Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 musim vyskusat tie piskotky 🙂 dnes to bola pre mna este aj novinka, lebo som isla do prace autobusom, takze 3/4 hodinu cesty a to nevolnosti este znasobilo...inokedy idem na aute a to som tam do 15 minut 😒 uvidim, ci mi to pomoze...ano..uz sme si o tom pisali, ze su obaja majovy 😀 tvoj ma kolkeho narodeniny? tak hadam sa uz teraz bude mat k cinu...aj ked s bruskom by som sa asi vydavat nechcela...ze divoka rodinka 😀 😀 😀
dívčence mne je tak tazko...taka som nachodena.. sme boli s muzom na tom vysetreni.. to vam bola cakacka..stastie jednine ze som si zobrala musli tycinku s cerealiami.. inak by som to tam nevydrazala.. vysledok som nevidela.. ale tak hadam ten helikobakter nebude robit prieky.. boli sme aj u kamosky pozret ake ma chrizanteny v zahradke.. ta tam ma hotovy raj.. peknu priestrannu terasu.. môze si tam brat navstevu a posediet.. no proste ten jej muz swetak obrovsky, vie co je dobre a ako usetrit aby sa papieriky nerozfúkali kade tade...teraz som konecne aj zjedla prvu várku..dalse v nocnom kole 😀 a povim vám ta moja muchotravecka sa musi poriadne po dnesku hmyrit.. este stastie ze ju "zatial" neni citit.. lebo ak to bude take aktívne po oteckovi tak sodoma gomora , plynova komora nas caka ... tusim mu kupim pod stromecek klokanku, nech vie coho caka a uz cul moze trenovat skakat na strunach... usami uz mrvit vie (to mu ide dobre) tak nech sa muchotravecka citi ako u mamicky v brusku 😀
som trochu vyhaluzena z toho ze su tu na maj dve temy 😕 nespojime to? 🙂
hej,piskoty,keksiky..niekomu pomahaju,vyskusaj.snad nebudes ako ja pri mojom druhom ked som grcala len som obal jedla zbadala 😲
@janulik_81 Ahaaaa no tak to je dobre teda!!! tak si sikulka sikovna ;))).... Hhhh takze tvoj manzel je Madar, hej? To ste sa kde zoznamili, tu v UK ci este na Slovensku? Inak to je skvele ze ste si kupili domcek, nech sa vam tam naziva v pohode aj s malinkym ;).
Ja som este u doktora nebola, cakam na appointment co mam na 11teho Oktobra s midwife hhhh, skor ze nemusim strasit mi povedali ;)))) hhhh. A ty co uz si mala app s doktorom? Aj tebe vela stasticka a zdravicka pre oboch ;).
@dominika1516 Hihi a preco by si nebrala dvojicky? ja i hej by som brala hhh, vsak zabit 2 muchy jednou ranou nie je od veci a druhy krat by som nemusela priberat ;))). Ale dvojicky by som iba ccela ak by to boli chlapec a dievca ak iba 2 zbojnici, tak to nieeeee ;)!!!!
A k tomu menu, ze ste zatial divoka rodina hhh kvoli priezviskam to neries hhh. Ja som sice vydata ale mam moje priezvisko za slobodna ;))), nie po manzelovi, lebo hned po svatbe som si ho nezmenilo a teraz keby som ho chcela dodatocne zmenit, tak by som musela zacalovat 100Euro len za zmenu mena, hhh tak sa radsej na to zvysky vyprdim a este k tomu tie tahacky s papiermi uf, by som infarkt dostala, tak uz to vidim ze my budeme mat rozdielne priezviska az do konca zivota hhh ;)))).
cMUK CMUK
@lydusska asi... ale tak je on normalny??? ide robit pokusy jak na frankensteinovi!!! ako keby nevedel ze spojit jeho humor s mojim hormonom moze dopadnut len a len zle!!!! človek aby kvoli nemu aby sa ukludnil musel zezrat 3 ladove gastanky. on ma taky specificky humor.. co ti poviem... volakedy by som mu najradsej usi obstrihala za to... ale tak co s nim mam robit?? potom na mna struhne ten jeho mamutkovsky pohlad jak dnes ked sme isli do TT na vysetrenie a uz ta aj chut na tupirovanie prejde
dievcence a sa vam musim este pochvalit.. som si kupila prve tehotenske oblecenie, aj s cervenou maslickou na brusku aby mi muchotravecku niekto neuriekol a nebolelo ma brusko a aby mucotravecke nebolo zle z toho urieknutia.. 🙂 tak sa mi pacia.. su uplne krasne elegantne, splyvave , take typicke zenske jemne, no proste stylove a hlavne ze su spolocenske....taka som rada ze sme tam isli.. nebit toho mojho mamutka tak ich teraz nemam 🙂
@lydusska normalne ti zavidim ze si mozes uzivat vonu dalekych krajin (bristalu) ... ja uz som dolietala... ☹ .. ale tak sme si povedali s muzom ze ked sa nam zadari dievcatko (co mi smolu mame) tak prve co urobime po porode bude, ze sa pôjdeme pozriet do ria.. vidis... a my budeme mat zbojníka malinkeho 😀 .. u nas sa len vsetko chlapci rodia.. ale zas musim povedat ze su velice dobri, ziadny nezbednici a chuligani a ulicnici.. tak aj tento novy bude taki urcite.. 😀 a ved ked uz mam od muzovej svagrinej modre vecicky tak aspon nemusim nic kupovat... len neviem ci nasej muchotravecke budu dobre.. predsa tie afrodeti su o trosku vacsie..a ktovie do akej velkosti vyraste muchotravecka 🙂
