Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@inviav jeeej tak aspon mas partacku aj ked asi neskor ci tak ako ty rodi?
no dufam ze ma posle a ked nie tak v porodnici mi podla mna spravia EKG a ostatne vysetrenia .. no aj tam dole mam aj vnutorne aj vonkajsie a na nohach mam take vydute ako keby som nejake husenice mala pod kozou no humus proste a to mam zdedene po mamine takze ja som aj cakala ze sa mi objavia ale takto som necakala keby to nebolo take nechutne tak by som ti poslala foto 😀 ..
heeej hodi sa babike velmi a aj som zavahala na chvilku ci aj rovnaku znacku nemame fakt su podobne dost 😉 ..
jeeej tak to sa ti bude velmi pekne relaxovat pri takom rozkvitnutom jazierku aj so Simonkou 😉 .. my tu mame tiez jazero sice nie nase ale je tam krasne je hore v lese voda je krasna jasne modrozelenkava a kazdy rok sa tam chodime opalovat no a tento rok vezmeme aj drobceka takze sa velmi tesim na leto 😉
@mooka ja mam rovnu 100vku a som v 32tt
@dominika1516
@ivuskase ďakujem dievčence, no tá moja drnda je nejaká veľká oproti vám 🙂
@mooka ja mam 94cm
@dominika1516 no ani nie...lebo byvame sice v tom istom okrese ale dost daleko od seba, tak ked tak sa uvidime len u nasej starkej...a babatko budu mat az v septembri....ved hadam ich v tej porodnici aj stihnu spravit, lebo som citala, ze niekedy je ten porod taky rychly, ze ani nestihne prist zajednany lekar 🙂 fuuuha, to su potom poriadne krcove zily...ja ako mam dve na nohach take mierne, ale to som mala uz pred tehotentvom a ani sa nimi internistka nezaoberala
uz len cakam kedy sa zacne jar a vytiahneme tam z pivnice lavicku a budem tam sediet a popijat kavicku....neviem sa uz dockat, len po dnesnom rane mam pocit, ze ta zima ani neodide 😒 jeeej, no aj ja sa na taketo vylety do prirody tesim, dufam, ze bude malinka zdravucka a budeme moct chodit kade tade...ako je to teraz s tvojou vahou? mne sa nejako teraz priberanie rozbehlo a uz dnes som mala 73....Marian ma ale utesuje, ze teraz uz pribera aj viac babatko...zlaty...ale urcite Simonka nepriberie kilo za tyzden 😀
@deenielka no veď ja jej tiež vravím... toľko fotiek šiat som posťahovala, výber super, ale ona len tú svoju pesničku spieva 🙂)
@froggynka2013
@dominika1516
@ivuskase
babule, ďakujem za zmeranie a prajem vám nech všetko dobre dopadne a máte čo chvíľa tie svoje ratolesti v náručí
@mooka Tak ja zapadnem do intervalu 🙂 - som 31. týždeň a obvod pása mám 104cm. Priberám podľa tabuliek a posledný mesiac som nepribrala ani kilo. Pred tehotenstvom som mala veľkosť 38. Ale rast bruška dopredu závisí aj od veľkosti panvy, tak držím palce, aby vysnívané šaty sadli 🙂
@bublinka711 ďakujem za zmeranie 🙂
teraz som si uvedomila, že my sa budeme v máji chystať na svadbu a vy dievčence do pôrodnice, tak držím všetkých desať aj na rukách aj na nohách 🙂
Ahojte babulky ja mám rovných 100 cm a 69 kg 😀 A prestala som priberať tak rýchlo
@mooka nooo, z fotiek veľmo múdrejšie nebudete. tiež som sa vydávala v januári (v šiestom mesiaci) a šaty som si vyberala podľa toho ako sadli, nie aké sú pekné. ale nakoniec som bola spokojná, spredu nebolo nič vidno a z boku to bolo tak na fantáziu - bruško? nariasené? nedávno konfekčná veľkosť 38, teraz + 10 kg 🙂
@deenielka krásne šaty a ešte krajšia nevestička... a naozaj bruško pekne schované, podobne nariasené si skúšala aj dcéra a pani v požičovni vravela, že jej isto budú dobré aj v máji...
tieto chce dcéra, tiež sa mi páčia, ale asi bude bruško z nich vykúkať, bojím sa aj toho ako bude čipka voľne padať z bruška, či to nebude nepekné, ale možno to bude v pohode, keď bude pod šatami kruh... na nete bolo písané, že sú aj pre tehotné... viem, že je rozdiel v piatom mesiaci ich obliekať a rozdiel v siedmom...
