Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Dievčatá, my sme sa na dnešnej poradni dozvedeli, že sme sa konečne dostali do normálu, a teda môžme byť kľudné 🙂. Žabka má okolo 3200g, čo ma troška prekvapilo (zdá sa mi to dosť 😀), ale doktorka vraví, že je to normálne na 36tt. Tak už nám ostáva iba čakať a veriť, že do pôrodu to už nebude nejaký závratný nárast hmotnosti 🙂. Ako ste na tom vy a bábatinká?
ahojte baby potrebujem ukludnit dnes mi dost tvrdne brucho myslite ze je to ok a ze su to len poslickovia?
Dnešné výsledky:
3200 gr 🙂)
prietoky 0,61, 🙂)
otvorená na špičku prsta ... teda ništ ...
srdiečko bije, malá je hyperaktívna 🙂)
komplet vyšetrená ...
može to prísť hocikedy...
o týždeň poradňa + odber krvi aby sme mali aj predoperačné vyšetrenia pre prípad potreby...
Podla mna sa mozeme tesit ze na SR je aspon taketo zdravotníctvo... dnes som na to prišla.
Včera 6 pôrodov 🙂
@lydusska blahozelam mamina, nech ste zdravi.
@ivuskase No presne ja zase pravu lebo mala je tam dnes vidim ze bude vesela noc som sama doma muz je na nocnej tak som vyplasena len nech to prejde pisem si intervali je to take nepravidelne ale raz za 10 min potom po 20 min a tak no neviem co bude jaaj este chvilu nech tam vydrži
@lydusska jeeeej gratulujem mojka :-* :-* .. hlavne vela zdravicka tebe aj Adamkovi 😉
@inviav divne ze ta nevysetroval zospodu a ani vyter na streptokoka ti este nerobil? ci uz skor ti ho robil? .. noo ved ani ja by som sa nezmestila keby ze mam zobrat 3baliky ako mam napisane na zozname a cestovna taska je akurat si myslim nechcem vyzerat ze sa tam stahujem 😀 😀
asi tak nejak alebo varime normalne ked ona nie je doma ale vacsinou vypadneme z domu a ideme papat niekde vonku alebo k mojej mamine sem tam k babke a mame pokoj a sme pri ludoch s ktorymi nam je dobre cize mna to aj tesi 😉 .. inak v nedelu mame prvu obhliadku bytu Martin bol informativne v banke a vraj nam daju hypoteku ak bude Martin po skusobnej dobe tak od vcera ma uz asi nic nerozhadze od kedy mi to Martin povedal a uz sa nevien dockat kedy dojde dnes z prace a pojdeme vonku zajtra k mojej babke a v nedelu k nasim a na obhliadku lebo ten byt je v mieste bydliska nasich hladali sme tam byt lebo su neporovnatelne ceny a nasli sme ten co ideme okuknut a je komplet prerobeny a stoji len 14000€ je to nasa znama tak preto spustila z ceny tak riadne a navyse papiere ako znalecky posudok a take nam bude robit moj ujo lebo je financny poradca takze aj preto nam dala taku cenu lebo inak by to musela platit ona takze sa vytesujem este nech sa to dotiahne do konca a uz si budem uzivat len 😉 .. a s Drobcom som sa dohodla ze nech sa vypyta na svet az tak v polke maja ako som mala povodny termin aby sme uz boli prec z tade tak dufam ze ma pocuvne 😀 aj ked v poslednej dobe nepocuva len ma kope stucha mi do mechura tlaci na krize a stikutka v noci ale aj tak ho zboznujem a neviem sa ho uz dockat len dufam ze vsetko zvladnem a ze sa o neho budem vediet postarat a nic nepokaslem lebo ma chyta nejaka depka teraz ze ci som schopna sa postarat o maleho ci to zvladnem a tak ale myslim ze to bude v pohode a hlavne ked mam oporu v Martinovi tak to bude iste lahsie vo dvojici 😉
