icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
29. mar 2013

@inviav oooo tak to verim lebo ten vzor bol nadherny :-\ ... sikulka si ked si vies aj pri drahych veciach poradit a najst prijatelne alternativy 😉 my este pojdeme niekedy v aprili asi ked pojdeme za bratom do nemocnice dokupit capacky a hracky ale aj tu na mk som videla krasne capacky tak uvidime ci aj nieco nepoobjednavam :-P ..
verim a viem ze bude lepsie aj ja budem vo vacsej pohode a iste aj viac sukromia budeme mat a nie len v jednej izbe a ona za dverami chapes to ani romantiku si neuzijes ked mas speha za dverami 😀
posledny den v praci bol taky vselijaky vies keby sme byvali sami tak sa asi aj tesim ze si oddychnem ale tym ze byvam s clovekom ktoreho nemusim tak sa nemam na co moc tesit a praca ma bavila a bolo to take moje utocisko a skrysa aspon na par hodin do dna no co uz musim to zvladnut a zamerat za na to zs pride zachvilu drobcek a ja si ho budem uzivat az az 😉 ..
jaaaj dobre to vyriesila s tym lehatkom ja som tiez rozmyslala ze ked nahodou mi stara polezie na nervy a ujdem k nasim tak kde bude bubat moj drobcek ale Martin povedal ze mi nedovoli odist a ak tak pojde somnou a postielkou takze nemusim kupovat cestovnu 😀 ale ked pojdeme na tu dovolenku co sme planovali tak bude musiet niekde spinkat a neviem ci v kociku bude moct byt stale ale asi by nebol az tak problem ..

ivuskase
29. mar 2013

@ajka30 no vec hej, len oni mi uz nedovolia nic okrem verenia a ja si potom pripadam taka neuzitocna ☹

nany12
29. mar 2013

@lydusska Ahooj tak bojim sa nakupovat pretoze mam od lekara nakazane lezat a nemozem sa tak vhupnut na tie nakupy a ten strach ze by som mohla porodit predcasne ma stale prenasleduje lebo ja co som pocula tak 8 mesiac je dost nebezpecny na porod aj lekar sa tak vyjadril ze mam zakazane este rodit. A potom ta radost na vecicky sa nejak straca ked som len na posteli a neviem si to tak vychutnat a mam vycitky len vtedy ked viac sedim alebo sa trocha pomotam co uz nevladzem ležat ide to riadne na nervy.

ajka30
29. mar 2013

@ivuskase ale zase na druhej srane, len si vychutnaj ten oddych, po porode si par rockov neoddychnes 😀 😀

angel31
29. mar 2013

@ivuskase keď ja neviem ako sa taká knižka píše...

miamoja2012
29. mar 2013

@inviav ... podla mna necitime este take bolestive kopanie lebo maju este kopu miesta... moja sa napriklad teraz otocila priecne, a kazdy UZ sa strieda... Ked budu vacsie, bude im tesnejsie, a budeme ich viac asi citit...

lydusska
30. mar 2013

@bublinka711 dakujem, urcite vyskusam vsetko mozne ... Ja stale verim v to ze sa otoci .... Musim byt pozitivna.... Ako aj ostatne baby/buduce mamicky tu su.

lydusska
30. mar 2013

@nany12 vies co moja nestresuj sa ... Ten 8my mesiac je skor taky myth ... Ja poznam Vela ludi hlavne od kedysom tehulka ze baby normalne porodili v 35-37mom tyzdni a babenka su ok, zdrave a stastne. Uz to za Vela nemas ako ani ja nie. Drz sa.

lydusska
30. mar 2013

Inak dobre rano babeny, hlasim sa z nemocnice, prespala somtu noc potom ako som si nasla vytecenu vodu ked som sedela na gauci. Ale potvrdene je ze to nebola plodovka, takze sa este nerodi a snad pockame az do konca ;).... Robili mi aj sono opat ... Mam malinko tej plodovky okolo Adamka, ale ze vraj postacuje stale pokym je to nad 2cm ... I ked normal by mal byt okolo 7 v tomto tyzdni tehotenstva... Ale si hovorim, ziadne stresy zbytocne ...

