Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@simi906 a tak zasa keď na niečo zabudneš tak ti prinesú. veď na koľko báb to príde vtedy keď nemajú fakt nič zbalené a ani len kúpené a všetko sa zvládne. Ja som si to pre istotu zbalila, lebo keby to mám náhodou nechať na manžela, tak ten by mi polovičku vecí nechal doma 😀 radšej pekne všetko sama. Juj, no tak to aj tá naša je niekedy riadna šibalka v brušku. Jediné čo fakt nemám problém je spánok. V noci je úplne kľudnučká, dúfam, že jej to vydrží aj po pôrode 😀 😝
@kvetinka888 no moja malá tá sa večne budí stejne ako ja. Väčšinou ráno ked sa zobudím tak je ako keby automaticky hore aj ona, a to som ani nevstala z postele 😀 čo sa týka pánku tak jediný problém mám, ale to už mám fakt nervy na to, že asi 500 razy chodím v noci čúrať 😀 fakt to je na nervy...
@lydusska jasne, teraz uz maju decka 45 cm min. Tie rozmery musia byt rozmery maternice - a v nej su schulene deti.
@simi906 s chodením na záchod nemám taký problém a to sa snažím piť dosť veľa za deň, asi sa to vo mne niekde stráca 😀 ale čo mám dosť často je čkanie malej, hádam aj tak 6 krát za deň a niekedy aj 20 minút vkuse. A je to taký dosť zvláštny pocit 🙂 ale už som si zasa zvykla na to, asi nevie správne piť tú plodovku 😝
@lydusska este stale pracujem. Chcem pracovat cely april a v maji uvidim,ze ako sa budem citit. Nemam tazku robotu,robim uctovnicku a dost na mna beru ohlad (hlavne odkedy som mala tie bolesti v bruchu a musela som ist do nemocnice). Jedine v metre ma malokedy pustia si sadnut. No co narobis s tymito anglickymi nevychovancami.
Neviem ake auticko,ja sa tomu moc nerozumiem. Co mi manzel kupi to budem mat. Hlavne nech to vela nezere a nech nieje draha insurance. No nemotorna som uz riadne,tak mozno budeme musiet nechat to soferovanie az napotom ked porodim 🙂
Daj vediet co ti v piatok povedia. Ci sa teda prve majovca narodi v aprily 🙂 xx
@janulik_81 juuuj ty este pracujes woooow to teda klobuk dole ;))). Ja uz som to tazko davala. Aj som teraz tu dpovcu ku koncu uvitala s obrovskou narucou ;))). No ved uvidis ako sa budes citit. ja som si to trosku pokaslala minuly tyzden ked som sa zabudla ze som tehotna a rozutekala som sa na vlak, juuuuj to si mala vidiet tie moje bolesti v podbrusku, asi som si riadne natiahla svaly v brusku a to som nemohla ani behat tak ma poslali z prace domov a od vtedy sa to vsetko na mna sype, preto som taka rada ze uz iba sedim doma..... A hej mas pravdu uctovnicka praca nie je tazka ale i tak neboli ta zadok ked tak dlho sedis a tie lonove kosti? No pre mna hroza!!! A urckite dam vediet v piatok alebo v pondelok, ja presne ani neviem co budu so mnou v ten piatok robit, viem ze by som mala mat drobcov heart trace ale ostatne fakt neviem, takze mozno sa to dozviem az v pondelok 🙂)). Si musim nastudovat vsetko o cisarskom aby som vedela co sa spytat ... ak k tomu nakoniec i dojde. Cmuk
Ak sa tu najde menej narocna maminka, tak symbolicky posuniem vecicky. IP
@kvetinka888 ckanie maleho som este nikdy nemala, no zaujimave ... som pocula ze je to zvlastny pocit, hmmm ...
@lydusska To vážne ešte nie? 🙂 bože a to ja furt, som si myslela, že to každá tak máva 😒 nevie piť to moje bábätko
ahojte baby, no tak posledne spravy zo včerajšej poradne : cisarsky nam dali na 29.4. - takže sme s istotou už aprilovy....buduci tyzden 17. ideme na dalsiu poradnu a hned aj na predoperacne vyš.,a mozno to nakoniec bude ešte skor, kedže už teraz ma Adamko 3450g a už je dosť dolu....tak uvidime,ako to nakoniec dopadne
@simi906 ...ty si z Nitry ? aj ja, teda poblíž Nitry a rodim tiež v Nitre,len sa zrejme nestretneme,ked ja idem skor a ty mas termín až 12.5.
