičiek tých 31 cm stačí, keď sú detičky do 3,5 kg myslím. Ale tak u mna tiež nebol nutný nástrih a ten jeden steh povedal doktor, že by nemusel byť ale že ho dá pre istotu aby to nerobilo náhodou šarapatu. A inak v návode v Epine je odporúčané cvičiť 3 týždne pred termínom. No a cvičila som niekedy raz denne 30 min. a niekedy 2 krát denne po 15 min.

adell34
23. jan 2013

@maca20 ahoj a vitaj 🙂 kde v KE si bola? Aj my cakame chlapceka 🙂

adell34
23. jan 2013

@ivuskase @lydusska ahojte, ja ked som bola minuly tyzden na to velke sono-morfo, tak som sa pytala dr. ci ma podobny este caka, take co uvidim aj tvaricku, ona ze ano, v 30tom tyzdni. Aj segra ma foto tvaricky z toho tyzdna a poviem vam, vyzerala tak, krasne a cisto, presne ako po porode 🙂

inviav
23. jan 2013

@miamoja2012 ja az tolko toho oblecenia nemam...kupujeme najvacsie zatial iba 62...lebo tak nikdy nevies, ci vacsie velkosti este nepodostavas a ked nie, tak s babatkom potom pojdem ponakupovat tie vacsie...ale aj u nas len tak stovecky miznu...nastastie nam chyba uz len kocik a par drobnosti, co ich spocitam na prstoch ruk 🙂

froggynka2013
23. jan 2013

Caute kocky my sme boli dnes zase na morfo sone a neviete kolko ma byt krcok?? nam dnes namerali 33mm?? myslite ze to je OK????

simuska1976
23. jan 2013

@katik1dakujem za odpoved. Bola som zvedava, lebo mne jedna kocka hovorila, ze si masiruje hrádzu už od 3.mesiaca

mariettka27
23. jan 2013

Ahojte baby 🙂
tak my sme dnes nakúpili troška drogérie pre nášho drobčeka,zásyp,olejček,šampónik,takže aspoň niečo už mám 😀 ..v piatok po glukózovom teste sa chystáme niečo s manželom nakúpiť,vzal si na to aj dovolenku 😀

@froggynka2013 ahoj,to máš úplne v poriadku,kritická hranica je 18 mm,cez 3 cm je to úplne OK,vôbec sa neobávaj 😉 ...