nooo niekedy je sebeckost v rodine to najhorsie neuvedomuji si ze to malinke zije a vnima uz v brusku a nie az ked sa narodi ale pozri vraj babatka v brusku vnimaju vsetko aj to ako sa ty citis a ako sa chovaju k tebe ludia naokolo a ty k nim cize ak si v spolocnosti ludi pri ktorych sa moc dobre necictis tak to vyciti aj malicka a tiez bude nepokojna potom tak som zvedava ako bude maly Martin reagovat na svokru teda svoju babu cislo 2 cize tu zlu 😀 😀 😀
@lydusska no super ,gratulujeme k Adamkovi,už aby aj náš bol na svete 🙂
@inviav odkedy chodím na rizikovú ambulanciu, tak ani mna nevyšetruju od spodu a to som bola v 35tt otvorena na 2cm - človek by si myslel,že v nemocke na rizikovke to beru vážnejšie a robia všetky vyšetrenia a teraz v stredu ked som bola tak mi ani sono poriadne nerobili,iba prietoky skontrolovali.....no už predtým týžden mal malý 3500g,tak viem aspon približne,kolko váži
ahojte, viem, ze ste tu pisali o tom co treba pit, pre lahsi a rychlejsi porod, (nejaka bylinka) len to nemozem najst...prosim vas ako sa to vola? pripravuje sa to ako čaj?, ci?
@ivuskase Ahoj no tak noc bola neskutočna bola som hore az kym nedosiel muz z roboty potom som na chvilu zaspala. Tie intervaly som si pisala to tvrdnutie bolo tak take ze raz po 20 mnutach potom po 5 min a zase po 20 min. a zase 10. no nepravidelne ale tak ma to vyplasilo ze az . Dnes uz sa k tomu pridali aj križe no cele super ide vikend sa tesim. Ešte tie dva tyzdne vydržat a potom uz ked sa jej tak velmi chce na svet tak nech sa tak stane ale este nieeeee.Takyto pocit ze neviem co robit alebo co je normalne a co uz nie neznasam,
@dominika1516 je to divne, ale teda snad o tyzden to dobehne a pozrie vsetko 🙂 vyter mi robil este minuly tyzden a mala som ho negativny, takze dobra sprava 🙂
ja som Marianovi este dnes zbalila veci, v com pojde Simonka z porodnice domov, este mu zbalim, co prinesie mne a musim este vyvarit flasticky
aspon, ze mate ku komu vypadnut a nebyt doma...a vasi byvaju v meste ci v dedine? uz si mi to spominala, ale som zabudla...to mas dobre, ze k nim budes blizsie a aj ta cena bytiku je vynikajuca...oproti tomu, za co sme kupili dom my, to je teda obrovsky rozdiel...ale u vas na vychode, je asi vsetko takto lacnejsie? ci?....mne vcera doktor povedal, ze porod by mal byt okolo terminu aky mam, kedze ziadne problemy nepocitujem, ale tak clovek nikdy nevie...snad nam teda vydrzia aspon do toho 10-teho...ja mam tiez trosku strach, ze ci sa o nu budem vediet spravne postarat a spomenula som to aj vcera mamine a ta ma len ubezpecila, ze do toho sa velmi rychlo dostanem...toho isteho sa bala aj ona a celkom to zvladla 🙂 a ked budes potrebovat pomoc, tak ti rodicia urcite pomozu
ja si tych ludi uz az tak velmi nepripustam a ked ma nieco stve, tak sa zacnem zaoberat niecim novym, aby som na to zle zabudla a citim, ze aj Simonka je kludne babatko, bodaj by jej to vydrzalo este velmi dlho 🙂
inak predstav si, vcera a predvcerom sa ma dve svagrine pytali, ze co maju pre malinku kupit...takze predsa len som sa dockala nejakej reakcie 😉
kedy to mas vlastne najblizsiu poradnu?
