Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bublinka711 Velmi pekne dakujem za povzbudive slova veru to clovek potrebuje pocut hned je lahsie na duši a velmi sa tesim ze som sem zavitala na tuto temu aby sme sa navzajom podelili o svoje pocity bo moje kamosky co este babatka nemaju ma uz maju asu plne zuby ale oni nevedia co to je . Tak ano 32 tt je uz z jednej strany pekny mesiac ale na druhej strane dost nebezpečny aby sa to teraz pokazilo predčasnym porodom.No poctivo lezim berem lieky robim pre to maximum tak dufam ze sa mi malinka odvďači tym ze tam v brusku bude posluchat a aspon do konca aprila vydrzi .
@bublinka711 @nany12 no, dievcata musime to este vydrzat 🙂Tak si drzme palceky 🙂 Ozaj, kolko ste pribrtali. Ja uz 13 kg 😖
@nany12 inac aj mna bolia aj krize a ked lezim tak este viac, k tomu este aj krcove zily, radost 😒 Musime verit, ze to bude dobre. Babatka maju este cas.
@nany12 Urcite ano, ono zas, ja mam velmi dobrú kamarátku, ktorej sa malinka narodila v 29tt, všetci boli riadne v šoku ale zvladli to a dneska maju nádhernú zdravu 5mesačnú babu. Tak to je pre mňa také povzbudivé, že nech to aj ako zle vyzeralo a ako ich strašili, dokonca ani malinkej nedávali veľkú šancu a nakoniec sú šťastní a zdravunkí. Takže treba tie naše baby v brušku riadne povzbudzovať a veriť, že sú to statočné bojovníčky, keď to do teraz tak pekne napriek všetkéému vydržali 🙂.
Len tak mimochodom, my už asi máme viac menej prichystané všetko, lebo ja keď som videla kamošku, ako všetko naháňali potom na poslednú chvíľu, tak som mala základné veci pre mimčo a pre seba do pôrodnice nachystané už v 28tt 😀. Ale hlavne ja som to tak nejak zbierala postupne aj kvôli financiám, lebo naraz by to asi viac bolelo ako takto 🙂.
@ajka30 Ja som pribrala 7 kg, kríže ma bolia teda statočne, ale našťastie kŕčové žily nemám, čo teda som rada. Zato strie na brušku ma neobišli, to len tak mimochodom, hoci som krémovala od štvrteho mesiaca ako divá 🙂. No čo už, takáto estetická vec ma už fakt nerozhodí 🙂.
@bublinka711 @nany12 Tak strie je asi jedina vec, ktora sa mi neurobila- teda zatial 😀 Ale co nie je, moze byt 😀 Mne v nemocke povedali, ze treba vydrzat aspon do toho 34 tyzdna. Babo by sa sice dalo zachranit uz teraz, ale v 34 tyzdni ma uz aj plucka vyvinute. Aale najlepsie vydrzat do 38- to u nie je tak daleko.... 😉
@ivuskase fiiha, tak ty nebudes mat po porode co zhadzovat, ja som teraz uz ako tulen 😀
@ajka30 jaaaj striee nooo tak to je tiez taka vec ze u mna sa to asi pomaly zacina lebo mam take cervene fliacky na brusku teda tak po bokoch bruska tak uvidime co z toho bude citala som ze je to dedicne ze natieranim to nejak neovplyvnime tak teda ked budem po mamine ufff mam sa naco tešit .
@ivuskase tak to je super 🙂 , ja už teraz premýšľam, že ktovie v čom pôjdem z pôrodnice domov 😖
@nany12 tiež som to niekde počula, ale práve preto som tak ostošesť krémikovala, reku moja mamina má bruško vďaka mne ako harmonika, tak reku nech to aspoň troška zmiernim 🙂, čo sa asi aj podarilo, ale no predísť som tomu nepredišla... Ale zas si vravím, že keď ma takto prepadli pri natieraní, tak ako by som vyzerala bez natierania 😒 🙂
@bublinka711 na ja asi v tom v com chodim aj teraz ved aj tak brusko potrva nez spadne a myslim, ze ieco volnejsie bude urcite pohodlnejsie.U nas bude este stale dost chladno tak sa nemusim moc vyletnovat
Dievčatá, ja som sa dnes dočítala, že od druhého trimestra je dobré piť alchemilkový čajík, čo si o tom myslíte? Ja som inak strašne bylinková, len teraz v tehu som bola taká opatrnejšia a všetko som vysadila. Počuli ste o nej niečo?