U vas to Plati rovnako ziadny stres!!!

inviav
30. mar 2013

@lydusska dufam, ze sa ti teda malinky otoci vcas a nebude treba operacia...ja som uz na poslednych 2 ultrazvukoch mala malinku otocenu spravne a ani nemam ten dojem, ze sa medzicasom otocila inak...myslim, ze tam uz ani nema tolko miestecka...no co? ako si nakupila?

inviav
30. mar 2013

@dominika1516 ved prave..s tymto novym nie som velmi spokojna, ale beriem to ako nutnost, ze som si musela vybrat nahradu, tak si zvyknem aj na tento...co uz s tym narobim 😒 za bratom do nemocnice? a stalo sa mu nieco?
capacky su veru krasne na vyber, ja som si dlho vyberala, kym som nasla tie, ktore budu tie naj
kam sa chystate na dovolenku? a kedy?

inviav
30. mar 2013

@miamoja2012 mne sa ani nezda, ze by tam mala az tolko miesta...ale moze byt...ved si v podstate neviem predstavit ako tam musi byt naskladana 😀 este sa ti vselijako otaca? ja som ultrazvuku v 31tt a 33tt mala malinku otocenu uz dolu hlavickou, tak uvidim ako bude v 36tt...urcite to uz neskor bude intenzivnejsie

maminkaja
30. mar 2013

ahojte este som tu nebola u Vas, nakolko mam termi 1.5 aj ked predpokladame ze to bude skor 🙂 ste tu niektora s takym terminom skorym? a kam idete rodit kocky?

bublinka711
30. mar 2013

@lydusska ooo, držime prsty. Ale určite to s malinkym zvladnete do terminu ľavou zadnou. Možno mu toľko vody skrátka stačí 🙂 . Držte sa 😉

bublinka711
30. mar 2013

@nany12 žiadny strach, tiež som sa narodila v osmom mesiaci a myslím, že som celkom v pohode 🙂. A to ma ešte aj kojili iba 4 týždne 😉 . A vidíš, dokonca ma aj vydali 😀 , takže žiadne strachy. Len si oddychuj a bábätko si to už načasuje ako bude ono chcieť.

ivuskase
30. mar 2013

@nany12 presne ako lydusska hovori, v dnesnej dobe uz lekari dokazu zazraky no a mam znamu, co sa jej babo narodilo v 8 mes ale zodpovedala 6 mes a teraz ma 7 rockov a je velky a zdravy chlapisko z neho.

ivuskase
30. mar 2013

@lydusska hlavne, ze si ok, tak davaj na seba pozor a oddychuj...nech Adamko este chvilku pocka 😉

lydusska
30. mar 2013

@inviav no tak to je super, ono je vacsinou normalne ze prckovia uz budu iba hlavickami dole otoceni .... tak to uz ma Simonka zakazane od maminky otocit sa opacne ;))). Nech tam len tak pekne zostane .... ved i u mna je to zle ze je otoceny opacene .... aaaach ja stale dufam ze sa otoci, ma stale uistuju ze este do 37ho tyzdna sa otocit moze, ale to by som povedala ze ak maju deticky dost plodovej vody, ja jej dostatok nemam, ale tu v UK to nijako zvlast neriesia pokym babenko rastie ... Ved ani ja sa nechcem nejako ohladne toho stresovat ked Adamko rastie .... ved co sa moze stat ak ho budem stale citit ... a naviac dalsi utz mam v stredu tak snad zistia kolko tej vody mam .... a snad jej bude viac ako vcera ... Inak nakoniec vcera som nesla na ziadne nakupy, lebo sa mi nechcelo ... mozno zajtra .... 😅 . Ale musim sa pochvalit po vcerajsku tom uniku vody, som si pripravila tasku do nemocnice .... taketo soky ta najlepsie pripravia, tak mam vsetko pripravene ak by nahodou prisiel porod predcasne ;)

lydusska
30. mar 2013

@bublinka711 no snad mas pravdu moja .... tu v UK to proste neriesia ako u nas, tu liecia iba symptomy ale nezistuju preco je to, to nie ako u nas .... Povedali mi ak ho citim tak to je OK, ak by som prestala citit Adamka hybat sa tak mam hned prist spat do nemocnice .... Tak snad sa bude hmyrit ....

