Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@julinka88 no pojdem si ho kupit, dufam, ze sa tu nejakeho dopatram, lebo sumive nevypijem respektive neudrzim v sebe ziadne sumaky uz od detstva. No a mozno by to chcelo obmedzit postelne radovanky hehe....
No nenamahat sa, ked ja sa doma obcas tak nudim, ze az no a ked zacnem upratovat tak v polovicke som uplne k.o.
@dulkagabulka joj.... a to tak z ostra to tam budete ukazovat?? a to mate aj poste.. ze kde sa ma opret, a drzat...p.., a vsetky tie praktiky??a to v takych skorych hodinach?
@angel31 ???
@mariettka27 @julinka88 @lyvuskaa mozno sa len tas hrasok snazi byt ohladuplny, aby maminka lahsie zvladla porod.
@bebe2013 dúfam, ze nevadí, ze plodovej vody máš menej, len doplnaj🙂 A je super, ze všetko ostatne je v poriadku, co sa týka porodnej váhy, stále lepšie ako 4500g🙂
@simuska1976 lekar mi povedal, ze to treba poriadne sledovat a ze mam vela oddychovat. A ze uvidime, ako sa to vyvinie.
@bebe2013 tak dúfam, ze oddychujes a do prace ťa už neposle
@bebe2013 len pekne oddychuj a uzivaj si to. Mozno tvoje male len menej cika 😉 ved to co vyluci tak to ide do plodovej vody. No je to taky zvlastny pocit, dnes mi to urobilo zasa a to som pol dne len lezala, takze zajtra tatinko musi skocit do lekarne a nasadime to magnezium. Tu zasa zacala snehova kalamita tak moc nechcem sama behat autom , akosi mam strach teraz sama v aute a to som kedysi jazdila rychlostne preteky. Ty si tu bola tak asi vies ako to je cez zimu na dedinach a vedlajsich cestach, len ujazdeny sneh, potom na hlavnej je to v pohode ale tych par km je divokych
@dominika1516 no tak ako ste sa nakoniec dohodli..pojdete nan? podla mna je to tiez strasne dlha doba tie dva mesiace a este k tomu, ked si tak nastavena, ze uvidis babatko kazdy mesiac a tesis sa na to, tak potom pride sklamanie 😒 u mojho doktora to chodi tak, ze ma vysetri na koze a potom urobi sono...on ma na ultrazvuku nastavec aj na vaginalne a aj na cez brusko, tak este v 20tt som mala sono aj tak aj tak ale uz minule iba cez brusko....ale to v 20tt bolo asi preto, lebo sa pokusal zistit pohlavie, no povedal mi, ze nic nevidno...ja som ale pocula aj tak, ze tie, co maju krvnu skupinu negativnu, tak musia chodit kazde 2 tyzdne na odber..neviem preco teda ty chodis tak ako my s pozit. ...tak dufam, ze sa ti ten glukozovy test podari urobit a vydrzis to dlhe cakanie do dalsej poradne
@ivuskase no dufam, ze ti to coskoro prejde. Mojeje sestre brusko tvrdlo uz v prvom semestri, a tehotenstvo prebehlo v poriadku. To ti svaly uz teraz trenuju na tlacenie. Uvidis, v tej polke maja dobehnes do ambulancie, dvakrat zatlacis, raz si kychnes a Miuska bude vonku. A teraz pekne nikam nejazdi, este stale mam v cerstvej pamati, ako ma tam v aute otocilo okolo vlastnej osi.
@simuska1976 no, toto mi povedal profesor na sone. Je to nejaka velka kapacita na odhalovanie deformacii babatka. A vsetci ho oslovovali takmer v polopredklone, ze profesor, nie doktor. Napisal mojmu gynekologovi list, tak uvidim, ako sa k tomu postavi on.