@ivuskase hmm, to máš asi pravdu... joj a nádejí, že pôjdem ja aj bábatko z pôrodnice v niečom ľahšom som sa už vzdala 🙂. Pomaly som aj do tašky do pôrodnice prihodila aj teplejší overalík pre mimčo, lebo sa mi zdá, že táto zima hádam ani neskončí 😒 . Len dúfam, že fusak už nebude treba 😉 .
@bublinka711 a na čo to je dobré? aby som si teraz zaobstarala..
@bublinka711 Ahooj no o tom čajiku som ja nepocula veru a naco by to malo pomoct? A ty uz mas pobalenu taksu do porodnice ? ty vole ja nejak zaostavam v tomto stale mam pocit ze mam este cas či už ani nie?Ani len vyprate veci pre nasu krasku nemam asi by som si mala švihnut s tym hmmm. 😒
Vraj na podporu krčka a maternice a tiež uľahčenie pôrodu. Na to je aj čajík z ostružiny malinovej, ale ten sa môže až od ukončeného 34tt, niektorí vravia, že aj 36tt. O alchemilke to vravela jedna pôrodná asistentka a kamarátke to odporučil aj jej gynekológ. Viem, že alhemilka je braná ako ženská všestranná bylinka, ale ja som ju mala spojenú s úpravou cyklu a podporou otehotnenia, o tomto som nevedela. Ale asi vytiahnem moje bylikové knižky a idem to naštudovať 🙂.
@nany12 no ja už mám prichystané všetko, lebo moja mamina aj ja sme sa narodili o mesiac skôr. Tak som to brala skoro už ako rodinnú vec 🙂. No a do toho tá moja kamarátka, že v 29tt pôrod, tak reku nech potom nestresujem ešte aj s chystaním vecí, lebo ja som inak hrozný šuchtoš 😀...
@bublinka711 mesiac pred termínom? Holka nevlazni,ja nemám ešte všetky veci pokupene 😨D
@bublinka711 No šikulka si posun ťahák čo tam do tej tašky vlastne treba
@bublinka711 Ahoj ja som pri prvom pila alchemilku ale ma sa pit tiez az 4-6tyzdnov pre porodom, ja som ju pila 4tyzdne pred a odporucila mi ju sestricka u gyndosa, vraj ma byt potom lahsi porod 🙂 A budem ju pit aj teraz plus cajik z listov tej ostruziny a papam aj lanove semienka, vraj pomahaju predchadzat poraneniu hradze, robim si ich tak, ze 1krat za den zalejem 1PL horucou vodou a ked zmaknu tak ich spapkam, riadne ich treba pozut...
Inak sranda je ze mamina si nedavno kupila ten pripravok na spevnenie prs (nie "Super prsia a stihla linia" ale ten druhy, tiez bol reklamovany v TV ale uplne mi vypadol nazov) a ked som si citala zlozenie tak obsahuje aj lanove semienka, vraj maju spevnit ciciky, zaujimave 🙂
@bublinka711 jaaj uz viem Decolen 🙂
ahojte, ani ja ešte nemám nič pochystané... iba plienky opraté a požehlené...všetko nakúpené ale ešte nič popraté... ja začnem po veľkej noci... ešte čakám na postielku a potom si do nej pochystám veci do pôrodnice.. nemám si ich kde dať, lebo ešte nemáme ani detskú izbu porobenú...ale už sa teším, ako sa do toho pustím...