@janulienka36 ja tomu nerozumiem, ked som bola este v nizsom stadiu tehotenstva, tak sa mi zdalo, ze tych vysetreni je az az a teraz toto...ale tak asi vedia co robia a mozno netreba tak casto kontrolovat, ci a ako rychlo sa otvarame....ty mas ale stastie, ze aspon priblizne vies, kolko vazi drobcek...snad sa to dozviem buduci tyzden...urcite sa na to musim spytat, lebo uz nie som zvedava len ja, ale aj moja rodina 😉
@nany12 no ja som toho tiez moc nenaspala, vecer som malu strasne malo citila a celu noc som skusala a nic, rano vacsinou zacne, ked si dam kakao alebo nieco sladke a zasa nic, tak som si lahla stuchaka do nej a ona ani pohyb, uz mi tiekli slzy normalnr, ze co to a ked sa muz rozhodol, ze zavolame midwife aby nas cakala, ze nas skontro, uje ci je vsetko ok tak sa mala rozkopkala, ani nevies ako sa mi ulavilo. Neboj este to vydrzite, ved potom 37+ uz aj keby sa narodila tak je to v pohodke, ja uz sa tym nestresujem, viem, ze velky sme dost a uz nam chybaju iba 3 dni do 37+1. Mala s tebou pekne cvici teda, ale tak aspon budes pripravena. Strasne sa mi dnes nic nechce taja som unavena, asi ani z postele nevyleziem 😀
@ivuskase No vidim ze nie som sama co to tak preživam presne toto aj s tymi pohybmi vsade citam a aj kamosky co su tehotne ze take kopance maju ze im brucho beha a ja cele tehotenstvo malinke pohyby neviem ci je to tym ze je placenta v predu ale velmi casto si musim od nej pohyb vyslovene vyprosit ze sa k nej prihovaram sťucham si do brucha a potom na vela na vela kopne. Moja ja akcna v noci skor a cez den je kludna ale vzdy ma to vylaka ze ako tak dlho nemozem nic citit. No veru mas pravdu cvici so mnou riadne cele tehotenstvo. Uz v 20 tt som lezala v nemocke kde sme travili novy rok v kazdom stadiu ma plaši. Proste nikdy si nemozem povedat ze je to ok akonahle to vyslovim konec vzdy sa nieco vyskytne. Závidim tym mamickam co ani nevedia co je to tvrdnutie brucha a funguju v pohode cele tehotenstvo a uzivaju si vecičky a nakupovanie. Ja uz z toho mam akysi blok a bojim sa aj decke oblecko chytit do ruky aby sa nic nestalo
@emakiki Ahoj, začala som ti písať, že je to maliník (malinové listy, alebo ostružina malinová) ale vidím, že už ti odpovedala @ivuskase 🙂. Vieš, ako to treba piť? Od ukončeného 36tt, prvý týždeň jedna šálka denne (Jednu lyžičku zaliať 2,5dcl vody), druhý týždeň 2 šálky denne a tretí týždeň 3. Tak vydržať až do pôrodu, dávku už ďalej nezvyšovať. Mne pôrodná asistentka odporučila, že je dobré to kombinovať aj s jednou šálkou alchemilkového čaju denne, ale treba si to rozložiť a počas dňa by si nemala vypiť viac ako liter čaju denne (všetky čaje spolu). Tak veľa šťastia, hádam to pomôže 🙂.
@nany12
@ivuskase
No ja to mám s tými pohybmi podobne, tiež ma vie malinká vystresovať, ale myslela som si, že to iba ja tak necítim, lebo mám placentu napredu. Ale teraz posledný týždeň už dostávam riadne kopance pod pravé rebro a hoci to bolí, aspoň viem, že je všetko ok. Už aby boli tie deťúrence tu, hoci neviem, či sa budem o ňu potom menej báť 🙂.

@lydusska Gratulujem k drobčekovi 🙂 a všetko dobré prajem, nech ste zdravučký a nech už Adamko iba pekne priberá 🙂.