Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 no ja mam v knizke kopu carbacic, ktorym vobec nerozumiem, ale malinke je v poriadku, tak ma to ani nemusi zaujimat, ze co znamenaju....tak to sa tesim...ja budem mat tiez nieco nove, ale musela som si kupit sama, este cakam, kedy mi to pride...kupila som si saty na leto, lebo asi ich budem vyuzivat, kym sa dostanem spat do starych nohavic 😀 a ake topanocky ti kupil? ja mam dalsiu poradnu uz o dva tyzdne 21.03. a to mi uz napise papier na matersku, tak aby som ho stihla aj zaniest do soc. poist....preco az tak neskoro? ved som citala, ze v 8. mesiaci sa ma chodit uz kazde 2 tyzdne
@dominika1516 ahoj citam ze tiez mate hafkaca aj my mame trosku vacsieho (30 kilka),ale maznak,chcete nejako speci pripravovat na prichod drobca,este som to neriesila,ale urcite budeme nosit veci z porodnice od babatka aby ocuchala a zvykla si
@simi906 bambini.sk, maju v Ziline obchod ale maju aj internetovy no a nas stal aj s autosedackou 420 euro co si myslim je vyborna cena, velmi sme chceli takyto retro ale 1000 euro sa mi zan fakt nechcelo davat a dalsia vec, hladala som nieco co ma velku vanicku, kedze este v zime tam budem malu vozit a tie novekociky sami zdaju obcas velmi male. Tento je naozaj velky.
@ivuskase ahojky,a kde v ZA majú prosím ťa obchod?
@mariettka27 na parkovisku pred oc Duben je to taky drevený domček skoro pri vchode, malicke ale velka ochota, pekne vecicky a vyborne ceny. Skoro vsetko je polske ale pekna kvalita. Kabatiky som tam napr kupila po 3, 50, nepremokave frote plachty od 5, 50 naozaj chutne vecicky.
@ivuskase juj,my sme tam boli pozrieť len kočíky,mali tam nejakých zákazníkov,tak sme sa tam nemohli zmestiť 😀 ...ale na tie vecičky by som tam šla pozrieť,ešte mi treba niečo dokúpiť a ako hovoríš,tie poľské sú väčšinou dobrej kvality...ďakujem za info 😉
@mariettka27 ale kociky maju na ich stranke, je tam vacsi vyber a majitelka, ked som s nou volala bola velmi ochotna a mila, len som to objednala cez telefon a povedala, ze aj ak si pren nepridem nakoniec tak, ze nevadi.naozaj ochota velka. Lebo ja som tam tiez tento nenasla az potom ked som si ho dala do vyhladavaca tak mi naslo, ze oni ho vlastne maju v ponuke.
@ulu465 Čadca 🙂
@mariettka27 a ides si zazmluvnit lekara? alebo to nechas na nahodu? ja som tam rodila prvy krat a v tomto tehu som tam lezala, ale rozmyslam ze teraz pojdem rodit do Martina, teda ak nezostaneme vysiet niekde pod Strecnom :D
pardon visiet 🙂
@ulu465 o zazmluvnení som nepočula nič dobré...vraj sa potom nasilu snažia,aby si porodila počas ich služby...a ako si tam bola spokojná?kedy si tam ležala?ja v januári 🙂
@mariettka27 v MT je to tak, ze si zaplatis ale len lekara, kt. pracuje v nemocke a ten ti pride k porodu kedykolvek, ak to ale padne na jeho sluzbu tak vraj si nebudu uctovat nic...ja som tam bola v novembri a v decembri celkovo 14dni
myslis ako som bola spokojna pri porode? no asi nie moc ked chcem teraz do MT, mne lekarka po porode neosetrila ranku na krcku a vdaka tomu mi teraz hrozi ten pred.porod 😖 ked to videl moj lekar tak mal riadne nervy a uz mi koli tomu ani neodporucal dalsie mimi ale inak prostredie je tam prijemne, sestricky boli ku mne vzdy mile a ochotne, aj ta lekarka, dokonca sme to najskor skusili bez nastrihu, rukou mi to tam masirovala stale az mi to bolo trapne 🙂 ale ked to neslo tak potom strihla ale len malicko...ale neodhadla malemu velkost, tipovala tak max.3 300g a nakoniec bola riadne zaskocena ked vysiel 🙂 tak som rada ze som sa neroztrhla
dokonca mi hned maleho prilozila na brusko este takeho mokruckeho aj mi ho hned prilozili k prsniku 🙂 a to som to ani neziadala nakolko mi vsetci vraveli ze mi ho zoberu a az potom pridu ukazat...
