Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@miamoja2012 ani ja nerozumiem...tiez chcem mat balon pred sebou! 😅
Baby a kupili ste aj kraťasky a take tie kratkonohavicove kratkorukavove overaly a opalovačky pre bábo na leto? Lebo kazdy hovori hovori ze si nevedia regulovat teplotu a treba ich obliekat, ale ked bude v lete 40 C, tak mi bude luto mat ju naobliekanu...
@julinka88 No ja džunglu nezvladam...svrbí ma 🙂) este som frajerovi nehovorila, to mi uz pride take antisexualne... trochu sukromia potrebuje kazdy
@lulu10 vies poviem ti jednu vec, ja jem velmi zdravo, citam si zl8zenie potravin a akonahle je tam nieco modifikovane tak aj ked mam na to chut tak si to nekupim. V dnesnej dobe sa rodia velmi velke deti a to hlavne preto, lebo mamicky jedia vsetko a nemyslia na babo, staci ak si pozries zlozenie vinei napr. Benzoan sodny to si mozem ist dat na benzinku 2dcl nafty napr.vsetko co je modifikovane je umelo vyhnane a narychlene tym padom mame tieto latky v tele a babo ich prijma tiez, preto obcas tak prehnane rastu. Mozno si niektori ludia povedia, ze som troska psycho, ale je to kazdeho vec. Vies obcas ostatne mamicky plasia tie ine ale zabudnu uviest svoju presnu diagnozu. Vobec sa nestresuj, ak zodpovedate tt tak je to ok, lepsie rodit 3000g babo ako 4500g.
@miamoja2012 ani mi nehovor ja si stale hovorim, ze uz staci a aj tak stale nieco dokupujem. V Kik som bola ale vsetko tam je cinske takze aj ked to bolo pekne nic som nekupila.je pravda, ze detske obchodiky su velmi predrazene, tak som to radsej nechala na klasike.
@ivuskase no to som nepozerala :( ešte že len 5 veci
@ulu465 Mne povedali, ze na tie vsetky problemy co mame je to uplne idealna vaha, tak neivem...ako asi by mala mat viac ale my sme tu vdacny za vsetko, ja by som bola rada ak by este vydrzala aspon tie 2-3 tyzdne a potom to vrajbude ok. idu nam robit aj oxytocinovy zatazovy test a podla toho sa vsetko rozhodne, ze ako to dopadne, ci bude musiet ist skor von
@inviav nie nezmenila som nazor ani si neviem predstavit aby moj drobec isiel prirodzene ved ten zapal je hnus a boli to ako slak a nechcem si ani predstavit ako by to bolelo pri roztahovani no proste brrr desi ma to ..
taaaak zasluzeny oddych nas bude cakat ja nemam nejko moc upratovania kedze sa mozem zdrziavat len v jednej miestnosti cize ja budem oddychovat skor ako ty ale nech ta nenapadne okna umyvat alebo sa nejako stverat a namahat mysli na Simonku ona ti potom pomoze upratat 😀 😀 😀 ..
ja myslim ze uz to vynde uz pokukujeme po vhodnej banke na uver cize uz len pockat do konca aprila a ani nevahame a utekam prec 😉 ..
tak to som rada ze je to v pohode a aj ja som pocula ze aj pri autonehode je babo viac bezpeci ako ty lebo ze je vo vaku plnom vody a voda je nestlacitelna 😉 ..
Inak aj Simonka je taka akcna ako ten moj futbalista? posledne dni sa ide vykopat vonku :-P
@miamoja2012 hehe dala som na tvoju radu, objednala som vzkrky na celu rodinu hadam 😉
@inviav Aj si si skusila stlacit bradavku? Mne teda to kolostrum samovolne netecie, ale ked si ju stlacim, tak vzdy taka cira tekutina mi vyjde. Neboj sa kazdemu sa inidividualne zacne tvorit a mliecko, to este neries, tie prsia sa ti naleju az okolo 3 dni po porode ked babo dopapa to kolostrum ;)))). Daj vediet ci si dostala z prsa taku tekutinu.
