icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mm22
9. mar 2013

kocky, ktore uz mate vybrate, resp. aj kupene kociky - ake mate? aku mate velku hlboku vanicku? myslite, ze este na zimu vyuzijeme hlboku vanicku? bude sa tam dat dieta zmestit aj s fusakom vlastne?

ivuskase
9. mar 2013

@mm22 pozri vyssie ja som dala foto, hladala som taky aby bol velky a tento ma okolo 80cm na dlzku a je velmi hlboky, a v zime si myslim, ze babatka este budu urcite v hlbokom, vek nebudu este poriadne sediet a hlavne je v tom teplejsie ako v sportaku, no s tymi modernymi v zime neviem, mne sa zdaju strasne malinke.

bublinka711
9. mar 2013

@mm22 Ahoj, my máme napríklad BGB, ale nie úplne nový, no vanička má 82 cm. Takže aj v zime s fusakom sa určite bábo vojde. Moja kamoška v ňom vozila chlapiska ešte ako osemmesačného a tiež v zime. A mal miesta tak akurát, vôbec nebol natlačený. Takže myslím, že okolo tých 80cm je to úplne v pohode aj pre väčšie bábätko v zime...

janulienka36
10. mar 2013

@mm22 no my sme konečne boli včera objednať kočík....nakoniec sme sa rozhodli pre Peg Perego Book Plus 2013, velmi sa mi zapáčil,je aj dosť veliký,či už vanička alebo športový....v pohode sa budemem mestiť aj v zime....ak by aj nie,keďže budeme trošku väčší, športový je tiež v pohode....ja mám obe deti narodené na jar,a v zime som ich mala v športovom....pokial je dosť velký a vojde sa ti v pohode fusak, tak nie je o čom.....zmerať ti ho neviem, kedže nemali farbu na sklade,ale myslím že na internete zistíš aj miery 😀

dominika1516
11. mar 2013

@inviav fuuu tak to je riadny babinec tolko dievcat pokope 😉 .. mne slubil ze druhe bude dievcatko a tomu sa hovori istota 😀 😀 ..
no aj ja budem pisat ulohy na papierik aby tatko na nic nezabudol tak uvidime ako to zvladne 😉
ano mame aj sterilizator ja som na nom trvala lebo sme u svokry a ta domacnost tu nie je taka ako by som si ja predstavovala ak budes chciet vysvetlit co som tym myslela tak napisem v IP 😀
a vy budete mat? My sme objednali aj ohrievac flias ale kym budem kojit tak mi je na nic to len ked malemu zacnem kasicky robit a cajiky zacne pit .. 😉

bebe2013
11. mar 2013

@froggynka2013 Drz sa tam, moja, som rada, ze rastiete! Super spravy!

froggynka2013
11. mar 2013

@bebe2013 zajtra je velka vizita tak uvidime co nam povedia....drzme si palceky...

julinka88
11. mar 2013

Ahojte dievčatá, tak dnes bola poradňa tak mi robil aj sono lebo malý je sa hýba ako divý doslova tak či nemá šnúru okolo krku, našťastie nemal ale mám to povedať v nemocke na velkom sone , niekedy to teda riadne zabolí taký kopanec vraj aj kvôli plod. vody ktorej je už menej ale je v norme aj magnézium mi zvýšil lebo ma bolia kríže a aj panva sa mi rozťahuje inak v pohode teda ešte na to že som za mesiac pribrala 3 kg takže mám na sebe už 12 kg 🙂

inviav
11. mar 2013

@dominika1516 no je nas teda dost 🙂 to je teda pekny slub..hadam ho aj dodrzi...my sme si povedali, ze druhy bude chlapcek, ale ci to tak bude je vo hviezdach...mne je to uz u druhom jedno, ale prve som velmi chcela dievcatko....jasne, kludne mi to mozes napisat...ja som nad sterilizatorom nerozmyslala, ale sestra mi hovorila, ze niekde nasla na internete v akcii, tak nam ho objednala...na cumliky sterilizator uz mam...uz som ho aj pouzila 🙂 ked som malinku balila do nemocnice, tak vtedy...takze ona je uz komplet zbalena, len mne stale nieco chyba....vcera som inak uz konecne objednala kocik..cakali sme este na nejake peniaze a uz prisli...no a predstav si poplietli mi objednavku, tak som ich na to upozornila a ako pozornost za to od nich dostanem fusak zadarmo...no ako som ja dobre pochodila 😉 zajtra idem na to EKG, tak som zvedava, ze ako tam dopadnem a potom buduci tyzden poradna, mam to teda celkom nabite a o robote ani nehovorim