@simi906 hovorím, že reku čo keby náhodou 😉. Ja som musela, ja sa poznám, ja to buď mám prichystané dlho dopredu, alebo to potom už nestihnem 😀
@nany12 ja som to chystala podľa pôrodnice v ktorej budem rodiť. Našla som si to normálne tu na MK. Ale pre bábätko mi treba iba veci domov na oblečenie: košielka, bodynky, kabátik, rukavičky, ponožky, čiapočka a dečka do autosedačky + ešte mám aj ten teplejší overalík, potom Rybilka na zadoček, paličky do ušiek, plienky, vlhčené obrúsky a tri klasické bavlnené plienky. No a pre mňa, 2 nočné košele na kojenie + 2kojace podprsenky, jedno dlhšie tričko na pôrod, župan, papučky, tampóny do podprsenky, jednorazové nohavičky + vložky z lekárne po pôrode (2 balíky), jednorazové podložky pod seba 5ks, toal. papier (pre istotu - v nemocnici som už bola 🙂 ), kozmetika (kefka, pasta, šampón, mydlo + olejček na natieranie atď. - všetku kozmetiku som si balila takú, čo je aj pre bábätká, aby to nebolo nič parfumované či inak navoňané a so zbytočnými pridanými vecami - nakupujem v bio obchode, takže žiadne johnsony a pod.), jú a teplé ponožky, lanolin na prsia a už si viac ani nepamätám 🙂. Ale treba si pozrieť tú konkrétnu pôrodnicu...
@ulu465 no vidíš a kamoške ju odporučil gynekológ od 20tt. Veď preto som z toho bola zmätená, že jednému je to na uľahčenie pôrodu a inému na udržanie tehotenstva... Teraz som sa v mojej bylinkovej knižke od Trebenovej zas dočítala, že "... upevňuje plod a posilňuje väzivo maternice. Ženy so sklonom k týmto problémom by mali piť alchemilku od 3 mesiaca". No ja to skúsim, nakoniec, bylinkám verím už pekných pár rokov a Trebenová ešte nikdy nesklamala... dám potom vedieť, ako to dopadlo 🙂 . Inak sa pije 1 čajová lyžička na 1/4l vody a len krátko sa lúhuje. Tak vyskúšam. Ak by to pomohlo, úprimne by som radšej to hrozné magnezko vymenila za niečo prírodné 🙂. 😝
@ulu465 No dobre, tak teda idem žuvať ľanové semienka 😉
@ulu465 a tie dva čajíky potom miešaš, či každý piješ zvlášť?
@bublinka711 a nebude to tym, ze je tych alchemyliek viac druhov??? lebo mne povedala ze skor sa nesmie lebo ze vyvolava stahy maternice a tym moze spustit predcas.porod, ja som myslim pila zltozelenu ale nie som si celkom ista
@bublinka711 a este ich nepijem zacnem od 34tyzdna lebo mne ten predcas.porod hrozi tak ci tak, ale asi zvlast si uvarim s nejakym casovym odstupom (ale ja sa bylinkam moc nerozumiem, tak mozno sa mozu aj miesat) a tie semienka zujem uz asi mesiac, tie neublizia urcite 🙂
@bublinka711 a teraz kukam na net a alchemylka obycajna sa moze pocas celeho tehu na posilnenie maternice a zltozelena pred porodom pre lahsi porod

@nany12 ja som tiez zacala nakupovat asi pred mesiacom, dovtedy som mala strach, lebo nam stale nieco vyskakovala na testoch atak a nakoniec sa vsetko ukazalo v poriadku. Neboj, ved aj ked moc toho nebudes mat vsetko sa da aj cez net objednat alepo nakupit, len naraz je to vela penazi anapr aj kocik nie je lahke vybrat a zasa clovek nevie kedy mu pride ak nie je na sklade. Hlavne nech mas veci do porodnice a na prvych par dni. Tes sa a hovor si, ze vsetko bude ok...prezila som si tiez svoje tak ako ty ale naozaj teraz sa uz konecne tesim