a pri siti mi to aj umrtvila, tym som bola milo prekvapena kedze vela zien sa stazuje ze im to neumrtvia a ze to priserne boli 🙂 takze odhliadnuc od toho ze neosetrila tu ranku to hodnotim kladne, zrejme si to nevsimla kedze bola dost mladucka, mala len 2roky po promociach a celkovo pri tom siti sa pytala sestricky ako to ma sit, kde ma davat stehy a ze ona nevie a tak.
Mne to ale bolo v tej chvili jedno, clovek je rad ze je, ale ked som to potom hovorila mojmu gynek. tak mi povedal ze som mala trvat na tom, az ma pride osetrit niekto iny...a celkovo ma to sitie dlho bolelo, dokonca ma to viac ako pol roka priserne dolu tahalo hlavne cez mrchu, to som sa prve dni ani postavit nemohla, stale len tahalo a tahalo 😒
A aj teraz to stale citim a to uz budu za mesiac 4roky, tak neviem ako to tam posila 😒
@ipurple nasu nenavykneme je hrozne rozmaznana a zavisla na nas a vyzaduje strasne velku pozornost a je agresivna na hoc koho kto sa ku mne alebo drahemu priblizi takze to budeme mat velmi takze a uz teraz sa bojim aby malickemu neublizila ale ked pocuje babatko plakat tak vykruca hlavicku a je zvedava ze co to len ona spi s nami na posteli a fakt sa budem bat ked dame v nam babatko lebo ona spi medzi nami tak ze sa musi dotykat oboch napr na mne ma hlavicku a na drahom labky .. musime hlavne pomaly asi na nu a skusobne jej davat babatko k nej a hlavne davat pozor na jej reakcie ale nejak verim ze si zvykne a moje obavy budu zbytocne .. juuuj 30kg maznacik 😀 😀 ..
@inviav jaaaj moja ja uz nehladam v mojej lekarke logiku ze preco 😀 😀 .. a to aj ja budem mat odniest papier na socialku ked ja koncim absolventsku teraz v marci?
Aj ja mam pocit ze budem vyuzivat saty aby zakrili ten hnus co ma pokryva (tuk a celulitida) 😀 😀 .. no su to teniskovo vyzerajuce boticky na opatku asi tak 5cm len ich asi nevyuzijem uz tuto jar skor az na jesen lebo ma bolia nohy a krcove zily tak ze pomaly chodit neviem tak nechcem riskovat zeby este nenavreli ale mozno po porode ku kocikovaniu ich vyskusam :-P
ved toto hlavne je zdravie a naco znacky hlavne ze im lekari rozumeju ak treba 😉 .. vcera sme dokupili oblecky este a teraz mam pocit ze toho mame vela ale Matko sa v tom tak vyzival ze som ho nemohla zastavit lebo tak rozkosne pri tom vyzeral 😉 a ked som sa ho opytala ci toho nemame uz az moc a ci to vobec vynosi tak povedal ze ,,sak ked nevynosi maly tak bude pre druhe,, 😀 😀
@dominika1516 ty vlastne na socialku nemusis chodit s tym papierom, ale budes si musiet vybavit rodicovsky prispevok z uradu prace...ale to neviem aky je postup na to....ja sa len a len cudujem, je predsa napisane aj v tehotenskom preukaze, ze poradna je predposledny mesiac kazde tyzdne a posledny mesiac kazdy tyzden...no ta tvoja doktorka asi taketo veci ignoruje...mne sa zda ten mesiac strasne dlho, aby si mala dalsiu poradnu uz vtedy...ale ma to jedno vyhodu, aspon vies, ze uz k nej neskor chodit nebudes 😖 tak mne sa tiez trosku objavila celulitida, ale hnusom by som to nenazvala...skor takym malym bonusom k babatku 😉 viem si ich predstavit...urcite su krasne...ja by som uz tak rada nosila topanky na opatku, ale neda sa....a hlavne