dominika1516
11. mar 2013

@inviav joooj tak drzim palceky na zajtrajsie ekg ale verim ze vsetko funguje ako ma 😉
jeeeejhooo tak ty mas stastie ked dostanes fusak ako bonus to sa mne stat nemoze 😀 .. a kedy sa pochvalis kocikom hmm? a ked nie tak aspon farbu napis 😀
noo tak aj my sme objednali na www.perinbaba.sk aj sterilizator do mikrovlnky aj odsavacku aj ten ohrievac a infra teplomer lebo tam jedine mali nenormalne dobre ceny 😉 a vyskusa ho az Martin ked budem v porodnici 😀 😀 .. aj cumlik sa berie do porodnice? ja vlastne ani neviem co drobcovi vziat lebo u nas davaju aj zavinovacku aj oblecenie aj plienky ..

bebe2013
11. mar 2013

Baby, kupujete odsavacku mlieka? Ak hej, tak aku? Mne sa pozdava elektricka Medela, ale pri tej cene rozmyslam, ze najprv kupim nejaku rucnu ako poistku a ked mi bude treba z nejakeho dovodu odsavat mlieko aktivnejsie, tak asi kupim tu Medelu.

inviav
11. mar 2013

@dominika1516 dakujem 🙂 mne sa take nieco tiez este nikdy nestalo, ale ja som taka, ze sa radsej ohlasim, ked nieco nesedi...ked sme este mali koruny, tak mi predavacka vydala 10korun miesto jednej a tak som sa otocila a tych 9 co mi dala navyse som jej vratila...co uz somnou, ked som taka.....kocik neviem este kedy pride, ale bude cokoladovohnedy...este aj zarucny list mi na nom orazia az od 1.6., lebo ze dovtedy ho aj tak pouzivat nebudem...pekne od nich...ty uz mas teda aj odsavacku kupenu? infra teplomer mame uz aj my 🙂 co Martin vyskusa, ked budes v porodnici? aj bude mat cas? Marian ma tolko toho vybavit, kym tam budem, ze az...okrem tych papierovaciek na uradoch musi este ponosit "radostnik" celej rodine....u nas do porodnice babatku treba vziat bodynka, rukavicky, ponozky, ciapocky, latkove plienky, vlhcene utierky, pampersky a cumlik, ale ten len pre istotu, lebo nie vsetky deticky ho chcu

inviav
11. mar 2013

@bebe2013 my kupime az ked bude treba

bebe2013
11. mar 2013

@inviav no, len kym to clovek kupi, ist do obchodu, ked budes s malym babom mat doma fofry. Ja si asi fakt kupim jednu rucnu lacnejsiu pre istotu.

ulu465
11. mar 2013

@bebe2013 ahoj ja som pri prvom kupila az ked bolo treba a kedze som odsavala len ked som niekde sla bez maleho, co nebolo casto, aby mal co pit, tak mi stacila aj rucna. A popravde som si viac odstriekala sama rukami 😉 Lebo pri odsavacke ma hrozne stipali bradavky 😒 A ked tak, tak by som si vybrala nejaku dopredu a potom poslala muzika kupit 😉

ivuskase
11. mar 2013

@bebe2013 ja som dostala rucnu avent od kamaratky, lebo jej ju nebolo treba tak mi ju posunula, ze ak nahodou no ale ak to so mnou pojde dalej tak ako do teraz tak ju hadam ani potrebovat nebudem. Vcera som si dala sprsku a este som si tak sedela pri telke v pyzamnku a prso mi tieklo , ze som sa musela znova umyt a prezliect, ja uz ani spat nemozem bez tych prsnych vloziek.

