icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
4. mar 2013

@inviav noo ja asi na 90kg skoncim lebo furt len jem moja vcerajsia vecera bola klobasa,zmrzlina so slahackou a jahodami 😀
hehe aj ja som bola sklamana ze je este len week uz som chcela vypadnut odtial do prace ale nastastie ma Martin vytiahol v piatok vonku v sobotu sme boli u babky a v nedelu u nasich takze som sa svokre vyhybala no vies aj tak som najradsej v praci ked je aj Martin mam tam klud pohodku aj ked je stresujuce obdobie danovych aj tak radsej budem s drzymi ludmi na DU ako so svokrou ,,doma" 😀 😀 😀
som citala ze uz si poprala a pozehlila - sikulka 😉 ja cakam na komodu a potom vsetko dokoncim takze este taky tyzden-dva a aj ja zacnem a aj sa zbalim do porodnice aby som mala vsetko nachystane keby nahodou 😉

bebe2013
4. mar 2013

@dominika1516 ja teraz ficim na mixovanom tvarohu s hrozienkami, vanilkou a medom. Mozem to jest rano, na obed, vecer. A hore mam 10 kil. Co je pohodicka. Tie nabrate tukove zasobniky si odkojim. Ja uz mam velku vacsinu vybavicky vratane plysakov popranu. Aj preto som sa menej ozyvala. Piprala som asi 200 miniobleckov. Roboty ako na kostole 🙂. Ale zehlit to nebudem. Zda sa mi to zbytocne. Nezehlime nikdy.

nikaraga
4. mar 2013

chystate sa niektora rodit v humennom?

inviav
4. mar 2013

@dominika1516 ale kdeze 90 to urcite nebude, od toho mame este veeeelmi daleko 😀 to musela byt fantasticka vecera...takto sa svokre veru lahko vyhnes, uz tazsie to bude s babatkom, ale ucite to nebude az take hrozne 😉 ja som tiez radsej v praci, sice nie preto, ze by mi doma niekto vadil, ale takto mi rychlejsie ubehne cas, ako keby som sa doma nudila....no uz som sa do toho pustila, kedze vybavicku uz mame komplet az na kocik...lepsie teraz skor, kym este ako tak vladzem.... co ste si objednavali komodu? ja som uz do porodnice ako tak pobalena, uz len par drobnosti mi tam chyba a babatko pobalim cez vikend 🙂 zajtra ti budem drzat silno palce....daj mi potom vediet, ja ti dam tiez 😉

julinka88
4. mar 2013

@inviav ahojky tu čítam že aj s babami už balíte žehlíte......aj ja mám už opraté a požehlené ale ešte ma čaká nákup posledý dúfam....🙂 aj pre mna košele a mastičky a odsavačku a tak aj do postielky ešte matrac a tak
Ale super že sa tak pekne chystáme 😀

dominika1516
4. mar 2013

@bebe2013 ja zehlim velmi rada takze ja by som najradsej vyzehlila aj tych plysakov 😀 .. hmm mnamka vyskusam aj ja tvaroh s cucoriedkami rozmixovat 😀 si mi spravila chute 🙂 .. no ja mam hore 18kg takze nie pohodicka 😀

dominika1516
4. mar 2013

@inviav jaaaj neviem sa dockat len sa bojim ze zas odidem bude bez UTZ alebo bez toho aby som vedela pohlavie ☹ uz neverim schopnostiam mojej lekarky a natoceniu nasho babatka 😀 ... no objednali sme komodu uz akurat dnes nam ju doniesli a svokra nam ju zaplatila co sme sotali prekvapeny 🙂 takze zajtra periem pockam kym vychne pozehli a popratam vsetky skrine a ulozim uz babatku veci do komody a seba zbalim do porodnice a potom este asi niekedy zaciatkom aprila zbehneme do obchodakov na posledny nakup a uz len cakat na to kedy sa Sofia Zoe/Martin vypyta na svet 😀 ... no ved mne bude iste praca chybat ja sa ,,doma,, unudim kym nebude babatko a potom uz pochybujem ze bude cas na nudu 🙂

lydusska
4. mar 2013

@monca_jarko No vitaj medzi nami Majovkami ;))). Ako sa citis? Nejako neskoro sa k nam pridavas, preco ti to tak dlho trvalo? Inak sa blahozela k prckovi co nosis pod srdieckom ;). Aj vies co ocakavas, ci si sa to nechcela dozvediet?

adell34
4. mar 2013

@dominika1516 ahojte...Domi aku komodu si kupila? Vies dat foto? Ja tiez zhanam, nic ca mi nepaci zatial...zajtra ides na sono? Drzim palce ak ano, nech uz zistite, co cakate...zacinam mat depku, @inviav @bebe2013 a Ty, aj ostatne, vsetky uz mate volaco prichystane, niekto komplet vybavicku a ja baby nic...ja som akasi leniva, stale myslim, ze mam cas, ked v aprily koncim v praci a odchadzam na matersku, ze potom vsetko nachystam...Vy kedy idete oficialne na matersku?