co mi uz vadi su tie tehotenske nohavice, no nejako to uz vydrzim...aky je zlaty, ale ma pravdu, ved chlapcenske skor obnosi aj dievcatko ako naopak...my sme preto ani vela nekupovali pre istotu...ale zatial to vyzera, ze nebudeme mat velke babatko ked sa narodi, tak mozno z tej velkosti 56 obnosime aj vsetko....a ako ide inak praca? ja mam toho naozaj velmi vela a tento tyzden idem aj v sobotu...takze budem pekne vikendovat...ale tak oddych si nechavam na april a pritom nie som vobec taka unavena, ako som si myslela, ze budem byvat...tato jar ma dobija energiou 🙂
@inviav noo hej na UP zajdem ako dojdem z porodnice a tam predlozis rodny list babatka potvrdenie o tom ze si pravidelne chodila na gynku a ze je to tvoje prvorodene dieta a sobasny list myslim ze aj ale ten mi nemame takze o jeden papier menej 😀
ja ani len netusim ake velke je nase bobaciatko no dufam ze tak 3kg a 50cm a budem stastna a vynosi vsetko z 56 ale pochybujem lebo keby sa to odvijalo od toho kolko zjem tak sa narodi 6kilovy 😀 😀 😀
v praci asi ako u teba vela roboty ale tiez mam vela energie a chodim tam s radostou lepsie ako byt tu medzi 4mi stenami alebo so svokrou 😉 .. a ten april neviem ako zmaknem ale asi sa unudim na smrt kedze uz vsetko mame pokupene uz len balit budem 😉 ..
no je zlaty ale jeho teta mi povedala ze chlapi u nich vedia len chlapcov robit 😀
@dominika1516 zda sa mi ale, ze im musis predlozit papier zo socky, ze nemas narok na materske este to si zisti, lebo o ten papier musis zaziadat, len aby si sa zbytocne nenabehala 😉
@ulu465 no to teda nemáš najlepšiu skúsenosť...s tým šitím som tiež počula všeličo,najhorší je vraj Gulčík...moje dve kamarátky mali s ním nedobré skúsenosti,že ich zašil tak,že im ostali hrče a bolieva ich to doteraz...
ale myslíš,že keď to na teba príde,stihneš ten MT?
@mariettka27 ja sa stale utesujem ze mohlo byt aj horsie...fuha, toho som tam nevidela, resp.ma neosetroval. To sa im tam vnutri porobili hrce co sa to tak zle zrastlo? No ja si dnu nastastie nevidim ale zvonku sa mi hrazda pekne zhojila, tie tri stehy co tam mam uz ani nie je skoro vidiet a naposledy ked ma pozeral lekar v CA tak si ani nevsimol ze som uz rodila, az ked uvidel ten krcok tak sa pyta ze, co to tu mate? a ja ze, preboha, co? a potom mu to doslo ze som uz rodila a mam tam tu ranku, on si spociatku myslel ze mam nejaku anomaliu maternice, dvojite ustie ci co 🙂
mne sa tam teraz najviac pozdaval M. Rehak, hroozne mily lekar 🙂 no predpokladam ze neporodim do hodiny, tak by sme mali pokial by nebola zapcha. Len sa bojim, ze ak pojdem na pasy do CA tak si ma tam nechaju... jasne, ze planujem ist aj do MT na tie pasy ale nie zakazdym, kedze do MT to mame 50min a do Cadce cca 20...ako sa bude dat muzikovi z prace 🙂
@ulu465 neviem aké hrče tam majú,ja som ešte nerodila,tak si to neviem ani predstaviť 😀 ..keď som bola v nemocke v januári ja,tak ma jeden Rehák príjmal a druhý prepúšťal,obaja sú v pohode... 😉 ..aj sestričky boli milé...ozaj,a na prípravy na pôrod chodíš?ja nie,ale počula som,že sa aj potom vadia,že nevieš správne dýchať a tak...ale tak mne to neodporučila lekárka,lebo som stále chorá...