ivuskase
11. mar 2013

@inviav no s kocikom sme aj my mali stastie ja som si objednala na hlinikovej konstrukcii a normalnych kolesach a oni to poplietli u vyrobcu a poslali nam na predajnu na chromovom podvozku s blatnikmi a vacsimi kolieskami bielymi a dali namho za cenu ako ten, cosme mali objednany, tak sme usetrili cca 150 eur, tiez som bola velmi potesena 😉

dominika1516
12. mar 2013

@inviav ved o sterilizatore sme sa bavili ze si uz skusala a ja ze nas vyskusa Martin kym budem v porodnici 😀 .. noo u nas musim vybavit skoro vsetko ja kedze nie sme este manzelia takze Martin budem mat na starosti akurat tak poriadok doma vysterilizovat vsetko a okupat Nellku 😀 .. no uz sme kupili aj odsavacku u nas ju totiz nedostat nablizku a keby mi ju trebalo tak by som ju musela bud objednat alebo ist kupit a to sa mi iste nebude chciet ist s malym a hlavne v sestonedeli 😀 ..
jeeej tak to si natrafila ozaj na serioznych predavajucich malo kto by to so zarucnym spravil 😉 .. mnam cokoladovohnedy neze ti ho mala bude olizovat 😀 😀 ... jaaaka poctiva jeeeej kiez by si sla do politiky 😀 😀 😀 :-P

inviav
12. mar 2013

@bebe2013 v takom pripade mame doma nahradnu taku rucnu(aj ked s nou to bude narocnejsie)...a zatial ocko skoci do obchodu po lepsiu 😉

inviav
12. mar 2013

@ivuskase je dobre, ze aj taketo veci sa stavaju a nam tym urobia obrovsku radost

inviav
12. mar 2013

@dominika1516 jaaaj, ved ano...niekedy mi to nemysli 😀 ja neviem, ale ja chcem stihnut celucicky dom vyumyvat este pocas materskej a na ocka uz len necham bezne poupratovanie, ked budeme v nemocnici..psika nemame, tak nemusi aspon umyvat 🙂 my sme skor na vodne zvieratka...mame korytnacku, rybicky a vonku jazierko s vacsimi rybickami a oni sa vlastne vsetci kupu sami 😀 a co vas ta odsavacka vysla? kocik neviem kedy pridem, tak ti zatial poslem iba obrazok a potom vyfotim, ked dorazi http://static.svetkocikov.sk/2511-thickbox/dann...
....ja som zostala tiez prekvapena ich pristupom..ale ked si to tak zoberiem, tak za cele tehotenstvo ma velmi milo prekvapili v podstate cudzi ludia, ktori nam pomohli s niektorymi vecami a usetrili nam tym nakupy...som ani netusila, ze tolko dobrych ludi existuje....do politiky? a co by som tam ja robila 😀 😀 😀

bubinko83
12. mar 2013

@julinka88 a čo keby maš babatko omotane v pupočnej šnure okolo krku čo spravia v tomto tyždni tehotenstva? 😕

lydusska
12. mar 2013

@bebe2013 ja mam tiez rucnu odsavacku keby i ju nakoniec nebolo treba, tak mi to nepridu vyhodene peniazky.

bleble
12. mar 2013

Maminky bola tu aj tema ohladne postielok BabyBay, najdete ich aj u nas na Slovensku:
Video:

https://www.youtube.com/watch?v=K7D2BMXeOWQ
inviav
12. mar 2013

@dominika1516 interne vysetrenie a EKG mam za sebou...takze zdrava ako rybicka...tep srdca pravidelny...krcove zily ziadne a dychanie tiez v poriadku...akurat mi uz trosku opuchaju nohy, ale to je uz asi v 8. mesiaci normalne