ivuskase
4. mar 2013

Tak my sme dnes boli na uzv a mame 1300 g, akurat dr sa velmi ponahlal nic poriadnenepovedal, islo to tam ako na beziacom pase. Nastastie nam medzi nozkami nic nedorastlo tak je to ok. Akurat neviem co znamena poloha plodu hlavickou, postavenie 1. Viete co to je?

bebe2013
4. mar 2013

@ivuskase tak to je Miuska teda riadne velka! A ta poloha je podla mna, ze je hlavickou dole? My mame uzv zajtra.

mirkave
4. mar 2013

ahojte majovky 🙂 zelam vam vsetkym mamickam pokojne posledne tyzdne tehotenstva a super porod.ja som rodila v maji 2012 😀 pekny vecer 😉

mm22
5. mar 2013

@adell34 no tak to si ma potesila, ze nie som sama 🙂 ja totizto nemam este absolutne nic a tiez ked tu citam, ze uz nam treba len plienky a pod., chytala ma depka...

ulu465
5. mar 2013

@adell34
@mm22
ahojte dievcata, ja sa tiez pridavam do klubu co si davaju nacas s pripravami 🙂 ja som zatial len vytiahla z povaly oblecko po synovi ale este som sa do toho ani riadne nepozrela...mala som dost problemy s krvacanim, tri krat som bola v nemocke tak preto sme nic nekupovali a neriesili, som si povedala ze pockam do toho siedmeho mes. aby som nebola sklamana 😒 a kocik budeme kupovat az ked sa mimi narodi ako aj pri synovi, mam straasne povercivych pribuznych takze by ma asi zozrali 😉 aj ked ja by som ho najradsej kupila uz teraz 😉

ulu465
5. mar 2013

a chcem sa vas este babenky opytat, posledne dni sa mi v noci pusta krv z nosa, nie vela, len zopar kvapiek...vsimnem si to ked sa v noci zobudim a idem na toaletu.....ale stava sa mi to len v noci, neviete co by to mohlo znamenat?

ivuskase
5. mar 2013

@bebe2013 zda sa ti velka, ja ani neviem, vravim ten dr bol cudny strasne, buduci tyzden idem k mojej doktorke tak sa jej musim spytat. Normalne ma to bolelo vcera ten ultrazvuk, tak mi zatlacil na brusko. Tak daj vediet ako si ty dopadla 😉

bebe2013
5. mar 2013

@ulu465 s tou krvou netusim, mozno trochu vyssi tlak, co je v tehotenstve normalne, alebo mate doma suchy vzduch. A to, ze si chcela cakat s vybavickou uplne chapem.
@ivuskase dufam, ze nase babatko narastlo, dufam, ze ma aspon to kilecko, lebo kope tak, ako keby malo 5 kg :D. Vcera som bola u gynekologicky (menim gynekologa), zda sa mi super komunikativna, staci jej polozit otazku a ona vsetko pekne vysvetli do detailov. Velmi sympaticka a rozumna zena. Tak v nasom veku. To mi je luto, ze ta ten UTZ bolel.

ivuskase
5. mar 2013

@bebe2013 no sama som nechapala, ale ked on tak velmi tlacil. Tak drzim palce a urcite narastlo neboj nic, ja som teraz zistila, ze som za tyzden pribrala 1, 2 kg som zostala normalne v soku z toho. Uvidim buduci tyzden kolko zasa naberiem. Strasne sa tesim na zajtra, lebo mi konecne prisiel kocik tak si ho idem zobrat, este musim popohnat maminu aby dohackovala deku do neho. Ale uz by som chcela ist domov, lebo este nam treba postielku a prebalovaci pult kupit a uz by som si chcela vsetko prichystat, len asi pojdem domov az okolo velkej noci, nas tatinko ma velmi vela prace ale uz sa neviem dockat kedy pre nas pride. Ozaj co ta porodnica?

janulienka36
5. mar 2013

@ivuskase no mne sa ani nezdá,že by si mala velké bábo,to pritom mojom 1800g chlapovi by tvoja malinká vyzerala ako drobček....a to bolo pred 2 tyzdnami,teraz už určite má cez 2kg. 😵
no baby ja som ešte neprala a ani nebalila,nemám ešte ani prášok kupeny.....ozaj,kupovali ste si na pranie nejaky detsky?
ja rozmyslam nad persilom sensitive tak uvidim 😕
a kociky ste ake kupovali? ja by som chcela Peg perego book modular,ale v Nitre ho nemaju a najbližšie v Blave...tam sa mi velmi nechce,ale asi budem musieť,ked ho chcem vidiet naživo 😒

mm22
5. mar 2013

@ulu465 no tak mas aspon nieco, no my ani to 🙂 ale tiez su vsetci naokolo tak povercivi, ze sme dokola pocuvali, ako je este cas... mne sa tiez sem-tam pusti krv z nosa, ale citala som, ze aj nosove sliznice su viac prekrvovane, tak sa to proste moze stat, myslim, ze ziaden stres. ale uzivam Cecko, tak je to tusim lepsie.