@bebe2013 Ja podľa toho vsetkeho vo som počula, tak len same chvaly na belg.nemocnice, stačilo mi na pohotovosti. To som ešte nezazila🙂 To je super, ze si bola u takého profesora, ked sa dá vyhľadať si radšej takýchto odborníkov . Ja som s deťmi radšej vždy chodila na pohotovosť, pripadne hospitalizaciu do Detskej fakultnej nemocnici v BB aj ked to bolo od 25km ďalej ako ZV, len aby boli v dobrých rukách🙂 A ked sme sa minule bavili o tých prirodzených porodoch, pred časom tu bol taky príspevok o jednej maminke, ktorá rodila v Oostende, do vody, bolo to naaaaaadherne, taky porod by som si aj ja priala zažiť 🙂
Ahojte dievčence tak dnes mi začína 28tt tehu , strašne to letí ale to je dobre len nech máme drobčeka už domka len to priberanie doteraz som pribrala 9 kg čo podla knihy je úplne v poriadku ale metie ma to bruško som pozerala a mám tu jednoz najväčších 🙂
@bebe2013 Ahoj ja som na tom podobne ja som bola vcera u doktora a povedal mi ze mame hranicne plodovej vody ale ze inak je vsetko ok a ze to nijako sa neda ovplynit, tak co som citala aj diskusie tak som si povedala, ze fain byt v klude a baby co pisu tak tiez mali malo a o 2 tyzdne mali relativne OK...takze to sa obmieva. Verim ze aj my to budeme mat OK
Ahojte maminky...Aké základne vecičky na oblečenie chystáte pre miminko? Prvú dcérku som mala v zime, to sa mi lahko chystalo, samé dlhé rukávy a tak, len teraz neviem, aby som to neprehnala s nákupmi vecičiek s krátkymi rukávmi...termín mám 3.5., ale može to príst už v aprili,tak budem rada ak mi poradíte 🙂 🙂
@janulka610 ahoj,ja preferujem skôr dlhý rukáv vzhľadom na poveternostné podmienky u nás,krátkeho len minimum...ak bude príliš teplo,rýchlo dokúpiš pár kúskov 😉
v apríli,máji môže byť kľudne ešte len + 5...
@julinka88 ja som pribrala 12 kil 😀 a tiez mam velikanske brusko a asi to bude tym, ze som bola predtym malinka a chudunka. Vcera sa ma jedna predavacka spytala, ci cakam dvojicky 😀 trapaaas, ale co uz... okrem toho mam pocit, ze som pribrala zo vsetkych najviac 😠
@lucynka777 hihihihi tak to bolo milé od pani prdavačky 🙂 ale nič netrápme sa tými našimi postavami čo neobetujeme pre drobcov len sa bojim aby malý nebol taký velký ako moj prvý synátor mal 4100g a 51 cm a mala som velký problém na sále som ho ani sama neporodila mám úzku panvu bolo to vyčerpávajúce zachránila ho porodníčka bo som vytlačila iba hlavičku a konec už mi dávali kyslík a nevedela som osvete tak mi ho vytiahla nasilu to bol výkrik to mi ver 🙂
PS:NECHCEM STRAŠIŤ PRVORODIČKY 😀
@simuska1976 a ja som toho casu citala ze do vody sa rodia deto ktore nemaju byt prilis videne.. teda nemaju uzret svetlo sveta... pokial sa vsak nejedna o dieta kosatky, alebo inej velryby... tiez to musi byt minimalne zaujimave co do vytvarania sily pri tlaceni... lebo sak co ja viem voda nadlahcuje... a ani ta gravitacia asi tak vtedy neposobi...
@janulka610 Ahojky ja si pamätám že už v apríly som nosila krátky rukáv tak ja osobne kupujem s krátkym ak bude chladno dáš trigovičku na to alebo svetrík s dlhým mám tiež ale to mám po malom keby som mala kupovať nekupujem lebo rýchlo vyrastie potom už nevyužiješ takto si kúpiš s krátkym a dáš mikinku 🙂 ale ja verím že bude teplúčko 🙂

@mm22 Ono je to skor prijemne ako neprijemne. Aspon pre mna. Ja to citim ako taky tlak zvnutra smerom von z bruska 🙂 .