ty budeš chodiť na pásy do nemocnice?moja dr to robí u nej v ambulancii,teda ak je to isté ako robenie prietokov 🙂 ..mne to ešte nerobili a ani ma nikam neposlali,aj keď ešte dávnejšie mi povedala dr,že od 30 týždňa sa chodí...
@ivuskase ahaa na toto som zabudla .. dakujem 😉
urcite sa mi nebude chciet behat .. 😉
@mariettka27 ja som mala tiez skusenost s oboma aj jeho bratom, ten bol tiez velmi mily (ked som sa ho opytala ci je babo zdrave tak ho pozrel, pomeral a to ti druhi mi len pozreli akciu srdiecka, plod.vodu a placentu)ale mne k srdcu viac prirastol Martin, kedze som si pri prvom prijme poplakala tak bol potom aj ten druhy aj treti krat co som tam lezala taky viac empaticky 🙂
ja som pri prvom nechodila, lebo som bola mladucka hlupucka a mna to ani nenapadlo 😀 ale nebolo treba, pri porode mi por.asistentka vsetko vysvetlila, ako dychat, tlacit , takze mne tam s tym problemy nikto nerobil 😉 a teraz uz nejdem kedze uz viem o co ide, najhorsie je ked mas predychavat kontrakciu a mas zakazane tlacit, je to tazke ovladnut lebo telo sa samo snazi tlacit...
ano budem musiet, moj lekar to nema v ambulancii, ja som pri prvom chodila az od 36tt.
neviem preco tak neskoro, asi preto, ze som nemala ziadne problemy tak netrebalo
a posled. tyzden alebo dva som na tie pasy chodila myslim 2krat do tyzdna
a s ktorym lekarom pracujucim v CA mas este skusenost a aku? ci sa zhodneme 🙂
@dominika1516 tam po porode pojdeme aj my..teda nas ocko vybavit rodinne pridavky a prispevok k narodeniu dietata pojdeme vybavit az po tych 28 dnoch...uz to mam vsetko rozplanovane...len zatial mu musim napisat, co vsetko musi vybavit, kym budem v nemocnici, aby na nic nezabudol..nema to rad taketo behanie po uradoch, ale pre nas dve to urcite spravi rad 😵 to je ako u mojho otca, aj ten stale hovoril, ze on vie iba dievcence robit...neviem sice odkial mal taku istotu, kedze spravil iba dve 😀 ale tak u nas vacsinou v rodine prevladaju dievcata a u Mariana tak isto...ja mam sice iba jednu sestru, ale on ich ma 4 🙂 mate doma aj sterilizator na flasky?
Kocky pribrali sme 200g!!!!!!! Vody mame jeden den normal, jeden den malo, prietoky su stale vraj hranicne ale ani sa nehorsia ani nelepsia ale pribralai sme aj pri tejto skvelej strave 200g teda mala ja netusim!!!!! tak uvidime ako to pojde dalej a na vodu nam povedali, ze mam viac pit! tak neivem ci to pomoze alebo co uvidime.....Drzte palce aby sme sli domov :(
@froggynka2013 tak sa drzkajte a priberajte pekne a este si uzijes normalny odpocinok doma. Drz sa 😉

Paraaaadny je @ivuskase kde si zo splašila? 🙂 a za koľko