ivuskase
5. mar 2013

@janulienka36 mne sa tiez zda, ze je akurat, podla ultrazvuku odpovedame presne na 30 tt a dnes sme 30+2 . Tak ja radsejmensie ako takeho valibuka uprimne povedane a predsa je to baba.
Ja som si kupila dreft baby sensitive, krasne vonia, netreba uz ani avivaz a super perie, vzdy si ho na slovensku kupujem a hlavne ked maju akciu za 10 euro dva to sa naozaj oplati. Moj brat ma alergiu na vsetky avivaze a pracie prostriedky a toto je jedine co moze.
Ja si idem pre kocik zajtra vybrala som si Roan Marita, chcela som normalny velky kocik a nie tie mini co su teraz vsade moderne, ved malu v nom budem mat este v zime a budem tam musiet mat fusak a v tych modernych asi tazko by som jej urobila pohodlie a tiez sa mi paci ten retro styl.

dominika1516
5. mar 2013

@adell34 este ju musime umiestnit na miesto lebo je otocena k stene lebo priatel robil zadny sololit a potom ti poslem foto 😉 .. uz viem co cakame 😉 - chlapceka :-P .. a na matersku idem od 1.4. a este len dnes som zacala prat takze pohodka nestresuj zajtra ideme este na posledny nakup a potom este zavinovacky poperiem a deky a pozehlim takze do konca marca mam uz vsetko hotove a pokoj 😉

julinka88
5. mar 2013

@dominika1516 Jupíííí Domi konečne gratulujem k chlapčekovi!!!!!!!!!! 😀

dominika1516
5. mar 2013

@julinka88 Dakujeeeem moja 😉

bebe2013
5. mar 2013

@dominika1516 jej, konecne! Gratulujem k chlapcekovi!

bebe2013
5. mar 2013

@janulienka36 ja som povodne tiez chcela book, ale nazivo sa mi v obchode zdal taky nestabilny, hegavy, taka skrupinka. Mozno do auparku na kavu fajn, ale do normalneho terenu nic moc.

bebe2013
5. mar 2013

@ivuskase uz sme naspat z utz a babatko rastie, prietoky su fajn vody mame stale malo a bobik vazi okolo 950 gramov. Vraj bude malicky, ale urcite to dozenie. Porodnica vyzera super. Novo zrenovovana, v peknom prostredi, izby velke a porodne miestnosti vsetky maju vlastne wc priamo tam a vlastnu vanu. Plus je tam jedna porodna miestnost specialne na prirodzeny porod s vyrivkou a vanou, nastavitelnou intenzitou svetla, a vzdy si mozes doniest vlastnu hudbu, vonne olejceky na aromaterapiu a tak. A prirodzenemu porodu su dost otvoreni. Pytala som sa aj na to, ako babatku davaju vitamin K a u nich sa to robi uz len oralne. Ziadne inekcie. A pupocnik nechavaju dotepat. Hlavne dufam, ze nebudem musiet mat cisarsky.

miamoja2012
5. mar 2013

@ulu465 ahoj, stava sa mi podobne...mavam rano zaschnutu krv v nose...
podla mna je suchy vzduch v izbe

miamoja2012
5. mar 2013

@bebe2013 je veeeelmi podobny ako nas JANE CROSS... a ten je fakt skvely, stabilny,...

miamoja2012
5. mar 2013

baby, citam ze tu mate malych drobcov, normalne som sa zlakla, lebo naša malá má 1836 gr v 32 tt+0...a vraj bude teraz rast 250 gr tyzdenne, co znamena ze este + 2 kg... A vraj ma tabulkove miery...
Boli sme inak pozret aj my porodnicu, celkom fajn, zrekonštruovaná, 🙂) aj ked tie kovove postele sa mi nezdaju, ale to asi je vsade tak.
Chodim aj na kurz a je to super...
Aj z nakupmi sme OK, uz len navstivit zdravotnicke pomocky, snad tam budu mat tie DEPEND vložky a 1razove nohavicky, ozaj podprsenky na dojčenie kde kupim?
Na MD by som chcela ist 20.3. takze by som mala rychlo dokoncit svoj job...

Baby, kolko oblecenia ste pokupili? ja som kupovala 56 a 62 na začiatok, ale dnes mi hovorila znama ze má 5 týždňovu malú a uz 62 nenatiahnu...tak sa bojim ze budeme narychlo tesco vykupovat :((