ahojte koceny..takze sa oficialne pridavam ku vam🙂
Noooo Silvinka tak vitaj medzi nami ;))))) ..... napis v ktorom tyzdni si od posledneho cyklu ;)!! Nech sa ti dari ;)
@inviav no aj ja dufam ze sa pochlapi a mozno aj s bruskom by som brala ale len tak do 6.mesiaca najneskor bo potom uz by som sa asi len gulala 😀
on je 26.5. .. hej hej uz si spominam len ked som to vcera pisala tak som bola zadumana :-P
mne to pomaha este len kusok mam pocit ze v brusku daco nedobre a uz papam ci keksik maly abo cukrik cmulam bo piskoty som uz spasala s vyzivou co mamina robila 😀 cipana pri takom tempe zjem vsetko co mi pride pod ruky :-P 😉 😀
@lydusska tak nie len koli priezvisku to chcem ale chcem zazit ten moment ked chlap poziada zenu o ruku a potom vsetko kolo toho chcem mat svadobne saty a tie vecicky okolo toho ale viem ze moj muzik ma snubny prsten doma uz nejaku dobu ale fakt netusim naco caka a teraz ked som tehu tak sa bojim ze aj ked ma poziada tak to bude len koli tomu ze som tehu takze mam z toho zmiesane pocity kedze svadbu chcem ale z lasky nie z povinnosti :-\
a dvojicky nieeeeeee sak by som sa zosalila nie uprimne nezvladli by sme financne dvojicky teraz riesime byvanie lebo zijeme u svokry a chceme bytik a keby prisli dvojicky tak by byt isto nemohol byt a byvat u svokry s dvojickami abo coilen s jednym babom tak to nie v ziadnom pripade aj ked s nou nemam zly vztah ale mlady maju byt sami a spolu vychovavat babo a tak je iste zeby sa mi do toho miesala a to by som s mojou neurotickou povahou skoncila na psychiatrii 😀 :-P 😀
@sisus123 Ahoooj tak v akom si tt?
Ahojte, tak aj mňa to čaká v máji 2013. Teraz som v 6.tt. Pociťujete okrem radosti aj vy také stavy úzkosti, plačlivosť,.... ? Ja budem mať v júni k tomu aj štátnice, tak sa dosť bojím, ako to zvládnem....☹ A celkovo sa mi zmení život, no na bábatenko naše sa veľmi teším 🙂
@dominika1516 ved to...potom si nebudes moct ani poriadne zatacovat a zabavit sa na vlasnej svadbe..jedna znama mala svadbu v 7. mesiaci a po svadbe ju hned zaviezli do nemocnice, kde si par dni musela polezat 😒 26.5. tak on uz teda nie v znameni byka..ako by mali byt nase deticky...moj manzel je a aj moja sestra 🙂 ja som na tie piskotky zabudla, tak vyskusam az zajtra...len si daj, ked ti chuti..ja by som si tiez dala 😀 ako dlho ste vy dvaja vlastne spolu? ja som prsten dostala po 3 rokoch a 1,5 roka na to sme aj mali svadbu
@lenuschka1 Ahoj, no hormony robia s nami vselico teraz a kludne mozes pocitovat taketo stavy...ale ked budes drzat ten maly uzlicek v naruci, tak hned na vsetko zabudnes...statnice podla mna zvladnes, lebo na konci tehotenstva budes mat vela casu na ucenie, ked sa nebudes moct ani poriadne hybat 🙂 inak, trosku na inu temu...bola si uz u doktora? vies ze by si teraz nemala brat ziadne lieky? a ked uz proti bolesti, tak len paralen....v 6tt sa totizto vyvijaju organy a uzivanie liekov moze vazne poskodit plod
@inviav No to dúfam, že to zvládnem.... Vieš čo, lieky neberiem, keď nemusím tak sa nenapchávam nimi, ale dala som si raz Ibalgin, lebo ma bolela hlava...To som ešte celkom nevedela, že som tehotná....Ale ďakujem za info 🙂 A čo sa týka ostatnej stravy, tak čo treba? čo sa papať má, a naopak, nemá? U doktora som nebola ešte, len dnes som si robila test ktorý mi 100 % potvrdil, že čakám mimi... Chystám sa tam na ďalší týždeň....Ty si už bola u doktora?
@lenuschka1 ja len pre istotu, aby si vedela...ja som bola na vysetreni na konci 6tt...no ale radsej ibalgin na buduce nie 😒 nema sa pit alkohol, kava, fajcit..ale tak to je jasne...nemali by sa plesnove syry, vela masa a ked uz tak tak viac ryby a kuracinka...viac ovocia a zeleniny a mliecnych vyrobkov, lebo dietatko ti bude uberat vela vapnika...mala by si uzivat kyselinu listovu...a este ziadne lieky, ale to som uz pisala 🙂 moj doktor mi uz nic viac nepovedal 🙂
@inviav Ďakujem 🙂 Inak tú kyselinu listovú predpisuje lekár tuším, že? Niekde som tak čítala..... A dostala si aj ten balíček? Doktori vraj dávajú budúcim mamičkám taký balíček s kadečím 🙂
@lenuschka1 ale nie...kyselinu listovu si mozes kupit normalne v lekarni bez predpisu...je to len vyzivovy doplnok 🙂 mne nedal ziadny balicek..ani neviem, ze take nieco existuje..nedava sa to az vo vyssom stadiu tehotenstva?

@lola7712 tie su dokonale som si ich predstavila hned na malinkej joooj rozkosne 😉