@bulik30 www.bambino-kociky.sk, ja som si ho vyhliadla v Tn v obchode ale tam ho maju o cca 100 euro drahsi a nakoniec som ho nasla tu, mala som ho do par dni a super ochota
@inviav aj ja mam 73kg vcera som sa naschval vazila takze od poslednej poradne (5.3.) som sla hore 1kg to sa mi paci celkom dufam ze uz len do takych 75kg a potom stop a po porode supom dole spat na 53kg 😀 😀 .. vela by som asi chcela ale posnazim sa lebo vcera som zas okukovala zadok a brrr zle mi je z neho predtym ked som bola hladka a chudunka ze som kostickami hrkala tak som sa na take baby pozerala ze cipana to preco maju taku celulitidu a teraz uz viem ze to sa da lahko ,,chytit" 😀 :-P
jooj to uz bude do septembra Simonka ,,veeeelka" kocica kym sa sesterke narodi drobcek 😀
aj ja sa tesim ved ja uz mam naplanovane vsetko v tej moj prechytralej hlavicke ze rano maly vstane cca 9:00 prebalit napapat obliect a vonku naobed dnu prebalit napapat pospinkat navarit pockat Martina zas prebalit napapat spolu vsetci vonku a potom dnu okupat napapat prebalit a spinkat o cca 20:00 a az do rana bieleho 😀 😀 😀 .. kiez by to tak slo ale sefom bude babo tak uvidime ako nam to zariadi 😀
@dominika1516 jéééj to máš pekne naplánované a držím palčeky nech Ti to tak funguje 😀 ja sa na to tiež pripravujem hlavne my sme strašne šalátový a zeleninový, cestovinový cez leto tak o jedenie mám super postarané 😀
A ešte ma zaskočili kilečká ty fifipierko kde si tolko nabrala????ale pri prvom som aj ja nabrala z 53 na 80 kg potom som zhodila sama od seba na 56 kg a to do pol roka.teraz si dávam pozor a priberám tak akurát🙂
@dominika1516 no tak vidis, ako si ma pekne dobehla a teraz sme uz na rovnakej hodnote...ja som mala tiez v plane len pribrat len do takych 75 a stop, no ale to asi nijako neovplyvnim a mam pocit, ze ako sa to teraz rozbehlo, ze to bude mozno vacsie cislo 😉 dobry plan veru, dufam, ze sa aj mne sa podari podobny naplnit, sice ja tak malo kil nechcem, ale tiez mam svoj sen 🙂 ja som tiez nejaka teraz cela napuchnuta a citim sa strasne velka...ledva chodim, no katastrofa..uz sa napr. velmi tesim na to, kedy si budem moct lahnut na brusko.... treba teda teraz uz Martinkovi dohovarat a vysvetlovat mu, ako to ma fungovat, ked uz nebude byvat u maminky...hadam to pochopi 😉
uz len 2 x do roboty...a potom zasluzena MD...uz sa tesim🙂
@miamoja2012 ja mam od pondelka na svk, dr mi ju napisala skor aj ked je mi to na nic platne ale nevadi
@froggynka2013 ahoj a kolko vazi mala? to je super ze ste pribrali, nam to ide tiez nejako pomaly, a tiez som v nemocnici, tak ako ty, tak viem si predstavit ako sa asi citis, drzim palce
pozrite si baby:
https://www.youtube.com/watch?v=VLaabKAJlK0@inviav jaaasne ze to pochopi ved ked ona nie je doma tak je uplne iny no ked je ona doma tak sa do vsetkeho miesa on nema chut na nic bo aj tak cokolvek spravi tak to neni podla jej gusta vinde z toho zle tak na vsetko kasle ale ja ho zapajam do vsetkeho a nebuzerujem ho len a je to uplne o niecok inom potom vies keby som ho odstrkovala od vsetkeho ci uz od pomahania mi s domacimi pracami alebo ci pri venceni Nelly tak potom by som jasne ze nemohla na nho nadavat ze mi nepomaha ked sama by som ho odstrkovala 😉 .. chlapa treba zapajat do vsetkych prac aj ked bude maly tak bude aj on vsetko ovladat co treba a pomahat mi 😉 ..
noo tak to veru neovplyvnime ale verim ze uz sa viac kileciek na nas nenalepi 😀 .. inak ja mam v poslednej dobe strasny problem s opuchanim sliznice hlavne vecer a v noci normalne uz vyse dvoch tyzdnov fungujem len na sprejoch do nosa lebo tak sa mi zapcha ze dychat nemozem citala som ze sa to vola tehotenska nadcha .. cipana tolko diagnoz je v tom tehotenstve ze sa nestacim divit 😀 .. len sa bojim ci tym sprejom Olynth neuskodim babatku nikto mi nevie povedat presne ci mozem ci nie :-\
@dominika1516 - aj ja mám celé tehotenstvo upchatý nos...nedávam si ale sprej, robím si slané výplachy nosa a je to hneď sa mi ľahšie dýcha...nerobím to ale denne, aj keď mi hrozila nádcha, tak som to zvýšila na ráno a večer a nádcha ma obišla, taktiež keď cítim trocha hrdlo, vykloktám párkrát slaným roztokom a zatial musím poklopkať sa držíme a to som mala doma lazaret ( všetci chorí )

Dievčatá, mám na Vás takú zvláštnu prosbu... tie ktoré ste v 30. 31. alebo 32. týždni tehotenstva a pred tehotenstvom ste nosili konfekčnú veľkosť 38, môžete mi prosím napísať, aký máte obvod pása, teda najširšie miesto cez bruško? Dcéra sa bude vydávať v 31. týždni tehotenstva a teraz riešime svadobné šaty, chce si nechať ušiť, vybrala si naozaj krásne, pod prsiami riasené, ale ja mám aj tak pocit, že sa jej tam bruško nezmestí, ja viem, že priberanie v tehotenstve je individuálne, ale aj tak by som rada mala aspoň predstavu, do akej šírky narastie do svadby 🙂 teraz je v 22. týždni a bruško meria 92cm. ďakujeeem