@miamoja2012 no skus sa spytat manzela, ja som bola minule taka zufala z toho ze som ho poprosila aby mi doniesol zrkadlo, lebo naslepo to neslo ... Nakoniec mi on holic pomohol ;))). No zlaty sice to bolo trosku zahambujuce i kedj e moj manzel, ale pomohlo to ;)))
ja som sa pri synovi v pohode oholila, aj doma tesne pred porodom ked som uz sla rodit aby ma uz nemuseli tam, len pod bruskom, zvrchu, som isla trosku naslepo ale spodok v pohode, som sa riadne rozkrocila a slo to 😀 samozrejme s prestavkami...tak to hadam aj teraz budem zvladat sama
@miamoja2012 syn sa mi narodil v polovici aprila a v lete ked bolo moc horuco som ho nechala volne na zavinovacke len v bodycku s kratkym rukavom a s ponozkami, tie bodycka drobcovi oblecies aj pod kabatik takze ich vyuzijes a cisto letne veci moc nie, vyuzila som pri nom len zopar kusov opalovaciek na doma a jedny kratasky na traky ked sme niekam sli, tie mal oblecene max.2-3krat
@dominika1516 ano, to mas pravdu, takto to bude asi bezpecnejsie pre teba a aj pre Martinka....kym mi Simonka s upratovanim bude pomahat, to prejdu roky 😀 ale ano, mam v plane aj okna umyvat...ale vsetko postupne, na kazdy den mam jednu miestnost...ty veru budes mat urcite viac oddychu, ale tak aj tu jednu izbicku treba dat do pucu 😉
pomaha vam s tym vyberom spravnej banky aj financny poradca? nam pomohol a najlepsi urok aky sme mohli dostat bol v csob, musime tam mat sice zriadeny ucet az kym sa uver nesplati, ale to je jedno, lebo je to zadarmo 🙂
Simonka az taka akcna nie je, ona sa skor rada tuli...natlaci sa na jednu stranu a vydrzi na nej celu dobu, kym ju hladkam a ked prestanem, tak sa zacne mrvit, ako keby hladala moju ruku, ze kam zmizla...je to podarene 🙂 Martinko bude teda futbalista?
@inviav no jasneeee neboj sa isto zacne, ved aj tak mame este kazda z nas aspon mesiac a pol do porodu. Niektorym sa vyvinu zlazy skor a niektorym to trva dlhsie. Ja som tiez nad tym rozmyslala ze preco mne netecie, ako hovorim si na jednej strane je to dobre ze netecie, aspon nemusim minat peniazky na tie vlzoky do podprsenky ... takze bud rada i ty, ale na druhej strane predsa len rozumiem ze je to take trosku ... ze ja to nemam ako ostatne sa idu stat maminkami 🙂 ...
Inak som si dnes rano vseimla ze zase sa mi o nieco viac naliali prsia ... myslim tym zvacsili ... kokooooos ak to bude takto pokracovat tak budem potrebovat zase o nieco vacsiu podprdu .... Tebe sa zatial nezvacsuju?
Inak ako sa citis? Uz je doktor spokojnejsi s rastom bruska? Viem ze na zaciatku si hovorila ze ti brusko velmi nerastie... tak co ako si uz spokojna s nim? Mne uz riadne koza popraskala vpredu a to som si ddo 30teho tyzdna hovorila ako super ze nepraska hhh .... Uz dlho si nedala nejake fotocky, ci ... ani ja nie, ale uz aj 3 tyzdne planujem odfotit ten moj pupok 😅 .... Aby som mala peknu pamiatku a mohla Adamkovi potom poukazovat ked trosku podrastie. Aj sa rozpravas so Simonkou? Aj ti odkopne ked ju pohladkas? Minule moj manzel nanho zacal kricat cez pupok a ja mu hovorim ci mu nesisi?! Ze babo ho pocuje i ked bude hovorit potichu a hlavne ked mal usta na capene na pupku hhhh .... a ked prestal kricat tak Adamko sa zacal hmyrit, to mi prde este skoro take neskutocne ;)))..... Ako sa citis zo zdravotneho hladiska? Co praca moja .... stale OK? Kedy ti zacina materska?
@inviav a
@dominika1516 Ako vidim baby vy uz mate skoro vsetko zariadene. Ja este cakam na postielku a kocik, som si ho dohodla nechat doviest 2ho Aprila. Vy uz mate krasne izbicky zariadene a ja nic. Ale buduci tyzden si aspon operiem vsetky tie vecicky co mam pre Adamka, aby sme mali vsetko pripravene. tento vikend sa mi este nechce, lebo tu je taka zima ako keby ani jar nebola ... Ta zima nie a nie odist ;( ... Ale u nas doma to asi nebude o nic lepsie ze baby??? Aj este stale nakupujete vecicky pre Martinka a Simonku? Ja este chcem, ale uz mi to pride ze by som ani nemala ... lebo ktovie co sa stane ....?! Tak asi radsej vydrzim do porodu ... ak tak kupim iba nejaku malinku vecicku kazdy tyzden aby som sa mala z coho radovat ;))) ...
@iniviav tebe sa fakt Simonka necha hladkat a ked prestanes sa zacne hmyrit? No tak to moj futbalista bude asi ako Martinko (@dominika1516). ten moj sa zacne hmyrit ked ho vyrusujem s hladkanim. Ako hovorim bude po tatovi ze chce spat co najviac ... ani pocas noci ma moc nebudi a to som fakt rada ... spi so mnou to je dobre si hovorim ...

dnes som zas nakupovalaaa :((( ... aj vcera, .... oblecenie, uz som si pritom povedala že už dosť... ale ked sa vidim toto počasie a predpovede dlhodobe, tak dokupujem teplejšie vecička, pulovriky a budničky a teplejšie dupačky... a mali take pekne... predstavte si, že v KIK ... tak tam hodte očko ... už ma nebavi HM, CA, next ani MS... a tei naše detské obchody sú nejak predražené ...