@janulienka36 ahoj ahoj 🙂 áno, ja som presne z Nitry. Škoda toho, mohla by sa nájsť nejaka mamička s ktorou sa tam stretnem, a dopredu budem o tom vedieť 🙂 budem držať palce nech ti to dobre dopadne 😉
@kvetinka888 No fakt neviem ako to citis ze male ma stikutku ....
@janulienka36 Takze i ty ides na cisarsky rez? Preco mas cisarsky? Ci to si si zvolila sama? Aj ty budes mat Adamka? To je mile ;))). Ten moj pojde von asi 18teho aprila von lebo je malinky, sice stale rastie ale malinko .... v pondelok mal iba 2270g .... takze oproti tvojmu o skoro kilo a pol menej .... a ma malo plodovky a tiez je otoceny hlavickou hore, preto mam cisarsky rez. Uvidime zajtra co mi povedia v nemocnici, alebo v pondelok. Nie si trosku vystresovana z cisarskeho? ja vysilujem neuveritelne .... zaludok mam az v krku .... Vcera som si i poplakala ... Ja cisarsky proste nechceeeeem, ale bohuzial u mna neexistuje vela moznosti .... Tesis sa ze sa o nieco skor stanes mamickou?
@simi906 nie, dnes nic nemeral...trosku mi pokazil papier na matersku, tak to musel najprv vyriesit a potom mi bral vyter na streptokoka a boli sme na sono vo vedlajsej ambulancii....(su tam na poschodi 2 doktori a ultrazvuk si poziciavaju)...no a tam nebolo nejako vela casu, tak mi rozmery asi povie nabuduce..ani v preukaze nic nemam napisane...tyzden predsa vydrzim a ked mi malinku zmera, tak ti dam vediet....pise ti do preukazu aj udaj CI alebo CS?
Ahojte babulky, zajtra idem na predčasnú kontrolu lebo už 2 dni mám ružovkavý výtok volala som s doktotrom a chce ma vidieť ževraj to môže byť začínajúci pôrod , mate s tým niektorá skúsenosť lebo už mám paniku strašne ma bolia kríže že by som sa najradšej po stene škriabala 😒
@julinka88 Ahoj, tak taky ruzovy vytok som mala v 17.tyzdni a zhodnotili to ako hroziaci potrat, divim sa ale ze ta neposlal do nemocky, ja si myslim ze to moze byt aj hlienova zatka, ale zeby odtekala dva dni? Ale tyzden uz mate pekny, keby ste este tyzdnik vydrzali by bolo uplne super
@lydusska no,ja mam sekciu kvoli vysokemu tlaku a este nejake ortopedicke zalezitosti.....uz sa celkom aj tesim,ze pojdem skor,kludne by som brala aj teraz hned,necitim sa vobec dobre,vsetko ma boli a tak....ja som si zazila uz aj prirodzeny porod,tak som zvedava na sekciu a možem potom porovnať 😠
inak,ja tiez citim,ked sa mu štiká,tiež to je citim tak pravidelne,ale hlavne odspodu pravidelne "buchanie" - neviem ako to mam popisat,ale je to zlatunke 😀 😀 😀
@simi906 tak to sme na tom podobne..aj ja viem, co ma caka 😀
vaha neprekvapi, lebo sa vazim kazdy den.....tlak mam vzdy normalny alebo nizky....stale close a sono zakazdym, na nom babatko hlavickou dolu s vejucimi vlaskami vo vodicke a malym nostekom, kopkajucimi nozickami a krasne bijucim srdieckom....vzdy ale moze nastat este nieco nove, co ta prekvapi..ja som napr. dnes dostala zoznam, co si vziat do porodnice a sestricka mi povedala, ze si mam pripravit aj dve mena pre babatko (pre istotu) 😉

@inviav veď to práve, že viem, že to môže byť ešte rozdiel aj pol kila, tak som zvedavá nakoniec.