simuska1976
12. mar 2013

@lydusska Lyduska ja mam tiez rucnu, Avent a bola som s nou maximalne spokojna🙂

lydusska
12. mar 2013

@simuska1976 no tu presne mam i jaq, tak uvidime ci budem spokojna ... neviem si to ani predstavit odsavat mliecko lol. Asi iba preto ze som prvorodicka lol ;)).
@bubinko83 no keby malo babatko pupocnu snuru omotanu okolo krku tak ti asi navrhnu cisarsky rez, ved teraz uz dietatko mozes mat kedykolvek, sice nebude tak velke a tucnucke ako v 38-42 tyzdni ale v 8mom mesiaci uz deticky vacsinou nemaju problem s prezitim, maju uz skoro vsetko vyvinute az na plucka, ale tak to by pichli mamicke nejake hormony, alebo ak by to b9olo extra surne tak to pichnu babatku az ked sa narodi si myslim, ale nemam s tym skusenosti ... takze nikomu predcasny porod neprajem a snad ziadnej z nas dietatko nebude mat omotanu pupocnu snuru okolo krku ....

julinka88
13. mar 2013

@bubinko83 no to teda ani netuším či by mi spravili cisársky alebo ako lebo teoreticky bábo má v tomto tt už dosť velkú šancu prežiť tak ale klop klop našťastie nám nič také po včerajšiom sone nehrozí 🙂

dominika1516
13. mar 2013

@inviav jeeeej ten kocik je uzasny fajnove aj kolieska ze aj v zime sa ti dobre pojde a tie kvietocky su chutne .. velmi pekny vyber a vyzera byt aj podobna konstrukcia ako na nasom takze je dost lahky hejze 😉
aj ja sa poznazim poupratovat vsetko ale prach a umytie dlazky a prezlecenie posteli bude musiet zvladnut Martin ale pytala som sa ho ci to zmakne a povedal ze jasne ze ano ved sa musime s drobcekom vratit do vyluxovaneho 😉
jeeej ja som vzdy chcela korytnacku uz som mala aj vyhliadnutu v jednom pet shope a chodila som na nu pozerat ale potom z toho nejak vzislo ale verim ze ked budeme vo svojom tak si kupime nejake priserky vodne 😉 .. ked som chodila na ZS tak som mala vodne slimaky ale tie sa kotili tak ze som mala male akvarko po mesiaci a potom z nicoho nic umreli 😀
som rada ze si v pohode a tie nohy to citam ze je bezne v takom stadiu ale nechapem preco aj mna neposlala na EKG ked vie ze mam problem so srdcom a krcove zily okrem noh este aj na ,,podvozku,, 😀 :-P

inviav
13. mar 2013

@dominika1516 dakujem 🙂 uz odkedy som ho videla prvykrat som si povedala, ze ho musim mat...nastastie cakame dievcatko, tak sa aj vzorovo hodi...s tou konstrukciou som si to vsimla aj ja, ze su podobne, ale tak to je teraz viac kocikov takych podobnych, ze keby nema na konstrukcii napisanu znacku, tak ani nevies, ze o aky sa jedna 🙂 vidis, to ma ani nenapadlo, ze bude treba prach utriet a vyumyvat dlazku, ale myslim, ze to zvladnu lavou zadnou a este som niekde citala, ze pred prichodom babatka do domu treba aj vyvetrat...tak aj to mu musim potom pripomenut
ja som do tych vodnych tvorov neni taky maniak, ale jeho to bavi sa o to starat, tak nech to ma...jazierko ale zrealizoval pekne a ked bude teplucko a bude tam uz aj rozkvitnute lekno a lavicka pri jazierku, tak ti poslem fotku, ale to uz budu drobcekovia na svete 🙂 my sme mali aj slimaky take malicke, ale dali sme ich prec, lebo ako pises, strasne rychlo sa to rozmnozovalo...tak radsej sme tam nechali len rybky a mame este asi 5cm racika, ktory je hermafrodit a uz sa 2x co je u nas rozhodol, ze je cas mat deti...3 z nic prezili a ostatne pozrali ryby 😀 mozno ta posle na to EKG najblizsie...aj mne doktor povedal, ze si to mam do 3 tyzdnov vybavit, to vysetrenie, ale ja som taky nedockavec, tak som tam isla uz skor, nech to mam za sebou a nech viem, ze som zdrava...este aj tam mas krcove zily? z coho sa to vlasne tvori? inak, dnes bola u mna v robote sestrernica a predstav si, aj ona bude mat babatko, ale az v septembri, takze dalsi malinky clen nasej rodiny je na ceste 😉