bublinka711
30. mar 2013

@lydusska určite sa bude hmýriť, neboj, 🙂 skús piť veľa vody, hlavne dojčenskej, nie je to síce overená info, ale niektorí lekári vravia, že by to mohlo pomôcť zvýšiť množstvo PV...

ajka30
30. mar 2013

@lydusska Ahoj, ako sa mas? Dufam, ze vsetko OK. preco si si myslela, ze ti odtiekla voda? Inak, ja som zacala pekne puchnut, nohy mam ako hokejky 😖 a to mam do porodu este dost daleko..........

ivuskase
30. mar 2013

Jej babulky ja som dnes mala doma fotografa tak som si dala nafotit book s bruskom, uz sa na tie foto strasne tesim, videla som ich len par vo fotaku no a az tam pozeram, ze boze ake brusko ja ma a unavilo ma to statocne, urobil cca 300 zaberov za 2 hodky a mna vsetko boli ako keby som bola vo fitku 😀

ajka30
30. mar 2013

@ivuskase jeeej, aj ja som sa dnes fotila aj s rodinkou. Bola som u bracha v atelieri 🙂 My sme fotili cca 1,5 hodiny a teda tiez mam dost, unavena som totalne.Doobeda fotenie, poobede varenie.....

miamoja2012
30. mar 2013

prave som dostala prvy kopanec do rebier... aauuu, az lopatka ma bolí....

lydusska
30. mar 2013

@ajka30 ked nohy puchnu to nie je bohvieco .... skus ich vylozit kedykolevk mozes a nechaj manzela/priatela ta obskakovat hhhh 🙂). Ja s tym nastastie nemam ziadny problem. Ako isto obcas trosku opuchnu po dlhom pracovnom dni, ale inak OK. Ja a ta plodovka, lebo vcera som si sedela na gauci a zrazu som zbadala ze cele nohavice mam mokre a aj na gauci je mokra riadne velka skvrna, ale ked som prisla do nemocnice mi povedali ze si ma radsej tam nechaju a budu vidiet rano ci stale voda odteka, alebo to bol iba plany poplach. Nakolko mi do rana nic ine nevytieklo, tak to nebola plodovka, lebo keby to bola tak ona neprestane vytekat ... Mi povedali ze pokym sa prcko bude hmyrit/hybat tak to je v poriadku ...

lydusska
30. mar 2013

@miamoja2012 no vidis aj ja by som si taky zelala, len bohuzial moje babo ma nozky dole na mojej pravej strane takze ja iba take jemne kopanceky do praveho boku dostavam a hmyri sa mi na mechure ... Juuuuj ako by som si zelala ze by sa mi otocil dole hlavickou jaaaaaaj. Preco nemozeme mat to co chceme????

miamoja2012
30. mar 2013

@lydusska No podla posledneho UZ bola priecne. Pred tym hlavou dole... točí sa hore dole...uvidim stvrtok... ale uz by sa pomaly mohla ustalit, lebo by som chcela prirodzený porod...

ivuskase
30. mar 2013

@ajka30 no asi tak nejak, teraz som doupratovala kuchynu a uz len cakam na muzika kedy pride, ved som ho mesiac nevidela taaak sa tesim a foto som robila ako prekvapko pre neho. Som si povedala, ze uz chapem preco tie fotomodelky tak dobre zarabaju, je to fakt drina

hope80
30. mar 2013

Baby drzim Vam vsetkym palce aby ste vydrzali pekne do konca a tesili sa z krasnych deticiek🙂)) pred rokom som bola na tom ako vy...majovka 2012 a uz mam doma 10mesacneho drobca....hrozne rychlo to bezi...tak si to uzivajte 🙂 🙂 🙂 🙂

lydusska
31. mar 2013

@hope80 Dufam ze hovorim za vsetky babule tu na chate. Dakujeme velmi pekne za gratulaciu a ze na nas myslis 🙂)). Si velmi zlata. A taktiez ti gratulujem k tvojm drobcovi velkemu uz, coskoro bude mat veru rok. Pravda ten cas leti ako o zivot ... Ja si po pravde uplne pamatam ked som zistila ze som tehotna ... a teraz uz coskoro mamina bude zo mna ..;. 😀 . Este raz dakujem velmi pekne za prianie!!!